Épelméjűek

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Technics11986

  Technics11986 Fórum ismerője

  Elzemari én is örülök,hogy bekeveredtél hozzánk-:)
  Koppi néha elöfordul,hogy olvasok! Akad egy két könyv itthon. Nálunk Laura olvas inkább.Én szoktam hangoskönyvet vagy most találtam szinházi feldolgozást Tizedes meg a Többiek vagy a Drakula Musical.
  Szoritunk érted! és csak pozitivan-:)
  És az a baj ez már általános. Épp úgy mint az,hogy bemegyek itt nálunk a kocsmába elkiáltom magam kéne egy festő hárman jelentkeznek. Igaz kiesnek az asztalból olyan szinten el vannak ázva de ők jönének!
  Ismerve magamat én velem se lenne szerencséd ilyen ügyben mert én aztán nem vagyok a rend bajnoka! Ha húsz pohár van sajnos kiveszem mind. Azon se csodálkoznék ha laura eldugná elölem öket.
   
  sutimami57, mimi, Katka54 és még 1 ember kedveli ezt.
 2. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !
  Ha elfogadsz tőlem egy jó tanácsot, akkor ne hallgasd, hanem olvass...
  Hidd el menni fog....[​IMG]

  Jó éjt...[​IMG]
   
  _Ilona49_, Fatther, Technics11986 és 5 más kedveli ezt.
 3. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt.

  Húúú de sötét van még.Nem szeretem, amikor sokáig tart a sötét, jobb amikor ilyenkor már kandikál ki a napocska egyik kis ága és igyekszik bevilágitani a kis földemet.Én pedig mosolyogva tekintek ki rá.

  Dani,
  én is nagyon szeretek olvasni, főleg, mint jeleztem igy hajnaltájt.Bevackolom magamat a falhoz, felpólcolom a párnákat és egy nagy nagy kényelmes kuckóban érzem magamat.Most olvastam ki Fábián Janka Rózsalugas cimű könyvét, ami a monarchia alatt játszódik és egy másik szála az amerikai észak dél elleni háborúban.A másik egy családregény, amit a Nárai Tamás irt.Három kötetes, még csak az első kötetét sikerült megkapnom, nagyon tetszett.Már útban van a második is, a harmadikat valószinűleg meg kell vennem, ha el akarom olvasni.
  Micsoda jó dolog ha valaki olyan sokoldalú mint ez a Nárai Tamás is.Kiváló ruhatervező, most ir, fest is.Valóban a hobbijának él, és abból is él, igaz most már Spanyolországban, ahol csak ir és fest.

  Még háromszor kell megetetnem a nyulakat, hogy a második felhsok tp is ad és őmet is magamévá tudjam.Érdemes megszerezni, mert sok tépével leszek gazdagabb.
  Ó te jószagú rezeda, most jövök rá, hogy nem csak három etetésem van hátra, hanem még bizony tizzel meg kell fejelnem, mert a felhőre való is még hátra van.Aszta, na ez nem esett jól.Szerencsére még keddig van idő.

  Elballagok a kerekkerékhez hátha sikerülne valahogy megegyeznem a malaccal, hogy tekerjen ki nekem valami csodát.Először nagyon vonakodva tekerte, de látta az elkeseredésemet, nekilódulva, kikapott egy 100%.os terménybónuszt.Volt is nagy örömöm.
  Belém bújt a kisördög és újra visszamentem, a" hátha" velem volt a táskámban.A boldogságom határtalan, mert az ötödik, vagy hatodik tekerésnél lássatok csodát, egy újabb 100%os terménybónuszt kaptam.
  Igaz Kacsa Katával hijján vagyok, igy csak 8 darab mézelő kürtvirág kerül a kosaramba.Na nem az elégedetlenség mondatja velem....csak úgy jeleztem, hogy ha Kacsa Katám lenne.......ám ezt mondják elégedetlenkedőnek.

  Legyen derűs és vidám a napotok.
   
  ursa11, _Ilona49_, Fatther és 7 más kedveli ezt.
 4. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok! Gyorsan bekukkantok, mielőtt elkezdődik a karbantartás.
  Ma megint egy kicsit necces napunk lesz, mert a gyerekek még dolgozgatnak a konyhán, van némi finomítanivalójuk a szekrényen, én meg elfoglalok egy kis ficakot a tűzhelynél, és főzök valami egytál ebédet. A jelenlegi tervem egy rízses hús, paradicsom levessel -amit a tesóm főz, mert én azt nem tudok-. Nyugodtan ki lehet nevetni érte, de tojásos levest és paradicsom levest nem tudok csinálni.Pedig szeretem, meg a lányom is szereti. Persze ő gyerekkorában megoldotta, mert ha ilyesmit akart enni, akkor anno egyszerűen elvonult a tesómhoz ebédelni.:):)
  Aztán még el kell vonulnom az önkormányzatra is, mert a kapitalista tesómnak alá kell írnia egy papírt a szüleink sírmegváltásához, de az ifjúság Siófokon hagyta a nyomtatónkat. Megbeszéltem velük, hogy bemegyek hozzájuk, beszkenneljük a papírt, átküldjük neki, ő kinyomtatja,aláírja és ugyanezen az úton visszaküldi.Többek közt ezért is jó kis faluban élni, mert nagyvárosban ilyesmire nem lehet az önkormányzati hivatalt igénybe venni. A temetkezésnél el fogják fogadni, az már le van tárgyalva. Egy kicsit ódzkodtak ettől a megoldástól a hivatal emberei, mire én bepörögtem, és mondtam nekik, hogy - Minek találtuk fel a gőzgépet, ha még mindig faekével szántunk????? Na, ezen elgondolkodtak, és azt mondták hogy rendben elfogadják így a papírt.

  Más. Olvasni én is nagyon szeretek, régi vágyam egy e-book, mert már egy deka hely nincs, ahol könyveket tudnék tárolni. Pedig ki is szelektáltuk, összeköltözésnél egy utánfutónyi könyvet vittünk fájó szívvel az antikváriumba.Az elmúlt egy-két évben a szürkehályog miatt nem sokat tudtam olvasni, de most, hogy új szemem van, bizony hiányoznak a betűk. Igazából egy jó könyvet többre értékelek, mint egy jó filmet, talán ezért, mert olvasás közben én jelenítem meg a karaktereket, ezért jobban tudok velük azonosulni. Ez nem az én okosságom, hanem egy psychiáter mondta énnekem, amikor beszélgettünk.. A hangos könyvet nemigen szeretem,azon mindig elalszom.:oops:
  Már megint belekeveredtem a reggeli locsogásba, a konyha meg fut.
  Legyen szép napotok:Lujza
   
  ursa11, _Ilona49_, Fatther és 8 más kedveli ezt.
 5. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !
  Nálam is pont így van az olvasás. Magam előtt látom a történéseket, tőrténeteket és teljesen kikapcsol a külvilág olyankor.
  Sajnos csak esténként, lefekvéskor tudok olvasni és néha arra ébredek, hogy kiesett a könyv a kezemből...
   
  Utoljára szerkesztett: 25.9.20
  ursa11, jófarmerlány, _Ilona49_ és 6 más kedveli ezt.
 6. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Én akkor szoktam rá a hangoskönyvre mikor elkezdett romlani a szemem, aztán rájöttem, hogy milyen jót lehet aludni mellette.
  A szemem már új van, de továbbra is szeretem. Ezzel együtt azt mondom, hogy igazi a könyv, főleg ha új mert akkor még illata is van.
  Elvarázsol, egy más világba képzelem magam, de én nem tudok már mit olvasni, mert a sajátjaimat már legalább háromszor elolvastam.
  Anyukámtól, a házából hoztam el könyveket, lenn tárolom a garázsba, jó régi könyvek, már azon is túl vagyok.Marad a könyvtár, de ahhoz meg el kell menni.

  Mindig kijegyzetelem amikor valaki ír egy jó könyvcímet, legutóbb a Szentháromságra emlékszem, hogy valaki írta, de még nem hoztam ki.

  Olyan haladatlan ez az event, bontottam ki ládákat kb. 150 db.-t, nem lett egy se, olyan ami pluszt adott volna, hát ezért nem veszek pörgetést.

  Sajnos továbbra is fáj a derekam, mintha egy kicsit lejjebb fájna, de a lényegen nem változtat. Nagyon bele vagyok keseredve.
   
  ursa11, _Ilona49_, -elzemari- és 8 más kedveli ezt.
 7. sutimami57

  sutimami57 Mindentudó orákulum

  Sziasztok! Kedves Rózsa, remélem, minél előbb javul az állapotod, és szűnik a fájdalom. Borzasztó lehet, de biztos lesz értelme a szenvedésnek. Kívánom, hogy hamarosan jó eredményről írjál nekünk.

  Élvezettel olvastam a konyhai írásokat. Bár, már kissé herótom van, mert vagy két hete a konyhát takarítom, kihagyásokkal, mert ugye, mellette más munka is van. Nekem olyan 5 méteres a konyhabútor, egy kanyarral, de az egész konyha be van építve szinte. Na, meg pakolva is....Mivel csak én rakok el mindent, tudom, mit hol keressek, de így is gáz ilyenkor. Aztán meg olyan jó....:D Tegnap be futott Domika is az anyjával, meg a kis tesóval, boltba voltak, és Domika közölte, hogy menjünk most a mamihoz, mert meg akar ölelni. Mese nem volt, jönni kellett. Nagyon örültem neki, be csatlakozott a papához fát hordani...:D Nagyon édes, imádom.
  Lujza, gratulálok az új konyhához! Biztosan szép lett, ha hozol képet, meg is nézem! :) :) Remélem a valóságban is láthatom....
  Event megy, az első felhő meg van, pár etetés kell még a 65-höz. Jó kis laza event, igazán jól esett.....Móst meg nagyon jól esik, szakad mint ha dézsából öntenék. Ilyenkor nagyon nem szeretem....tudom, vége van a nyárnak....Szomorúan veszem tudomásul.
  Imádok olvasni én is, akár este, akár hajnalban, nem számít. Sokszor arra ébredek, hogy koppan a book a földön.
  Kellemes, szép estét kívánok Mindenkinek!
   
  ursa11, _Ilona49_, -elzemari- és 9 más kedveli ezt.
 8. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája


  Szia Rózsa !
  Vigyázz a derékadra.....:)

  Amikor ide költöztünk, úgy lassan 30 éve már akkor is 4000 körül volt a könyveink száma. Azóta jóval több van.
  Már dupla sorban vannak a könyves polcokon, még az én szobámban is ami főleg sci-fi és egy csomó W.E.B. Griffin könyvből áll. 6-tól 12 kötetig, több fajta sorozatban.
  Most éppen az "Egy becsületbeli ügy" c sorozat első kötetét olvasom. Ez 8 könyvből áll. (Meg van az összes már.)
  Kedvelem még Herman Vouk, és Ken Follett írásait is.
  Hirtelen ennyi jutott az eszembe...
   
  sutimami57, -elzemari-, Fatther és 6 más kedveli ezt.
 9. Technics11986

  Technics11986 Fórum ismerője

  Hello csapat élöben jelentkezünk Budapestről-:) Nálunk köröbelül kettő percig eset az eső! Inkább szeles és hideg kissé. Bár Laurától kaptam a fejemre miért csuktam be az ablakot csodálkozott hogy fázom. Az event megyeget igaz lassan!
   
 10. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Jöttem jó éjt köszönni.
  Reuma doki nem talált bajt, csontsűrűséget majd októberben mérnek.
  Gazdakörben elköltöttem sok-sok millát, pár tenyésztett állat miatt.
  Más újság nincs. :D
   
 11. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok! Én úúúúúúúgy elfáradtam ma, hogy nincsenek rá szavak. Elmentünk a tesómmal megdübörögtetni a gazdaságot, de sajnos nem jutott rá túl sok, mert a gyógyszeripar mindig elviszi a maga jussát.:oops: Aztánj aludtam egy jót, és kiegyenesedtek a dolgok.
  Viszont bevásároltunk egy hónapra, úgyhogy van itthon minden. Közben az ifjúság még mindig a konyhát szépítgeti. Igazából karácsonyra lesz teljes, mert az új szekrény nem tölti ki teljesen a két falat, ezért még egy hármas felső elemet kell hozzá venni. Mivel a régi elem is fenn maradt, és ugye az nem az a szín, ezért egy kis dizájn kanyar is kellett hozzá, de szerintem ügyesen megoldottuk.
  Megérkezett hozzánk a front.Már reggel is esett az eső, de napközben kifejezetten párás meleg volt. Most viszont dörög, villámlik, és szakad az eső. Lehet, azért is voltam olyan fáradt.
  Az ebédfőzés elmaradt, most rotyog egy kis pöri rizzsel, ubival.
  Az eventtel valahogy lassan haladok, de nem baj, majd holnap egy kicsit megturbózom, mert azért csak kell az a két felhő. Megmondta a Sütike, hogy minden felhős eventet meg kell csinálni.Pont,hu:D Ha mögmondta, akkó mögmondta.......
  Azt nem is meséltem, hogy közben végiggyalogolt rajtunk egy vírus, amivel már két hete küzdünk. Hogy ez korona volt, avagy csak jogar,nem tudhassam én aztat. Mindenesetre lázunk nem volt, de nagyon rossz közérzettel járt. Orvoshoz nem mentem, megoldottam otthon okosan Az állatorvossal írattam fel antibiotikumot, mert az asztmás tüdőnk az berobbant mindjárt az elején, medrol mindig van nekem otthon. Köptetőt meg amúgy is szedünk rendszeresen pont az asztmánk miatt. A tesómnak van egy nagyon jó házi keveréke, abból eszünk mindennap egy keveset. Végül is ő a méregkeverő a családban:D
  Rózsa ! Nagyon sajnálom, hogy még mindig vannak fájdalmaid, de azért azt tudnod kell, hogy a gerinc az nem szelektíven betegszik meg, az egyik részét rendbe teszik a másik részén meg jobban kijön a fájdalom. Én is így vagyok vele, műtét óta is állandó fájdalomcsillapítóval élek, csak annyi változott,hogy most már használ is..:)
  Talán már eleget untattalak benneteket, ideje mást ideengedni.
  Legyen szép estétek:Lujza
   
  sutimami57, _Ilona49_, -elzemari- és 8 más kedveli ezt.
 12. kutyaszálló

  kutyaszálló Fórum félistene

  Sziasztok mindenkinek!
  Lassan gyógyulgat Virágom, én szerencsére nem kaptam el,de szegény még alváskor is maszkban volt ,de csak a száján,ha köhög
  ne kapjam el:p
  a doki nem teszteltette így nem tudjuk mi volt, de nagyon izgultam,hogy meggyógyuljonxD
  az hogy ingyenes a teszt ,ha a körzeti elrendeli, hát igen ha elrendeli, ha meg nem egyen meg a penész az izgulástól:cry:8)
  aki beteg gyógyulgasson, csinálgatom az eventet, de most néztem, hogy még csak 24 etetésem volt, kell még sok-sok:sleepy:
  pusy mindenkinek:inlove::inlove::inlove:
   
 13. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Sziasztok !

  Még mindig event mentesen tolom a szekeret, nem is szoktam nézni az ajikat. Fárasztó hét van mögöttem.
  Most lazítok....:)
   
 14. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok! Bejöttem egy kicsit, bár látom nem nagy a tolongás:oops:
  lefényképeztem a konyhát így félig készen, hogy meg tudjam mutatni nektek.
  Ma csendes napom van, a lányom még szépítget egyet-mást,én meg várok türelemmel, hogy végre takaríthassak egy jót.
  Az eventke halad, nem túl gyorsan, de van még idő.
  A nyárnak vége, borús, csepergős, semmilyen idő van. Hideg ugyan nincs, de már érezzük az őszt erősen. (a gerincem is :oops::oops:)
  Legyen szép napotok:Lujza
  csak ne lenne ilyen jó a memóriám...hozom a képet
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20200926v00tnl5ow.jpeg
  A tűzhely fölé fog menni még egy hármas fekete felsőrész aztán készen is lesz. De most elfogyott a matéria.A káoszt ne nézzétek, nálunk mindig ez van;);)
   
  Utoljára szerkesztett: 26.9.20
 15. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Szia!
  Nagyon jól néz ki, jó nagy konyhád van. Öröm lehet főzőcskézni benne
   
  sutimami57, _Ilona49_, -elzemari- és 7 más kedveli ezt.
 16. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Akkora, mint egy bálterem:p Kényelmes nagyon, meg az egész családnak ez a társalgója . Mindenki elfér ide gépestől, telefonostól. Ebből kifolyólag mindig hatalmas a káosz benne. Néha valaki átmegy Don Kihótébe, és rendet rak, 5 perc múlva ugyanaz a helyzet. De jól érezzük magunkat, és ez a lényeg..... A vőm megállapította, hogy ő egész életében nem nevetett annyit, mint amióta bekerült ebbe a családba.
   
  sutimami57, _Ilona49_, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
 17. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !

  Szuper lett konyhád !
  Lehet mégis megérte a csere...:)
  Pláne, ha a kiegészítő 3 faliszekrény is ott lesz...:)
   
 18. Technics11986

  Technics11986 Fórum ismerője

  Sziasztok!
  Lujza ez a konyha hatalmas! Nagyon tetszik-:) Ötletes a kialakítás Laurának is tetszik nagyon-:)
   
  sutimami57, _Ilona49_, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
 19. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Ügyesen összehozták a két szekrényt, mintha direkt lenne. Nagyon klassz. És ezért a pénzért.... ;)
  Nincs is káosz. Ahol ennyi ember van, ez teljes rend. :D Nekem polcosan is tetszik.

  Ma épp eleget tevékenykedtem így - hogy egy klasszikust idézzek, - korán elülök.
   
 20. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Igazából már nagyon vártam, hogy Lujza is elmondja a véleményét,mint érintett, és mint hozzáértő.Köszönöm, de én ennél nagyobb csodára vártam. Ahogy haladnak lefelé a csigolyákkal, úgy lesz egyre több fájdalom. Először 6 szúrást kaptam, aztán 2-3 hónap után visszajött a fájdalom.Másodszor 4 szúrást kaptam, az is tartott kb. 2-3 hónapig. Most ismét 6 szúrást kaptam, de igazából most láttam először, hogy mekkora tűvel adják. Majdnem frászt kaptam.
  Nevelgetek már évek óta, egy Aloe Verát, szép húsos levelei vannak, és kitaláltam, hogy felnyitom a leveleket, és azzal kenem a térdemet. Képzeljétek nagyon jó a térdemre, derekamra nem mertem, de majd később oda is kenegetem. Hétfőn megyek a tornára,ma sok mindent főzögettem, hogy legyen mit elővenni a mélyhűtőből.

  Dani köszönöm a sok könyvcímet,ha letelik a fürdő megyek a könyvtárba, jó lenne ha lenne számolatlanul pénzem, akkor rengeteg könyvet tudnék rendelni, ráadásul most olcsóbbak a könyvek.(A zöldség gyümölcs meg drágul).

  Én is szép estét kívánok!
   
  mimi, jófarmerlány, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.