Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Balra semmiképp ne húzogasd Marcsika!;)
    Itt egy link, itt látni fogod hogy hogyan lesz pontosan középen!;)
    http://hu.bigpoint.com/farmerama/bo...um-felépítése-és-használata.6864/#post-416162
    Szia Sütike!:)
    Köszönöm szépen az kedves fogadtatást, most épp megint szabadon uszkálok.;) Hol itt, hol ott. Nem találom a helyem, akárcsak a játékban, keresem önmagam.:)
    Szia Dani!;)
    Bocsánat ha zavaró körülményt okoztam:eek:. Nem ígérem, hogy ezek után nem fogom ismételten megtenni.:D8)
    Bizony Marcsika! A Farmerama kezdete óta! :p Ezt azért nem mindenki mondhatja el.;)
    Kívánok Mindenkinek minden szépet-jót, sok sikert!:)

szöszi50, mimi, fabatka és 3 más kedveli ezt.
  2. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Csak egy nap nem voltam és milyen szépen felpezsdült az élet. Örülök Salinak meg Kellerinek is, na meg hogy PepeIldikó is jelentkezett. Kérlek ne törődj vele, nyugodtan mondd csak el a panaszodat, bánatodat, én is itt szoktam panaszkodni.Sokszor már az is jólesik, ha leírom.
    Délelőtt kipróbáltam mennyire bírom a gyűrödést, csináltam egy adag hókiflit, aztán megebédeltünk délután meg kettőt csináltam. Egy még benn van a sütőbe.
    Nem lett elég a máktöltelék, kimaradt egy kis tészta, na azt szilvalekvárral töltöttem meg, de érzem, hogy kifolyt a lekvár. Nem baj mert van alatta sütőpapír csak kidobom és kész.Minden Karácsonykor megkérdezem, de senki se tudja a választ, miért is eszünk Karácsonykor ilyen sokat?
    Megyek mert még egy adagot meg kell hempergetni a cukorba.
    Lehet később még jövök.
    Legyen szép estétek!
    Marika a kérdésedre válaszolva, igen voltam már irigy fiatal koromba, de néhány évtizede ez teljesen megszűnt, rájöttem, hogy a sors szépen mindent elrendez.
    Élő embert ne irigyelj soha, mert nem tudod, hogy mit tartogat számára az élet.

szöszi50, mimi, fabatka és 4 más kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Sali !

Amint írtad, hogy keresed a helyed, szerintem itt e topikban jól el lennél...:) Maradj kérlek, hiszen Elze Marikát és Sütikét is ismered, mi meg majd' megismerkedünk, bízom benne, hogy mondhatom ezt a Többiek nevében is. (Én is egy másik topikban kezdtem már lassan 10 éve és itt kötöttem ki. Közben a Nyugdíjasoknál is megfordultam párszor, de onnan is kikoptam...)
    Sajnos néha "leül" ez a topik is.
    Ám így Karácsony közeledtével ismét frissülünk..:)
    Talán ennek is köszönhető a látogatásod és kellerié is..:)

Szia Rózsa!
    A nyál kicsordult a számon, ahogy olvastam az írásod...:)

Annak is örülök, hogy Ildikó jelentkezett. Bizony rég volt itt...:)
    De jól van és a Család is és ez a lényeg !

Utoljára szerkesztett: 18.12.18
    szöszi50, -elzemari-, mimi és 6 más kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Salikám,
    most már tökélyre fejlesztettem .Semmit nem okoztál, mint örömet, hogy itt voltál, és nagyon remélem, hogy jössz máskor is.Olyan sok okosságot tudsz irni, hoygy azokat pláne érdemes olvasgatni.Látod, elfogadtam a tanácsodat a meseirással kapcsolatban is, és lám lám második lettem.Azóta is részt veszek a játékokban, igaz már ez nem az én műfajom, de sebaj, lényeg a játék.
    Rózsa,
    te egy tündér vagy, hogy már három adag hókiflit sütöttél.Én is ternirozom magamat, hogy kellene sütni, de nálunk úgy van, hogy az én drága Életem Értelme bizony rájár s én kicsit szigorú vagyok a cukor érték miatt, mert nem szereteném, ha megugrana.Van énnekem elég gondom, nem hiányzik még ez is.Majd szombaton elkezdem a bejglit és a bácsalmási lakodalmast, s hétfőre pont jó lesz, mire megyünk a gyerekekhez.
    Nem is mondtam, amikor a napokban irtad, hogy sütöttél almás pitét, másnap én is nekiálltam,megsütöttem én is,csuda finom lett.Szerencsére még van belőle, igy talán majd kibirjuk, az ünnepekig.

Rózsa, az irigységgel igazad van, olyan ez, hogy mindenkinek van egy zsákja, és ha kinyitod a másikét rájössz, hogy mégis a sajátod a jobb.

Mára elég volt belőlem, majd holnap találkozunk.Leporoltam úgy is egy régi kis szösszenetet, reszkessetek, mert elhozom.
    Szép estét kivánok!

szöszi50, mimi, fabatka és 6 más kedveli ezt.
  5. Koppi

Sziasztok !

Szép estét mindenkinek !
    Nálunk erősen támad a Tél: már -7 fok van.
    Reggelre verni fogja a -10 et is, ha nem lesz köd fölöttünk.

szöszi50, -elzemari-, mimi és 5 más kedveli ezt.
  6. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Nálunk is nagyon hideg van, pedig csak az erkélyen voltam.
    Sajnos ilyen hidegben a fényposta nem működik, szívesen küldtem volna neked hókifliket.Szépen besorakoztattam őket a használaton kívüli kisszobába, ha kihül bedobozolom, de dióst még sütök vagy két adagot, mert sokfelé kell osztanom.Van most egy elképzelésem, egy másik topikban olvastam, gesztenyés piskótatekercs, na ezt Vasárnap gondoltam kipróbálni.
    Tegnap eszembe jutott, hogy a Papa akárhányszor beteg, azonnal nyomatom neki az ACC-t, de magamat még nem kúráltam vele. Kipróbáltam és tényleg jó!

szöszi50, sutimami57, mimi és 6 más kedveli ezt.
  7. kelleri

kelleri Fórummogul

Itt is nagyon hideg van de ma nappal mégis villanyoszlopot cseréltek az utcába egy regiment friss betont öntöttek a talpára. Biztos van benne fagyálló de azért kíváncsi vagyok megfagy-e :)

szöszi50, -elzemari-, mimi és 5 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Dehogynem működik, Rózsám !
    Legföljebb úgy járok mint a "Mézga család Különös kalandjaiban" Géza, aki elfelejtette kinyitni az ablakot...
    Az a gyógyszer tényleg jó, de a Coldr.....el vigyázni kell, mert megemeli a vérnyomást.:)...:)

Tavaszra kiderül a dolog...:) / Vagy holnapra..:)

Utoljára szerkesztett: 18.12.18
    mimi, Sali~*.*, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  9. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Csabikát ma is orvoshoz vittük,de hála az égnek nincs tüdőgyulladása.
    Bocsánat,hogy most keveset vagyok,de összecsaptak most azok a bizonyos hullámok. Semmi se akar sikerülni.
    Még 3 nap káosz a melóhelyen aztán 5 nap itthon. Na az lesz az igazi kánoán. :) Szombaton 3-tol lesz évadzáró bulink,amire kicsit keserű szájízzel megyek,de hátha menet közben minden jobbra fordul.
    Legyen szép estétek,puszi

szöszi50, mimi, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
  10. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Csak egy kérdésem van aztán megyek is az ágyikómba, Lujza nem írt? Csipikére lennék kíváncsi, remélem gyógyulgat már.
    Jó éjt Mindenkinek!

szöszi50, sutimami57, mimi és 4 más kedveli ezt.
  11. -elzemari-

Szép napot kivánok!

Emlékszetek még??

Messze földön, falú végén egy picike házban, éldegél az egércsalád.A szigorú családfő Cincogi Boldizsár akinek a hetyke bajsza minden nap megkivánta, hogy Cincoginé, az Ő Blankája megsodorja.S velük élt még az ifjú Cincogi Cini, aki a féktelen játék szenvedélyéről hiresült el.
    Ám egyik nap, nagy lett a riadalom, mert Blanka hiába szólogatja az ő kis Cinijét hogy készen van a zsemlemorzsa lássanak neki, ám sehonnan nem akar előbújni.Kereste a dió házakban, kereste az alma héja mellett,még a szalonna bőrke mellé is betekintett, ám Cinit nem lelte sehol.
    Nagy búsan szólt Boldizsárnak, hogy bizony az első szülött egerüknek hűlt helye van.Micsodaaa, mordult fel Boldizsár, és mérgesen feltolta a homlokára a szemüvegét.
    Hogy hogy nem találod, biztosan megint elbújt valamerre, hogy aztán amikor megleled, jót nevessen rajtunk.
    Boldi, Boldi, én valami rosszat érzek, itt valami történt, mert még a szagát sem érzem sehonnan.Most mit is csináljunk?
    Mit csináljunk, mit csináljunk, csak ezt tudod mondani, azonnal készüljünk össze és induljunk el a keresésére.A babos kendő sarkába tegyél egy falat sajtot, a másik sarkába a tegnapról maradt kis szalonnából, hogy legyen valami útmutató, hátha ennek az illatával megtaláljuk a mi elsőszülött egerünket.
    Igy is lett, a két egér nagy búsan útnak is eredt, hogy elkószált gyermeküket megleljék.Ahogy haladnak az úton , egyszer csak sötétség köszönt rájuk, és irgalmatlan mekegést hallanak.Ahogy közelebb érnek, akkor látják, hogy valamiféle farmra jutottak, és itt mindenféle állatok vannak hatalmas nagy ketrecekben.De akkorák, hogy hozzájuk képest óriásinak tüntek, és igy még a világosságot is elvették előlük.
    Cincogi uram, elővette bátorságát, és a legszebb mosolyát és nagy félve odamegy az egyik óriási kecskéhez megkérdezi, hogy nem láttak e errefelé egy kis szürke egeret, akinek a neve Cincogi Cini.
    Óriás kecske nézegeti, hogy vajon ki is szólitotta meg őt, miközben éppen akkor engedte útjára a narancssárga ajtón a kis kecskéjét.Látja, hogy
    egy szürke kis egér mászott fel a sziklák tetejére és onnan cincog neki valamit.
    Körbenézett Óriási kecske, hogy vajon ez a kis cincogás felé irányult e, és akkor látja, hogy bizony nagy hirtelen nincsen senki a közelben, igy csak ő lehet a kiváltságos, akit a kis szürke egér megszólitott.
    Tekintetes óriási kecske, bátorkodom megkérdezni Tőled, hogy véletlenül nem láttad e erre felé az én gyermekemet, Cincogi Cinit.Elkóborolt a szülői házból és most drága Blankámmal keresésére indultunk.
    Óriási kecskének megesett a szive a kis egéren, és javasolta , hogy a szőrmókoktól kérdezze meg, vagy Gobot, vagy Wembleyt,talán Redet, hogy merre lehet a kis Cini, mert nagy itt most a zsongás, mindenki dalszövegekkel szaladgál és gyűjtögeti azokat.
    Nagy búsan elindulnak Boldizsár és az ő Blankája, hogy találjanak egy szőrmókot, akit Óriási kecske javasolt.
    Alig mennek egy két lépést eléjük is toppan Red, és nagy boldogan kiabálja, hogy meg van az összes dalszöveg, most már csak az ének hiányzik, és jöhet a jó kis buli.
    Nagy bátran elépenderül Boldozsár és elmondja, hogy bizony Ő a kis egerét keresi akinek a becsületes neve Cincogi Cini.
    Ó a Cini, azt én jól ismerem, mondja boldogan Red, és el is viszi a szülőket a kis kert végébe, ahol Cini éppen az utolsó szivarvirágokat hordja még a kosárba, feje tetején a menta levéllel.
    Amint meglátja a szüleit, nagyon megijed, hogy most majd szorulhat, amiért elkóborolt otthonról, de nem minden nap jönnek ezek a helyes kis szőrmókok a közelükbe, akik csak valamivel nagyobbak csak mint ő.
    Oda is szalad a mamájához és nagy boldogan elújságolja, hogy mennyit segitett Rednek, Gobonak, és Wembleynek, hogy megtalálják a dalszövegeket és beköltözhessen a vidámság a farmra is.
    Amint ezeket elújságolja a mamának, látja, hogy Boldizsár is elérzékenyül, hogy az ő egyetlen egere ilyen szorgalmas, segitőkész egérke, és magához ölelve, el is felejtette, hogy meg akarta büntetni , hogy szó nélkül elkóborolt otthonról.
    S ott menten, dalra és táncra perdültek és talán még most is ropják, ha közben abba nem hagyták.

szöszi50, sutimami57, kelleri és 6 más kedveli ezt.
  12. Koppi

Szia Marika !

Annak idején e mesét a Nyugdíjasoknál is hoztad?

Igazam lett: reggelre -9 ig süllyedt a hőmérő higanyszála. Most zúzmarás köd van.Minden fehérbe öltözött. Igazi téli az időjárás.
    Megjött a karácsonyi ajándék a Garabonciásnak (Lizike05 )is. Kapott egy havi prémium tagságot. Kellett már neki, mert ott is megy a malom ezerrel.

szöszi50, sutimami57, mimi és 2 más kedveli ezt.
  13. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok Mindenkinek! Sziasztok!
    Szia Dani!:)
    Köszönöm szépen, ha időm engedi jövök hozzátok is. Ahogy látom vannak itt többen kik nem most kezdték, ahogy mi sem.
    Annak idején mikor már kevesebben lettünk mentünk minden topikba, hogy életbe tartsuk. Sajnos ideig-óráig működött csak a dolog.
    Lehet hogy ismét össze kellene fogni?
    Szia Rózsa!:)

Ez a mondatod annyira igaz, hogy eltettem talonba a többi közé. Nagy igazságot rejt. Köszönöm, hogy megosztottad.:)
    Élő embert ne irigyelj soha, mert nem tudod, hogy mit tartogat számára az élet.

Szia Marcsikám! :inlove:
    Hidd el nagyon örültem amikor olvastalak, annak meg végképp mikor a nyertesek között is olvashattam a neved!;) Itt a játék lényege, örömmel játszani, megszépíteni a mások illetve a magunk szürke kis napjait.Mindig örömmel olvastam/som az írásaid! Nagyon élethűen, meseszerűen tudsz írni. Gratulálok, csak így tovább! Drukkolok neked és mindenkinek, hogy valóban kikapcsolódást hozzon, okozzon a játék. No jó! Egy kis siker sem árt.
    A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok, mindenkinek további kellemes szép napot. A holnap kezdődő eventhez, jó előkészületeket, igaz a farmon most épp karbantartás van.:music:

szöszi50, sutimami57, mimi és 3 más kedveli ezt.
  14. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szia Sali!

Nagyon örülök, hogy ilyen szépen biztatod Elzemarikát, talán most már elhiszi nekem, amit mindig elmondok neki, hogy írjon sokat, írjon le mindent ami történik vele a a farmon. Milyen jókat nevettünk amikor jött a Tál család történeteivel, na meg Sopánkáné, de a Lidit ki ne felejtsük a tojáslikőrrel, amit tudom már lecserélt valami kimondhatatlan nevű koktélra.

Délelőtt nem voltam itt, ma mentem az idei utolsó eredményemért, ami ugyan nem jó, de fordítsuk meg a dolgot, lehetne sokkal rosszabb is.Kaptam 10 szem gyógyszert,azzal az utasítással, hogy éppen elfogy Karácsonyra, és utána minden oké.Ma nem is főztem, bitang lusta voltam, remélem holnapra elmúlik, mert egyszer egyszer még elfogadható ha hideget eszünk, de holnapra már ki kell találnom valami finom ebédet.
    Szép estét Mindenkinek! Megyek megnézem mi kezdődik holnap, mert már elveszek az eventek tengerében.

fénylő., szöszi50, sutimami57 és 6 más kedveli ezt.
  15. Koppi

Szia Sali !
    Örülök, hogy visszajöttél és abban is igazad van, amikor az új fórum bejött szétesett minden.
    Tényleg mászkáltunk jobbra balra, hogy úra felélesszünk topikokat, mentek is egy darabig és aztán leálltak.
    Lásd például a Nyugdíjasok topikját, vagy a Gazdák a IX.-en túliak társágát. Vagy a Győr-Moson-Sopron megyei topikot
    Hirtelen ennyi jutott az eszembe, de van jóval több...
    Én már 2. éve vagyok az Épeknél. Voltam Fórumtalin Pesten kétszer és személyesen ismerek több játékostársat, sőt még Elze Marikát is. Igaz Őt Debrecenben ismertem meg, egy másik tali alkalmából.
    A Te (civil) keresztneved nem tudom, ezért szólítlak így..
    Az Oázisnál a Csevegőkben vannak hozzászólásaid és reményem szerint itt is minél több lesz... :)

Annyit rólam, hogy 2010 novembere óta játszom folyamatosan, kihagyás nélkül. Eleinte 4 farmot hoztam egymás mellett, később kissé karcsúsítottam rajtuk. Jelenleg egyet maximálisan hozok, a másik segítség gyanánt van..

Megszívatott ez a fránya karbantartás, így tolódott az aratásom egészen eddig.

Utoljára szerkesztett: 19.12.18
    fénylő., sutimami57, mimi és 4 más kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

szöszi50, sutimami57, Pepe101966 és 10 más kedveli ezt.
  17. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

A mai napom olyan gáz volt,hogy csak na. Kezdődött azzal,hogy akkora köd volt,hogy azt hittem eltévedek. Lassan mentem,csúszott az út is. 5:50-re kell beérni,na én beestem 55-re. Egész nap huzigáltam a több mázsás árút. Délre már lógott a nyelvem. 2-re teljesen kifáradtam.
    Hazajöttem,rakott palacsintát sütöttem. Csabimmal vagyok itthon,Antim délutános.
    Feljöttem a Farmra,ami elég lassú,na nem gond megyek a gyorsabb gépre. Munkásokkal majdnem fél óra alatt takarítottam be...
    A Karácsonyi event nagyon tetszek,csinálni is fogom.

Marika,nagyon tetszett a mese. Köszönjük szépen!
    Lujza,nagyon szép és guszta a torta. Hú,ha én egyszer ilyet kapnék...nagyon ügyes Vagy!

szöszi50, sutimami57, mimi és 6 más kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Sziasztok,
    Igen Dani, hiszen az volt a hazám, sokat irogattam anno, de valaki nagyon elvette a kedvemet az irástól.Most némyelyiket leporolom, és ha nem bánjátok, néha hozok belőle.
    Aranyos vagy Salikám,tudod mi az érdekes, van egy nagyon régi kollegenőm, ma már jó barátok vagyunk8harminc valahány éve)és az is Sali.Igaz ez az asszony neve, és sokáig csak úgy ismertem, hoyg Sali nem is tudtam évekig a keresztnevét, de nem is volt érdekes, mert nekem a mai napig is csak Sali.Borzasztóan örülök, hogy itt vagy velünk!!

Aranyos Rózsám, tudom én, hogy szivesen látod az én kis szösszeneteimet, mert mindig láttam, hoygy jártál felénk annó, mert ott hagytad a lenyomatodat.A csudába hogy tudnák arról leszokni, hogy amikor irok ipszilonos szavakat, mindig az ipszilont irom előbb.Pedig már figyelek és mégis.Talán egyszer majd leszokom róla.

Dani , sajnálom én is, hogy nálunk is elmaradtak a gazdák, de mi nagyon régen voltunk már együtt, még 2010 óta, és néha azért csak begyújt valaki a kandallóba, bááár mostanában még a fa is elfogyott, nincs aki vágjon, a teaviz befagyott, a kávés csészék eltörtek,a pók befonta a bejárati ajtót, de hátha még egyszer majd világosság gyúlik ott is.Ki tudja.Sokan voltunk, és elfogytunk.

Lujza, te atya ég, hogy lehet ilyen és ekkor tortát késziteni?Ha esetleg az ünnepelt nem tudja mind elfogyasztani, szóljál, majd besegitek.

Klárika, köszönöm szépen, van még egy pár porosodó szösszenet....

Most érkeztem haza, azt a forgalmat ami az utakon van, valami fantasztikus.Olyan mintha mindenki az utcán lenne.

Körbenézek , hoyg mi történt mióta nem voltam itthon.

fénylő., szöszi50, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  19. Koppi

Szia Rózsa !

Jó lenne ha jönne mindkét új (nekünk) fórumtárs ide beszélgetni...:)
    Igaz Sali jött is....

Így van a dolog boldogabbik oldalát kell nézni az egészségben
    Kitaláltad azóta, hogy mit is főzöl? :)
    Nem csak a kíváncsiság hajt, hanem tippeket szeretnék kapni, mert a párom már nem tudja eldönteni mit is főzzön az öregeknek a hétvégén?

Nyammmm !
    Isten éltesse a születésnapost !
    Gyere, de tényleg...beszámolni.:)

Szia Klári !
    Mennyi energia lakozik benned...?!!!!
    Bízom benne, hogy rövidesen könnyebb lesz...:)
    Jó ez a Farm Csapat ..:):D

fénylő., Sali~*.*, szöszi50 és 4 más kedveli ezt.
  20. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szia Dani! A főzés nekem is állandó gond, vagyis a kitalálás, hogy mi legyen.
    Szándékomban áll húsoscsontot venni, és valami olyan levest mint a Klárika főzött. Ez csak egy ötlet, minden attól függ mit kapok.
    Legutóbb a piacon volt egy hentes árus,lányomnak volt ismerőse. Bizalmat szavaztam neki és vettem egy szál hurkát, kolbászt, kipróbálásra.
    Isteni finom volt mindkettő, nyugodtan mondhatom otthon se készítettünk finomabbat, amikor még mi is vágtunk.Csak azt nem tudom mikor jön legközelebb.
    Van még betervezve, baconba tekert fasírthús, az hidegen is jó. Vettem ki egy fagyasztott meggyet, azt megfözöm mellé kecőcének.
    Nálunk a mélyhűtőbe csirke meg tyúk van darabolva elrakva, de disznóhúst mindig akkor veszem amikor ráéhezünk.
    Nincs több ötletem. A fasírthús mellé krumplifőzelék vagy tökfőzelék(az is van a hűtőbe)Én is szeretem olvasgatni mások mit főznek, onnan veszek ötletet.

Sali~*.*, szöszi50, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.