Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Mimi,
    olyan nagyon szép ez a kosár, ami már az őszt jelképezi nálad!!

Koppi, sutimami57, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Zöldséges event kész, a szigetesnél nem szeretem, hogy naponta várakozni kell.
    Igen, az almás is azt jelezte volna, hiszen almaszedés ideje van. Dehát nincs szerencsém azzal, pedig nagyon szeretem azt a bannert. Újra próbálom, hátha...

Sikerült, de nem tudom, meddig láthatom. Ezzel küzdök már pár napja, majd késő ősszel lesz a kosárka. Én szeretek átöltözni. ;)

Utoljára szerkesztett: 8.9.18
    Koppi, -elzemari-, suba_klara és 5 más kedveli ezt.
  3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt Gazdák!

Az idő kicsit hűs!
    Ma fözök, tegnap nem volt rá érkezésem. Zuzapöri és zöldbabfőzi lesz az ebéd, nem is jönnek ebédelni, nem szeretik, hát így jártak.
    Az egymagvúval rendesen keresek szépen, eszméletlen ára van a piacon, 6200 csp=1 db, erről KISHONŐR is tudna beszélni, egy piacon vagyunk.
    Marika, igen, nagyon jó a dadáskodás, főleg olyan gyereknél aki a világ rossza. Elnézem neki, mert végtelenül jó lélek és kedves. Amikor az utcán megyünk képes a kezem puszilgatni, ha megállunk akkor a combomat, a mama meg elolvad közben. Már most hat a nőkre pedig januárban lesz 3 éves, imádom a kis vadoroszlánt.
    A zöldséges event kész, a bahásnál a nővény meg lesz ma, utána a röpiket gyűjtöm.
    Legyen eredményes és szép napotok!

Koppi, mimi, suba_klara és 5 más kedveli ezt.
  4. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Mimi! Látszik a bannered, nagyon szép.

Koppi, hagymácska44, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  5. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    Kész a Farmos event! Az Áhítatos ládikóból bezsebeltem az Esküvői vázát...
    A Bahásra nagyon készülök.
    Pizzát sütök,már 1 megvan.Nem tudom miért,de a fiúk úgy szeretik,ha kerek..pedig ha tepsiformájú akkor is olyan íze van.. A fiúk szerint nem..
    Tegnap elmaradt a kerti munka,mert a telefonommal elvacakoltam az időt,mindent letöröltem,teljesen újra lett rakva a egész. Eszméletlen lassú volt,de most fantasztikus.:)
    Ezért délutánt a kertben fogom tölteni.Fűnyírás lesz a fő feladat.
    Szép vasárnapot kívánok Nektek!

Koppi, hagymácska44, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nekünk tegnap volt zöldbab főzelék, ma brassói lesz.
    Köszi az ékkövet. Ha már kész az event; mire gyűjtesz? A következő napira?
    Igen, köszi Rózsám, szinte beleharapnék. :D

Koppi, hagymácska44 és sutimami57 kedveli ezt.
  7. -elzemari-

[​IMG] Sziasztok.
    Klári,
    tényleg milyen érdekes, nem elsősorban az iz dominál, hanem a megszokott külső.Ha pizza akkor az legyen kerek!!Jó étvágyat hozzá.

Mimikém,
    igazi átváltozó lettél, hol egy szép kosárka a benner, hol a szép almák, amik úgy mosolyognak, hogy legszivesebben beleharapna az ember és harsogva esne a számba a leharapott darab.Nagyon szeretem az almát abból is legjobban a szeptemberi Jonatán almát.Jaj nagyon finom, recsve ropogva olvad a szában a leve.Egyszer voltam Halászteleken almát szedni.Még olyan élményt, a fáról leszedni, kicsit megsuvickolni a ruhámban és már harapni is bele.Még a számból is kicsurgott a lédús zamatos lé, ahogy beleharaptam.De jó is volt.
    Most is először a Jonatán almát keresem, majd utána jöhet a Gála alma.

Hagymácska,
    olvasva a soraidat én is kaptam magamat és elvittem a piacra a hátizsákomba az egymagvú tököt.Fordultam vagy kétszer,ráfektettem a bicajomra,úgy nem volt olyan nehéz, igaz felénk nem volt ilyen magas az ára, de igy is szépen kasziroztam én is belőle.
    Nagyon aranyos lehet a kisunokád.Három éves, de szép kis kor az, olyan nagyon szerethetőek még ilyenkor.Még hagyják szeretni magukat.

Vajon a Daninak hogy sikerült a tegnapi buli??

Legyen szép a napotok.

Koppi, mimi, suba_klara és 3 más kedveli ezt.
  8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be futottam, mert ki kellett fényesítenem azt a szép kütyüt! Olyan rövid volt a feladat, hogy jöhetne egyből a holnapi is. Reggel is itt jártam, de mindig meg zavarnak. :D Pedig aztán itt olyan fontos események vannak, hogy oda kell figyelni.
    Bár mostanában rakásra halmozom a hülyeséget. Tudtam én, hogy ettől a zavaros életmódtól előbb, vagy utóbb el megy az eszem, de azt mondják, akik régről ismernek, hogy mindig kicsit el volt veszve nálam ez a képesség, de ilyennek szeretnek. :D Na, hát akkor össze kapom a maradék eszemet, és futok a kis farmra, mert ott is fényesíteni kell ám! Kellemes, szép délutánt kívánok!

Koppi, mimi, suba_klara és 5 más kedveli ezt.
  9. Álomhajsza76

Álomhajsza76 Fórum hercege

Puszi pacsi :)

Jöttem nyavajogni xD A hócipőm tele van,ezzel az eventtel...nem azért mert nehéz vagy ilyesmi,hanem sok!!!!Rengeteg...nem győzök vetni,aratni és a felhő annyira nem is érdekes...A felröpik hamarabb megvannak létszámra,mint a növények...na ilyet se igen játszottam még..:p

Koppi, sutimami57, mimi és 2 más kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Sütike, mivel fényesitesz, szidollal?Jó csak vicceltem.Napmasina bronz I indult..Olyan jól néz ki ez a masina, kiváncsi leszek, hogy a végéra vajon milyen lesz a kinézete.

Álomhajsza,
    te szegény,látod, ha rövid az érés idő, az is gond, ha meg hosszú az is.Nézd a pozitiv oldalát, felirod, hogy mikor érik be, s akkor beröppensz, zsipsz és zsupsz már kész is és mehetsz a dolgodra.

De hol van a Dániel??

Koppi, sutimami57, mimi és 5 más kedveli ezt.
  11. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Mimi, estétől a napi két hosszú ültetés, ebből meglesz a napi 250 röpi ami kell. Sztevia és egymagvú lesz ültetve felváltva.
    Nagyon szívesen. Brassói de régen volt nálunk.
    Marika, örülök, hogy segíthettem és ment a bolt. Írtó édes göndörhajú nagykofás fiúcska, imádom. Ma úgy betett a bugyóba, hogy a csapba kellett ültetnem, hogy tiszta legyen.
    Klári, ügyes vagy. Nálam ezt a nagy unokám csinálja, a kicsi most valamit úgy elnyomott a lapin, hogy az óra teljesen mást mutat mint a valós idő, nagyon zavar.
    Álomhajsza, csak nyugi, meglesz az, türelem!
    Sütike, nálam ezt a megállapítást az exem közőlte velem a héten, nem vagy egyedül
    Dani pihen, biztos jól sikerült a buli.

Koppi, sutimami57, KISHONŐR és 3 más kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Hagymácska,
    erről a betojásról eszembe jut, mikor jártunk a bölcsibe, egyik reggel egy apuka hozta a csemetét és bizony az átöltözésnél derült ki, hogy a baba elvégezte a dolgát a pelusba.Akkor még nem pempörsz , hanem textil pelus volt a lehetőség, jó ha elvittem valahová, akkor jöhetett a pempörsz.Szegény apukának az volt az egy szerencséje, hogy nem reggelizett, mert szegény végig, öklendezett , mire elvégezte a műveletet.Nagyon sajnáltam, mert biztos nem volt neki kellemes, de csinálta mert nem volt választása.

Kivánok szép estét mindenkinek!

Koppi, sutimami57, mimi és 2 más kedveli ezt.
  13. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    A pizza mind elfogyott,vittünk a mamának is. Képzeljétek kaptunk a mamától 2 élő kacsát. Olyan aranyosak.
    Én ma jóformán csak kőrtét ettem. Elég sok lett és szépen érik. Én meg szépen fogyasztom! :)
    Mára elköszönök,holnap jövök!
    Szép estét kívánok!-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Szép jó reggelt kívánok!

Kicsit hűvös van,de nem vészes!
    Nos akkor kezdjük meg a hetet! :D

Legyen szép napotok!:inlove:

Utoljára szerkesztett: 10.9.18
    Koppi, sutimami57, brozsa és 3 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

[​IMG] Halihó,
    Klári,
    akkor ahogy olvasom nem volt gond a tepsi formájú pizza.Hú két élő kacsa, ez igen, meghizlalod, és aztán lehet belőle majd habzsi dőzsi.Jó, akinek ilyen Édesanyja van. Tartsa meg őt az élet még sokáig!!
    Kedves gazdák nem nyitnak ajtót, pedig szépen kitártam, hogy az éltető napocska bejárja mire jöttök.

Most én is megyek, nemrégen érkeztem haza én is, éppen csak beugrottam, hogy a csodakristály megérett darabjait összekapkodjam.Legyen szép és vidám a napotok!!

"A beszéd maga a civilizáció. A szó, még az ellentmondó is, összekapcsolja az embereket. A szótlanság elszigetel!" /Thomas Mann/

suba_klara, sutimami57, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nahát... úgy tudod elmondani (én is a szeptemberi jonatánt szeretem, úgy hívom, mikor még "nyers" :D), hogy a valóságban is érzem az ízt. :inlove:

Koppi, suba_klara, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Mimi,
    akkor egy az izlésünk. Emlékszem a Mária napra tettem a Jonatán alma az érését.Nézd meg a képet, szinte érzem a ropogósságát, a fröccskölésést ahogy beleharapok.Nagyon szeretem.

1800-ban New York államban véletlen magoncként(magból kinőtt facsemete) jött létre és értékének felismerőjéről, Jonathan Hasbrouck-ról nevezték el. Európa valamennyi almatermesztő országában megismerték, de hazánkon kívül sehol sem vált fő fajtává.
    Magyarországon Bereczki Máté 1882-ben ismertette és írta le.
    Bérelt, később megvásárolt területen alapította meg faiskoláját és gyümölcsnemesítő telepét, amelyben hatalmas gyümölcsfajta-anyagot gyűjtött össze. Az volt a célja, hogy megbízható fajtatiszta gyümölcsöst hozzon létre. A szakirodalom segítségével alakította ki faiskoláját, fajtagyűjteményes kísérleti kertjét.

Magyarországon még tovább megtartotta vezető szerepét, még abban az időben is, amikor Európa többi részén az ültetvényekben korszerűbb fajtákra cserélték.
    A magyar almatermesztés legfőbb fajtája volt, mivel a keleti piacokon kiemelkedő íze,zamata ellensúlyozta hiányosságait egy ideig.
    Jelenleg a hazai almaültetvények 10-20%-át alkotja a Jonathan és egyéb klónjai,de sajnálatosan folyamatosan kiszorul a termesztésből.
    Én nagyon sajnálnám, ha valaha már nem termesztenék.

mimi, Koppi, suba_klara és 3 más kedveli ezt.
  17. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Kedves Elzemarika!
    Ismét gyarapítottad a tudásunkat.Magamtól biztosan nem keresnék rá, hogy ki nemesítette a Jonathán almát.Néha mikor kíváncsiskodom valamire, úgy elveszek az információkban, hogy legalább 2 órát olvasgatom.
    Az Épelméjűek hol vannak? Mindenki dolgozik?
    Mosoly és derű kísérje napotokat!

mimi, Koppi, suba_klara és 2 más kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Drága Rózsám, én is igy vagyok sokszor vele,de nagyobb kiváncsiságom , igy aztán elmegyeg az ifú Google úrfihoz és megkomunikálom vele a kérdéseimet.Ha az időm úgy alakul én is elidőzöm vele jó sokáig.Egyik kérdés jön a másik után, igy aztán az idő meg csak múlik.
    Nem tudom a csapat merre jár, dolgoznak és egyébb irányú elfoglaltságok elvonják őket a fórumtól.Most én is eldobom a kapanyelet és beültetem hosszúval a kis karibi szigetemet.Kivánok szép és nyugodt estét neked.

mimi, KISHONŐR, Koppi és 3 más kedveli ezt.
  19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Hát, a húszezres gazak, bizony, elég sokat kér, de legalább nem 8 órás...:) Ebben ez a pozitív. Kitartást, sikeres befejezést kívánok!
    Marika! Az eventes ismertetőn meg nézheted az utolsó formáját ennek a napos kütyünek, bizony, csuda szép lesz a végére! Szidolozom én rendesen, hadd csillogjon!
    Hagymácska! Tudom én, hogy sokan vagyunk! Kissé meg nyugtató, hogy nem egyedül villogok ki a tömegből...:) :)

Klári, biztos finom volt a pizza! Mi is szeretjük. A kis kacsákat meg imádom, gyerek koromban mindig le hajtottuk őket a vízre, este meg haza. Hihetetlen, hogy maguktól is le találtak, meg vissza. Édesek voltak. A finom sült kacsa, az meg páratlan! Csabi jobban van?

Kedves Rózsa! Még ha nem is vagyok teljesen ép, itt vagyok....Dani be havazva, a többiek is biztosan aktívan töltik a napjaikat......gyertek, ha tudtok, hiányoztok ám!!!

mimi, Álomhajsza76, Koppi és 3 más kedveli ezt.
  20. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Gyors bekukk...és mindenki szunyókál este 7 óta...., na akkor én is...
    Jó éjt Mindenkinek. A villanyt lekapcsolom...

mimi, sutimami57, Álomhajsza76 és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.