Panaszkönyv

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Ms.AbyZu

  Ms.AbyZu Járnitanuló

  Szia!:music:
  Köszönöm!
  Igen olvastam, csak nem tartom így jónak, hogy akinek már meg van semmit nem tud vele kezdeni csak ha szentélybe ki váltja, addig se piac, se etetés, semmi. Volt 40 vhány banánom Tamarilló fára ment el.
  Kar, hogy B..P ezt így gondolja jónak.
  Szép napot neked is, meg mindenkinek!
   
  adry_02 és zigus kedveli ezt.
 2. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Megértem a gondodat, hogy kevés az AB-d, ezért érzékenyen érintett, hogy a majmok szentélyéből ki kell váltani a cápa szobrot a további szaporításhoz.
  Minden egyes olyan szigetes állatnál, amelyet a korábbi megjelenést követően sorolnak át a normál kategóriába, mindig utólag váltottuk ki a szentélyből a szobrát. Ezért ugyanez vonatkozik a cápára is. Ezért ezen felesleges mérgelődnöd.
   
  DevilMókus kedveli ezt.
 3. ronibaba

  ronibaba Utánpótlás-írogató

  Sziasztok! Én két dologra szeretnék választ kapni! Az első ami nagyon bosszantó,hogy a Bahán elképesztően hosszú a malomban a legtöbb táp kikeverése. Most,hogy az eventekhez sokkal több ól van kirakva nem lehet győzni.
  A másik amit nem értek mért adtunk nem kevés farmpengőt a Házi kedvenc futtatóért ha szinte semmit nem enged kirakni?
  Tudom sokaknak nem számít de nagyon sok olyan dolog van amit a pörgetésen kaptam csal éppen hely nincs ahová kitegyem :(
  Ja és a farmpengőhöz nem is olyan egyszerű hozzájutni és feleslegesen kidobni olyan hatalmas területért ami szinte semmire sem jó :(
   
  Ms.AbyZu és DevilMókus kedveli ezt.
 4. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  A táp keverési idők megállapítása a játék készítőinek reszortja. Ezen mi nem tudunk változtatni.
  A turbómalom felezi a tápkeverési időt, de szerintem ezt te is tudod.
  Kellő szervezéssel, üresjáratok nélkül jól ki tudjuk használni, hogy az éppen készülő táp mellé még kettő tápkeverési feladatot be tudunk tenni az általunk meghatározott fajtában és mennyiségben. Ez által folyamatosan biztosítható a szigetes állatok táp-ellátása is.

  A Házi kedvenc futtatóra (becenevén tojástartó) minden tojás és az abból származó dekor kirakható, továbbá minden olyan dekor, amely valamilyen bónuszt ad, vagyis másként fogalmazva, hatással bír valami másra.
  https://board-hu.farmerama.com/threads/házi-kedvenc-futtató.16929/
  A játékidő során összegyűjtögetett ilyen jellegű dekorok oda való áthelyezése igen jelentős művelhető területet szabadít fel mindenkinél.
  Farmpengő megtakarítás céljából ésszerű mindig csak annyi területet kiváltani részükre, amennyit be tudunk velük rendezni, hiszen bármikor bővíthetjük a területünket a teljes kihasználtságig.
  Farmpengő szerzésére ugyancsak több lehetőségünk van, a teljesség igénye nélkül: kerék pörgetések, event nyeremények, gazdaköri nyeremények, gyümölcspiac, nublonok stb.
   
 5. ronibaba

  ronibaba Utánpótlás-írogató

  Havasi _Gyopár!
  Köszönöm a válaszodat a turbómalom elő van fizetve és soha nincs üresjáratom.
  A tojások ki vannak rakva ennek ellenére úgy gondolom több mindent engedhetnének kirakni.
  Sajnos a Nublonoknál számomra még túl nagy az a mennyiség amit be kell adni ahhoz,hogy farmpengőhöz jussak.
  A pörgetésnél adja a hasznavehetetlen ólakat elvétve néhány farmpengőt :(
   
 6. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  A kiemelt mondatodra "A tojások ki vannak rakva, ennek ellenére úgy gondolom több mindent engedhetnének kirakni."
  A házi kedvenc futtató egy speciális dekorok gyűjtőhelye, amit nem lehet hétköznapi dekorokkal benépesíteni, mint ahogy a leírásból is olvasható, és azok vonatkoznak rá, amit te is tudsz.
  Neked kell variálni, hogy milyen más dekorokat lehet kirakni a dekoros helyekre, vagy a termő területekre, amit akarsz. Kinek mi a fontos.
   
  -ágianyu33- kedveli ezt.
 7. -bibi04-

  -bibi04- Fórum-zöldfülű

  Szia!
  Nekem az a problémám,hogy az eventek miért csak 14 óráig tart?Miért nem lehetne estig 22oráig.Mikor a nem nyugdíjasok dolgoznak és az eventeket nem lehet befejezni vagy felröppenő vagy vetés miatt.Át kéne ezt gondolni.Szerintem sokunknál probléma.
   
  ~cicus~, Ms.AbyZu, ronibaba és 2 más kedveli ezt.
 8. Vöri-Böri

  Vöri-Böri Fórum-zöldfülű

  Jó napot! Bocs az újbóli zavarásért,de még mindig mindig,nem tudok cápatápot késziteni.Pedig azt a választ kaptam,hogy csak, addig lesz igy,mig be nem indul az új cápás játék.
   
 9. mamarygen

  mamarygen S-Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  Nem tudom, kitől kaptál ilyen infót.

  A januárban megjelent hirdetményben már értesítettük a Játékosokat, változás várható:

  https://board-hu.farmerama.com/thre...-előkészülete-2020-január.19073/#post-1066062


  Az addig használt tápokat, cápákat, melyeket a különböző akciókban szerezhettünk, átminősítették bahás tulajdonságúvá.

  Mindezt azért, hogy a közeljövőben tenyészteni tudjuk majd.

  Így, a cápatanya szobrát ki kell/ ki kellett váltani a Maja majmok szentélyéből.

  [​IMG]

  Ezután, a rendelkezésre álló ólakat, cápatanyákat a menüből a rendszer engedte kihelyezni, lehetett tápot készíteni a baha malomban újra, de már bahás ólként, bahás tápként.

  Mától, délután 14:00 órától a cápatenyésztés is a játékba került.
  Vagyis maga a tenyészthetőség is kiváltható már a Maja majmok szentélyéből, az 5. kamrából.

  [​IMG]

  Cápatenyésztés ismertetője:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/cápatenyésztés.19141/

  Kérlek, olvasd el a hirdetményt is és a tenyésztési tájékoztatót is.

  Nézz utána, van-e annyi arany banánod, hogy hozzáláthass a színes állatok tenyésztésének.
   
 10. Jeva79

  Jeva79 Fórum-zöldfülű

  Jó estét! Bár olvastam a változást a cápatanyával kapcsolatban, mégis nagyon rosszul érintett, hogy nem csak a tenyésztést kell kiváltanom, hanem magát az ólhoz való hozzáférést is. Szerintem akinek már megvolt annak aktívvá kellett volna tenni az ólat. Persze csak a kevés aranybanánom beszél belőlem. :(
   
  Ms.AbyZu és -lujza66- kedveli ezt.
 11. -lujza66-

  -lujza66- Fórum-zöldfülű

  Teljesen igazat adok,én is nyertem egy tanyát,és most nem tudom ez miatt az új hülyeség miatt használni.Vehetem meg banánért.Kezde. kicsit rosszul érezni magam ebben a játékban.
   
  Ms.AbyZu kedveli ezt.
 12. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Sziasztok.

  A cápát eddig eventekben és válogatásokban tudtuk megszerezni, most pedig bekerült a szentélybe.
  Bízom benne, hogy 30 aranybanán nem okoz nektek problémát.
  A cápa olyan normál állat lett, mint a teve, vagy a majom. Azért került be a szentélybe, hogy az ólakat a gazdaboltból meg lehessen venni, mindenki számára elérhető legyen.
  Titokólként ugyanis nem volt az.
  Eddig is ez volt a szokás, és gondoljatok arra, hogy eddig ti voltatok előnyben azokkal szemben,akiknek nem volt cápájuk.
   
 13. a1a4

  a1a4 Junior szaki

  Felháborítónak tartom (többek között), hogy elképesztően kevés felröpi jön az eventben/eventekben. Hiába termelem az event növényt (jelenleg is több, mint 5000 van), nem tudom előállítani a malomterméket. A fél területet fákkal ültettem be, teljesen hiába. Páncél Panni ki van téve a területre.******azt, hogy az ember teljesíteni tudja az eventet, inkább nem illetem jelzőkkel.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 16.2.20
 14. marko57

  marko57 Fórum-zöldfülű

  Kedves Modik!
  Sajnos én a főfarmomon nem kaptam meg a közös felhőt, pedig az egyéni résszel már hétvégén készen voltam, azóta a közösbe dobáltam. Másik két farmon megérkezett a felhő. Kérlek nézzetek utána.
  név:marko57
  ID szám:4824020
  Előre is köszönöm!
   
 15. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Problémádat egy segítség kérő topikban jelezd kérlek.
  https://board-hu.farmerama.com/thre...láltál-topicot-Általános-témák-részleg.14196/
   
  DevilMókus kedveli ezt.
 16. joe0412

  joe0412 Utánpótlás-írogató

  joe0412ID: 18260101
  Sziasztok!
  a legfőbb kérdésem az volna, hogy miért romlik a játékosok számára egyre jobban a színvonal? Pontosabban egy két témában szeretném kérdéseimet feltenni. Hozzáteszem régóta játszik a családom.218,217,150,147,142, 140,131-es szinteken.
  De most a családunk valószínű úgy dönt , hogy itt a vége! Tesszük ezt ezekért: A titokzatos tenyészetek régen egy-egy event-ben szinte mindig adtak új növényt vagy állatot. Ma ott tartunk, hogy a felsorolt farmok közül talán kettőnél volt új fa állat sehol.
  Így már semmit se ér és okafogyottá vált a titokzatos elnevezés, hisz főleg ősrégi állatokat és fákat kapunk. Olyan küldetést tesztek fel ami megoldhatatlan 100%-osan, hisz még nincs is hozzá való állat.
  Gondolok itt a legutóbbira /dobozhal/ És ez szinte minden farmjátékost érint szerintem, mert venni sem lehetett. S így a fagyos szezont meg se lehetett csinálni.
  Jelenleg ott tartunk, hogy egyre több totál új fát látunk a Gazdakörben feladatként beadásra, de hiába vannak a titokzatos fák, és ólak az csak régieket ad. Ha sokan kapnának és mi nem lennénk ennyire "szerencsések" akkor legalább a piacon megjelenne vásárlásra.
  Vagy vannak most már fák és ólak ezeken a szinteken amelyeket csak pénzért lehet megvásárolni? Félek, hogy igen. 100-as szintig akartunk a legelején játszani. De egyre változatosabb játékok jöttek és tovább játszottuk. A változatossággal most sincs baj, de egyre több eventet lehetetlen időre megcsinálni. Mint felsoroltam 7-en játszunk különböző szinteken.Csupán akkor lehet mostanában sok eventet időben megcsinálni ha éjjel nappal fenn lennénk és nem járnánk el dolgozni se csak a farm előtt ülnénk.Vagy sok-sok szupertrágyával és repülős trágyával. Ezek viszont egyszer csak elfogynak. A végtelenségig a Gazdakörben se lehet hozzájutnunk.
  A különlegességeknél se tudunk annyit összeszedni.
  Tehát marad a vásárlás. És akkor itt a legfontosabb kérdésem! -200-as szint fölött már csak vásárlásokkal lehet egy-egy küldetést megcsinálni?

  Joe
   
  Suzy761 és DevilMókus kedveli ezt.
 17. Anulu73

  Anulu73 Fórumszaki

  Sziasztok!
  Azért írom le a problémámat, mert abban bízom, hogy eljut az érintettekhez és változik valami!
  1-2 éve megjelentek az egyéni ajánlatok. Nálunk a családban most már 5 farm van (sajnos), így eléggé látható mennyire eltér az egy-egy farmon megjelenő egyéni ajánlat tartalma. Az első farm, amit én regisztráltam (talán 2013-ban) most 223-as szinten van (számomra ez a legfontosabb farm), a legkisebb pedig 86 szinten (amit december végén regisztráltam), a többi 183, 221 és 222.
  A 183-as szinten lévő farm fél éven belül min. 5x kapott kedvezményes ajánlatot 3300 farmarany megvásárlására, amit ott soha nem fogok megvenni, mert az a gyerek farmja, amit regisztráltunk, de ő alig játszik rajta (úgymond rám maradt), így erre nem fogok költeni. A saját farmomon vennék, de ott még nem kaptam ilyen ajánlatot és mivel látom az óriási árkülönbséget az akciós farmaranyvásár és e között az ajánlat között már nem is fogok többé annyi pénzt kiadni rá, ami azt jelenti, hogy nemcsak bennem kelt rossz érzést ez a válogatott ajánlat, hanem a cégnek is árt, mert kevesebbet költök ennek hatására a játékra.
  A másik két nagy farmon (ami a szüleimé) szintén vennének így farmaranyat, de ott se volt még ajánlat.
  És ez csak egy példa arra, hogy ennek az egyéni ajánlatnak romboló hatása van a játékra. Ezen kívül persze még nagyon sok olyan ajánlat volt, aminek örültem volna, de nem kaptam meg. És egyre bosszantóbb látni, hogy folyton olyan ajánlatot tolnak az arcomba, ami semmit nem ér számomra!
   
  Suzy761 kedveli ezt.
 18. Anna051955

  Anna051955 Junior szaki

  Tisztelt moderator! Csak egy észrevétel a Rackóval kapcsolatban. Kezdetektől fogva napi belépéssel látogatom a Rackót, egyszer lenullázódtam, javították, most megint csak 366.napnál tarok. ID 18434814, a választ előre is köszönöm, Anna.:oops:
   
 19. Wellwisher

  Wellwisher S-Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  A belépési sorozatod ezelött 367 nappal megszakadt és lenullázódott.
  Elképzelhető, hogy azon napon nem látogattad meg Rackót, vagy pl. internetnet kimaradás miatt nem jutott el az információ a központi szerverig.
  Ezen sajnos már változtatni nem tudunk.
   
 20. franyo121

  franyo121 Fórum félistene

  Szervusztok!
  Őszintén bevallva a pörgetések nyereményei kezdenek nyomasztóan hatni rám. Már elég régen szóvá tettem (nem csak én), hogy a normál pörgetésekből kivehetnék a "Vetőgép" nyereményt, vagy tegyék be az "Aratógép"-et, mert a vetőgép nem ér egy fabatkát sem "Aratógép" nélkül. Eddig semmi hajlandóságot sem tapasztaltam ennek a problémának az orvoslására. Viszont újabb gazdabosszantó nyereményt sikerült divatba hozni. Név szerint a Party pörgetés nyereménye gyanánt a "Birkanyíró állomás 1. szint : sárga" nyereményt. Hogy milyen hatással működik itt egy kép : [​IMG]
  5 db party pörgetésből 2-t nyertem. Ilyen nyereményért nem látom értelmét a party pörgetésnek. És attól tartom nem vagyok egyedül.
   
  DevilMókus és Matold kedveli ezt.