Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt kedves Tiszántúliak.

  A csudába de sötét van még ebben az időban, ezért aztán óvatossan hajtottam, mig ide értem.

  Képzeljétek, hosszú idő óta, tegnap nagy szerencse ért, mert amikor elballagtam a kerekkerékhez, gondoltam megdolgoztatom egy kicsit a malackát.
  Történt is nagy nagy csoda, mert egy pár nekifutás után látom ám, hogy a +1 terményesnél áll meg a kerék.Hú a mindenségét, de jól jön ez most nekem igy event idején.Látom ám, hogy kacsingat felém a kismalac a traktoron, na gondoltam, ha ilyen jó a kedve, akkor még egy párat húzatok vele hátha még valami horogra akad újra.S nem volt véletlen a kacsintás, most már tudom, mert egy újabb nagy nagy szerencse ért.Még ilyet, de régen esett ez meg velem. Kaptam még egy 200%-os terménybónuszt.
  Aszta, majd kiugrottam a bőrömből nagy örömömben.Gyorsan futok ám a gazdaságba, és megszórtam minden jóval a földeket, igy aztán ontották nekem a mézelő kürtvirágot.Komolyan mondom most sajnáltam csak igazán, hogy elálmosodtam és és bizony elmentem aludni.
  Gondoltam hátha még reggel is tart ez az idő, ám sajnálkozva vettem tudomásul , hogy a csodának is van határa.Igy aztán reggel mindjárt bicajra termettem és eljöttem elújságolni nektek, hogy milyen nagy szerencse ért engem tegnap.Igaz későn fogtam hozzá a játéknak, mert a szomszival römiztünk még a kertben, kihasználva, az Ősz szépségeit, kellemes idejét.Igy aztán csak valamikor hat óra körül inditottam az evnetet azt gondolva, hogy jutok amig érek.
  Jelenleg most a 28-ik beadást teljesitettem, a nyuszikat szorgalmasan etetgettem a mézelő kürtvirággal, mert rájuk nem veszélyes.Azt olvastam, hogy a növény érdekes levelekkel rendelkezik, amelyek egy hosszú, fedéllel ellátott tölcsérre hasonlítanak. Igy aztán az ázsiai lódarázs, nem tudva ellenállni a kürtvirág által termelt nektár bódító illatának, leszáll a levél peremére, majd egyre beljebb és beljebb merészkedik, míg lecsúszik a kürt mélyére, ahonnan már nincs számára menekvés - a növény nedvei megemésztik.

  Kivánom, hogy legyen nagyon szép és derűs a napotok.
   
  SzuperTájfun, -W-595-, busika02 és 4 más kedveli ezt.
 2. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Ági....én kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a krémlevesed!

  Marika...eddig én nem nagyon jeleskedtem ebben az eventben!
  Először is gratula a sikeredhez! Nem vagyok irigy....de örülök, hogy neked sikerült! Én is pörgettem....de nálam nem járt
  sikerrel.....de úgy vagyok vele, hogy nem lehet szerencsém mindenkor....az előző eventnél megadatott volt!


  Én az eventet időben elkezdtem....aztán dolgom volt és valamikor este 6 órakor érkeztem haza....aztán este csináltam és jutottam valameddig....nem néztem meg! Gondoltam, hogy reggel korán fogok jönni....hiszen ma délelőtt is lesz dolgom.....deeeee
  az ágy nem dobott ki....későn ébredtem! Igy 1 aratás megint kimaradt!;)
  Azt viszont észrevettem...már most, hogy nagyon szűkösen adja a felröpit!

  Hajjjrrráááá......hajjjrrráááá eventre fel!!!!!!
   
  SzuperTájfun, -W-595-, aranybanan és 5 más kedveli ezt.
 3. henrietta1223

  henrietta1223 Rutinos

  Szép napot Mindenkinek!
  Először is köszi a köszöntéseket.Ági a tortád szép és finom volt,Elze mennyi az a sok amivel több vagy?Ezt azért kérdezem csak
  mert láttam a képedet és igazán letagadhatsz egy pár évet.
  Zsozso Neked is köszönöm a köszöntést.Tudunk örülni mint a gyerekek ha valami jót kipörgetünk,mert ritkán ad valami értelmeset.
  Nem panaszkodhatok, mert sikerült a cserém is majdnem minden új fám van csak kivánság fám nincs ezen a farmon, de az nem
  is volt cserélhető.Gazdaköri nálam is csak gyülekezik szép lassan csinálgatom olyan ráérősen.
  Cukkinis leves biztos finom lehet én is várom Ági véleményét.
  Az idő szép sűt a nap de holnaptól lehet jőn a lehűlés.Unokám múlt héten online üzemmódban tanult itthon volt + osztálytársa lányoméknál is volt de náluk nem történt semmi.
  Jó pihenést és jó játékot!
   
  SzuperTájfun, -W-595-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
 4. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Halihó...

  Heni,
  bizony kemény 7 évvel, vagy sok vagy kevés, de csak 7-el kezdődik már.Tulajdonképpen nem nagyon érdekel a korom, mert ha nem fáj semmim, akkor felveszem a versenyt az .........eh de mindegy is.
  Tudod a barátnőm szokta mondani, hogy olyan jó a fényképarcod.Na most erre mit mondjak, igen az sok mindent eltakar, vagyis képen még valahogy kinézek, szoktam válaszul mondani a barátosnémnak.

  A Facebookon láttál?Néha szoktam egy két képet cserélgetni magamról,a régi ismerősök miatt, hogy ne felejtkezzünk el egymásról.Vagy ha valami szép helyen kirándultam korábban.

  Kivánság fám van, de igazából nem tudom, hogy a kivánság termény hol van, mert kerestem a fa termését de nem találtam.

  Ó én csacsi, bementem a pajtámba és ott vannak a polcon szépen sorban a kivánságok.
   
  Utoljára szerkesztett: 24.9.20
  SzuperTájfun, -W-595-, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 5. henrietta1223

  henrietta1223 Rutinos

  Elze nem a facen láttalak hanem mikor a kispadot csináltátok a házatok végében.Akkor raktad ki egy pár órára én akkor láttalak.
  Nem tudom a face cimedet de ha gondolod?.....Kivánság fa termésével még én sem találkoztam még nekem is talány!Szerintem nem csak a fénykép arcod jó hanem a gének is.Nekem is mindig meg anyukámnak is mindig azt mondták hogy 10-15 évet letagadhatunk.
  Szép álmokat!
   
  SzuperTájfun, -W-595-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 6. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Szép estét!
  Túl vagyok a CT-n,lelet egy hét múlva.
  A kívánságfa "gyümölcse" természetesen a KÍVÁNSÁG.....abból is 4 db.....túlszárnyalva a magyar népmesék ....általában halacskák....által ígért bűvös 3 db-ot és "Farmeramaországban "a faterméseknél leledzik.
   
  SzuperTájfun, -W-595-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 7. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt kedves Tiszántúliak.

  Minden elismerésem a tiéd, nekem nagyon rossz az arcfelismerő képességem.Ha valakit látok nem biztos hogy másodszorra is emlékszem rá.Talán azért van, mert nem tudom sokáig tanulmányozni az arcot, mert mit is gondolna szegény páciens, mit nézek rajta annyit.
  Küldtem galambot,valószinűleg már ott ül a kerités szélén.
  Drága Ilona,
  nagyon szépen köszönöm, hogy informáltál, vajon merre találom.Közben én is egy halvány gyertyalánggal elmentem a pajtába és ott láttam, hogy bizony ott vannak a kivánságok a polcon, szépen sorban.

  Még dolgozom a második felhő elérésén, mert még vagy 4300 mézelő kürtvirág szükségeltetik, hogy magamévá tudjam a felhőt.Idő van még szerencsére.

  Ti hogy álltok?

  Vidámság és derű kisérje a napotokat.
   
  SzuperTájfun, -W-595-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
 8. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Marika....csinálgatom az eventet....nekem még az első felhő sincs meg....talán holnap eljutok odáig!
  Persze azután sem állok meg....etetek addig amíg lehet....aztán meglátom, hogy mit is veszek ki a boltból.
  A szezonpontokat vettem ki.....mivel elkezdtem a szezonost!...most lehet sajnálom, hogy az elején nem voltam lelkes és
  nem csináltam....így jártam!

  Pörgetésről annyit....ahogy Henike is írta, sokszor tényleg olyan banális dolgokat ad...aminek már hasznát sem vesszük.
  Most nálam sem volt bónusz....pedig tegnap este is pörgettem....nahhhh nem százat /kevesebbet/....viszont lett
  7 db sárga tehenészetem!xD....csak azt tudnám, hogy hová lehetne már felhasználni!...sürgősen!....már a pajta oldalát
  feszegetik....annyi van!xD

  Ilona remélem, hogy a CT-n nem lesz kóros elváltozás!

  Vigyázzatok magatok!
   
  SzuperTájfun, -W-595-, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 9. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  Nyugodalmas,szép éjszakát!
  A napom viszonylag kellemesen,nyugodtan telt.
  Rendbetettem a hűtőszekrényrényt.Főztem: babgulyást (szét nem nyíló konzev piros babból),a pörköltből lecsíptem két étkezésre valót amihez "házi" tarhonyát (Tihamérosan:kopasz honyát...ha jól emlékszem? )készitettem,csempésztem a szaftba 3 egész szelet karajt is, holnap már csak nokit készítek hozzá.
  A nyuszi-etetéssel lassan,de biztosan haladgatok....az első felhőig még....,vagy már csak 20 éhes szájat kell betömnöm.
  A perec szezonnál a 21. szintig jutottam.....ha a Bernát-menykő be nem csap meg lesz a 39!
  Közben Álom-manót többször vendégül láttam,nagyon ragaszkodik hozzám....én jobban örülnék,ha csak éjszakánként nyitna rám,...bezzeg olyankor meg gyakran elcsatangol,másokat boldogít.
  Zsozso! Jókat szoktam derülni a félresiklásaidról szóló beszámolóidon....no nem kárörömből hanem magam igazolását látom bennük.Nagy igyekezetemben én is egyre többet csetlek-botlok...olyankor nem győzöm dícsérni magam.
  E téren ma igazán toppon voltam:

  Reggel félálomban miután mindent levadásztam,begyűjtöttem,learattam....persze,hogy csatni nélkül,majd lányos zavaromban alaposan megszórtam Kacsa Katával a répaföldeket,amit az event növénykémhez gyűjtögettem.
  Már meg "holnap" van,ideje ágyba bújni.
  Aludjatok jól,vidám álmokat.
   
 10. -W-595-

  -W-595- Fórumgróf

  Jó reggelt, sziasztok!

  Jöttem kicsit, még most reggel van kevés időm írni is :) - mozgalmas napom vagy talán napjaim lesz, - lesznek..... holnap átcuccolnak a gyerekek hozzám - szomszédok vagyunk.... voltunk ....:) mert a hónap végén lejár a határidő .... és ők még nem tudnak költözni, mert nekik még + 1 hónap mire kulcsot kapnak, és kezdődhet a felújítás... ami ugyebár nem tudjuk meddig tart...o_O

  Ma konyha eventet is tartok, húsleves és chilis bab lesz,- konzerv vörösbabból - apropó főzés.... tegnap megcsináltam a cukkinis levest..... - a bazsalikom nem a kedvenc fűszerem, ezért dobtam bele 1 gerezd fokhagymát - megettem..... de nem igazán ízlett... talán másféle íz világgal.... hááát... nem tudom..., szerintem maradok a rakott cukkininél.

  Az eventet én is elkezdtem, és a kerék....? hát... az elég mostoha... nagyon sokat pörgettem, főleg simát, és nagy nehezen lett talán 2 x + 1 növény bónusz...
  20 etetésen vagyok túl, ma reggelre nőszirmot ültettem, üres hordó hiányom van, - nullázni még nem akarok - még 20 etetésre való event növényem van, de hiányzik még hozzá az a fránya felröpi... na mind 1 .... majd csak végig sikerül vinnem.

  Zsozso, a sárga tehenészetből nekem is van bőven, de mostanában a narancs szamár istállót szórja rendületlenül a rendszer .....

  Ilona, remélem hogy a CT eredmény nem fog állapot rosszabodást mutatni.
  Nagyon tevékenyen telt a napod .... vagy az éjszakád?

  Itt most be van borulva és esik az esőőőő.... boltba kéne mennem... hááát... van esernyő...

  Vigyázzatok magatokra!
   
  Utoljára szerkesztett: 26.9.20
  SzuperTájfun, Fatther, busika02 és 5 más kedveli ezt.
 11. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt kedves Tiszántúliak.

  Ma nem tudtam bicajjal jönni, mert felénk eseget az eső.Igaz beharangozták előre, igy aztán nem a meglepetés erejével érkezett.Éjjel is hallottam, hogy táncot járnak az esőcseppek a párkányon, csak a táncot nem ismertem fel.

  Ágika,
  sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésedet a cukkinis leves, sebaj, mindekinek más a konyhai világa.Én sem a kedvenceim közé sorolom, de ha más nincs...

  Zsozso,
  én is a sok kerekkerék meglepetések segitségével tudtam igy haladni, különben még én sem ott tartanék, ahol vagyok.Tegnap is sikerült 2 darab 100%-os terménybónuszt kiforgatni.Lehet hogy valamiért kárpótol az élet??

  Ilona kedves,
  .Gratulálok a perec szezonodhoz.Én nem tudom, de én nem haladok előre szinte semmit.Igaz, most a gazdaköriekkel pihenő pályán vagyok, anélkül meg nehéz.Élvezettel olvastam az ebédeidet, bármelyikhez szivesen társulnék.Én tegnap készitettem egy kis rakott krumplit kovászos uborkával, nassolnivalónak meg mákosgubát.Az lesz mai is, és még holnapra is marad, de valamit akkor már kellene késziteni, frisset.Talán egy kis hamis vadast fogok késziten.Egymagamnak sokkal nehezebb.

  Tudjátok, ma ahogy voltam a tapasztalat pontokat összegyűjteni és a teliholdas területre értem, éppen akkor jött a vonat is, igaz nem áll meg soha sehol, de elgondolkodtam rajta, hogy vajon kiket szállithat folyton folyvást.Talán a farmkisértete, aki egy idő után már úgy is csak dekoráció és bánatában felszállt a vonatra, hogy legalább ott már senkinek nincs a terhére?Ki tudja, meg aztán az a szép kisértetjárta kúriába is de ellátogatnék, hiszen ami ott van, az maga a csoda.Ahogy ott álldogáltam a kovácsoltvas kapú előtt, egy raj denevér keringte körül a kúriát.Te jó ég, biztos, hogy szeretnék én bemenni, nem fognak engem bántani?
  Összekaptam magamat, lesz ami lesz, csak bemegyek újra, mert korábban már voltam itt és akkor is annyii de annyi élményben volt részem.

  Megvártam mig a vonat füstje elszáll mellettem és erőt véve magamon megnyitottam a kaput, ami szépen ki is nyillott nekem, és elindultam a sok csodát felfedezni.A nyeritő tökkocsis intett, hogy szálljak fel szivesen elkalauzol engem ebben a rengetegben, de én megköszönve a szives invitálást, inkább magam vágtam neki a felfedezésnek.
  Ami azt illeti tökböl van sokféle érdekesség, mert a szép nagy sárga disztökökből, máskor hallowénkor, rémséges álarcokat szoktak faragni itt pedig a kúriában rémséges csúzdát készitettek.Ahogy rácsodálkoztam az jutott az eszembe, hogy le még csak lelehet csúszni rajta, de hogy lehet oda feljutni?

  Most befejezem, mert dolog van.Szép napot kivánok!
   
 12. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Az eventtel haladok....már a két felhő be van gyűjtve....az egyik már működik is...a másikra este meg lesz a a két kitehető...aztán még csinálom tovább....holnap még biztosan!
  kíváncsi vagyok magamra! Holnap Rackótól + növényt kapunk! Nálam ezek sokszor félresiklanak! Miért????....mert reggel szokásomhoz híven leszedem!
  Jó múltkorában tp -emelő volt az aji....nálam a nagy aratás este van!....Kiírtam ide a monitor elé....hatalmas betükkel....
  Rackót NEEEEE! Reggel jövök a géphez....belépek a farmra! Mi az első???? Leszedtem a napi ajándékot!xDxD
  Ennyit az eszemről!
  A holnapi ajival....csak annyi s gondom, hogy nagyon szűkös a 8 óra....hogy még a második aratás is beleférjen!
  Reggelente pedig jobban el vagyok havazva és ráadásul még az agyam sincs a helyén!....kába vagyok!

  Ilona....én is kinevetem magam....nagyon sokszor!...bár mostanság kevesebbet....inkább a szidalmazás van előtérben!
  A szezonosnál én is kb így állok! Hajjjrrráááá!

  Ági...miért nem ízlet a leves? Mostanság elég gyakran csinálok krémleveseket....nálam bejönnek!
  Ja....és sosem sikerül egyformát csinálni! Mindig más az arány és más a fűszerezés is!

  Marika...csak gratulálni lehet a szerencsédhez! Gratula!

  Vigyázzatok magatokra!
   
  SzuperTájfun, -W-595-, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
 13. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggel kedves Tiszántúliak.

  Sajnos már a bicajomat le kell tenni, mert hűvös a reggel.Napközben még felmelegszik, de már az sem az igazi.Itt van az Ősz itt van újra.Petőfi után szabadon.
  Igaz nagyon szép tud lenni az mikor az Ősz anyó kikeveri a szineket és nekilát a nagy műnek.A sárgától az aranybarnáig a bordótól a fakó zöldig megtalálni sok sok árnyalatot amivel bevonja a fák leveleit.Majd jönnek a fagyfiak, és engedelmességre tanitják a faleveleket, hogy bizony váljanak meg az ágaktól és avarrá válva,újra hasznossá tegyék magukat.
  Nekem mindig az elmúlás jut az eszembe, pedig elhatározom minden évben, hogy csak a szépre gondoljak a szinek kavalkádjára, de mégis.....Nem tudom ti hogy vagytok vele?

  S végezetű elhoztam nektek Zelk Zoltán, Október cimű versét, hiszen a jövő héten már bekopog hozzánk is és marad is vagy,31 napig.

  Kisöccsétől, Szeptembertől
  búcsút vesz és útra kél,
  paripája sűrű felhő,
  a hintója őszi szél.
  Sárga levél hull eléje,
  amerre vágtatva jár,
  félve nézi erdő, liget,
  de ő vágtat, meg se áll.
  Hová, hová oly sietve,
  felhőlovas szélszekér?
  Azt hiszed tán, aki siet,
  aki vágtat, messze ér?
  Dehogy hiszi, dehogy hiszi
  hiszen nem megyen ő messze,
  csak addig fut, míg rátalál,
  a bátyjára, Novemberre.

  Legyen nagyon szép a napotok.
   
  SzuperTájfun, Fatther, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 14. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum bárója

  .......s szép ,mint mindíg én nekem.
  Tudja Isten,hogy mi okból szeretem,de szeretem.
  Kiülök a dombtetőre,onnan nézek szerteszét,
  s hallgatom a lehulló leveleknek lágy neszét.
  !/a helyesírási és esetleges egyéb hibákért elnézést,de a gimnáziumi tanulóévek óta elmúlt 53 év sokat koptatott a memóriámon.
  Örülnék,ha folytatnátok,mint régen .......
  !talán Csacska!........ Terike! is újból "ringbe" tud szállni????!!!!!!!!!
   
  SzuperTájfun, zsozso577, Fatther és 3 más kedveli ezt.
 15. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Mosolyogva néz a földre
  A szelíd nap sugara,
  Mint elalvó gyermekére
  Néz a szerető anya.
   
  SzuperTájfun, -W-595- és Fatther kedveli ezt.
 16. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  És valóban ősszel a föld
  Csak elalszik, nem hal meg;
  Szeméből is látszik, hogy csak
  Álmos ő, de nem beteg.
   
 17. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Levetette szép ruháit,
  Csendesen levetkezett;
  Majd felöltözik, ha virrad
  Reggele, a kikelet.
   
 18. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Aludjál hát, szép természet,
  Csak aludjál reggelig,
  S álmodj olyakat, amikben
  Legnagyobb kedved telik.
   
 19. -W-595-

  -W-595- Fórumgróf

  Én ujjam hegyével halkan
  Lantomat megpendítem,
  Altató dalod gyanánt zeng
  Méla csendes énekem.
   
  SzuperTájfun, Fatther és Kuzdern kedveli ezt.
 20. roozka

  roozka Fórum-zöldfülű

  Kedvesem, te űlj le mellém,
  Ülj itt addig szótlanúl,
  Míg dalom, mint tó fölött a
  Suttogó szél, elvonúl.
   
  SzuperTájfun, henrietta1223 és Fatther kedveli ezt.