Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

"
    "
    Szia !
    Csináld magad akcióban ? :)
    Vagy elemes szekrényke címen? :)

Mint látom van (lehetséges) mit csinálni...?
    Ma reggel Te sem voltál bőbeszédű..:)

Itt szállingózik a hó, aztán abbahagyja, majd megint. 0, -1 fok Celsius a hőmérséklet és ködös is. De lehet szmog...
    Ma a titokdobozból (fene tudja melyikből? Beszereztem 1 csiguszt...eddigre már 3 van) Köll. Jön a tavasz...:)
    Imi !
    Eventkedel? Vagy kihagyod?

Utoljára szerkesztett: 6.2.18
  3. lukimi

Én az eventismertető utáni 24 órában még 1000 x átnézem a dógokat, mérlegelek, olvasom a csevegőt ki mit lát jobban mint én és holnap délre kb el fog dőlni mit csinálok.xD:p

Egy biztos a felhők azon része, hogyaszongya: több tp a tenyésztésekből. Nos, ez engem felmérgel ezenkívül hóttra nem érdekel és felesleges cullangnak itélem és......megtartom magamnak.Ráadásul 1 órahosszig él! És tenyésztéskor keresd meg azt a felhőt és variálj vele! Hihetetlen nagy....nem szabad kiírnom.

Amúgy ezeket fogtam fel mielőtt a vendégeim megérkeztek sorban és most mentek el, szerencsére és nem pedig holnap 14 órakor törpént volnaxD: a legjobb hosszú állatossal, terményessel és hosszú növényekkel várni a holnap 14-órát. Fák az első eventnél nem játszanak, nincs belőlük felröpi, viszont a karneválra meg igen. (mindjárt átnézem megint....)

Tehát én a macskagyökeret vetem a ma esti nagy aratás után, persze így már nem arathatok reggel de úgyis most sokáig fent lehettek a kütyüjeim lévén, hogy nem csöveztem.xD

A bahára vagy hosszú ólakat teszek vagy terményeseket, azt még megálmodom de szerintem esti aratás után terményest már nem tehetek mert nem érik be. Mindegy, özön állatólam van majd választom valameliket.

A lényege a felröpiknek, hogy egy nagyon jó kezdést kéne produkálni a medálok miatt mert máskülönben rengeteg állatot kéne beadni az event teljesíthetőségéhez. A szalagok közül nagyon jó pajta értékű is van ezekkel kell operálni és akkor kevesebb állat, kevesebb tenyésztés.

A felhőre valók kiválóak csak még azt nem látom mert nem volt időm, hogy minek? Hiszen ha a felhőre kell mind kipakolni tök mindegy a Tp-je.
    A karneválast kell jobban eldönteni, hogy mi legyen vele megéri-e ebben a formájában és ott az a felhő amiről az elején beszéltem. Természetesen itt meg direkt hót rossz a tp-jük a felhőre valóknak még azt se tehetem, hogy kirakom helyette a farmomra. Ez is jellemző a bigre, a sommás véleményemet megint megtartom magamnak.xD

Állítólag a 3 farmos területen a kosarakat kell hajtani (felröppenő) mert abból kell a sok, itt majd talán végig ültetni fogom az eventnövényt de ez még a jövő titka.

Amennyiben amit leírtam látok tőle jobbat, vagy hüleséget írtam, helyesbíteni fogok.:)

Amúgy engem az újfajta bájital hidegen hagy mivel sose voltam sose leszek nagy tenyésztő csak a kötelezőket szoktam tenyészteni. Nem hiszem, hogy keverek ilyen félét. Amúgy eventnövény + 4 bájital kell 1 keveréséhez.

A növény, állatól és terményes ól mindkét (cukorkás kosár és medál) felröpit adja!
    Fa csak cukros kosárkát ad!!!
    Tenyésztés csak medált ad!!!

.sylvia72., Farmerzsolt1970, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Most, hogy így el voltam foglalva, külön köszönet ezért a "hangos" gondolkodásért.

Az ebédünk valami fenomenálisra sikerült. Nagy darab disznó-szeletbe csavartam jól fűszerezett pulyka darált húst, még kívül is kapott sót borsot, összetűztem. (Legközelebb madzaggal kötöm.) Majd minden oldalról megpirítottam hirtelen, kevés vizet öntöttem alá és párolódott, vizet utána töltöttem ha kellett.
    A zöldségköret céklából, sárgarépából, kevés fehérrépából, öklömnyi fejes káposztából, két kis rózsa karfiolból volt. Kapott sót, borsot, fahéjat, bazsalikomot és pirult-párolódott.
    Utána gyorsan sütöttem palacsintát. Sajtosan lesz az uzsonnám.
    Aztán Mari elmosogatott, most pihenek. :D

5. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

sziasztok
    hát lesz megint mit bűvészkedni:D:D
    a teliholdas végét meg jól benéztem,azt hittem 3-ig van és közben elmentem a postára,mert egy levelet kellett kiváltanom:wuerg:
    mikor hazaértem már le volt lakatolva:cry::cry::cry:,de most legalább be van ültetvexD
    ja és megint várt egy cetlike,hogy menjek a postára,mert jött a családi pótlék és vegyem át8)8)legyek szivesxD
    szóval jót sétáltam,meg holnap is jót fogok sétálni,most megyek melózni:sleepy:
    szép napocskát mindenkinek:inlove::inlove::inlove:

6. lukimi

Rövid leszek: csak nyeldeklek.xD:inlove::music:

.sylvia72., Farmerzsolt1970, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Pont így jártam. Én is elszámoltam, barátnőmmel ebédeltünk, megsült a palacsinta is, 2 után kicsivel ment el. Jöttem learatni a rémkertet, na mivel ültettem be? Hát paradicsommal meg fülessel. Persze macskaveszteség jobban fáj, azokat aratni kellett volna, meg a fűzeket is.:mad:
    gollam-gollam... ;)

Daninak elfelejtettem válaszolni. Küldök baglyot.

8. lukimi

A nyuszitenyésztés kitehetői bődületes Tp-t adnának nem a felhőre rakva. És akiknek még messze a 200, mivel minden szintlépésnél emelkedik a Tp-jük, egyre többet fognak adni.
    Azért én is reménykedem, hogy egyszer csak újra szintezik a farmot mert ha megneszelem hogy nem, ásó, kapa, nagyharang.....

9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ne merészelj itthagyni bennünket!! [​IMG]

10. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    Hazaértem! :)
    Feltettem a vacsit,sültcsirke lesz,sült krumplival. Találtam a fagyóba mini croissant (csokisat) és azt meg gyors beraktam sülni.

Gondoltam megnézem lesz-e holnap valami event féle...hát ami elém tárult..nem semmi. Tuti kell tenyésztenem,mert állatom nem sok van, na persze ha belevágok. De gondolom lesz majd ikertenyésztés is az event alatt. Ezért várni fogok.
    A Karneválkirálynő az egyik kedvencem,nem is kérdés belevágok-e.

Most megyek,mert van még 1-2 dolgom,de megpróbálok még este jönni.

mimi, kutyaszálló, .sylvia72. és 3 más kedveli ezt.
  11. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szép napot minden kedves Gazdatársamnak!

Köszönet az együttérző szavakért mindenkinek!
    Ma csak elmentem a háziorvoshoz mert az éjszaka se voltam jól, hát hiába húzom halasztom ha egyszer meg kell lenni. Szerencse, hogy elmentem mert hörgőgyulladásom van, tudjátok a következő állomás a tüdőgyulladás,jó hogy nem vártam meg.Ha már elmerészkedtem remegő lábakkal az orvoshoz,elmentem a reumatológushoz is. Nem volt időpontom, csak egy lebélyegzett kis cetli, hogy akkor menjek vissza ha minden eredményem megvan.
    Sikerült begyűjtenem mindent, több hónapig tartott, de a mai napom kiderült, hogy hiába van meg minden, 2019-ig nem írhat föl semmit, mert akkor telik le az öt év a betegségem kezdete óta. Nagyon pipa voltam, mert így tök fölösleges volt az összes vizsgálat. Nagyon uralkodtam magamon, hogy kulturáltan vitatkozzak vele.
    Azért fölírt 15 egyéni tornát,15 vízi tornát, 15 úszást. Úszni ettől függetlenül is járok ha az egészségem engedi.
    Na jól kipanaszkodtam magamat, ezzel túl is teszem magam rajta.
    Örömmel olvastam az írásokat a zenéről, én nem vagyok egy fanatikus rocker rajongó de néhány számot meghallgattam a régiek közül, kicsit nosztalgiáztam.
    Miért van az, hogy a régit mindig szebbnek, jobbnak találjuk, talán mert a fiatalságunk emlékeit idézi.

A karneválkirálynő nekem úgy tűnik kicsit karcsúra sikeredett, de lassan oda jutunk, hogy örüljünk ha valamit kapunk.
    A másik eventet még meg se néztem. Érdemes?
    Velem nagyon egyenlőtlen küzdelmet folytat a BP, mert ahogy kivégzek egy gazdakörit, rögtön kettő terem helyette.
    Koppi! Nekem régen ez volt az egyik törzshelyem, nagyon jó kis társaság volt, Aztán elment lukimi, zsémbi és még sokan mások.Mikor ez a topik majdnem kihalt lett,akkor merészkedtem be a tiszántúli gazdákhoz.De az nem hűtlenség ugye, hogy olvasgatom a Kuncogót is Nyugdíjasokat is?

Legyetek jók(vagy inkább ne)

suba_klara, mimi, kutyaszálló és 4 más kedveli ezt.
  12. lukimi

Szia.
    Azért kéne minél több felröppenő, hogy ne kelljen beadni rengeteg állatot, tenyészállatot. A nyuszitenyésztősnél 3 fajta medál röppen (a legjobb 150ezer pajta értékkel bír) és az minél több lenne annál kevesebb állatot, tenyészetet kéne beadni. A karneválkirálynőnél minél több kosár röppenne az event növényből annál több cukorkás kosarat tudnánk kevertetni a malomban ugyanis az íly módon szerzett kosárral tudunk majd összeszedni jó cuccokat. Tehát még ma este kéne jó hosszút ültetni a farm területekre, a bahára és esőre meg sokan hosszú ólakat tesznek meg terményeseket de az lassan már elkésett. A visszábbi írásom végén van 1 lényeges:

A növény, állatól és terményes ól mindkét (cukorkás kosár és medál) felröpit adja!
    Fa csak cukros kosárkát ad!!!
    Tenyésztés csak medált ad!!!

Persze a bahára is lehet hosszú növényt is ültetni mondjuk keserű gyömbért, ki miben bízik.

Változatlanul mielőbbi gyógyulást kivánok!
    Az orvosoknál sajna szoktunk mérgelődni, mert nekik csak 1 vagyunk a sok közül.

A karneválkirálynőn még gondolkodom ha belepróbálok és úgy látom nem sok értelme van azonnal abbahagyom. De mondom, majd meg látom. Csakis a jó cuccok kiszedése kezdeti el velem, hiszen a felhő egy fabatkát sem ér.

A nyuszitenyésztős ahogy én számolom az én szintemen, a 2 felhősor napi 200 ezer Tp-t ad, de tudom, hogy nem mindenki Tp-s mint én! Irgalmatlanul sokat kell termelni. Akinek nagy készlete van állatból, tenyészállatból, nem kell tenyészteni stb, dehát 50 milliót így beadni?!

Természetesen mindenki fórumozhat másik topikokban is én is úgy tettem amikor vissza jöttem és még alig járt erre valaki.:)

suba_klara, mimi, kutyaszálló és 4 más kedveli ezt.
  13. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Sziasztok!Megjöttem.Brozsa,jobbulást.Meg kell mondjam,hogy ennyire nem fáztam még az idei télen mint ma,annyira hideg van,meg a szél is fúj,szét fagytam ma.Imi!Köszi az ismertetőket,hát nem tudom belevágok-é,meglátom.Később jövök.:)

suba_klara, mimi, kutyaszálló és 3 más kedveli ezt.
  14. Koppi

SZia !
    Ha Te gondolkodóba estél akkor már hiba lehet a kréta körül...:)
    Én örülök minden sornak amit itt írsz. Sejtettem, hogy nem volt ismeretlen a topic, mert emlékszem a régi időkből a nevedre itt...:)
    Látod én meg mostanában itt vagyok és nem a régi topicunkban.
    Ott az utolsó posztomra nem reagált senki, pedig kereken 1 napig volt kint.
    Elnézett mindenki mellettem. Gondoltam, egyszer válaszol valaki, de nem történt semmi.
    Így töröltem a posztot és átköltöztem ide. Nem haragszom senkire, így alakult. Nem is hiányolt senki.
    Lukimivel, Mimivel Sylviával Suba Klarával és Zsolttal jó kis topic lett és katonáskodtunk is kicsit. Gond nélkül. Jött Fatther is...:) Aztán zenéltünk...

Szia !
    Én még hezitálok. Megszoktam most a nem eventkedést...:)

,

Szia

Elkóborolt a tollas madár mert nem látom a culápon...:(
    :)

Szia !
    Még délelőtt visszatelepítettem minden fát és ólat, majd vetettem egy hosszút és becsuktam a horroros földeket.
    Ha a jövő hónapban jön, akkor már csak 48 macskát kel betolni a feladatba.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A mai napomról....

Némi előzményként mondanám, hogy a kocsimat szervízbe kellett vinni, mert folyt a olaj a váltóból a féltengelynél.
    Fölemelték megszakértették és mondták, hogy hagyjam ott.... Ez a múlt héten szerdán történt.
    Nem biztattak, hogy kész lesz még a héten. Nem lett.
    Pedig érdeklődtem pénteken is, de csak rossz hírekkel szolgáltak. Kiderült ugyanis, hogy nemcsak a féltengellyel van gond, hanem a sebváltóban is összetört valami.. (Utóbb kiderült, hogy egy tűgörgő volt a ludas és összeolvadt tőle minden a váltóban. /jó ez nekem kínai/..... és ha gyári sorozatot akarok az alsó hangon 270000 Ft.-) (Akar a fene) Van olcsóbb ? kérdeztem...
    Van válaszolták és jobban is járok, ha egy másik váltót tesznek be....
    Csináljátok! Egyeztem bele (Majd kinyögjük az árát, valahogy, mert a kocsi létszükséglet.)
    Ma délután a szomszédomhoz vittem a kutyájának kaját. Amikor adtam oda az ebnek véletlenül...beleléptem a végtermékébe... !
    Azt a...!!!
    Ekkor csöngött a mobilom: kész a kocsi mehetek érte.... Ma ? Vagy holnap ?.... Ma.... tűz az automatához, kp.-t vettem föl és a barátom befuvarozott Debrecenbe.
    Előtte letakarítottam a kutya szt. a cipőmről (bal lábbal léptem bele.)
    És vidáman hazajöttem a kocsival este 6 ra...
    Szóval ezért nem voltam délután....

suba_klara, brozsa, mimi és 4 más kedveli ezt.
  15. Farmerzsolt1970

Farmerzsolt1970 Fórum ezredese

Sziasztok. Szép estét mindenkinek. Végre itthon. De holnap reggel vissza,ráadásul,holnap utánra,meg behívtak éjjelre. És még az ex barátnőm is megtalált ma. Úgy látszik,még is én vagyok a jó? Na de én Zsolt vagyok,nem hülye. Így hát kértem,hogy az ajtót kívülről zárja be. :D

suba_klara, brozsa, kutyaszálló és 3 más kedveli ezt.
  16. lukimi

Gratula, ismét van saját autó. Jobb az így. Hát igen, szörnyű munkát tud végezni egy összetört alkatrész a váltóban (de a motorban is). nem személykocsiban de volt dolgom ilyesmivel.

A farmterületeimre mint írtam macskagyökeret vetettem, a bahán sokat gondolkodtam mert jó lett volna a 4.400 pajtaértékű fóka (azt is jól beadni) de az 20 órás így elvetettem és a koalával raktam tele 2 bahás területet. A karneválhoz nincs kedvem, én nem szeretnék 1 hétig állandóan event növényt nyomatni azért, hogy több sz.tápom, sz.trágyám, kacsakatám, stb legyen. ESETLEG belekezdek próbából de nem biztos, hogy tovább viszem.A nyuszitenyésztésnek viszont kell a 2 felhője.

Még visszanéztem: az újfajta bájital valami félelmetesen nem érdekel, nem is foglalkozok vele. Ebből a kavalkádból elég lesz amit leírtam. Ez is sok, túúúl sokk!
    Szia, jó sokat dolgozol. Valamikor én is nagyban toltam a csepeli vas és fémművekben, ott ha túlóra kellett nem 1-2-5 óra stb, hanem egyből 16-oztunk. De ott meg is fizettek becsülettel.

Jó munkát neked, aztán lehet, hogy csak összejöttök avval a barátnővel!xD

suba_klara, brozsa, mimi és 5 más kedveli ezt.
  17. Farmerzsolt1970

Nálunk 12 órás a szolgálat. De ez is sok. A kassza,a jegyek,az utasok. Sokk. :D Nem hinném hogy újra össze jönnék vele. Aki egyszer elment,az már vissza nem jön. Hozzám biztos nem. Nálam csak 1 stikli van,aztán konyec. :)

suba_klara, brozsa, mimi és 3 más kedveli ezt.
  18. Koppi

Már bocsi - egyet értek Veled a hölgyet illetően - Gond lenne, ha megkérdezem, hogy melyik évedet taposod?
    Ha nem akarsz, ne válaszolj...

suba_klara, brozsa, mimi és 3 más kedveli ezt.
  19. Farmerzsolt1970

47 vagyok. Idén töltöm a 48-at.

suba_klara, brozsa, mimi és 4 más kedveli ezt.
  20. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Sziasztok.

Úgy-úgy, ahogy a közmondás is szól: "jobb ma egy túlzok, mind honlap egy véreb" :wuerg::cry:
    Megismétlem: "jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok", na így már jobb,8) de nem kell elkapkodni, mert te is tudod, hogy "A veréb is madár".xD

Mosolygós szép estét, pihentető jó éjszakát.
    Imi, kösz' a tippet, szerintem is valami hasonlóképpen "éri meg".

Update:

Ennek az új fajta "bájitalnak" a tulajdonságairól a modik sem tudnak sokat mondani, mivel még ők sem tudták tesztelni.
    Véleményem szerint ennek akkor lesz majd jelentősége, ha a tenyésztés "minőségét visszaállítják" a korábbira - nagyobb valószínűsége legyen a magasabb szintű tenyésztésnek -, mert addig szerintem nincs miről beszélni, s valószínűnek tartom azt is, hogy ez a kétféle bájital keverés, még sok kavarodást fog okozni a későbbiekben, de ne legyen igazam.

suba_klara, brozsa, mimi és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.