Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia ! Akkor, hogy a bánatba akarjátok, hogy mi vidékiek is ott legyünk ????
    Részemről, fájó szívvel de az Ügy lefújva.
    Nem fogok és más sem 1 óráért oda-vissza 500 kilométert utazni !!! Ne nézzetek madárnak!
    A kezdetkor NEM ERRŐL VOLT SZÓ !
    MI is csináltunk már fórumtalit, így tudom miről beszélek.
    Jóccakát !!

suba_klara, sutimami57, szöszi50 és 6 más kedveli ezt.
  2. Farmerzsolt1970

Farmerzsolt1970 Fórum ezredese

Sziasztok. Jó reggelt. Tegnap nem tudtam fel jönni. Nem volt netem. De most itt vagyok. :) Le maradtam valamiről? 1 órás a tali? Vagy most mi van?

suba_klara, Imi*, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt!

Igaza van Daninak, ez nem fair a vidékiekkel szemben!
    Zsolt, nem egy órás a Pestieknek, csak a Vidékieknek, nekik haza is kell érni valamikor!
    Az idő borús, esik nemsokára.
    Tegnap tenyésztettem a luxussal, bár ne tettem volna.
    Szép napot!

Koppi, suba_klara, Imi* és 5 más kedveli ezt.
  4. Koppi

Szia !
    Anno a kezdetkor arról volt szó, hogy május 12.-én farmtali lesz valamikor szombaton délelőtt.
    Reggel nem lehet, mert oda kell éri azoknak, akik nem a Város másik végéből mennek, hanem teszem azt, Vásárhelyről, Miskolcról vagy a Hajdúságból, Dunántúlról. Mindez időbe kerülne. Már az odaút is.

Erre jön, hogy du. 3 kor akarják és nem szabadtéren, hanem 1 szórakozóhelyen.
    Köszönöm, de ebből nem kérek.
    Nekem az utam oda-vissza 500 km.
    Ez olyan, mintha annak idején eltávra jöttem volna haza, köszönök és indulok vissza.
    Akkor sem éltem eme lehetőséggel és most sem.
    Ja, kérem ha valaki szervez valamit akkor föl kell készülnie bizonyos dolgokból.
    Teszem azt megnézni, hogy hova lehet egy ilyen találkozót megcsinálni, mert batyus megoldáról van szó eredetileg.
    Ha esik az eső- az a tartalék hely ahol meg lehet tartani egy ilyen talit.
    Oda már nem kell (lehet) vinni semmit.
    Oda PÉNZ kell....
    Na ne, már.......>:(>:(>:(>:(

Utoljára szerkesztett: 17.4.18
    hagymácska44, suba_klara, Imi* és 6 más kedveli ezt.
  5. Farmerzsolt1970

Szia Dani. Jó reggelt. Nos,igazad van. Ez így sok embernek nagyon nem lesz jó. Sőt,kimondottan rossz. Ennek neki kéne futni még egyszer,mert így sokan passzolják majd a farmtalit. Meg jegyzem,jogosan. Sokan 3-4 órát fognak ide utazni,sőt,lesz akinek csak átszállásokkal megy a dolog,és hogy ne érjen késő este haza,korán vissza is kell indulnia. Tehát,1-2-3 órára nem fog több száz kilométert meg tenni. Dani. Nálad a pont.

hagymácska44, suba_klara, Imi* és 6 más kedveli ezt.
  6. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Jó reggelt!
    Ne haragudj,de kikérem magamnak ezt a stílust!!!Mi ez a hangnem?Rendeztél már ennyi embernek találkozót?20-30 ember jön,na most ez nem jó valakinek az nem jó,ott nincs mosdó stb.Idősek is jönnek,azt is figyelembe kell venni.Nem lehet mindenkinek kielégíteni az igényeit,de tudod Bözse telefonszámát,beszéld meg vele.

7. Koppi

Szia !
    Bözse teló számát nem tudom.
    Első dühömben írtam e szavakat.De nem kérek elnézést... Továbbá köszönöm, hogy megtiszteltél azzal mert 65 évesen is fiatalnak érzem magam, nem idősnek.:)
    A válaszom az , hogy csináltam már ilyet nem is egyet.
    Mi olyan helyen tartottuk, ahol a közelben volt wc, ha akart odamehetett bárki.
    Mi a rációja a délutáni talinak?
    Aki vidéki kimarad belőle. Legalábbis én.

suba_klara, hagymácska44, Imi* és 3 más kedveli ezt.
  8. Farmerzsolt1970

Farmertársak. Nem veszekedni. No. Há nemá. Valami köztes megoldást kell ki fundálni. Én ma éjjelre megyek dolgozni,de telón elérhető vagyok. Klárinak mindegy mikor lesz,mert ő elsősorban hozzám jön,és együtt megyünk a talira. :)

suba_klara, hagymácska44, Imi* és 6 más kedveli ezt.
  9. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Dani , igazad van, miért nem lehet már a délelőtti órákban találkozni, és akinek van kedve elmegy ebédelni a Fanyűvőbe.
    Ez tényleg kitolás a vidékiekkel. Ez az egy óra csak arra lenne elég, hogy köszönjetek egymásnak meg bemutatkozni, aztán már lehet is készülődni a vonatra.
    A pestiek találkozhatnak más alkalommal is, de a vidékről jövöknek így is komoly szervezést igényel.
    Ne haragudjatok, de ez jó nagy pofon volt a vidéknek.

10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én a múlt héten már a sajtot is megvettem hozzá, csak nem jutott se idő se sütő, hogy elkészítsem :D
    Jó pár éve találtam egy helyi újságban. Nagyon szeretjük.
    Megy a bagoly. (Bözsének ment.)
    Nem nagyon halogathatom tovább, az utolsó nagy örlő szólt, hogy vigyem a dokihoz, ki akar "esni". Sajnos egy "iskolafogász" (aki hentesnek készült :() kihúzta 9 éves koromban a betömhető/menthető nagy örlő fogam, így az összes többi elmozdult a helyéről. 50-55 éves koromig semmi bajom nem volt, szép egyenletes volt, és akkor egyszerre kezdett mind romlani/gyengülni.
    Nagyszerű vagy, köszönjük. Mire van még időd? :inlove:
    Rózsa kedves! Ne kérj elnézést, hiszen írásainkról ismerjük meg egymást. Én szeretek ilyen posztokat is olvasni.

Farmtalálkozó. Nekem lehet, hogy ez lesz az utolsó, így fájlalnám, ha nem találkozhatnék veletek. Ki fogom találni, hogy délelőtt is tudjunk találkozni.

11. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép napot mindenkinek!Kérlek szépen ne bántsátok egymást,ez nem jó semmire!Olyan jó kis csapat van itt,találjatok ki valamilyen köztes megoldást!Az élet amúgy is osztogatja a magáét, legalább itt legyen egy kis béke szigete!Ne haragudjatok rám ezért de én nagyon szerettem itt lenni!Sajnos én nem tudok elmenni,de aki akar az ki tudja találni,hogyan lenne a legcélszerűbb,és érezzétek jól magatokat!

suba_klara, hagymácska44, ursa11 és 7 más kedveli ezt.
  12. Koppi

Szia!
    Köszönöm szépen, hogy mehetővé, akarom mondani lehetővé, akarod tenni, hogy mi vidékiek is részesülhessünk a találkozóból.:)
    Ha délutáni időpont maradna, akkor el sem indulok, mert nincs mivel hazajönni.
    Szerintem eme verzió jobb lenne, mint a búfelejtő látogatása....

suba_klara, hagymácska44, fabatka és 6 más kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Délután visszatérek rá, most dolog és vendég van. :)

suba_klara, hagymácska44, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  14. Koppi

Nem bántani akartam Szilvit, csak az "eljárást" kritizáltam, hogy nem mindenki pesti.
    Amúgy semmi bajom a dologgal.

suba_klara, hagymácska44, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  15. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Jól van Dani ,én sem akarok senkit sem bántani!

Koppi, hagymácska44, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  16. Bözse

Bözse Rutinos

Akkor most reagálnék arra a sok-sok 'kedvességre', amit itt kaptam tőletek.

Ez a 6. találkozó, így megvan már a hagyománya a menetének. Ti most akartatok csatlakozni hozzánk, ezért nem gondolom, hogy feltétlenül az újaknak kellene diktálni a találkozó feltételeit. De semmiképpen sem ilyen stílusban. Lehet javasolni, hogy előbb kezdjük, de nem a másikba belegyalogolva. Meg lehet kérdezni, hogy miért került későbbi időpontra a Fanyűvő esetében a találkozás. Hisz mindennek megvan az oka és miértje. Amikor piknikeztünk, akkor nem mentünk utána már sehová, tehát indokolt volt a kora délutáni kezdés. Ellenben a Fanyűvőből konkrétan záráskor szoktak kidobni bennünket. Ez éjfél. És igen, a vidékiek is tudnak menni még ekkor is vonattal. Pont azért van szombatra szervezve, hogy vasárnap mindenki ki tudja pihenni a szombati késő estig, vagy utazással együtt kora hajnalig taró dorbézolást. Ha jól emlékszem, akkor debreceni vagy Koppi. Oda a Nyugatiból este 6 és 1/2 11 között 8 vonat indul, így a 6-os elérése esetén is már 2 és 1/2 órát tudtál a talin lenni. (Amúgy beszéltünk telefonon, csak el kellett volna menteni a számomat. Én ezt megtettem, a külön Farmerama csoportomba.) Soha nem volt szó délelőtti találkozásról, mert az alábbi linkeket átnézve láthatjátok, hogy mindig 13 és 15 óra között indult a buli. Ja és tavaly májusban a rossz idő miatt a Fanyűvőbe tartott 'piknik' is délután 3-kor vette kezdetét. (2017. május, 2017. május esőnap, 2016. szeptember, 2016. május, 2015. szeptember) Én délelőttöt nem mondtam senkinek sem. És pont a vidékiek miatt, hogy ne kelljen korán kelni. Amúgy én tuti nem kelek 5-kor, hogy 10-re fenn tudjak lenni Pesten. Én 'csak' 260 km utazom majd oda-vissza, de először is be kell menjek Szolnokra és onnan vonatozok fel Pestre, de előtte km-eket gyaloglok vagy buszozok az ingyenes parkolótól a vasútig. Egy olyan faluból megyek, ahol 300 ember él összesen. Ha én nem vagyok vidéki, akkor nem tudom ki az. Kifogásoljátok, hogy az étteremben költeni kell. Ezt úgy szoktuk megoldani, hogy összefogunk hárman, négyen és tálakat rendelünk, így le lehet szorítani a költségeket. Ha rámentek a Fanyűvő honlapjára, akkor láthatjátok, hogy a legdrágább tál 9990 Ft 4 személyre. Ebből hatan bizti, de lehet még nyolcan is jól lakhatnak. Ez az előbbi esetben fejenként 1665 Ft. Nyolc embernél még kevesebb. Nem gondolom csillagászati összegnek. Ha a piknikes változat marad, akkor is kell költenetek rá valamennyit. Legalább is felénk a boltokban szigorúan pénzt kérnek mindenért. A piknik helyszínéről ellentétes információkat kaptam. Az egyik szerint mehetünk a már 'bejáratott' helyünkre és minden rendben vele. A másik szerint felásták a környéket és lebontották a mosdókat. Bocs, hogy nem utazok 260 km-t, hogy magam csekkoljam le, mi van most ott. A tali szervezésekor több szempontot is figyelembe veszek, az egyik ilyen, az időképen lévő infó. E szerint Pesten a bulit követő napon esni fog. Ez persze lehet már az előző napon a nyakunkba szakad. Vagy nem, de nem vagyok jós. Többen jelezték, hogy a pokrócon üldögélés nem igazán jön be nekik az ízületeik miatt. Nekem 38 éve vannak ízületi gondjaim, jelenleg egy gerincgyulladásból lábadozom igen lassan, mégsem gondolom, hogy le kellene szólnom őket, mert nem szeretnék bevállalni a piknikkel járó kellemetlenségeket, fájdalmakat.

Összegzésképpen:

1.) Ha egy már meglévő programba, társaságba szeretnék becsatlakozni, akkor én nem diktálok semmilyen feltételt nekik.
    2.) Abban az esetben, ha valamilyen gondom/bajom van, először infót gyűjtök arról, hogy mi miért és hogyan is van ebben a fent említett társaságban.
    3.) Amennyiben a problémám számomra jelentős, megkérek valakit, hogy segítsen megoldást találni rá. Személyesen, szóban vagy írásban, de semmiképpen sem nyilvánosan.
    4.) Az udvarias segítségkérés elutasítása esetén sem használok nem megengedett stílust senkivel szemben. Próbálok mást találni, akivel megbeszélhetem a dolgokat és mindenki számára elfogadható kompromisszumra jutni vele.

Zárásként elmondanám, hogy az egyik talira becsekkolt egy mozgásában korlátozott, kerekesszékkel közlekedő gazdatársunk. Mivel a Fanyűvőben a pincében lévő teremben szoktunk lenni, így ez kihívást jelentett a szervezés szempontjából. Első verzióban a levitelt vizsgáltuk, de az ottani lépcső nem biztosított elég helyet a művelethez. A B terv lett a nyerő. Fent is foglaltunk asztalt arra az időre, amíg el tudott jönni és lentről mindenki feljött aki csak akart vele beszélhetni egy kis időre. Folyamatosan cserélődtek az emberek az asztalánál, úgy gondolom kellemes élményekkel távozott a végén ő is. A való életben is keresem a mindenkinek megfelelő kompromisszumos megoldásokat, ezért az itt felmerült problémákra is találhattunk volna megoldást közösen. De a kompromisszum minimum két emberes történet és az alapja az udvariasság és az egymás iránti tisztelet. Nem tudok olyan döntéseket hozni, amik maradéktalanul mindenkinek megfelelnek. Ha belegebedek, akkor sem. Nem várok semmit cserébe a szervezésért. Azt viszont elvárom, hogy emberként kezeljenek. Ha úgy tetszik ez az én rigolyám, bár vagyunk még így egy páran.

17. Koppi

Szia Bözse !

Most akkor sz@-ban vagyok.
    Talán jobban jártam volna egy bagollyal. Vállalom a felelősséget, mert én voltam aki robbantottam.
    A magyarázatoddal, írásoddal megértem a dolgokat kár, hogy nem előbb jöttél. Amúgy én sem debreceni vagyok, csak onnan indul a vonatom. Ami csak fél órára van a városomtól.

U.i.: Mimivel beszéltem telefonon és van áthidaló megoldás a találkozóra !
    Május 12. Megyek. :)

Végső u.i: Jött, ledorongolt, és elment....kár.:(

18. Farmerzsolt1970

Sziasztok. Fel kukk,mielőtt el kezdek készülődni,és munkába menni. Remélem lesz megoldás,mert jó lenne mindenkivel személyesen talizni,puszizni,és pacsizni. :) Nem megyek,mert még vasalnom is kell. Lányok puszi,fiúk pacsi,mindhalálig rock'n'roll,éljen a farm tali. :)
    Sziasztok. :)

suba_klara, ursa11, szöszi50 és 5 más kedveli ezt.
  19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Persze hogy találkozunk. :)

20. Koppi

Igen!
    Össze fog jönni ! Mimi a garancia rá.

Hiába, Te vagy a mi Mimink...:):)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.