Állattenyésztők tapasztalat-csere topicja | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. k.a.t.i

k.a.t.i Fórum hercege

Ez azért nagyon rossz példa, mert csak 1 re igaz! Ha egyet tenyésztesz bejön, felteszed annak előbb utóbb valóban bukta a vége. A mennyiség növelésével a siker esélynek is növekednie kéne. A példádat levezetve jelenlegi Bp rendszeren keresztül:

100 Db Fej vagy írást játszol egy barátoddal. Ha fej, ő nyer, ha írás, te.
    100 x Feldobjátok, 85 fej, 15 írás

Ekkor ő azzal áll elő, duplázzátok meg a tétet arra amikor te nyertél.
    15 x Feldobjátok, 15 fej, nem nyertél semmit.

Azért a valóság nem ez lenne :)
    Nincs semmi baj a kicsi eséllyel, ugyan ez a kinevet.
    Ha játszol kinevettet 6-ossal lehet kimenni, van amikor már más 2 bábut is körbevisz mikor te még benn vagy, de olyan nincs hogy te sosem nyersz ellene... ráadásul ott 1/6 az esély hogy bejön, a tenyésztésnél meg csak 1/4.

Én úgy képzelem el a tenyésztés esélyét, hogy a gép 2x sorsol.
    1x kisorsolja a 4 állatból melyik ugrik, majd egy %-os esély alapján az ugrás nagyságát.
    Elvileg kevert tenyésztésnél min 25% lenne az esély hogy ugrik.
    Ez mondjuk érdekelne tényleg hasonló el alapján dől e el, bár gondolom nem kapunk választ rá :)

A fej vagy írásnál sokkal jobb példa (mert az csak 2 esélyes), hogy egy zsákba van mondjuk 3 fehér és egy pöttyös labda Dévényi Tibitől :) és egyet húzol, ha a pöttyös akkor ugrik ha nem akkor nem ugrik. Hosszú távon (sok tenyésztés ) alatt a sikeres tenyésztésnek kb 25% körül kellene lennie. Amivel a kevert tenyésztés jobb a simánál az az, hogy elméletben 25% esélyed van az ugrásra, ami nem kicsi, negyed annyi ráfordítással, és van esély nagyobb ugrásra is.
    Sok játékos tapasztalata alapján ez a 25 % csökkent le 10 % alá. (ez az én statisztikám, de látom akik kiteszik a bukásokat)
    Kicsit igazságtalan, ha 4 állatot kell beadni a sikereshez, akkor arányaiba még 9 fehér és 1 pöttyös alapján jönnek a sikeres tenyésztések??
    Vagy más esélyek vannak? 1 magasabb állatnál mondjuk 15% 2 30% 3 60% 4 100% ?
    Mert akkor azt jó lenne tudnunk, és akkor mindenki annak a fényében dönthetné el megéri e a kevert.
    Bennem az van 25% 50% 75% 100% csak a vége valahogy mindig 0 lesz egy ideje.

De lehet, hogy teljesen más mechanika alapján dönt a játék, csak én a valóságból próbálnék kiindulni :)
    szóval tudsz valami pontosabbat mondani számokban hogy dől el a tenyésztés? :)

Barackvirág, Fatther és kovacstne kedveli ezt.
  2. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Szia!

A pontos algoritmus ami alapján az ugrások-lépések eldőlnek, nem publikus.

Maradjunk a te igen kedvező 25 százalékos esélyeidnél.
    Ez azt jelenti, átlagosan 64 kozák medvét kellene bekeverni ahhoz, hogy abból átlagban egy druida medve összejöjjön.
    Mint ahogy egy egyszerű pénzfeldobásnál sem garantáltan 5 fej és 5 írás lesz az eredmény 10 feldobásból, itt is jelentősen eltérhet a végeredmény ettől.
    A feltevésedet követve ezer keverésnél arra lehetne számítani, hogy 15 arany állat összejön belőle. Azonban még ez az eredmény is összejöhet úgy, hogy első százból semmi, következő 20-ból kettő, utána 100 megint semmi, aztán a következő százból három, stb.
    Így arányaiban átlagosan kapna valaki. A gond csak ott van, hogy 50-100 sikertelen kísérlet után valaki feladja, elveszti a türelmét, indulatos lesz, stb. Elkezdi szidni a keverést, a játékot... holott csak ő nem bírja szusszal azt, amibe belevágott.
    Mindig ki lett hangsúlyozva: a keveréseken nem csak nyerni lehet, veszíteni is. Aki ezt nem tudja bevállalni, inkább bele se kezdjen.
    Igen, mostanában többen mondják, visszaestek a százalékok. Erre én csak annyit tudok mondani több ezer tenyésztéssel a hátam mögött, hogy a korábban sikeres tenyésztők által publikált eredményeket én soha megközelíteni sem tudtam. Az utóbbi időben általuk elért eredmények (kudarcok) már jobban hasonlítanak a saját tapasztalataimra.
    Aki hónapokig (évekig) az átlag fölött ért el sikereket, az nehezen tudja megemészteni azt, hogy visszakerült a középmezőnybe (esetleg az aljára) a sikerességet tekintve.
    A házi versenyek alkalmával lehetett látni, hogy 1320 szupertáp felhasználásával mennyien értek el arany állatot. Volt amikor egy nem is volt elegendő a győzelemhez. Nekem ez az eredmény folyamatosan nulla volt az utóbbi egy évben. Sőt, 2-3 évvel korábban sem volt rózsásabb a helyzet. Egy-egy új állat érkezésekor képes voltam ennek a szupertáp mennyiségnek a többszörösét elhasználni, és gyakran ennyiből sem volt ugrás nálam arany állatra. Tehát a korábbi évek tapasztalatai sem voltak annyira fényesek - csak az idő múlása egy kicsit szépít rajta.

HéricsBáró, osztrak12, Samborg és 10 más kedveli ezt.
  3. -Anyu-

-Anyu- Fórumőrült

Sziasztok!
    Szép napot! Cserenap lévén, ami mindjárt itt van, szeretnék egy olyan segítséget, hogy a maci a málnásban előtti tenyésztési-versenyen, amit vagy lackó, vagy To farmert rendezett... (már nem is tudom mi volt...) talán páva?! :wuerg: a felajánlásomat elfelejtettem elküldeni a nyertesnek, és a listát szeretném, ha valaki esetleg ide hozná! Nagyon szépen köszönöm! :)

missuzy_53 és -Fülemüle-70 kedveli ezt.
  4. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Szia:)
    Esetleg ezt keresed? #6454
    Itt idézed ToFarmert, ha nem erre gondoltál akkor keresek tovább.

Gio, missuzy_53 és *-ToFarmer-* kedveli ezt.
  5. gyulaika

gyulaika Fórum admirálisa

Sziasztok!
    Így vagyok evvel én is, a legutolsó versenyen én is felajánlottam ólakat, de a listát nem találom.
    Segítséééég!

6. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Sziasztok!

Szeretném felhívni Mindenki figyelmét, hogy ez NEM csere topic csevegő!

Megértést köszönöm.

osztrak12 kedveli ezt.
  7. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Sziasztok!
    Minek ide Baby Boom? Megy ez a nélkül is (talán még jobban)! :D

Ott a terményes méh! ;) :D

Imi*, Fatther, osztrak12 és 12 más kedveli ezt.
  8. Barackvirág

Barackvirág Aktív író

Sali~*.*, Cyra65, Imi* és 24 más kedveli ezt.
  9. miniowl

miniowl Fórum hercege

Utoljára szerkesztett: 16.8.17
    Cyra65, ildics1981, steve223 és 6 más kedveli ezt.
  10. k.a.t.i

k.a.t.i Fórum hercege

11. MamaMeseKertje

MamaMeseKertje Fórum veteránja

Barackvirág, ancika010199, Cyra65 és 9 más kedveli ezt.
  12. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Sziasztok!
    Eddigi eredmények! Igazán jó eddig.

[​IMG][​IMG]

13. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Sziasztok:)
    Nálam a hal még egyszer sem ugrott, de most :

genka53, Beus85, Barackvirág és 18 más kedveli ezt.
  14. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Épp most jött... kutya is jól ad. :)

És a panda is.

Utoljára szerkesztett: 18.8.17
    genka53, ancika010199, Cyra65 és 14 más kedveli ezt.
  15. drunyi

drunyi Fórumfelvigyázó

Sziasztok! Hát még ilyen lusta állatokat, mint a szamár,hal és strucc!!!! Hihetetlen, hogy semmi értelmeset az event során nem adott.!
    Niksz ugri-bugri, semmi.:mad::mad::mad:

16. .lacko1002

.lacko1002 Fórumlakó

Nekem eddig semmi érdemleges. De még belöktem 1 kört, és majd holnap folytatom. :)

-Fülemüle-70 és Fatther kedveli ezt.
  17. -vadocka70-

-vadocka70- Fórum parancsnoka

sziasztok :)

elköltözött a csevegő máshová ? alig alig olvasni a nagyoktól

18. -katalinjani-

-katalinjani- Fórum bárója

sziasztok!
    Neonos tenyésztéssel kész vagyok:cry:
    felhő aktiválva:cry:
    gratula annak aki végzet kitartást aki még küzd;)

19. miniowl

miniowl Fórum hercege

Sziasztok!

Nekem 1 szamár 3 vadszamár adott 1 teherhordó csacsit és egy csacsi kongot! Ez volt a legnagyobb ugrás. Képpel most nem volt időm foglalkozni :(

20. Blökix

Blökix Fórum hercege

Reggelre jött egy arany malac,ideje volt már.
    Keverésből.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.