Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Rózsa pillangót üldözök én is, de senki nem akar szabadulni tőle. :(
    Na meg a suriname...

sutimami57, szöszi50, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  2. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

A rózsa pillét megszereztem. Suriname az van 1..azt is adnám a rózsa illatszertárért.. :)

sutimami57, Álomhajsza76, mimi és 3 más kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ügyes. Hajóról?

4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok
    Nos megpróbálom hozni a fotókat, amikről írtál....
    https://m.blog.hu/zi/zirc/image/TúraZóna/DSC_0686.JPG

Útban felfelé...
    https://m.blog.hu/zi/zirc/image/TúraZóna/DSC_0568.JPG

Visszatekintés a csúcsról a keleti gerincre, végén a Mali Triglav

https://m.blog.hu/zi/zirc/image/TúraZóna/DSC_0686.JPG

Kilátás a csúcsról, lent a Triglavski Dom na Kredarici menedékház
    https://m.blog.hu/zi/zirc/image/TúraZóna/DSC_0628.JPG

Kilátás a csúcsról...
    https://m.blog.hu/zi/zirc/image/TúraZóna/DSC_0719.JPG

Azután ezt is írhatta volna:
    """"
    Összegzés, gondolatok:
    A leírások a túrát megerőltetőnek, nehéznek írják, és mindenhol azt javasolják, hogy 2 naposra tervezzük úgy, hogy valamelyik menedékházban alszunk a hegyben. Valóban nehéz túra, de egy nap alatt is teljesíthető, az átlagosnál valamivel jobb kondival. Állóképesség, szédülésmentesség és némi alpesi/magashegyi tapasztalat szükséges. Via ferrata/klettersteig szett nem, de kobak (esetleg túrabot) szükséges. Útközben nincs, vagy csak elvétve vízvételi lehetőség, ezért 2-3 l víz feltétlenül szükséges. Nagyon fontos: csak stabil, tiszta időjárási körülmények között induljunk el, ha elromlik az idő, húzódjunk menedékbe, vagy forduljunk vissza – a csúcsra vezető út márványtáblákkal van kikövezve, amik azokra az emberekre emlékeznek, akik villámcsapás áldozatai lettek!
    A túrát 15-16 óra alatt tettük meg, ebből a tiszta menetidő legalább 12-13 óra volt. A megtett távolságot nem tudtuk pontosan mérni, térkép alapján 30 km körül lehet. A szintkülönbség az indulópont és a csúcs között 1700 m, de a megtett szintemelkedés ennél több a kezdeti terepingadozások miatt. A csúcs alatti biztosított szakaszon az előrejutás időnként rendkívül lassú, már-már bosszantó, az ember legszívesebben átmászna a lassan haladókon, de ez rendkívül veszélyes. Sajnos több olyan túrázót is láttunk, aki valószínűleg túlvállalta magát a felső szakasszal és több olyat is, akik tekintet nélkül próbálták őket előzgetni. Túraszervezéshez remek leírásokat lehet találni interneten, vagy nyomtatott formában (pl.: Júliai-Alpok, Helmut Lang). Angolul, németül mindenhol kiválóan beszélnek, az árak nagyjából megfelelnek az itthoniaknak, de az ország lényegesen „nyugatabbra” van."""""

Utoljára szerkesztett: 19.8.18
    szöszi50, sutimami57, Samborg és 4 más kedveli ezt.
  5. Álomhajsza76

Álomhajsza76 Fórum hercege

Köszi :)
    Nos:nekünk még jutott az esőből és a hóból is :) Aznap meglett volna a csúcstámadás,de olyan borzastó vihar jött,hogy 14 órától 20-ig mint akinek elmentek otthonról úgy veszekedett velünk a hegy :inlove: De nekem így is tettszett <3 Másnap még sötétben indultunk fel,de eléggé csúszott igy is a sodrony előző napi vihar miatt,meg persze a köd,ami nem akart elmúlni,már csak akkor mikor elindultunk lefelé....igy csak sportteljesítményről tudunk beszélni,a természeti értékékek,látnivalók sajna sehol nem voltak :-(

Ja! Oda vissza 6-6 óra volt az út,lefele majdnem 2000 szintet jöttünk,alig vártam hogy leérjünk,ahogy beültem a kocsiba,elindultunk,kb 10 perc múlva mentem volna vissza...ez ilyen :inlove::inlove::inlove:

Felesleges pekánfája nincs valakinek?

Utoljára szerkesztett: 19.8.18
    szöszi50, sutimami57, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  6. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Jöttem beköszönni,holnap biztos nem leszek.
    Jó pihenést és aki megy holnap valamilyen eseményre jó szórakozást hozzá.

Nem a hajóról. Van 1 csoport a Fb.-on és ott intéztem a cseréket. A hajóról 1 rózsa halat szereztem. A cseretopikban nem volt szerencsém.
    Gyönyörű képek,szeretem nagyon a hegyeket! :)

7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Csodás volt a túrád, jó hogy a képek megmutatták. Ez leírva közel se olyan érdekes, mint képpel. :eek::eek:

szöszi50, Álomhajsza76 és sutimami57 kedveli ezt.
  8. Álomhajsza76

Puszi pacsi :)

Nah Dani papi felkapcsolta a villanyt a fejemben :-D
    Elolvastam mit hogy kell és tarammmmm:feltöltődött :)

Ma lesz itt nagy ereszd el a hajam:már 8-kor tele a város néppel...mi a fenét tudnak már kolbászolni ilyen korán?
    Mi1,mi fogjuk magunkat aztán vagy Vác vagy Szentendre a cél,persze bringával :) Oda vissza,ha vácnak megyünk és átmegyünk komppal a másik oldalra,lesz 70 km a "kis túránk" :)
    Nem baj,mert lassan edzek a kövi mászásra :)

[​IMG][/URL]

Esetleg meg tudja valaki mondani,mi gyártja a gördeszkát?A boxkesztyűt gondolom a kenguru...

Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.8.18
    szöszi50, -elzemari-, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  9. Koppi

Szia !
    A válaszom a kérdésedre a gördeszkát 3teknős segítségével tudod előállítani, legalábbis a piros változatánál és mindössze 6 óra kell hozzá. (Jó étvágyú ól...)
    A bokszkesztyűt valóban 2 kenguru fölhasználásával lehet előállítani 13 ó. 40 perc alatt.
    Amúgy jó kerekezést...:) (Nem fogtok fázni...:):))

suba_klara, -elzemari-, szöszi50 és 5 más kedveli ezt.
  10. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Amerre csak nézek sehol senki...

suba_klara, -elzemari-, mimi és 2 más kedveli ezt.
  11. Koppi

Vettem 2 bagolytojatot....köllött...

suba_klara, -elzemari-, szöszi50 és 4 más kedveli ezt.
  12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Pihentetésképpen be jöttem kicsit le ülni. Gratulálok Klárinak, hogy a nehéz tenyésztésből azért lett arany tyúk, az kárpótolt legalább. A névnapos család kedves Ilonáinak is sok boldog névnapot kívánok, ha kicsit késve is, de szeretettel!
    Gratulálok a jó cserékhez, haladáshoz, és köszi szépen a hegymászós képeket! Nagyon szép látvány, én is szeretem a hegyeket, de nálam a Somló teteje a maximum. Félelmetes, de gyönyörű látni a fenti világot. Nem régen olvastam, pár hete egy könyvet, a Túléltem az Everestet címmel. tetszett, és teljesen más szemszögből mutatta meg a hegymászást, a gyötrelmeket, és a szépségét is. Minden tiszteletem azoknak az embereknek, akik ezt a sportot szeretik, űzik!

Nálam szokásos diliház, nem akar el vonulni ez az őrület. Eventeket meg csináltam, de a csere, sajnos, nem igazán volt eredményes, mert keveset voltam gépnél. Szerettem volna be gyűjteni pár ólat, de amit találtam, nagyon drága volt....lett egy rózsa hódom, és egy libám. A pillangókat én is nagyon szeretném, műhelyeseket sem tudtam, de majd leg közelebb. Akkor már remélem, rá érek..:D :D Na, be kukkantok a farmra, aztán megyek tovább, mert nagyon dógozás van. Szép napot, kellemes, vidám hetet!

suba_klara, Koppi, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
  13. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Sziasztok!
    Álomhajsza,
    nagyon jó képeket csináltál a túrádról, minden elismerésem a tiéd.A bicajos túra már jobban tetszik nekem is, mert annó, ifjabb koromban mi is megtettük a jó kis túrákat bicajjal.Pestről Szentendrére sokszor az összekötő hidon át a Dunán .
    Gödről Tahiba is, volt ott egy kolleganőm és hozzá..Gödről átmentünk Szigetmonostorra, onnét aztán mehetett az út Tahiba.Jó is ezekre visszaemlékezni.
    Ma már Vácra kiváló Pestről a bicigli út, amikor én elkezdtem Gödre bicajozni a 2-es úton kellett menni, mert hol volt akkor még a bicigli út, huh de régen volt az.

Hogy sikerült biciglizésetek?

Most hallom az ablakpárkányon valami pattog.Kinézek és szakad az eső, és száz sugárral ontja a Nap a meleget.Ki érti ezt??

Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.8.18
  14. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!Szép napot kívánok mindenkinek!Nekem a tenyésztés eddig sem volt a kedvenceim között,de a mostani az aztán betette a kaput nálam!:mad::eek:Nagyon elment a kedvem az egész farmozástól,holnap megint event:cry:xD!Persze meg a meleg is rá tesz egy lapáttal!Erre felétek sem voltam,és hiányoztatok!:).A napjaim elég jól teltek a papával elvoltunk( kirándulni) vagyis ki mozdulni, próbál egy kis kedvet csinálni nekem,mert látja rajtam,hogy szenvedek, a meleg is meg a várakozás is ki készít!:cry:Jó játék,és további szép napot mindenkinek!

suba_klara, sutimami57, mimi és 3 más kedveli ezt.
  15. Koppi

Szia
    Látod, látod...:) (Én bele sem fogtam...:);))
    Aztán milyen jó olvasni, hogy hiányoztunk ? !!...:)
    Remélem többet leszel itt is és a Farmon is...
    Tudod, néha az ember megmérged, hogy event,
    event hátán van, de tudni kell ki is hagyni...

Szia Marika !
    Szerencsés vagy, hogy épp ott laksz ahol az eső esik.
    Itt nálunk a földeken, már "furulyázik" a tengeri...(gy.k. kukorica) ...
    Olyan a határ mint októberben... csont száraz minden...:(

16. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Dani én is abba hagytam csak a birkásat csináltam,és nem kaptam semmi magasabb értékű állatkát!A mostanin gondolkodom,de sok gaz kell!Nagyon tanácstalan vagyok ez ügyben!

sutimami57, mimi, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
  17. Álomhajsza76

Puszi pacsi :)

Event event hátán...legalább értelmük lenne...na m1..sok kedvem nincs megint örűlt módon elhasználni 1 csomó csatnit, meg éccaka felkellni aratni stb...minek ilyen sűrűn eventezni?

Volt izgalom bőven :eek:o_Omeg lejött lábújjköröm,levert térdkalács,vérhólyag stb...

Moderátor által utoljára szerkesztve: 22.8.18
    jolanda1948, sutimami57, mimi és 4 más kedveli ezt.
  18. Koppi

Szia !
    Próbálj idézéssel válaszolni, ne dupla poszttal őrölni a Modik idegeit...:):D
    Néminemű fotókat nem hoztál....? :):D
    Sajnálom, hogy megint bajod lett...Ezzel a bringával nem vagy kibékülve, ha tolod is baj ér, ha mégy vele is baj ér...;)
    Nem viselsz védőfelszerelést ? Sisak, kesztyű miegymás....:)
    Publikus? :)

Utoljára szerkesztett: 21.8.18
    sutimami57, mimi, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  19. Álomhajsza76

Szia Dani!

Jajj most látom hogy dupláztam hozzászólásban :-(

A túrán volt a bénázás,a bringa az megy,ha nem állnak az utambaxDNem fotóztunk,már többször jártuk azt az utat,van már bőven kép erről a vidékről.
    Eventbe ki kezd bele?Csak felröpi ügyben kérdezem,kinek mit küldjek?

sutimami57, Koppi, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  20. Koppi

Szia !

Az eventet nem csinálom, megy ez, egészen belejöttem..../ Mint ahogyan a Ládát sem csinálom, legyen az bármilyen csábító is, hiszen a legtöbbje már a felhőn csücsül. A maradék meg nem kell...
    Az az igazság, hogy egyszerűen nem érek rá. Túl sok a tennivaló mostanában.
    Ám a Pajtámat töltögetem.

Amúgy a téma mindig az uton előtted hever...érdemes néha rögzíteni...:):)

Utoljára szerkesztett: 22.8.18
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.