Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok,szép estét!

Gyors még felkukkantottam!
    117 feladaton vagyok túl..
    De most már szunya!
    Jó pihenést kívánok Nektek!

Nekünk lesz még egy tuti gereblyézés. Na a dióról nem is beszélve..tele van 1 nagy talicska. Jaj,de nem szeretek diót pucolni!
    Szeretem a halászlét,de csak nagy ritkán eszem,mert a fiúk nem szeretik.
    Dani,nagyon jó emberek vagytok! :inlove:
    Antikám keresztszülei nem foglalkoznak vele.. fájó pont ez nekem...
    Csabika keresztszülei ritkán,de eljönnek..

:inlove::inlove::inlove:

sutimami57, szöszi50, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Kedves Rózsa !
    Köszönöm. Majd bagolyban megbeszéljük.....
    Szia Mimi !
    Ráadásul 2x2 es helyet foglal el ami ez esetben jó.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ma este megint "gyógykanaszta" partijaink voltak, azért írom többesszámban mert 3 szor fogtunk neki. Az első két partit, ami nulláról indult 10000-ig, megnyertük, a harmadikat ami 5000 pontról indult elvesztettük.
    Erről a játékról is írtam már, hogy egy házaspár szokott jönni hozzánk és a férjnek agyvérzése volt 5 évvel ezelőtt és az utolsó 20 évre már nem emlékszik vissza, illetőleg hamar felejt, de mindent.
    Néha, néha eljönnek hozzánk és játszunk egyet egyet. Ezért neveztük el "gyógykanasztának"
    Most 3 partira futotta.
    Képzeljetek el egy mérnökközgazdászt, aki a súlyos trauma után éppen hogy van....
    Ez volt az oka az esti hallgatásomnak.....
    Jó éjt....

sutimami57, Álomhajsza76, mimi és 4 más kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt kivánok!
    Dani nagyon jó emberek vagytok!Most látom, nem csak én irtam ezt igy.

Nagyon jó dolog kersztszülönek lenni, az én unokatestvérem is mindig boldogan mondta, hogy ő az én kersztmamám, pedig csak a bérmakeresztmamám volt.Életében mindig törődött velem, első órámat tőle kaptam, drága lélek volt.

Klári, a diófád előtt le a kalappal, mert nagyon sok helyen semmi termés nem maradt, mert megtámadta a dióburok fúrólégy a fákat, megfeketedtek a termések és belül pedig megpenészedtek a diók.Nagy kár érte sok diófa tulajdonost.Neked munka mellett elhiszem, hogy nem nagy élmény a diópucolás.
    Álomhajsza, sajnálom, hogy csalódsz az emberekben, de annál nagyobb értékeket fogsz majd találni helyettük.
    Fabatka, igazad van, még ha nem is aludni indultam, de nem volt kivel beszélgetni, meg aztán már a kapát is megtisztitva már eltettem a másnapjára.Munka elvégezve,magok a földben, malomban a gesztenyeleves elkészitve, szóval rendben volt minden.
    Mimi, tudod mit szerettem az avarban? Amikor még ifjonti hévvel rugdostam és gyönyörködtem ahogy visszaszállnak a fölre, és várnak arra, hogy újra valaki felfedezze őket.
    Rózsa, mit is mondjak.......szavak helyett inkább összekapkodtam még a lelkem virágait és kis talicskámra téve elhoztam neked.

Az event halad, még a végét nem látom, bááár a bal oldal az készen van,a jobb oldalon a 31.ik van kész.Azt jelenti, hogy a 105-ik résznél tartok. Számitásaim szerint a felhő meglesz.
    Éjszakára majd újra hosszút kell ültetnem, hogy a felröpivel is megelégedéssel legyek.

Legyen derűs a napotok.

sutimami57, Koppi, Álomhajsza76 és 5 más kedveli ezt.
  4. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép napot kívánok mindenkinek!Nagyon jó volt olvasni benneteket,csupa jó szívű,és segítő kész ember van itt!Rózsa azonnal már nyújtotta segítő kezét tisztelet érte!Jó dolog ha tud valaki adni pláne ha gyerekről van szó!Klárika nekem is ez a recept van meg amikor nem voltam ennyire le betegedve karácsonyra is szoktam csinálni, mert nem mindenki bírja a mákot,és a diót!Fiatalabb koromban jártunk szüreten ahol káposztával csinálták,és nagyon finom volt a gulyás leves mellé!Az eventel haladok reményeim szerint a felhőm az ma meg lesz.de folytatom ha haza értünk az orvostól!További jó játékot,és szép vasárnapot kívánok!

sutimami57, Koppi, Álomhajsza76 és 4 más kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Tillárom haj.

Készen lettem a felhővel, azt gondolom nekem elég is volt az eventből, készitek egy kis trágyát, jó ha van a háznál.Meg aztán egy kis pénz is jó ha áll a házhoz, igy aztán a sok kenedermagost kiengedtem a szabadba, utána meg kiviszem őketa piacra.Most ezek a teendők foglalják el a gazdaságomat.

fabatka, sutimami57, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Hahó, sziasztok, csak beugrottam köszönni. Semmi újság, ültetek malmozok, szállítok. :) Mindkét oldalon 48 van kész.

fabatka, sutimami57, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Szia szia Mimi, de jó, hogy beugrottál.Nálunk is csak ez a helyzet!!

fabatka, sutimami57, mimi és 3 más kedveli ezt.
  8. Álomhajsza76

Álomhajsza76 Fórum hercege

Puszi pacsi :)

Mi bazi jót buliztunk az éccaka,mindenki ki van dőlve,olyan klasszul éreztem magam...és holnap megint hétfő :sleepy:be kéne szüntetni :p

fabatka, sutimami57, mimi és 3 más kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Ó de jó volt neked,meséééljééél róla....

A MÁRTON NAP TÖRTÉNETE, SZENT MÁRTON LEGENDÁJA,
    Márton nap (november 11.) a néphagyomány szerint az éves gazdasági munkák lezárásának ideje is, egyben a téli pihenés időszaka a természet számára. Ekkor vágták le abban az évben először a hízott libákat és az újbort is ekkor kóstolták meg először.
    Márton nap története
    A legenda szerint a 4. században Szombathely környékén született és a római császár katonájaként szolgáló Márton egy különösen hideg téli estén francia honban lovagolva megosztotta meleg köpenyét egy nélkülöző koldussal.
    Aznap éjszaka álmában megjelent Jézus a koldus alakjában. Innentől kezdve nem a hadsereget, hanem Istent szolgálta.
    Jóságáról még életében legendák keringtek, püspökké is szentelték.
    A (legelterjedtebb) monda szerint Mártont szerénysége méltatlannak tartotta e címre, ezért elbújt egy libaólban.
    A libák azonban hangos gágogásukkal elárulták, így megtalálták és Tour püspökévé szentelték.

Márton napja, mint időjóslás napja:
    A tapasztalat szerint Szent Márton napja körül legtöbbször elromlott az idő és leesett az első hó. Ha hó esett, akkor azt mondták, hogy Szent Márton püspök fehér lovon jött.
    Ha Márton napja fehér lovon köszöntött be, hosszú telet jósoltak, ha barna lovon jött, vagyis nem esett a hó, úgy tartották, karácsonyig nem is lesz. Ha kevés hó esett: Márton csak megrázta a szakállát.
    "Ha jókedvű Márton, kemény tél lesz, borús Márton, borongós tél" - mondja a rigmus.
    Úgy tartották, hogy a Márton napra levágott lúd mellcsontja megmutatja, hogy milyen idő várható; ha barna volt: esős, ha fehér: havas telet vártak.
    A galgamácsaiak szerint a Márton-napi jeges eső korai tavaszt jelent.
    Göcseji hagyomány, hogy Márton hetében sem mosni, sem szárogatni nem szabad, mert különben marhavész lesz.
    A népi megfigyelések szerint "ha Márton napján lúd a jégen áll, karácsonykor sárban botorkál".

Naaa....

Utoljára szerkesztett: 11.11.18
    Fatther, fabatka, kutyaszálló és 6 más kedveli ezt.
  10. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Nagyon kellemes, vidám napot kívánok Mindenkinek!Megyek világgá.....:) :)Event kész, jó volt. Holnap jövök! Puszi

szöszi50, mimi, fabatka és 3 más kedveli ezt.
  11. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Sütike! A hamuba sült pogácsát itt felejtettedxD
    Kellemes szép hetet kívánok Mindenkinek!

Eddig húztam halasztottam, de mese nincs ma be kell vinni a virágokat. Előbb persze lezuhanyozni, mert a büdös bogarak szeretnek megbújni.

sutimami57, szöszi50, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  12. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Sziasztok!
    sikerült teljesen befejezni az eventet:p:p:p
    már tegnap kész lett volna,csak a jobb oldalon az uccsó két levest nem számoltam a gyártásbaxD
    nem baj így is sikerült:)
    ma szép idő van errefelé,sétáltam is egy nagyot, jövő hétre már mondják a rossz időt,de hát annak is kell lenni:sleepy:
    mindenkinek köszi a sok röpcsit:inlove::inlove::inlove:
    ha esetleg valaki nem tudja a kis farmjaim nevét felsorolom: meggymagocska, golyó600, bubisbublek,farkas131024, farkas102413
    kakaska 281024, kakaska 102428:p
    ha szeretnétek viszonozni az innen kapott röpcsiket, akkor csak a kutyaszállóra küldjetek egyet, mert a kicsiken nem szoktam
    csinálni az eventeket, az ültetés miatt nincs rá időm:sleepy::music::music::music:
    ha mégis küldenétek a főfarmon kívül a kicsikére,akkor jöhet barkács:inlove::inlove::inlove:
    további szép napot mindenkinek:inlove::inlove::inlove:

13. Koppi

Sziasztok !

Beszereztem a hármas felhősort. Ez roppantul megérte ennyi "pízért" böszörmínyiesen szólva...:D
    A mai napom így alakult: délelőtt 11 kor temetés Debrecenben...aztán sikertelen látogatás a szivattyú szervíznél, majd bevásárlás irodaszerekből a Nagy Kék Épületben a város határában, majd suhanás haza az autópályán....Enni csak most fogok, ami egyúttal estebéd is lesz..:)

Utoljára szerkesztett: 12.11.18
    sutimami57, szöszi50, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
  14. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Jó topikban vagyok, remélem, a nevéhez nem vagyok hű.;)
    Elmentem egy szakrendelésre, hát rossz napon mentem, elnéztem a dátumot. :cry:
    Délután elmentem a mammográfiára, hát elhalasztották. :cry:

Annyi jó volt benne, hogy mindjárt elmentem a körzetihez. Kezdődő tüdőnyuszim van, mondhatom jó hírek. Csütörtökön kell visszamennem, hogy megnézze javult-e valamit. úgy meglepődtem, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy mitől van, az idén a másodikat fogtam ki. Ha nem javul irány a kórház. A mai nap nem az én napom. :cry:

Mindenkinek szép estét, nekem irány az ágy! ;)

sutimami57, -elzemari-, mimi és 3 más kedveli ezt.
  15. Koppi

Látod Hagymácska, biztosan nem feküdted ki a megfázást és most megbosszulja magát !
    Tedd a szívedre a kezed, biztos, hogy betartottál mindent a betegségeddel kapcsolatban?
    Tessék meggyógyulni !!!

sutimami57, szöszi50, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok ! sajnos megint beszippantott a vv. Sokat dolgoztam, még szombaton is elhívott a doktor. megoperáltunk egy cicát, aztán vért vettünk 70 tehéntől.Elfogytak az asszisztensei a doktornak, ezért engem hívott el, Mivel én mindig mobilizálható vagyok.....
    Ma olyan fáradtan jöttem haza, hogy azonnali hatállyal lefeküdtem 3-6 ig öt méter mélyen aludtam.
    Dani ! áldott jó szíved van. Ha valamiben tudok segíteni, csak küldjél bagjot nyugodtan.
    Elhoztam egy hétre kedvenc rokonkislányomat, aki 3 és fél éves eleven ördög. Lehet, hogy van aki emlékszik, amikor 75 dekával megszületett, még a nyugisokkal együtt aggódtunk érte. Ők is elég nehéz helyzetben vannak anyagilag, most elviszem és veszek neki ezt-azt. A nyáron akartam neki venni egy szandált, de nem engedte felpróbálni, mert azt mondta, hogy az nem az övé. Talán most együttműködőbb lesz. Hihetelen piskóta ez a lány, de imádom.
    Dani kösz a tippet, mi is megvettük a felhősorokat a tesómmal, tényleg ingyen volt. Most pakolom fel őket, csak előbb le kell szednem a kütyüimet hozzá. Még szerencse, hogy prémium tag vagyok
    Most megyek babázni, holnap jövök: Lujza

sutimami57, KISHONŐR, Fatther és 7 más kedveli ezt.
  17. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Én is megjártam a hadak útját: reggel időpontra mentem a kardiológiára, csak két órát várakoztattakxDxDxD
    mikor bementem közölte a doktornő,hogy semmi bajom és hogy biztosan rosszul szoktam -e lenni:music::cry::cry::cry:
    kb. 5 percig voltam bent, kiírta a xanaxot:D:D:D:D
    ja és lehet,hogy a tüdőgyulladás szövődménye a vírusnak és ilyenkor semmi esélyünk,ha nem kapunk antibiotikumot:(jobbulást:inlove:

18. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Dani, betartottam minden utasítást, a dokikat komolyan szoktam venni.
    Rózsa, én is pont ott voltam reggel, csütörtökön kell menjek 7 órára, 24 órás ketyerét kapok, nem tudom minek hiszen nem magas a vérnyomásom. Rosszullétre xanaxot! Kaptam antibiotikumot!
    Lujzi, annyit dolgozol, hogy csak na, nehogy megbosszulja magát, többször ülj le napközben.
    Pont én adok tanácsot, aki vétkezik ha muszáj, jó fej vagyok.
    Aludjatok jól, jó éjt!

19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Kedves szomszéd! Gyógyulj meg, nem kell neked a Gyuszi. :inlove:

20. Koppi

Sziasztok !
    Ma megint nyakamba veszem az ország keleti felét, mert van egy körutam Nyíregyházára.....
    Egyszer csak jövök...:)
    Szép Napot Mindenkinek !

mimi, sutimami57, szöszi50 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.