Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Köszönöm Dani a segítséget, legközelebb így csinálom.

fabatka, szöszi50, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  2. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Kukk !

Isten éltesse a Lucákat !
    Boldog névnapot kívánok nekik !!

Nálunk -2 fok van és derült az ég.... :)

fabatka, hagymácska44, fénylő. és 2 más kedveli ezt.
  3. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    Még nem tudtam visszaolvasni.
    Tegnap délre mentem dolgozni,de délelőtt ügyeket intéztem,meg próbáltam már bevásárolni a sütés-főzéshez. Ez annyira jól sikerült,hogy a kolbászt amit vettem,frankón ott is felejtettem. Ma is délre megyek,reggel elmentünk Csabival reggelit venni,aztán trappoltam a kolbászért,utána mentem véradásra. Kicsit magas volt a vérnyomásom,de elmeséltem a doktornőnek az utóbbi 2 hetemet. azt mondta,hogy akkor nem is érti miért ilyen "alacsony" a vérnyomásom. Ennyi stressz,rohanás indokolná szerinte a 160-as vérnyomást...az enyém "csak" 150 volt..
    A tenyésztéssel sehol se tartok,várnám a boom bejelentését,mert ugye az csak több állatkát ad..
    A mai eventet elkezdeni se nagyon tudom,mert fél 9-kor érek haza,meg hát le is arattam. Mindenhol ló,meg disznó van kirakva. Ajjajj..sok itt is a teendő kérem szépen! :)
    Megyek is,mert még elmosogatok,porszívózok.
    Legyen szép napotok,puszi

fabatka, rozo52, hagymácska44 és 5 más kedveli ezt.
  4. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Sziasztok!

El kell, hogy mondjam nektek, ma nagyon jó napom van. Kaptam mindent a piacon. Mézet, diót, almát, zöldséget, répát, alig bírtam hozni, de szerencsémre jött Apa elém, nagy bajban voltam, mert vettem egy vödörben nevelt 70-80 centis kis fenyőfát. Ez régi vágyam volt, nem szeretném ha miattam kivágnának egy kis fát, és általában fenyőgallyakkal díszítettem a lakást. Ráadásul a telefon se volt nálam(mint általában), na mindegy valahogy megérezte, hogy segítségre szorulok.50 méterenként megálltam, megpihentem aztán gyerünk tovább.

Dani köszönöm, hogy már a kezdetekkor megszórtál ajándékkal, megint nagyon sokat kér az event, olyan mint az élet, sokat ígér és keveset ad.
    Lujza olyan kedves, aranyos a képetek amit elzemarika hozott. A tesód nem farmozik?Mintha rémlene valami, hogy csinálta aztán abbahagyta valamiért.
    Láttam a képet a habos-babos díszített karácsonyfákról, csak nem tudom kinézni, hogy miből van, talán mézeskalács?
    Holnap ha az időjárás is úgy akarja, megyünk Szegedre, kis ajándékot kinéztem, bár a legtöbbnek pénzt adok,azzal nincs gond, hogy nem tetszik stb, na meg így egyformán adhatok, meg nem is tudok venni az öt unoka ötféle ízlés. Legutóbb láttam rajtuk, hogy jó lesz ez így.Az én számomra mégis az volt az igazi mikor még kicsik voltak, és ebéd után a nagyszoba tele volt csomagolópapírral, játékokkal, füzetekkel.könyvekkel, örömködtek a gyerekek.Most már az ebéd is étterembe lesz, nem tudok ennyi embert vendégül látni, legalábbis egyszerre.Azért a süteményes dobozok készülnek, ma is sütöttem egy adagot, ez ígéret volt valakinek, még nem a gyerekeknek készült.
    Jó hogy említetted a krémest Sütike, azt én is csinálok, az az egyik legegyszerűbb és nagyon szeretik.A menü nálam is kész fejbe, de egyelőre csak két napra, majd alakul még. Mákos guba tortát mindenképpen csinálok, pedig abból Apa csak egy szeletet eszik meg. éppen csak megkóstolja, a többivel majd el bajlódok egy hétig.
    Visszaolvastam egy kicsit, és olvasom, hogy mézeskalácsból van a szépen díszített kis fácskák.Szép estét Mindenkinek!

fabatka, suba_klara, rozo52 és 6 más kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Rózsa !

Event kezdésekkor nem szórom ki az ajándékokat, mert szükség lehet rá az induláskor...
    Így tettem most is ..:)
    Aztán ha belefér(ne) az ajándékok közé még egy karton..,úgy küld el a Lizike05 -re is kérlek, mert két farmon tolom az event szekerét...:) Dupla, vagy semmi alapon...:)

fabatka, suba_klara, szöszi50 és 6 más kedveli ezt.
  6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Elkezdtem az eventet, de nem tudom, hogy meddig jutok.A mennyiségek, újra az eget verik,potom 18 aratást kell megtennem, ha végig szeretném csinálni.
    S akkor még a felröpikről nem is beszéltem.Na jutok amig érek és kész.

Elhatároztam, hogy holnap lustálkodni fogok egy kicsinykét, mert minden nap, annyit lótottam futottam, hoygy muszáj kicsit pihennem is.Ma sütöttem egy kis mákos kiflit és olyan finomra sikerült, hogy csak na.
    Végre a Papának is sikerült egy másik ajándékra szert tennem, ha már a könyv keresztül húzta a számitásomat.Nagyon örülök, hogy ez a gondom is megoldódott.

Rózsa, eredetileg úgy terveztem én is, hogy az unokáknak pénzt adok, meg az anyjuknak is.Ám amikor elvoltam a héten vásárolni, olyan helyes pulóvert vettem a menyünknek, hogy magamnak is szivesen megvettem volna.Úgy vagyok vele, hogy azt tartom, hogy ajándékot olyant kell venni, amit magamnak is szivesen megvennék.Hát sikerült.
    A lányunokának sikerült a kedvenc boltomban , amely szakértő a növényi eredetű szépségápolásban, kiváló termékeket találnom.A nagyobbik fiúnak pedig egy finom illatot vettem, szintén itt.A harmadik fiúnak, aki most költözött el otthonról, hasznos dologra gondoltam és mivel kisebb a lakás, és hogy ne legyen sok pára, páramentesitőt vettem természetesen a betétjével együtt.
    Igy aztán a pénz elmarad és lett ajándék belőle.Ha csak feleannyira örülnek, mint ahogy én örültem, hogy ilyen jó dolgokra leltem, akkor boldog leszek.Ha nem örülnek, akkor is tudom, hogy hasznos és jó dolgokat vettem.

Ennyit az ajándékozásról.

Dani megemelem a kalapomat, hogy te még ráadásul két gazdaságban tolod az ipart.Nem semmi.Persze ez után a sok finomság után fel vagy töltva erővel biztosan birni is fogod.
    Rózsa, de édes vagy, hogy nem vágott fenyőt veszel, s mennyit vásároltál, szerencse hogy a férjed megérezte és ment eléd segiteni.
    Klárika kicsi szentem, neked aztán van bőven mit csinálni, egyáltalán nem csodálom, hogy még a kobász is ott maradt a boltban.Látod, kár hogy csak egy van belőled!!Ezért aztán még vigyázni is kellene magadra.Jókat tudok mondani ugye, csak a receptet nem tudom hozzá felirni, hogy hogyan és miként tegyed.
    Hagymácska, a gesztenyés bejgli miben különbözik a mákos és a dióstól?Én az idén sok videót megnéztem hogyan készitik mások a bejglit, biztosan találnál te is ott, és még a készités technikáját is meglátnád.Próbáld csak meg!!
    Lujza, nincsen semmi feladás, addig kell gyakorolni, amig nem megy.Aki ilyen tortákat tud sütni, mint Te, annak egy kép nem okozhat már gondot.Próbálgassad csak tovább!!
    Fénylő, de régen láttalak, ha nem bánod, én szivesen megosztom veled az én hókiflimet is.Borzasztó egyszerű és nagyszerű.
    25 dkg margarin
    35 dkg liszt
    egy csipet só
    5 evőkanál viz
    1 evőkanál ecet
    egy éjszakára a hűtőbe.
    Másnap amikor kisült, akkor meghempergetni a porcukorban.A töltelék tetszés szerinti.
    Sütike, ó te drágaság, még hogy te megváltozol.Nem is te lennél, ha nem futnál százfelé.Nem tennél ezer dolgot egy nap.Hogy is fogadkozhatnál te iyleneket?Azért szegény Papaszt nagyon sajnálom, hogy a zselés szaloncukor hiány felétek.Most akkor milyen szaloncukor kerül neki a tányérjára?

Na jól van,elég már belőlem, megyek is, mert csak majd fél kilenc körül érik be a szalagtulipánom.Legyen szép az estétek.

Juj majd elfelejtettem, képzeljétek, reggel amikor kinyitottam az ablakot és kelet felé tekintettem, olyan gyönyörűséget láttam.A Nap már fenn volt,és ahogy sütött, az apró picinyke dér az meg csak szállt és szállt tömegével a napocska sugarain csúszva.Valami gyönyörű volt.Próbáltam lefotózni, de olyan aprók volt a a szálló dér szemcséi, hogy semmit nem mutatott a képen.Nekem megmaradt a látványa az emlékeimben.

Utoljára szerkesztett: 13.12.18
    fabatka, suba_klara, szöszi50 és 5 más kedveli ezt.
  7. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Jól meg késtem, de itt vagyok! Kedves Fénylő, szívesen hozom a receptet, ez a kedvenc, aki eddig kóstolta, mindenki el kérte a receptjét.
    https://cookpad.com/hu/receptek/1923773-makos-hokifli

Dióval, gesztenyével is készítem, 3 adagból...:D

Ma én is meg toldottam a napot, plusz egy fél nappal. Hajnalban keltem, és délre meg csináltam a mai munkámat, utána fel nyergeltem a csacsit, és le rohantam a nagy bevásárlást, ami holnapra lett tervezve. Így csak haladok valamerre,megint csengetnek...jajjjjjjjjj jövök még

Na, vissza is értem. Még egy holnapi program ki pipálva. megy ez....Még a végén marad szabad időm is....:)

Már el is felejtettem, miket akartam írni. Dani, jó hogy szóltál, el is felejtettem a kárpótlási csomagot. Már meg van, köszi.

Marika! Ma meg kérdeztem az egyik boltban, van-e zselés szaloncukor, mert tegnap ígérték, hogy hoznak. Hát, 6 csomag volt, el is hoztam mindet. Nem venném a lelkemre, ha valami baj lenne abból, hogy hiányzik.

Na, meg nézem a farmot, mert szerintem késésben vagyok.Event megy, természetesen. :) :)

8. Koppi

Szia Sütike !

Valaha is utoléred majd magad ? Ma (is) túlteljesítetted a Napot...[​IMG]
    Ezek szerint ismét eventkedsz..
    Szia Marika !

Már miért lenne belőled elég mára?
    A Te recipéd is kiváló...:) Miért nem tudok én cukrászkodni?
    Ideeje lenne megtanulnom...:)
    A csillogó párát vakuval fotózva tudtad volna megcsípni. Sima fotózással valóban nem lehet...:)

Klárikám !
    Minden tiszteletem a tied..:)
    Ennyi fronton helyt állni és még mellette farmozni is nem semmi. :):D

Szia Lujza !
    Remélem sikeres lesz a legközelebbi beillesztésed ide...:)

Itt a ma esti vacsorám...
    A pohárban ami részlegesen látszik, némi sör ital van...
    Mint "jutalom a nap végén" :)

fabatka, suba_klara, rozo52 és 4 más kedveli ezt.
  9. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Marika! Elkezdtem leírni a hókifli receptedet, aztán rájöttem én az egyik sajtosomat(köménymagos) csinálom ezzel recepttel. Gondoltam összehasonlítom a sajátommal, meg van a nászasszony receptje is, tudod akárhány éves az ember, mindig tanul.

fabatka, suba_klara, rozo52 és 4 más kedveli ezt.
  10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

http://keptarhely.eu/view.php?file=20181213v00p1ouls.jpeg
    Remélem, most jó lesz:oops:
    Hoztam nektek egy képet. Ma délután készült ez a torta. Illetve a tésztáját tegnap este készítettem, és ma a lányom kezelésbe vette.
    Ez a torta egy különleges esküvőre készül.Röviden elmesélem a történetet, ha nem untatlak benneteket.
    Volt egy fiu, akit a történet kedvéért nevezzünk Józsinak. Ien igen mély szegénységben nőtt fel, aztán egész fiatalon elindul nagyvilágba szerencsét próbálni. Mivel semmilyen háttérrel nem rendelkezett,úgy járt, mint sok sorstársa, lecsúszott, az alkoholhoz nyúlt.
    Alkalmi munkákból tartotta fenn magát, de valahogy elkeveredett a lányom főnökének a szálodájába, munkát keresett. A főnök valahogy meglátta benne az embert és felvette, szálást is adott neki, egy kikötése volt csupán, hogy nem ihat. Ígyhát Józsi letette az alkoholt, szorgalmasan dolgozott mindkét szállodában. Udvart rendezett, takarított bútorokat hordott, mindig amit kellett csinálni, azt becsülettel elvégezte. Aztán megismerkedett a nagy Ő -vel, aki állami gondozásból került ki a nagy semmibe, hasonló sorsot élt csak ő nem ivott. Munkahelye volt, dolgozott, de alig tudta fenntartani magát. A két hasonló sorsú ember egymásba szeretett,közös jövőt terveztek. A főnök segítségével találtak egy albérletet a várostól nem messze egy tanyán, ahol a ház körüli munkák elvégzése fejében kaptak egy kis udvari lakást is. A dolog működött, elhatározták, hogy összeházasodnak. A lányomat és vőmet kérték fel tanunak, mivel se rokonuk se ismerősük nincs egyéb, mint a két szálloda dolgozói. Úgy tervezték, hogy bemennek az anykönyvvezetőhöz, kimondják az igent, aztán szépen hazasétálnak.
    Na, ez volt az a pont, ahol a szálodában dolgozó kisszámú személyzet felérzett. Nem kezdheti egy pár úgy az életet, hogy aláírják a házassági papírt, és utána hazakullognak. Összedugták a fejüket, a főnökét is. A végeredmény egy ebéd a főnök éttermében beszerzési áron amit a személyzet dob össze, a lányomé a tortakészítés megtisztelő feladata. Nászajándékot a főnöktől kapnak. ami egy vadiúj motoros stílfűrész ami Józsi régi álma volt.
    Ők erről az egészről semmit nem tudnak, továbbra is úgy hiszik, hogy az esküvő után majd szépen hazasétálnak.
    Hát ennyi a történet. Andersen biztosan szebben megírta volna, de ő úgy találta ki a történeteit, ez pedig a kőkemény magyar valóság.
    Csak azért írtam le, mert közeleg a karácsony , és el akartam mesélni, hogy a valóság is tud mesés története szőni, csak meg kell látni ha az utunkba téved.

fabatka, suba_klara, rozo52 és 10 más kedveli ezt.
  11. Koppi

Szia !
    Bocsi, de nem jó linket hoztál. Nincs megjeleníthető kép...:(
    Esetleg ha feltöltenéd a keptarhely.eu ra és onnan linkelnéd be ide a képet talán láthatnám....Láthatnánk....
    Segítek, ha nem boldogulsz.....

fabatka, rozo52, hagymácska44 és 2 más kedveli ezt.
  12. fénylő.

fénylő. Kivételes tehetség

Kedves elzemari :)

Nagyon aranyos vagy,hogy megosztottad velem a recepted.:) Még soha nem csináltam hókiflit,itt az ideje,hogy megsüssem.) Linzert sokat sütöttem már,de hókiflit eddig még nem.:) Nagyon köszönöm a kedvességed :) puszi érte :)

Kedves sütimami :)

Neked is nagyon köszönöm a recepted,és azt hiszem mindkettőtökét megfogom csinálni.) Szeretnék lekvárosat,és diósat.) Mákom nincs,a bolti zacskósat nem szeretem,mert általában keserű :)
    Izgatott vagyok,hogy fog sikerülni.) Hétvégén csinálok próbasütést :)) köszönöm mindkettőtöknek,baráti puszika érte :)

fabatka, suba_klara, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  13. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Sziasztok!

Marika, tisztában vagyok az internet lehetőségeivel. Sajnos elkövettem már azt a hibát amit írtál. Az internetről sütöttem és borzalmas lett. Azért kértem, mert biztos valakinek megvan már a tuti, a bevált.
    Mindenkinek jó éjt!

fabatka, suba_klara, jolanda1948 és 3 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Rózsám, nálunk egy receptből készül a sajtos is és a hókifli is, annyi a különbség, hogy a sajtoshoz még szoktam tenni negyed kiló tehéntúrót is, és másfél teás kanál sót.

Lujza, nagyon megható volt ez az élet mese.A szeretet milyen szép összefogásokat tud produkálni.Majd a folytatásba is avassál be kérlek minket.

Fénylő, jó szivvel hoztam és ha még meg is sütöd, nagy boldogság lesz nekem is és azt gondolom, hogy nektek is.Sok sikert hozzá.

Jut eszembe, jártam a padláson és a sok lim lom között én is ráakadtam egy régi történetre, ami még az ipari forradalom idején készült.Ha nem bánjátok leporoltam és miközben érik a Szalagtulipán talán beleolvastok.

Ipari forradalom volt a farmon…valamikor 2010 utáni években.
    Sok mindent megéltem már én a farmomon, de most megint egy újdonság van kialakulóban. Hiába nem lehet a sok gyümölcsöt mindig eladni,jó lenne feldolgozni is.A gondolatokat követte a tett és az ipari forradalom az kezdetét vette a farmon. Lekvárfőző üzem, és pékség épült a domboldalon.A várostól egy kicsit keletre, a tanyaháztól pedig fenn északra épültek a létesitmények.El is nevezték Mesterségek völgyének.

Húúú, mekkora volt az érdeklődés, ott tolongtunk az ajtó előtt, hogy minél előbb megkapjuk a lehetőséget, a bejutásra.
    Gondolkodtam is nagyon, hogy vajon melyik üzemnek legyek a tanulója, mert egyszerre, csak egyet lehet megtanulni, és majd ha már elsajátítottuk a szakma csínját-bínját, akkor jöhet a másik szakma.Igy is történt, és a lekvárfőző üzembe jelentkeztem tanoncnak én, mert gondoltam majd a sok gyümölcsből milyen finom lekvárok fognak készülni.Arra nem számítottam, hogy ......na de erről majd egy kicsit később.

Reggel, amikor megjelentem, hogy én itt vagyok jöttem tanulni..azt gondoltam, hogy ennyi is elég lesz a bemutatkozáshoz.A lekvárfőző szaki, igen nagy darab ember volt egy cseppet sem jókedvűen, és mindjárt azt kérdezte, hogy mit szeretnék én csinálni?Most már egy kicsit bátortalanabbul ,de megint mondtam, hogy jöttem lekvárfőző inasnak.
    Ho ho, Nem úgy van az ám.Aztán melyik fajtáját szeretném én megtanulni, a lekvár, a dzsem vagy netalán a különféle zseléket akarom megtanulni?
    Igen, igen, mindegyiket, mondtam, kissé bátortalanul.Rám nézett lekvárfőző szaki, és bólogatni kezdett, hogy
    jó a válsz, jó a válasz, de akkor tudod e, hogy harminc láda alma és harminc láda körte az első teendő, amit ide kell hozni.
    Nem volt akadálya, mert a farmon volt bőven belőle, és én hoztam is a ládákat bátran Akkor a következő feladat az ötven láda narancs, hogy ebből is készülhessen valami finomság. Láttam én a mester arcán már egy kis lazulást is, és a következő mondatával igazolta is ezt.
    Hozzál még epret és cseresznyét és egy nagy vödör vizet is.S míg el nem felejtem, a gyakorlás közben, amit eltolsz, azt bizony neked kell megfizetni, ezért vagy tizenötezer csengő pengő értékben álljon itt rendelkezésre sok másik terményből is,hátha szükség lenne rá.
    Miután a sok alapanyag már rendelkezésre állt, elkészült a dekoratív lekvárfőző üzem . Szép kék cserepekkel, falécek díszítették az üzem homlokzatát, és a tetőn egy hatalmas fatartály foglalt helyet. Abba kerültek a friss gyümölcsök és egy csúzdán pedig a nagy hordóba csurgott le a nedű.Futószalagon pedig a kimosott csirátlanított üvegek sorakoztak, hogy bejutva, megtöltődjenek a finomabbnál finomabb lekvárokkal.Belül pedig a hatalmas üstben fortyogott a lekvár amit a megfelelő arányokat figyelembe véve összekevertem.
    Így indult az én lekvárfőző inasságom kezdete.

A legnagyobb probléma pedig a zselécukor beszerzése volt, mert azt bizony a termőföldből nyertük, ki ki milyen szerencsével.Először is megtanultuk, hogyan készül az alapzselé, ami állt zselécukorból,almából és vízből, a megfelelő arányok figyelembe vételével.Lekvárfőző szaki a fejünkbe véste az arányokat, hogy ha éjjel felébredünk azt akkor is tudni kell.Én pedig nekiláttam az almalekvár készítésnek, Hordtam a farmról a jó lédús friss almákat és töltöttem az üvegeket szép sorban.Ahogy egy pár üveggel készen lettem, el is küldtem a barátaimnak kóstolás céljából.Én pedig kaptam ropogós zsemlét cserébe, így aztán a reggeli mindig biztosítva volt.

Lassan elérkeztem az első vizsgatételhez, és ha sikerül, akkor már felsőbb osztályba jutok. Lekvár tanoncból lekvárfőző inassá lépek fel.Már csak egy a dolgom, hogy jó sok alapanyagot, megfelelő minőségben dobáljam be a nagy üstbe, és a finom lekvárokat pedig boltocskámban árusítsam. Birsalma, körte, alma, micsoda ízek, meg is állnak az üzem előtt és a finom illatra rákérdeznek, hogy hol kapható ez a fenséges lekvár.

Nos igy történt felénk az ipari forradalom abban az időben.

szöszi50, Koppi, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  15. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szuper jókat hoztatok....Marika, nagyon tetszik a farmos történet, régen olvastam ezeket a szeretett meséket. :)
    Lujza, megható történetet hoztál, ezek a csodák, melyek vannak. Nagyon örülök ennek a boldog eseménynek. De tényleg, a Józsi ??????Atya ég!!!!!

Megint sietek.........csak annyit mondanék, hogy kb. 14 éve, hogy netezek, rengeteg recept oldalt meg ismertem, azóta is van kedvencem, és nagyon sok finomságot sütöttem, főztem a netről. Ez a kifli is az első években került elém, azóta csak ezt szereti a családom. :D A mostani karácsonyi Pilóta szeletet pár napja találtam...nekem mindig jól sikerülnek.Marika! Ez az ecetes tészta a kedvenc sajtos alaptésztám. Házi leveles....:) :) Na, futok, mert meleg a fürdő. Jó éjszakát, puszi.

rozo52, szöszi50, Koppi és még 1 ember kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Hagymácska, én szivesen elhozom neked az én receptemet, évek óta ezt készitem,nem akartalak megbántani.
    40 dkg liszt
    15 dkg vaj, vagy 12, 13 dkg zsirral, egy kevéske tejben feloldott élesztővel, csipet sóval és egy dcl tejjel tésztát gyúrunk.
    Két egyforma cipóra osztjuk és 15 percig pihentetjük.
    Megfelelő vékonyra nyújtva nyújtva, megtöltjük a megfelelő töltelékkel.Én még gesztenyéset nem sütöttem, igy csak az alap tésztát tudtam neked hozni.

sutimami57, rozo52, szöszi50 és 2 más kedveli ezt.
  17. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

Zárásra ide értem én is.Egy kicsit vissza olvasgattam,nagy a karácsonyi készülődés.
    Marika,Sütike mind a két hókifli recit ki próbálom.Lujzi a történet nagyon szép és az a jó,hogy valóság.A torta gyönyörűséges.Koppi az a tányér disznóságtól ki csordult a nyálam is.Imádom a jó hurkát,jobban mint a kolbászt.Rózsa tavaly karácsonyra sütöttem én is mákosguba tortát nagyon finom volt,igaz szerintem egy kicsit túl sütöttem,de el fogyott.Nálam nem tudom,hogy lesz a karácsony,most vasárnap megyek Hévízre egy kis wellnesz.Csütörtök délután jövök haza.Pénteken karácsonyi bál lesz.Szombaton jönnek a sógoromék,hogy süssünk bejglit,ez azt jelenti 12 szálat kell sütnöm.A főzést át hárítottam a fiamra,meglepetés menü lesz.Nagyon jól tud főzni.Már sokat beszéltem,jó éjszakát mindenkinek.Az ajtót nyitva hagyom hátha jön még valaki.[​IMG]

sutimami57, rozo52, brozsa és 4 más kedveli ezt.
  18. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt, Sziasztok!

Marika, nem bántottál meg, miért is? Nem szeretjük a bejglit, de az idén a lányom kérte ezt a gesztenyéset és így kénytelen vagyok sütni, csak azt nem tudom, hogyan fogjak hozzá. Mennyi gesztenye is kelhet hozzá?
    Jolanda, majd telón értekezünk, 12 bejgli, még leírni is sokk!!!!!!! De jó lesz neked, gondolj rám amikor lubickolsz!
    Minusz van, lefagyott minden, megyek is kapargatom az üveget ha el akarok indulni. A nagyot már viszem a suliba. Visszafele megyek és veszek 4 csomag gesztenyét, ha nem elég majd veszek hozzá. Láttátok mennyi dió van mindenhol, a piac tele van velük.
    Szép napot!

jolanda1948, sutimami57, rozo52 és 3 más kedveli ezt.
  19. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok,jó reggelt mindenkinek! Ma szabad vagyok a gyerekek elmentek az esküvőre Siófokra, mi meg csavargással fogjuk eltölteni a napot. Elmegyünk a tesóm sógornőjéhez, mindig nála vesszük a krumplit, mert legalább tudjuk, hogy mit eszünk.Utána átugrunk egy másik faluba (ami azt hiszem már kisváros lett) ott meg szenet veszünk. Nem kell nagy mennyiség, mert ez igen ütős szén tisztán szétégetné a kazánt, viszont a meglevő gyengébb minőségűvel bekeverve igen jól lehet vele tüzelni.
    Rettenetesen szürke, semmilyen , nemszeretem idő van felénk,állítólag délutánra havazás várható, igyekszünk arra hazaérni.
    Az eventgaz érik, éjjel leszedtem, ma viszont az hiszem egy aratás ki fog maradni, majd behozom. Elég durva mennyiség kell, de amig nem fontos, nem akarom leszedni a mamutfáimat.
    Mercsi! Imádom az írásaidat olvasni. Én már el is felehjtettem hogy milyen is volt az ipari terület kialakulása....
    Jolika! Akkor te beigli hegyeket fogsz sütni.Előtte jót fog tenni egy kis welnes, rád fér egy kis pihenés.
    A beigli nálunk sem fogy ám nagyon ámbár még sosem maradt a nyakamon, mivel a habos babos krémes sütemények elfogynak egyszer, és akkor ha ló nincs szamár is jó alapon elvásik. Viszont én ilyen begyöpösödött vénasszony vagyok, hogy karácsonykor beiglinek kell lenni az asztalon:oops:Csak diósat sütök,mert a mák száműzve van nálunk. A tesóm olyan allergiás a morfium származékokra, hogy egy szem máktól is az intenzív osztályon kötne ki. Így aztán a házunk mákmentes övezet.A gesztenyéset még nem próbáltam , lehet hogy az idén megpróbálom.
    Azt hiszem korán reggel elég is volt ennyi belőlem. Mindenkinek jó készülődést kívánok,legyen szép napotok:Lujza

20. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép napot kívánok!Be néztem hozzátok,jókat olvastam!Olvasó módban jártam erre,tegnap meg csináltam három tepsi hókiflit,most törhetem a fejemet,hogy hová dugjam el!Minden napra egy kis feladat,mert csak annyit bírok,lassan javul az állapotom,de már reménykedek!Mindenki már a már a nagy készülődés fázisban van.Megint el múlik egy év,gyorsan szaladnak az évek!Szerencsés napot
    ,és jó játékot kívánok!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.