Visszajelzés Édes otthon + TOP 3000 (2018) eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 21.11.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Fenyvesi1010

Fenyvesi1010 Fórum félistene

Szia Kedves Ninett, :):) igen, már tájékozódtam és nagyon szépen köszönöm a gratulációdat és jókívánságodat ! :):):)

meszimarsi, Farm_Tadity_, Gio és 8 más kedveli ezt.
  2. LongNight

LongNight Fórumgróf

Sziasztok!
    Én is gratulálok minden indulónak, bent maradónak, szurkolónak! :)
    Külön, kiemelten, 2 kedves szomszédomnak /akik a vv-ben is barátaim/:music:, Tigrisladynek, és JJuhász63-nak. :inlove:
    Őket, több éve, én biztattam fel az indulásra, és mostanra már ki nem hagynák.:D
    Viszont nagyon sajnálom, hogy az eddig biztos résztvevő, szintén nagyon kedves szomszéd, nemzsu,:inlove:, nem indult, az ismert moderátori szabályok :mad: miatt. Nagyon hiányzott onnan az élbolyból!!;)
    Ügyesek voltunk8);)xD, jövőre ismét találkozunk a listán!!:music::p:D:inlove:

csio70, -kaktuszable-, Sali~*.* és 25 más kedveli ezt.
  3. narancsvirag72

narancsvirag72 Fórumszaki

Igen ez most jó lecke volt számomra. Ez lett volna életem 3. TOP-ja azt hittem én naív ha sikerült kétszer bent maradni az utolsó sorok egyikébe akkor idén is sikerül. Már ott sejthettem volna mikor a rózsa szegfű készletem nem volt annyi amivel tavaly nekiálltam, mert azóta más szisztéma szerint vetettem éjszakára....Még akkor sem esett le a tantusz amikor délután 13:00 körül kieste és voltam olyan buta hogy visszatornáztam magam a 3967 helyre és csak dobáltam befelé a tenyésztett gyönyörű állataimat...Jövőre nem indulok és hogy vérszemet ne kapjak a jövő évi TOP event idejére szervízbe vitetem a gépet vagy elzárom, vagy elutazom anyámhoz ahol nincs net....Köszönöm mindenkinek a jótanácsot megszívelem.

4. JUCUS

JUCUS Fórumfelvigyázó

Nem jól fogalmaztam. Nem akartam indulni a TOP-on. De a dudva, a vele járó ládák vittek előre. És itt minden tiszteletem a BP felé: mesteri módon irányítanak. Megjegyzem: csalódás nem ért. Annyit adtam be, hogy rosszul ne járjak.

genka53, -kaktuszable-, Sali~*.* és 13 más kedveli ezt.
  5. barbi021951

barbi021951 Junior szaki

Gratulálok minden résztvevőnek, aki a Top-on indult, akik helyezést értek el, további jó játékot, sikeres farmozást és a játék iránt érzett szeretetüket ápolják tovább.

Sali~*.*, kekmaci75, Cyra65 és 12 más kedveli ezt.
  6. kosagi

kosagi Fórum mestere

Szia!
    Éppen így gondolom én is, csak már nem volt energiám kifejteni. Látva itt korábban, hogy mennyien dobáltak be, ugyan ezen ok miatt, nyilván többen vannak, akik nem maradtak bent. Akár szándékosan, akár egyéb ok miatt. Persze, bosszantó, ha azért nem sikerül a cél, mert lefagy a gép, elmegy a net, jön valaki az utolsó fél órában és nem tud az ember már lépni, ha kell. De el kell tudni engedni. Mindez csak virtuális tulajdon, a CSP-nem nem lehet kenyeret venni. Gond nélkül veszek akárhány ezerért trágyát, ha az kell, hogy beleférjen a napba még az aratás. Már ha van a piacon egyáltalán.
    Persze más tészta az, ha valaki úgy nullázta le a pajtáját, hogy nem volt biztos, hogy belefér. Remélem, ők nem adják fel, itt maradnak velünk játszani, és legközelebb ügyesebbek lesznek.

Örülök, hogy újra a régi stílust hozod! Nagyon jó olvasni az ilyen írásaidat!

csio70, -kaktuszable-, Sali~*.* és 14 más kedveli ezt.
  7. csakierzsebet59

csakierzsebet59 Junior szaki

Sikerult bennmaradnom csak utolso percekbe a 2000 es szint ala sulyedtem de igy in nagyon orulok neki ez az elso sikeres toppom.Sokat tanultam a masok altal megosztott taktikakbol.Koszonom hogy megosztjatok masokkal is a tapasztalaitokat!

meszimarsi, csio70, Sali~*.* és 13 más kedveli ezt.
  8. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Szia!

Nem tudhatod mi történik egy év alatt. Ezt még Jónás sem tudja. A TOPra sok idő van felkészülni, és fel is kell rá készülni. A TOP utolsó 24 órájáig elég eldönteni, hogy indul-e valaki vagy sem. És jó döntést egy év múlva is csak akkor fogsz tudni hozni, ha felkészülten számolgatod a dolgokat. Ha előre eldöntöd, azzal kiteszed magad egy olyan kellemetlen élménynek, hogy a mostani döntésed miatt kell kimaradj majdan valamiből, amibe akkor szívesen részt vennél. És lehet, hogy nem is a TOP lesz az. Hidd el nekem, bárki, aki úgy játszik, hogy közben felkészül egy TOPra, az ha indul a TOPon, ha nem, csak nyerhet.
    Biztosan, most szomorú vagy. De TE mondod, hogy jó lecke volt. Akkor tanulj belőle, és fordítsd a farmod és játékod javára. Nem könnyű meló egy felkészülés, de mindenképpen megérős. Hangsúlyozom, ez még azokra is igaz, akik soha nem indultak és nem is akartak indulni a TOPon. Ha másképp nem tudod elfogadni szavaim, akkor tekintsd úgy, hogy arra készülsz, hogy bármilyen irányt vesz a játék, vagy bármilyen váratlan event jön, nem kényszerülsz arra, hacsak Te nem döntesz másképp, hogy a partvonalról kell kövesd az eseményeket.
    Fel a fejjel! A játékismereted most is bővült. Ha mindennapossá tudod tenni a felkészülést, úgy mint egy sportoló az edzéseit, akkor nem egy lehetetlen küldetés. Egy sportoló sem tudja, hogy az a 2-3, vagy akár 8-10 év felkészülés egy nagy versenyre, a versenyen mire lesz elég. Mégis készül. Mi sem tudjuk, hogy azt amit felkészülésnek nevezünk, majdan mire lesz elég. De ha meg sem próbálnánk felkészülni, kevés esélyünk maradna.

9. missuzy_53

missuzy_53 Fórum admirálisa

Sziasztok!

Gratulalok mindenkinek aki indult a Top-on !
    A szomszedaimnak is gratulalok ,12 szomszedom indult es sikeresen bent maradt a Top-ban , szuperek vagytok ;)
    Jovore ismet ott leszek a rajt vonalon :D :inlove:

csio70, zolmány, Marika312 és 21 más kedveli ezt.
  10. Ivibaba54

Ivibaba54 Fórumelemző

Sziasztok !
    Hosszú ideje tartó farmozásom alatt most jutottam oda, hogy megmérettessem magam a Top 3000-ben. Jött egy kósza gondolat, s elkezdtem, aztán csináltam végig. Csodák csodájára bent maradtam a 3000-ben, ami nekem elsőre nagy szó. 2459. lettem . Ha jövőre készülök, jobb is lehet ez. Mindenkinek gratulálok, aki indult . Szép napot !

genka53, meszimarsi, csio70 és 15 más kedveli ezt.
  11. Sőrés_Róza_[Rózsika]

Sőrés_Róza_[Rózsika] Fórumfelvigyázó

Sziasztok! Szép napot Mindenkinek!
    Szia kedves narancsvirág!
    Teljesen megértem a csalódottságodat. 2 évvel ezelőtt én is majdnem így jártam, csak én az utolsó pillanatban estem ki az első 1000-ből. Nem vigasztalt az egy csatni sem, ami a második 1000-ben lévők kaptak (hozzáteszem, most sokkal jobb ajándékokat kapnak a 3000-ben maradók). Attól kezdve csak a saját játékomat játszottam. Most sem akartam indulni, de a ládák elcsábítottak. Én nem adok neked tanácsot, de bízom benne, hogy továbbra is játszol. Most jönnek az ünnepek, sok-sok ajándékkal.
    Már alig várom a szombatot! December 1. lesz. :D:inlove:

12. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok! :)
    Szívből gratulálok minden TOP-indulónak, de kiváltképp a magyaroknak, s azon belül a kedves szomszédaimnak, ismerőseimnek! :inlove:
    Akiknek nem sikerült bent maradni, ők már bizonyára tudják hol, és min kell javítani jövőre, hogy a sikerük biztosított legyen. :)

Találkozzunk jó egészségben jövőre ugyanitt! :D :inlove::inlove:

meszimarsi, csio70, Marika312 és 19 más kedveli ezt.
  13. Caccus

Caccus Fórum veteránja

én is a 2000-ből az utolsó pillanatban estem ki

meszimarsi, Sali~*.* és Farm_Tadity_ kedveli ezt.
  14. Caccus

Caccus Fórum veteránja

szia. hát igen baj az is volt, hogy a virág elég sokáig fagyasztotta le a gépet, volt mikor ki is kellett lépni erőszakkal a gépből belőle

Sali~*.*, Farm_Tadity_ és genka53 kedveli ezt.
  15. Leho69

Nagyon hosszú ideig, pontosan tavalyig, csak mindig legfeljebb a szurkolók közé álltam be. Semmi mást nem csináltam, csak néztem a pajtakészletem és minden évben a TOP alatt napról napra számolgattam, hogy mennyire lehetnék jó. Sokszor vérzett a szívem, hogy miért is ilyen a TOP. Volt, hogy rányomtam a beadó gombra. De amikor ki kellett jelölni 10- vagy 100ezerszám a dolgokat, akkor is elkezdett vérezni a szívem. 2010ben a sörfesztivál eventen a komlóval megbuktam. Utána nem sok idő múlva jött a gesztenyés TOP. Ott már eljutottam a gesztenyefáig, a TOP kapujába. De amikor az kitárult előttem és megláttam, hogy milyen tételek szerepelnek ott, hát 10 év pondrója sem lett volna elég, hogy az 500ba (akkor még ennyi volt) beférjek. Azóta úgy farmozok, hogy az a cél bármikor legyek jó egy TOPra. Nem kettőre, nem háromra, hanem egyre mindig jó akarok lenni. Ez a farmozási stílus, taktika hozta meg azt, hogy kikényszerültem a fórumra. Ott tudást osztogattak ingyen, és én azokat céljaimnak megfelelően beépítettem a taktikáim közé. Így alakult ki 1-2 év alatt, hogy minden anyagi ráfordítás nélkül elértem a gond nélküli eventezést. És mindeközben, anélkül, hogy indulni akarjak, folyamatosan készültem a TOPra.
    Aztán tavaly, jött a botrány. Ez kellett ahhoz, hogy a lapáthoz nyúljak, és első körben annyit nyomtam be, hogy azzal az ezerben is maradhattam volna. Utolsó napon rátettem még és befértem a 250be. Mehettem volna az első 100ba is, de Csocso ide vagy oda, mégsem Puskás Öcsi, így ennyivel megelégedtem és pár százmilla cuccot átmentetem a későbbiekre.
    Idén, amikor olvastam Kazimirt sejtettem, hogy nem fogom partvonalról nézni. Ha ezrek nézték volna partvonalról, akkor biztosan én is. De nem így alakult. Úgy alakult, hogy a kisfarmom is bevittem 2000 alá.
    Mindig is a játék alapkoncepciójától idegennek éreztem a TOPot. Nem önmagában a megmérettetés miatt, hanem a lebonyolítási játékszabályok miatt. Idén a kosarak korlátozásával, az eventes területtel olyan feltételek jöttek, melyek jó irányba viszik a TOP lebonyolítási rendszerét. Sajnos az erőviszonyok kiegyensúlyozására, hoztak egy olyan döntést is, mellyel egyéb diszkriminációkat hozott a TOP. Vagyis egy kérdőjel megválaszolásával legalább három kérdőjelet hoztak.
    Csocso néhány hónapja hozott egy TOP elképzelést, amit lájkolni kellett, aki egyetért vele vagy szívesen fogadna egy olyan TOPot. Sok elem, mégha átalakítva is, bekerült az idei TOPba. Egy dologgal nem számolt senki, sem én, sem Csocso, sem más, akiket "ismerek", hogy ez sem lesz elég ahhoz, hogy Csocso indulhasson még egy TOPon. Azzal meg pláne nem számolt senki, hogy olyan szabály jön, amivel több tucat játékost fosztanak meg ettől az élménytől. Nyugodtan mindenki, aki a 200ik szint után végzett 100 hellyel hátrébb sorolhatja magát, mert legalább ennyi játékos nem indult el, akik évek óta indultak és kifejezetten évek óta készültek ezekre a bulikra. Persze, minden rosszban van valami jó is, a ládák mézesmadzagjával (játékban tudták tartani azokat, akik nem is kívántak indulni) és az új lebonyolítási szabályok által kizárt játékosok hagyta vákuummal rengeteg újdonsült TOPozót szereztek. És ezen, eleddig többnyire bátortalan, játékosból nagyon sok sikeres és boldog TOPozó került ki.
    Lehet, hogy nem lesz többet TOP modikkal együtt. Ezt is el lehet fogadni, de csak egy feltétellel. Ha bárki úgy gondolja, hogy ők játékosok, de a verseny erőviszonyait ők torzítanák, akkor számukra külön TOPot kell szervezni. Az ő kategóriájuknak megfelelőt. Ha ők valóban játékosok a központ szerint, és valóban segítik a központ munkáját (vagyis a központ használja az ő tudásukat és javaslataikat, nemcsak a játékosok szívlelik meg) akkor miért ne érdemelnének meg évente egy modi eventet, amely akár lehetne a modik TOPja? Lehet, hogy az a TOP nem lenne ugyanaz a TOP, de a semminél mégis sokkal több lenne, és egy negatív diszkriminációt semlegesíthetnének egy pozitívval. Abban pedig biztos vagyok, hogy ott aztán lenne szzurkolás és hangulat.
    Ezek fényében értelmezzétek fenti írásaim, tanácsokat, kételyeket, kritikáim, negatívizmusom, ökörségem, gyarlóságom.

Utoljára szerkesztett: 29.11.18
  16. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia!
    Sajnos ez is igaz, de én a pásztázósokat előző nap adtam be, és két-három fajta dolgot meghagytam, hogy a végén szükség szerint még rádobjak, mert tavaly is már így taktikáztam, hogy kevesebb tételből nagyobb mennyiséget hamarabb le lehet tuszkolni a rendszerben, így kevésbé vagyok kiszolgáltatva a technikai malőröknek. Olvastam a Tipp-TOP csevegőben, hogy valaki azért csúszott át a másik csoportba, mert nem csak lelassult az egész beadási procedúra, hanem le is fagyott közben a gépe, és mire újraindította, már nem volt ideje az összes tervbe vett dolgot beadni.
    Én Zsu/Beko aláírásában levő, leltár táblázata szerint megcsináltam a leltárt jóval előtte, a TOP indulása előtt frissítettem, és a segédletemet használva, (444 millás beadás példaként betöltve), eldöntöttem miből mennyit adok be, és amikor meglett a kért papucsvirág mennyiség a TOP-ban való nevezéshez, már csak beadogatni kellett. A segédletet külön is lehet használni, de be is lehet egy plusz fülként építeni a leltár táblázatba, hogy minden egy helyen legyen.

-kaktuszable-, mabinog, Sali~*.* és 11 más kedveli ezt.
  17. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia Leho!

No az ilyen írásokat szeretem olvasni;)
    Az ötletednek az ötletelősben lenne a helye... Valóban érdekes lenne... :music: Lenne ám hangulat a fórumon... talán még hosszú távon is javulna a fórum élete;)

A Top margójára: Évekig a partvonalról néztem a versenyt... úgy hogy azt hittem kicsi vagyok Én ehhez...
    Mindenféle letározás hókusz pókusz nélkül... az idén belevágtam...:p Mert a bogár elindult:music: Azután, hogy a bahás faterméseim 10.000-es csomagokban adtam el... 8) mert a csp másra kellett a gazdakörbexDxDxD
    S beszórtam 100 milliót... 8) aztán némi informálódás után még 135.... követte.. azért, hogy a középső csoport izgalom nélkül meg legyen...:music: Utólag megállapítottam az első 100 is sikerülhetett volna- a jelen számok szerint- pajta seprés nélkül:p
    De nekem nem több a 100. hely mint a 999. :eek:
    Az utolsó pillanatig gondolkoztam kell e nekem a maxra fejlesztett játszótér...:music: Ha 20 perccel tovább tart a Top nem tudtam volna megállni további bedobálás nélkül:p
    Elégedett vagyok... Ha lesz jövőre Top akkor is indulni fogok ha elindul a bogaram;)

marcsi152, csio70, -kaktuszable- és 15 más kedveli ezt.
  18. Leho69

Azt elhiheted nekem, hogy én is szeretek így írni. A játékosokról, a taktikákról, a játékvilágról csakis így írok.
    Az eventekről, a központi kifőzések azok mások. Azok már agyoncsépelt dolgok, mert az eventek mindennaposak lettek. Ezzel sem lenne semmi baj, ha azok játékos megtartó, vagy játékos toborzó képességűek lennének. Olvashattad Ency-t. Tudom, érzem mely dolgok árthatnak a játékmorálnak. Olyankor a negatív dolgok és reakciók előjönnek. De ez van. Lehet, hogy zavar másokat. Bizonyára van, akit ezek a fenti írások is zavarnak. Na és? Én is elviselem mások rigolyáit. És nem halok bele. A kedvem nem lesz se jobb se rosszabb tőlük. Nem vőfély vagy DJ vagyok, hogy a hangulatért feleljek. De a vőfély sem menne semmire, ha veszekedne az ifjú pár és nem lenne bor az asztalon, és a DJ sem menne semmire, ha csak a Requiem lenne egyedül kéznél . De ha van rá módszer, és olvan valaki, aki tudja hozni képességeivel mindig a jó hangulatot, akkor azt ki kell nevezni hangulat-moderátornak, a "legjobban fizetett" kategóriába kell tenni azonnal.
    Sokan azt kérdezik tőlem, hogy ha utálom a játékot, akkor miért nem hagyom a francba? Megkérdezem tőlük, hogyha szeretik a gyerekeiket, miért büntetik meg őket, miért szidják őket, és esetenként miért csattan el egy pofon is? Olyan egyszerű a világot fekete fehérben leírni, csak akkor senki nem tudna élni benne. Az sem, aki leírta.

marcsi152, MamaMeseKertje, csio70 és 18 más kedveli ezt.
  19. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Az élet a szürke sok sok árnyalata... Khm.. a gyereknevelés azért nem játék:pxDxDxD de gyanítom ezt Te is tudod:music:
    Központi kifőzések:eek: Játékmorál? / Ugye nem azt mondod, hogy egy szupermarketben mindent megveszel:p... Itt is szelektálni kell;) Úgy ahogy nekünk a legjobb kombinációt tudjuk játszani;)

20. Bettina7676

Bettina7676 Fórum biztosa

Gratulálok mindenkinek aki indult! Jövőre jobban megy senki ne csüggedjen aki lemaradt ilyen olyan okból! A fagyás sajnos nagy úr! Sok munka fekszik a felkészülésbe ezért szurkolok utolsó pillanatig a Magyar csapatnak!

csio70, Sali~*.*, Farm_Tadity_ és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.