Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Itt a világ vége!!!!! Sütike pihen.....:p:p:p:p:p

Álomhajsza76, brozsa, mimi és 2 más kedveli ezt.
  2. fabatka

fabatka Fórum hercege

Sziasztok !
    Talán mostantól be-benézek megint, lezajlott a pedagógus minősülésem,
    lassan a kert és a családi ünnepek sora is befejeződik.
    A közelmúltban rájöttem, hogyan lehet a kereket nagyon gyorsan beszedni, hogy nem kell kivárni a forgását.
    Akit érdekel, itt megnézheti ! :

http://hu.bigpoint.com/farmerama/bo.../fejlődési-taktika.11014/page-174#post-931834

'Nem tudom, írt e már valaki a kerekkerék gyorsításról, én az előző event dömping alatt jöttem rá, mivel 6 farmom van, és rengeteg időt vett el a folyamatos pörgetés. A bosszúságról nem is beszélve, ha elveszett amiatt, hogy nem volt idő pörgetni. Kísérleteztem, hogyan lehetne a vele töltött időt lerövidíteni."

Puszi Mindenkinek, szép vasárnapot!

Utoljára szerkesztett: 4.11.18
    Álomhajsza76, brozsa, mimi és 2 más kedveli ezt.
  3. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szia Klárika,jó látni tégedet is!A Zsoltit le lehagytad a profilodról,mi van vele talán már nem is farmozik?Jól vagytok?Nálunk is jó idő van ma szépen süt a nap!,olyan jó lenn már kint sétálni,de sajnos még az ágyhoz vagyok kötve!További szép napot kívánok!

4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Sziasztok.

Csodálatos idő van, tegnap is mire hazajöttem a kis kardigánom is a kezemben, mert szinte hihetetlen ez a szép idő.Én nem is bánnám, ha ilyen mediterrán közegben élnék, ahol a legroszabb a nulla fok lenne.Igaz szép amikor esik a hó, de engem nem hoz lázba, maradok a napsütésnél.

Ilyen sem történt még velem,hogy amikor este újra hazaértam, úgy hét óra körül, igazából kellett volna aratni és az új magokat elültetni, de valahogy nem akaródzott még a számitógép közelébe sem jönni.Igy aztán nem csoda, ha elmaradok a feladatokkal.A felröpim az elfogyott, most majd hosszú terményeket fogok kitenni.
    Ráadásul, jól el is számoltam magamat az vetéssel kapcsolatban, mert ahogy számoltam, öt kocka van még a teljesitésnél szabadon, ó akkor csak 5x505 Rákollóvirág szükségeltetik, az pedig már meg is van.A bibi csak ott volt, hogy elfeledtem, hogy egy kockához 2 nagy tiki tető kell. Puff neki, igy aztán még a Rákollóvirágot is ültethetem újra.

Miután olvastam a neonfényes tenyésztésről, és a gondolatok szárnyán az jár, hogy kaméleon és pille, meg még valami, igy aztán, miután egyikből sem voltan nagyon ellátva, és a tenyésztés mellett döntöttem.Kitettem az ólakat és piaci árak láttán meg pláne,azonnal az ólak szellőztetése volt a feladatom.Persze nem csak szellőzés, jöhetett az etetésük, itatásuk, és most várom, hogy az új jövevényeket betereljem a karámba.

Lujza,én hallottam a meteorológus mondta, hogy lesz majd egyes helyeken köd is.Lám lám, nálatok már meg is jelent.Jó ötletet adtál a paradicsom levest illetően.Úgy is régen volt nálunk is, igy aztán az került az asztalra nálunk is.Egy kis sült csirkecomb és joghurtos burgonya kiséretében.Mit mondjak, nagyon finom volt.Volt még péntekről egy kis répatorta, ala naturon.Az pedig, a kávé méltó kisérője volt.
    Kedves Fabatka, olyan jó lenne tudni, hogy vajon mit is takar az a " pedagógus minősülésem".Most lettél pedagógus, vagy valami minősitésen kellett keresztül menni?Ne haragudj, de nem emlékszem, hogy már az voltál e.
    Sütike, a hurkasütés az kiváló délutáni program .A múlt hét előtt, én is vettem a kedvenc hurkás hentesemnél egy májas egy véres és egy sütni való kolbászt ebédre.Nagyon finom volt.Sajnos már nincsen házi hurka lehetőségem, igy aztán van egy hentes ahol jó minőségű a hurka.De csak ott merek venni, mert máshol is próbálkoztam korábban, de csapnivaló volt.
    A házi hurkánál nincs is finomabb.
    Klári, látom te sem vagy jól ellátva az aktuális jószágokkal, pedig nem kevés időbe tellik, mire új kis jószágok lesznek az ólban.Én is azért hagytam abba a farmon lévő cirkuszolást, mert kellenek az állatok.Hogy aztán a harmadik mi lesz azt majd a jövő dönti el.
    Dani, olvastam, milyen pechesen vágta meg a nejed a kezét.Mielőbbi gyógyulást kivánok.Neked meg kitartást a házi munkát illetően, bár én nem féltelek téged.
    Fabatka, köszönjük ezt a gyorsitó kerekkerék pörgetőt.Szjupeeer...

Kivánok mindenkinek szép és derűs vasárnapot.

Utoljára szerkesztett: 4.11.18
    brozsa, szöszi50, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

:D :D :D Hát, tényleg világ vége lenne..Hahaha

Nem pihenek. Az csak reggel volt, egy kósza gondolat, fél álomban. :D
    Fiókokat, tárolókat pakoltam, közben a fagyasztó ládát, aztán kevertem egy adag tarkedlit, mivel már terveztem. Életemben előszőr csináltam, de nagyon finom lett. Egyik nap itt olvastam, aztán tervbe vettem. El mosogattam, még a serpenyő ázik. Utána cigit töltök, mert mostanában arra sem volt időm, meg délután hurkát sütök.

Közben be nézek a farmra is, mert itt is munka van...:) :)

Szia, Bea! Örülök neki, hogy be néztél, hiányoztál ám! Még okosságot is hoztál! :) :) Jó, hogy itt vagy, és gyere, ha tudsz!

Nálunk is szép idő van. Meddig kell feküdnöd? Azért fel tudsz kelni egy kicsit? Mielőbb gyógyulj meg!

Marika, házi hurkát sütök, van egy kedves ismerősöm, akitől mindig tudok venni, nagyon finom.
    A jó időt én is el viselném tavaszig.....
    Eventet be fejeztem, mind a kettőt, a cica vissza költözött a helyére, a címeren, nem kérek több röpit, köszi szépen!

Szép délutánt, jó pihenést!

mimi, Álomhajsza76, brozsa és 2 más kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Sütike,
    ha kész a hurka, izenjél nekem, jövök!!!Nagyon ügyes vagy, hogy mind a két helyen már helyt álltál.Gratulálok.

sutimami57, mimi, brozsa és még 1 ember kedveli ezt.
  7. fabatka

fabatka Fórum hercege

Néhány éve vezették be a pedagógus életpálya modellt, ami annyit tesz, hogy először gyakornok az ember, a fősuli után, aztán vizsgázik, lesz pedagógus 1, majd megint egy diploma nagyságrendű vizsga, pedagógus 2-ér. Ha még nagyobbra tör, akkor mester pedagógus lesz, és így tovább.
    Én 34 éve végeztem a főiskolán és nekivágtam, hogy pedagógus 2 legyek. Emberpróbáló munka volt, egy terjedelmes dolgozattal, és egy gyakorlati vizsgával. 26-án volt a látogatás, ami a gyakorlati vizsga. Sikerült az biztos, csak még a %-os eredményt nem közölték.
    Próbálok, de mivel már teljesen egyedül élek,(egyik fiú kirepült, másik Dániában tanul ebben a félévben),
    a munka és anyukám egy másik lakásban, kert és 6 farm, alig kapok levegőt.
    Azért igyekszem bekukkantani!
    Puszi!

sutimami57, mimi, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  8. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép napot kívánok mindenkinek!Talán tizedike után leveszik a segédeszközt a lábamról,és a részleges bénulás is addigra még javul akkor már egy picit jobb lesz!Most annyit tudok menni,hogy a férjem segít fel állni,és megyek a mellék helyiségbe.Nagyon rossz ez már így!Az eventekkel szenvedek én is mert nem tudok későig fent lenni,elfáradok hamar!Talán a szigetes meg lesz de rengeteg gaz,és röpi kell!Jó és sikeres játékot kívánok mindnyájatoknak!

sutimami57, Koppi, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Bea,nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a pedagógusdit.Jól emlékeztem, hoyg pedagógus vagy, igazából azért nem érettem.Hallani hallottam róla, de igy most már teljesen világos ez az életpálya modell.Gratulálok neked az elért eredményért!!!34 év után nekivágni, csak garatulálni tudok.!!!

Szöszi,hatalmas nagy öröm, hogy legalább a segédeszköztől megszabadulsz.El tudom képzelni, hogy milyen nagy erőfeszités neked igy ez a felállás, és egyébként is.....Kivánom, hogy a javulás minél előbb jöjjön neked és könnyitse meg a kis életedet.Ha tudsz egy kicsit tudósitsál, azért hogy hogy vagy.

Szép estét kivánok!

Fatther, sutimami57, brozsa és 3 más kedveli ezt.
  10. fabatka

fabatka Fórum hercege

11. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Bea !
    Ritkán jössz, de akkor nagyot üt a mondandód ! Köszönöm, köszönjük szépen !
    Ez egy szuper ötlet ! Eddig inkább hagytam a fenébe a 99-re kijött kereket, mert időigényes volt....
    Ezek után már nem lesz az !
    Még egyszer köszönöm !

Szöszike !

Ne törődj az eventtel ! Az egészséged fontosabb!
    DE gratulálok a lábadozásodhoz...ugye nem leszel meggondolatlan? :)

hagymácska44, Fatther, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  12. fabatka

fabatka Fórum hercege

Csakhogy végre megtaláltad !!! Már aggódtam, hogy elkerüli a figyelmedet !!!
    Irtó nagy időpazarlás volt, és most szinte élvezet csinálni.
    Hiába írtam délben is, nem figyeltek föl rá sokan.
    A modik viszont többen külön köszönték.
    Kérlek benneteket, hogy ahol tudjátok, osszátok meg, mert sokat javul vele mindenkinek a kerék iránti hozzáállása,
    és nem utolsó sorban egy csomó minden megmarad, nem megy kárba !!!
    Szép estét Nektek !!!

13. Koppi

Kedves Beám !

Sajnos nagyon keveset vagyok itt a fórumon mostanában, ezért nem reagáltam a déli bejegyzésedre sem.
    Most, hogy újfent leírtad már igen !

Az eventről. Segítséggel (Egy igazi Jó Tündér segítségével, már a bahamai felhő üzemel.....:):);)

hagymácska44, Fatther, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  14. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép estét!Dani egy rossz mozdulat volt,és máris meg volt a baj.Nagyon félek most meg már mindentől, mert nem kívánom senkinek ezeket a fájdalmakat amiket még most is át élek!Fabatka gratulálok a vizsgádhoz,is meg a szuper ötlethez is!,már nem tudtam,hogy mi lehet veled!Nekem ritkán van,hogy sok lenne a pörgetés mert nagyon kíváncsi vagyok,és eljátszom őket,a ládákat is nyitogatom hamar!További jó játékot,és jó éjszakát kívánok!

hagymácska44, sutimami57, brozsa és 4 más kedveli ezt.
  15. fabatka

fabatka Fórum hercege

Mielőbbi gyógyulást Neked! Szorítok,és imádkozom, hogy hamar fölépülj !!!

16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Gratulálok Bea, igazán tiszteletre méltó, hogy letetted ezt a vizsgát (is). [​IMG]

17. fabatka

fabatka Fórum hercege

Köszi Mimikém !
    A volt csoporttársaim, akik fiatalabbak 3 évvel, azt várják, hogy megkapják pályázat,
    portfólió írás nélkül! (nekem kb. 150 oldal lett!)
    Én viszont elhatároztam, hogy tartozom magamnak annyival,
    ha már segítettem minden utamba kerülőnek, (Jánoson, meg a városon !),hogy megcsinálom.
    Nagyon kemény volt, a tumor műtétem után 1 hónapom volt megírni, előtte tervezni lefoglalkozni.
    és sajnos egy új tanévbe csúszott a gyakorlati rész, ami megint új csoportot, és új írni és tervezni valót hozott.
    Már vidáman nézek vissza, mert nagyon emberséges szakértők látogattak.
    57 éves vagyok, kb 5 évem a nyugdíjig, de a nettó cca 10.000 Ft nem motivált, bár azt mondják, nem lesz mindegy.
    Majd elválik, mert aki tavaly nov. 25-éig leadta a pályázatát, csak 2019. jan. 1-vel kap átsorolást.
    Látod, a rendszer nem változott, amióta nem vagy köztünk a munkában !!

mimi, hagymácska44, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  18. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Szép reggelt,bár még aludnék,de menni kell dolgozni. Gyors sütöttem bundás kenyeret a fiúknak reggelire. :)
    Délután jövök,legyen szép napotok! :)

Szia Szöszi!

Zsolti gépe elromlott,már azt se tudom mikor.. (én nem tudnék meglenne gép nélkül) besegítek neki.
    Lehagytam a profilomról,mert szinte egyforma volt a kép.Volt,hogy neki írtak az én hsz.-em alá...így egyszerűbb. :)
    Jól vagyunk,majd 21.-én jön csak. sok a munka! :sleepy:

Így van Erikám,majd a télen. :)

mimi, hagymácska44, kutyaszálló és 6 más kedveli ezt.
  19. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Sziasztok Kedves Barátaim!

Először is gyorsan még el nem felejtem, mindkettő cirkusz felhője készen van, nem kérek felröpit, az eddig röpiket nagyon köszönöm.

Kedves Bea! Nagyon örülök, hogy újra itt vagy köztünk, hiányoztál és nagyon gratulálok a minősítésedhez.Hozzad nekünk továbbra is az okosságokat.

Szöszi! Veled együtt számolom a napokat, hogy mikor veszik le a lábadról a segédeszközt. Legalább tévét tudsz nézni? Bár nem sok értelmes dolog van benne,én is inkább éjszaka szoktam nézni de akkor is nagyon megválogatom. Engem a világ dolgai érdekelnek, úgymint Sprektum, Discovery, NatGeo és hasonlók.Szurkolok neked nagyon.

Elzemarika! Mostanában nem megyünk sehova? Ha tehetném befizetnélek egy országjárásra, aztán csak olvasnánk a beszámolódat.

Mindenkinek nagyon kellemes hetet kívánok!

mimi, fabatka, hagymácska44 és 6 más kedveli ezt.
  20. Koppi

Sziasztok, szép reggelt Mindenkinek !

November 5.-e van Imre nap... Isten éltessen minden Imrét !
    A régi időkben ilyenkor már fagy és esetlegesen hó is volt. Ma már nem, sőt megint kellemes (gáz és egyéb tüzelő) kímélő idők járnak.
    (Lehet lesz böjtje is, mint Sándor napkor márciusban, amikor 20 centi hó esett és hordta a szél...)
    Egyelőre örüljünk a jó időnek. A mezőgazdaság már kevésbé örül, hiszen eső, ami számottevő lenne már hónapok óta nem esett ezen a vidéken....

Amúgy baromi nagy köd van erre. Jó magyar szokás szerint van aki meggyújtja a fényeket a gépkocsin, van aki nem. Sajnos ez utóbbi inkább jellemző.... :(

Utoljára szerkesztett: 5.11.18
    mimi, fabatka, hagymácska44 és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.