GYIK Épületek a farmon és a városban

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: WildB, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. WildB

  WildB Fórum hercege

  Épületek

  A játékban található épületeket két fő csoportba oszthatjuk:
  • Farmépületek
  • Városi épületek
  Farmépületek

  Amennyiben tartozik ismertető egy adott épülethez, akkor annak nevére kattintva olvashatjátok annak részletes ismertetőjét (ha van ilyen)!

  Tanyaház

  A képernyő közepén látható két kéménnyel ellátott épület (a pajta és a malom között). Erre kattintva tudod teljesíteni a farmos megrendeléseket, illetve itt kapott helyet a Csibeszoba és a növénynemesítés.


  Pajta

  A tanyaház és a víztározó közötti alacsony épület.
  A pajtában tárolhatod az összes zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, tápot, állatot, fejlesztett ólak által gyártott terményeket és a műhely számára rendelkezésre álló szerszámaidat.Mihelyst leszüreteltél valamit vagy összekevertél valamennyi tápot, az automatikusan a pajtába kerül. A felnőtt állatoknak is a pajtában a helyük. A pajta minden gazdának automatikusan a rendelkezésére áll, és nem lehet bővíteni, ám a benne levő raktárhely amúgy is végtelen.

  Ha szeretnéd látni, mi mindent termeltél már meg, csak kattints rá a pajtára. Ekkor megnyílik egy külön ablak, ahol áttekintheted a készletet.
  Itt kapott helyet az Éléskamra is, ahol a különböző mesterségek termékei sorakoznak a polcon.


  Malom

  A tanyaház és a trágyahalom közötti épület. Itt keverheted ki az állataidnak a tápot. A malomban csak azoknak az állatoknak keverhetsz tápot, amelyek a Te szinteden elérhetőek. Figyelj arra, hogy a táp előállítása bizonyos ideig tart, ez a fajtától függően változhat. Ha más tápot szeretnél keverni, mint a folyamatban lévő, meg kell szakítanod az előző folyamatot. És csak akkor tudsz egy új keverést elindítani.


  Víztározó

  A víztározó, a városba vezető út melletti kék tartály. Erre rákattintva töltheted fel, ha kiürül. Itt vásárolhatsz hozzá plusz víztankokat, amelyeket kedved szerint helyezhetsz el a birtokodon. Minden plusz víztartály 12 óránként 5 egységnyi vizet termel, amit manuálisan kell begyűjteni. A tartályban 100 egység víz tárolható, ami a Bölcs Tölgynél tovább növelhető, maximum 300-as értékig. A Prémium tagok vízkészlete korlátlan mennyiségű és az alapkészlet duplája.


  Trágyadomb

  A malom jobb oldalánál lévő halom. Ide kerül az ólakból a melléktermék. Ezzel a kellemes eleggyel védheted meg az időjárás viszontagságaitól a parcelláidat. Normál játékosok 100 adagnyi huncutságot tudnak tárolni benne, de ennek kapacitása a Bölcs Tölgynél tovább növelhető 300-ra. A prémium tagokat jobban ellepi, ők dupla adag bukéját élvezhetik. A maximum fölé nem mehet az érték! (Egyetlen kivétel: ha kerekkeréken nyerted, akkor hozzáadódik, a maximális kapacitás feletti darabszám esetén is.)

  Vegyszertartály

  A víztározó melletti zöld színű tartály. Itt tudod megvenni a Szupertápot és a Szupertrágyát! Valamint ide kerül az a mennyiség is, amit nyereményként szerzel.


  Városi (aktív) épületek

  Akkor most nézzük szépen sorba, hogyan is fognak kinézni a már jól megszokott épületeink újjávarázsolva.


  Piac

  [​IMG]

  A piac a gazdák jó barátja (a 3. szinttől elérhető ), itt van lehetőségünk a megtermelt felesleges javainkat eladásra felkínálni a többi gazda számára, illetve ha valamiből megszorultunk, van lehetőségünk vásárolni is természetesen.


  Műhely

  [​IMG]

  Itt van lehetőségünk a már meglévő óljainkat tovább fejleszteni (színes fejlesztések), illetve alap műhelyes óljainkat megépíteni, amelyek segítségével állatok helyett különleges termékeket állíthatunk elő, például: tojás, tehéntej, birkagyapjú, stb.

  Mozi

  A moziban lehetőség van reklámfilmek megtekintésére, melyekért mozipontokat kaphatunk. A mozipontok átválthatóak más jutalmakra, mint Csengőpengő, Farmarany vagy Szupertrágya.
  Viszont itt is, mint egy valódi moziban, nincs állandó vetítés, így érdemes sűrűn látogatni.

  Kerekkerék

  [​IMG]

  Minden játékos számára naponta van egy ingyenes pörgetési lehetőség - esély a nyerésre. Ezt azonban csak akkor tudjuk igénybe venni (csak akkor halmozódik), ha aznap legalább egy alkalommal beléptünk a játékba.


  Gazdakör

  [​IMG]

  A gazdakör a küldetések, feladatok tárháza. Az állandó küldetések mellett az alkalmi feladatsorok (eventek) is itt kapnak helyett időnként.
  A gazdakör a 3. szinttől elérhető.
  Részletes leírást a küldetésekről, jutalmakról itt találtok:
  Küldetések a gazdakörben


  Főtér

  A város közepén, a Gazdakör épület előtt található a Főtér, ahol az aktuális eventek épületei fognak helyet kapni a jövőben. Amikor nincs event, olyankor is láthattok egy animációt itt.


  Prémium villa (ex. Őrtorony)

  [​IMG]

  Prémium gazdák számára elérhető az villa épülete. Itt van lehetőség beállítani automatikus szüretet a gyümölcsfákra, illetve itt megtekinthetjük a különböző prémium csomagok által nyújtott bónuszt is.

  Bank

  [​IMG]

  A bankban van lehetőségünk gyarapítani a megcsappant Farmarany készletünket, illetve itt tudunk megrendelni különleges ajánlatokat, amelyek megkönnyítik, megszépítik a farmerek mindennapjait.
  Vásárlási bónuszrendszer

  Gazdabolt (ex gazdaraktár)

  [​IMG]
  Ebben az épületben több funkció lett összegyűjtve, amelyek régebben külön épülettel rendelkeztek a városban:
  • Magtár
   • A termeléshez szükséges vetőmagokat itt tudjuk beszerezni.
  • Faiskola
   • A gyümölcstermesztéshez szükséges facsemetéket itt tudjuk megvásárolni.
  • Ácsműhely
   • A hagyományos ólakat, istállókat itt van lehetőségünk megvásárolni.
  • Gazdabolt
   • A gazdabolt kínálata nagyon széles: dekorációs tárgyak, fejlesztések, állatok, kiegészítők, szezonális termékek.
   • Ezt két külön fülön találjátok most meg: dekoráció és alapfelszerelés.
  Postahivatal

  [​IMG]

  Ebben az épületben is több funkció lett összegyűjtve, amelyek régebben külön épülettel rendelkeztek a városban:
  • Posta
   • A beérkezett leveleinket itt tudjuk elolvasni, írni más gazdatársaknak, barátlistánkat kezelni, repülős üzenetet küldeni.
  • Ajándékozás
   • A baráti gazdáinkat itt tudjuk meglepni egy kis ajándékkal.
  • Idegenforgalmi iroda
   • Lehetőségünk van lefényképezni a farmunkat, barátunkat meghívni a játékba, illetve képeslapot küldeni farmunkról ismerőseink számára.
  • Gyűjtőalbum
   • A különböző küldetések nyereményeként kapható matricák gyűjtőhelye, ahol lehetőségünk van az oldalakat lapozgatni, és visszaemlékezni a régi eventekre.
  Hirdetőtábla

  [​IMG]

  Akciós ajánlatokat láthatunk rajta, amelyek egyediek - nem minden gazdánál jelenik meg az adott ajánlat.


  Pólóbazár (Farmerama Shop)

  [​IMG]

  Innen érhető el a Farmerama shop, ahonnan saját igényeitekre szabott tárgyakat rendelhettek. Rákattintás után egy külön oldal nyílik meg.

  Copyright © 2010-2013 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 12.10.20
  János1957 kedveli ezt.
 2. WildB

  WildB Fórum hercege

  Városi épületek elhelyezkedése

  Nézzük, melyik épület hol is helyezkedik el pontosan a városban:


  [​IMG]
  1. Hirdetőtábla (Különeges ajánlatok)
  2. Kerekkerék
  3. Gazdakör
  4. Bank
  5. Prémium villa
  6. Főtér
  7. Mozi
  8. Gazdaraktár (Gazdabolt)
  9. Műhely
  10. Piac
  11. Pólóbazár (Farmerama Shop)
  12. Posta (Posta, Ajándékküldés, Idegenforgalmi iroda, Gyűjtőalbum)
   
  Utoljára szerkesztett: 18.11.13
  János1957 kedveli ezt.
 3. WildB

  WildB Fórum hercege

  A Gazdaraktár a város bal szélén található.

  gazdabolt.PNG

  Ez az épület több dologot is magába foglal:
  • alapfelszerelés
  • faiskola
  • állatok
  • magtár
  • dekoráció
  [​IMG]

  1.
  Az egyes területek között a bal felső sarokban található kép melletti kis nyilakkal lépkedhettek.

  2.
  A területeken belül is különböző kategóriák közül választhattok a fülek segítségével. Az éppen kiválasztott fülön sárga a felirat háttere.

  3., 4.
  Amennyiben több ajánlat van, mint amennyi egyszerre elfér a táblán az oldalsó nyilak segítségével nézhetitek meg a többit.

  5.
  Különleges ajánlatok közül is választhattok az akciós sávban. A vásárlás gombra kattintva megjelenik egy ablak, hogy éppen mit szándékoztok megvenni, és eldönthetitek, hogy biztosan ezt szeretnétek-e. Amennyiben jóváhagyjátok a vásárlást, a későbbiekben nincs lehetőség visszavonni.

  6.
  A megvásárolni kívánt áru darabszámát beállíthatjátok a -/+ jelek segítségével, vagy be is gépelhetitek.

  7.
  Az aktuális árat (a beállított mennyiségnek megfelelően) a darabszám alatti mező mutatja. Az árra kattintva jöhet létre az üzlet. Ekkor megjelenik egy ablak, hogy éppen mit szándékoztok megvenni, és eldönthetitek, hogy biztosan ezt szeretnétek-e. Jól gondoljátok meg, okosan döntsetek!

  Amennyiben jóváhagyjátok a vásárlást, a későbbiekben nincs lehetőség visszavonni!  Új kínálat részletei:
  .
  MegnevezésRégi ár2018.03.14.-től
  érvényes ár
  Megjegyzés
  Barkácscucc XL10 FA10 FA -
  Barkácscucc XXL45 FA45 FA-
  1 KK Szupertrágya1 FA1 FA-
  1 KK Turbótrágya2 FA2 FA-
  Szupertrágya csomag20 FA20 FA-
  1 Szupertáp1 FA1 FA-
  1 Bájital1.000 CSP600 CSPár csökkenés
  48 óra aratógép15 FA15 FA-
  48 óra vetőgép15 FA15 FA-
  48 óra állatgondozó15 FA15 FA-
  6 óra építőmester3 FA3 FA-
  6 óra paszulypatrónus3 FA3 FA-
  6 óra tenyésztőrobot-3 FAújdonság
  1.000 CSP50 FA-eltávolítás
  2.000 CP75 FA-eltávolítás
  5.000 CSP150 FA15 FAárcsökkenés
  12.000 CSP300 FA-eltávolítás
  10.000 CSP-30 FAújdonság
  25.000 CSP-50 FAújdonság
  50.000 CSP-100 FAújdonság
  100.000 CSP-175 FAújdonság
  1 Szomszédok varázslása15 FA15 FA-
  1 Szuperszomszéd varázslása50 FA50 FA-
  1 Party pörgetés8 FA8 FA-
  1 Szabadpörgetés-2 FAújdonság
  Repülős üzenet1 FA1 FA-
  10 nap szabadságmód20 FA20 FA-
  Víz/ bahama vízváltozatlanváltozatlan-
  Receptek: ---
  Ananászos süti50 FA50 FA-
  Perec100 FA100 FA-
  Répás-almás-csatni199 FA199 FA-
  Répás kenyér100 FA100 FA-
  Sajtgolyó100 FA100 FA-
  Mézes keksz29 FA29 FA-
  Tojáspuncs99 FA99 FA-
  Mézeskalács99 FA99 FA-
  Gülüszemzselé115 FA115 FA-
  Egreslekvár100 FA100 FA-
  Guavalekvár100 FA100 FA-
  A törzsfőnök lekvárja125 FA125 FA-
  Levelendulalekvár100 FA100 FA-
  Marcipán29 FA29 FA-
  Kőrözött100 FA100 FA-
  Olívás-fokhagymás mártás50 FA50 FA-
  Rózsaszínzselé25 FA25 FA-
  Zsályás puszedli100 FA100 FA-
  Túrótorta100 FA100 FA-
  Spenótpástétom125 FA125 FA-
  Töklekvár100 FA100 FA-
  Tökpástétom25 FA25 FA-
  Karácsonyi süti75 FA75 FA-
  Édes rózsalekvár75 FA75 FA-
  Vaníliás kifli39 FA39 FA-
  Vénusz légycsapója115 FA115 FA-
  Téli lekvár39 FA39 FA-
  Cukkinis almatorta199 FA199 FA-
  ----------------------------------------------------------
  Kis csomag zselécukor10 FA8 FAár csökkenés
  Nagy csomag zselécukor80 FA70 FAár csökkenés
  Kis zsák só10 FA8 FAár csökkenés
  Nagy zsák só80 FA70 FAár csökkenés
  Kis csomag virágkötő drót10 FA8 FAár csökkenés
  Nagy csomag virágkötő drót80 FA70 FAár csökkenés
  Kis üveg gyógyelixír10 FA8 FAár csökkenés
  Nagy üveg gyógyelixír80 FA70 FAár csökkenés
  Kis köteg mandragóra10 FA8 FAár csökkenés
  Nagy köteg mandragóra80 FA 70 FAár csökkenés
  .​
  Gazdaboltban megvásárolható dekorok
  (a felsorolás a zászlókat nem tartalmazza)


  Dekorációs tárgyak ABC sorrendben
  Képe
  Neve
  Ára
  Amit ad
  BudoárDekoráció
  EzüstfenyőDekoráció
  Favágó tönk fejszévelDekoráció
  Fekete lucfenyőDekoráció
  FűnyíróDekoráció
  HázikóDekoráció
  HordóDekoráció
  JegenyefenyőDekoráció
  JégkunyhóDekoráció
  Kerti padDekoráció
  Kék szénabálaDekoráció
  Kék virágágyásDekoráció
  Lila virágágyás Dekoráció
  MadáretetőDekoráció
  Nagy kék virágágyásDekoráció
  Nagy lila virágágyásDekoráció
  Nagy piros virágágyásDekoráció
  Nagy sárga virágágyásDekoráció
  Narancssárga szénabálaDekoráció
  Nemes jegenyefenyőDekoráció
  Nordman fenyőDekoráció
  Piros szénabálaDekoráció
  Piros virágágyásDekoráció
  Rózsaszín vázaDekoráció
  Sárga virágágyásDekoráció
  StrandkosárDekoráció
  szenabala.PNG
  SzénabálaDekoráció
  SzökőkútDekoráció
  Szúrós lucDekoráció
  VázaDekoráció
  Haszontárgyak ABC sorrendben
  Képe
  Neve
  Ára
  Amit ad
  bahaviz.PNG
  Baha-víztartály 500 csp 5 trópusi víz
  Balettos tyúkok15 FA360 TP
  Békakirály125 FA100 TP
  Békés izlandi vulkán2500csp85 TP
  Dühös izlandi vulkán150 FA160 TP
  Egy pár ajándékos szarvas12 FA300 TP
  Egy pár angyal szarvas18 FA350 TP
  Egy pár csodaszarvas10 FA250 TP
  Egy pár karácsonyi szarvas11 FA270 TP
  Egy pár postás szarvas14 FA300 TP
  Focidrukker csomag45 FA5 db Szurkolói mag dekor
  Golfpálya500.000 csp100 TP
  Győztes csapat10.000 csp225 TP
  hazorzo.gif
  Házőrző80 FA65 TP
  juhaszkutya.gif
  Juhászkutya2.750 csp20 TP
  kandúr.gif
  Kandúr15 FA150 TP
  kisuszkar.gif
  Kis uszkár95 FA80 TP
  Kozmosz tyúkok15 FA330 TP
  kutyacsalad.gif
  Kutyacsalád120 FA120 TP
  Luxuslimuzin125.000 csp125 TP
  Matrjoska tyúkok13 FA200 TP
  Medence1.500.000300 TP
  nagy_hazorzo.gif
  Nagy házőrző3.500 csp90 TP
  rudi.gif
  Rudi, a mormota49 FA250 TP
  Sapkás tyúkok10 FA220 TP
  Szivárványfa40 FA150 TP
  Szurkolói mag10 FA150 TP
  Tavaszi fa35 FA50 TP
  Ünnepi szurkoló1000 csp75 TP
  Varázslómalac üsttel59 FA250 TP
  Varázslómalac150 FA35 TP
  Villa5.000.000 csp600 TP
  Víztartály250 csp5 víz
  .
  .​
  Copyright © 2010 - 2018 Magyar FARMERAMA csapat


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.9.18
  János1957 kedveli ezt.
 4. WildB

  WildB Fórum hercege

  Az Prémium villa nem egy túlságosan bonyolult épület, viszont annál nagyobb segítsége lehet a gazdának. Ezt a lehetőséget csak a Prémium gazdák érik el más előnyökkel egyetemben, melyről bővebb információt itt olvashattok:
  Prémium tagság (újabb) -2017. márciustól

  Az Prémium villát a város a jobb felső részen találjátok:
  [​IMG]


  Az épületbe belépve az alábbi ablak fogad titeket érvényes tagság esetén:

  [​IMG]
  A felület funkciói a következők:
  1. Aktuális tagság adatai ( érvényességi idő)
  2. Fák automatikus szüretének ki-/bekapcsolása
  A fák automatikus szüretelésével rengeteg időt lehet megspórolni , ami sok esetben jól jöhet (pl.: korlátozott idő van a farm rendbetételére vagy nagyon sok területen vannak fáink). A fák akkor szüretelődnek le, amikor az adott területre belépünk, viszont már akkor elkezdi számolni a következő szüret idejét (elindul az "órája"), amikor még be sem léptünk a játékba, azaz folyamatosan történik a beérés (így akár 2-3 szüretig sem szükséges belépni). Ekkor kerül a pajtába a beérett gyümölcs és ekkor íródik jóvá a tapasztalati pont is, illetve ekkor kapjuk meg a "fák alól" a felreppenő tárgyakat is (a felreppenőkből csak az utolsó körre adja a tárgyakat, tehát ezek nem halmozódnak, mint a termés és a TP).

  A prémium tagság kezdetével a beállítást érdemes leellenőrizni. A prémium tagság lejártakor automatikusan megszűnik ez az opció, tehát már nem lesznek használhatóak, azaz kikapcsolódnak.

  További részletek:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/az-új-prémium-rendszer.14921/

  Copyright © 2012 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  János1957 kedveli ezt.
 5. WildB

  WildB Fórum hercege

  Malom

  A játékba kerülő új állatok és a rendszeresen megrendezésre kerülő olyan események, amelyek teljesítéséhez a malom használatára van szükség, a fejlesztőket arra indították, hogy a malom működését egyszerűsítsék és átláthatóbbá tegyék az előállítható tápokat.

  A fontosabb változások:
  • Belső grafika megváltozása
  • Kategóriák (fülek) bevezetése
  • Egy malomból elérhető mindkét terület tápkeverési lehetősége, azaz a Farmos és szigetes malom is.
  • Várólista a tápkeverésnél: a folyamatban lévő keverésen felül egy másik táp keverését is beállíthatod várólistára, így amikor végez a keveréssel a várólistán lévő táp keverését automatikusan elindítja.
  • Keresőmező
  • Farmaranyért befejezhető tápkeverés

  A következőkben a felújított malom ismertetését olvashatjátok.

  A malomba való belépéskor a következő kép fogad:
  Malom kezdő.png

  Bármelyik malomhoz is lépünk be (farm vagy sziget), mindkét helyről láthatjuk és kezelhetjük a másik malmot is, így nem kell "átutaznunk" egyik területről a másikra.
  A malom kezdőképének részei:
  1. Farm malom
  2. Trópusi malom
  3. Új táp előállítása a farmon
  4. Új táp előállítása a szigeten
  5. Táp keverési ideje a farmon
  6. Táp keverési ideje a szigeten
  A tápkeverés kezdéséhez a zöld plusz jelre kell kattintani a megfelelő malomnál, majd ezután tudjuk kiválasztani a keverendő tápot.
  Amennyiben már van elindított keverésünk, akkor a középső részen lévő plusz jel zöldre változik, így várólistára helyezhetünk egy másik tápot is. Ez arra szolgál, hogyha befejezi az aktív keverést, akkor automatikusan elindítja a várólistára helyezett táp keverését. Ezzel időt takaríthatunk meg. Amennyiben középen már van a várólistán egy táp, akkor az utolsó szürke plusz jel is zöldre vált, így lehetőségünk van még egy tápot várólistára helyezni.


  Az egyik fontos változás, hogy a tápok kategorizálva lettek, illetve lehetőség van az aktuális keverés után várólistára helyeznünk egy következő tápot. A malom kapott egy keresőt, így hamarabb rátalálhatunk a keverendő tápra. Azokat a tápokat, amelyeket gyakrabban keverjük, felvehetjük a kedvencek listára, így könnyebb lesz rátalálni (ehhez a tápnál lévő kis fehér ikonra kell kattintani, ami bezöldül).

  Farmmalom_1.png
  1. Keresőmező
  2. Kategóriák lapfülei:
   • Minden: Ebben az esetben az összes táp látszik a listában.
   • Kedvencek fül: Lehetőség van a tápokat a kedvencekhez adni, ehhez a tápnál a bal felső sarkában lévő ikonra kell kattintani, ekkor bezöldül és bekerül a kedvencek fülre is.
   • Normál: Azon állatok tápjai, melyek "normál módon" megszerezhetőek (pl.: váráslás, építés).
   • Talányos tenyészet: Azon állatok tápjai, melyekhez csak titokólból juthatunk hozzá.*
   • Események: Eventek alkalmával előállítható tápok, hozzávalók kerülnek ide. A fül csak az adott esemény alkalmával jelenik meg.
  3. Előállítható tápok listája (kategóriától függően változik)
  4. Lapozás: amennyiben az adott fülön (kategóriában) nem fér ki az összes táp egy oldalra, akkor itt tudunk átlapozni a következő oldalra (nem a kategóriák közti lapozásról van szó).
  5. A kiválasztott táp adatai: milyen hozzávalók szükségesek az előállításhoz, ebből mennyi van a pajtában, mennyi az előállításhoz szükséges idő. Mivel a beállított táp mennyiség csak a keverés végén íródik jóvá, így nincs egységidő, csak összidő.
  6. Előállítandó táp mennyiségének beállítása
  7. Keverés (előállítás indítása)
  *Minden olyan különleges ól ebbe a kategóriába tartozik, melyek régebbi titokólból, talányos tenyészetekből fejlődhetnek ki. Ezek némelyike már megszerezhető (volt) eventek, illetve cserenap alkalmával (Ajándékozási és kereskedési nap) is.

  A mindegyik tápnál jól látható, hogy mennyi van jelenleg belőle a pajtában, a pajtakészlet egy kis pajtaikon mellett jelenik meg a táp neve alatt.
  keverés.png

  1. Ha jelenleg épp tápkeverés zajlik a malomban, akkor a keverés alatt álló tápnál ellenőrizhető az állapota (%-ban kijelezve), így el tudjuk kerülni, hogy ugyanazt a tápot rakjuk a várólistára. Itt látszik az is, hogy mekkora mennyiséget állítottunk be (kis malom ikon és mellette a darabszám). A bal felső sarkában lévő zöld ikon azt jelzi, hogy a tápot a kedvencekhez adtuk, így a kedvencek fülön is elérjük.
  2. Folyamatban lévő keverés esetén egy másik tápot várólistára tehetünk, ekkor nincs más dolgunk, csak rákattintani, beállítani a darabszámot és a keverésre kattintani.
  3. Az előállításhoz szükséges hozzávalók:
   • Ha van elegendő hozzávaló a pajtában, akkor a darabszám zöld, ellenkező esetben fehér színnel van kijelezve. Ebben az esetben a Keverés gomb (4.) szürke marad.
  4. A darabszám beállítása után a keverés elindítható, amennyiben elegendő a pajtakészletünk a beállított mennyiséghez (a Keverés gomb zöld).

  Az alábbi változások kerültek be a malomhoz 2015.04.09-én:
  • A második várólista aktiválásra kerül minden játékosnál, azaz egyszerre három tápot rakhatunk a malomba, melyeket egymás után kikever.
  • A malomból csak akkor lehet elhozni a kész terményeket, ha az egész termelési folyamat lezárult. Példa: ha úgy döntesz, hogy készítesz 5 adag szupertápot, akkor végig kell várni MIND az öt adag elkészítését, majd a kész termények egyszerre kerülnek be a pajtádba (tehát egy táp sem kerül a pajtádba, még akkor sem, ha a folyamatból csak pár perc van hátra és megszakítod!!!). Ha leállítod a termelési folyamatot, a befizetett nyersanyagok visszakerülnek a pajtádba. Mivel a víztartály és a trágya befogadóképessége korlátozott, a tárolókba csak annyi víz vagy trágya kerül vissza, amennyi belefér. Példa: ha leállítod a szupertáp gyártását, visszakerül a víz a tartályba, de csak a maximális mennyiségig, a többi elvész. Az előállítás megszakításakor külön megerősítő párbeszédablak is megjelenik.
   malom_megszakítás_megerősítés.png
  • Ha egy malomra ható bónusz aktív, akkor a bónusz hatása már látszik a malomban (már a bónusszal csökkentett, kevesebb idő mutatja)
  • Ha van aktív bónuszunk, amikor a várólistáról átkerül egy táp az aktív keveréshez, akkor arra is kifejti a hatását.
  • Ha van aktív bónuszunk és később aktiválunk egy újat, akkor a bónuszok értéke úgy adódik össze, hogy a korábban aktivált bónusszal csökkentett időre fog hatni az új bónusz.
   Példa
   :
   1. A Bölcs tölgynél lévő rúnát kiváltottuk (-10%)
   2. Vásárolunk Turbómalom előfizetést (-50%)
   3. Aktiváljuk a felhősor bónuszát (-10%)
   4. Elindítunk egy szupertáp keverést (teljes ideje bónuszok nélkül 10 óra), a rendszer kivonja belőle az elsőként aktivált bónuszt (10:00óra-10% = 9:00óra), majd kivonja belőle a második bónuszt (9:00óra-50%=4:30óra) és legvégül kivonja belőle a harmadik bónuszt (4:30óra-10%=4:03óra)

  Copyright © 2015 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Utoljára szerkesztett: 10.4.15
  gaboores, kozsu4242, PocsékFarmer és 4 más kedveli ezt.
 6. WildB

  WildB Fórum hercege

  A Gyűjtőalbum (leánykori nevén Matricás album) a tanyaház épületére kattintva érhető el.

  Ezen belül a Gyűjtőalbum fület kell választanunk.

  A Gyűjtőalbum egyféle emlékkönyvként funkcionál, ezt nézegetve visszaemlékezhetünk a régebbi eventekre, vagy éppen az oktatási feladatokra.
  Feltétel nélkül rendezhetők a matricák.
  Ha nem találjátok valamelyik már megszerzett matricát, érdemes átmozgatni őket egyik helyről a másikra: sajnos gyakran előfordul, hogy egy másik takarásában jelenik meg az új matrica a számotokra!

  Felhívom a figyelmeteket, hogy a matricák semmilyen előnyt nem nyújtanak!

  Nyitó ablak

  album1.png

  A bal oldalon láthatod a matricáidat, jobb oldalon az albumot. Középen fent a kis nyíl segítségével bezárható a bal oldali rész, így nagyobb méretben látható maga az album.


  Borító

  album2.png
  Az album felett a számokra kattintva lapozható az album. Lássuk miket is tartalmaz az albumunk!

  Háttér, fotó, törlés gombok

  Jobb oldalon lent található gombok segítségével választhatunk az opciók közül.
  Első gomb: Hátteret választhatunk a matricáink számára.
  Második gomb: Képet készíthetünk az album aktuális oldaláról.
  Harmadik gomb: a teljes lapot törölhetjük, a háttérrel együtt. (A matricák visszakerülnek a bal oldalra.)

  album3.png
  A matricákat ráhúzással helyezhetjük az általunk választott lapra. Ugyanígy vissza is tehetjük.

  Háromféle matricát különböztetünk meg:
  1. Oktatás
  2. Feladatok
  3. Sikerek

  Oktatás
  A jelenlegi oktatási rendszerben (bagoly) is járnak ezen matricák! Tehát nem csak azoknak vannak ezek meg, akik még Matula bá' időszakában kezdtek!

  oktatas.png

  Feladatok

  Albumunkban a legtöbb oldalt az eventek alkalmával és egyes Gazdaköri feladatok teljesítésével szerezhető matricák foglalják el. Az eventes matricák pótlására lehetőség nincs, mindegyiket a hozzá tartozó eventen lehet(ett) szerezni.

  eventes.png

  Sikerek
  Ezek az adott műhely első, "tanonc" feladatsorának utolsó szintjén szerezhetőek.

  Jelenleg ide 5 matrica szerezhető, hiszen ennyi mesterségünk van. Valamint a Bahamarama legenda matrica. Ezt a matricát azok szerezhették meg akik a régi szintrendszer szerint játszottak. De persze, ha netán a későbbiekben újabbak érkeznének, az itt található matricák listája is bővülhet.

  sikerek.png

  A matricák semmilyen funkcióval nem bírnak. Nem adnak tapasztalatpontot, csengőpengőt sem.

  A matricás album csak amolyan „emlékkönyv” funkciót tölt be, mert lapozgatása közben minden gazdának eszébe jut, hogy az adott matrica eléréséhez milyen feladatot kellett elvégeznie, és a matrica megléte büszkeséggel tölti el. Nyugodtan hátra dőlhet karosszékében a tudattal: „ Igen, ezt a matricát is megszereztem”.

  Matricák képekkel - gyűjtemény


  Copyright © 2012 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 13.10.15
  János1957 kedveli ezt.
 7. WildB

  WildB Fórum hercege

  A megújult Térkép használatához szeretnénk némi segítséget adni a területek megnevezésével.


  [​IMG]

  1. Város
  2. Szédült szántó
  3. Főfarm
  4. Erdei tisztás
  5. Kerge kert
  6. Mesterségek völgye
  7. Kalózbarlang
  8. Bahamarama szigetcsoport: Ültetvény, Kincses sziget, Esőerdő, Zuhatagok szigete, Maja szentély, Hajótöröttek partja területek
  9. Építési terület - ideiglenes eventes terület (időszakosan aktív, az aktuális eventkiírások alapján)
  10. Égig érő paszuly
  11. Kerekkerék
  12. Valdemár vándor vidámparkja (időszakosan aktív)
  13. Házi kedvenc futtató
  14. Teliholdas területek: teliholdas farm, Gombaerdő, kísértetjárta kúria
  15. Szezon eventes felület (időszakosan aktív, az aktuális event kiírások alapján)
  16. Világítótorony - új dekoros terület
  17. Gyopárvölgy - Északi erdő
   
  gaboores és János1957 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.