Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Nem tudom Te hogy készíted?;) Én "szállasra" reszelem a krumplit. Egyszer nyáron több napos kiránduláson vettem rész és 20-30 fővel. Az ebédet magunk készítettük, egyik nap a csajok, akkor a fiúk mosogattak, majd fordítva. Nos, a menűben aranygaluska szerepelt.
    Gondoltunk páran egy nagyot és úgy döntöttünk, hogy a csapat másik tagja berétet fog készíteni, hogy aki nem kedveli annyira az édeset, az se maradjon éhes. Ez agusztus első hetében volt. Ezt csak azért írom, mert mikor felvetettem a berét gondolatát lefújjogtak, hogy ugyan már, hisz még nagyon vizes az újkrumpli. Ekkor mutattam be a "kikisérletezett" szálasra reszelt krumpliból készült berétet. Nagyon elcsodálkoztak, hogy így is lehet és azóta nem győznek hálálkodni az erre éhezők. :) Mert azért valljuk be, a reszelés a legnehezebb része ennek a finomságnak.:p
    Hoztam egy képet melyen látszik, hogy ez a finomság is szállasra lett reszelve.
    Még egy érdekesség, hogy más zöldségekből is lehet készíteni pld. répa, cukkini, stb. ám én a krumplisat szeretem a legjobban.
    [​IMG]:p
    :)

Utoljára szerkesztett: 9.1.19
    fabatka, sutimami57, Fatther és 9 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Mimi !
    Nálunk pórias tojásos lecsó volt vacsorára, utána a most csinált füsölt kolbászunk és a vásárolt szalámi volt kirakva, meg sajt hegyek, ilyen olyan félék...
    Ja, a szomszéd házaspárt is meghívtuk vacsira...:)
    Ott az asszonyka a saját fogyókúrás hamiját ette, míg a szomszédom adott a lecsónak rendesen + minden....
    Előtte mi pasik, némi Zwack féle unicumot alapnak, a vacsora közben sört fogyasztottunk. A szomszédasszony semmit. (Fogyózik a lelkem...)
    Az Ő baja...:):D

Szia Sali !
    Nyitom az ablakot, küldj belőle...:)

Szia Hagymácska !

Bízzunk a legjobbakban, hátha nem maradsz tv nélkül..... :)
    Tényleg kevés a röpi...:( Ráadásul egy deka hangyám sem lett...:(

fabatka, sutimami57, Fatther és 7 más kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sali ! Mi a szálasra reszelt krumpli, cukkini, stb alapanyagbó készültet tócsninak nevezzük. A zala krumpliprószát tormareszelőn reszeljük le, leszűrjük, kefirrel (eredetileg aludtejjel) összekeverjük, megsózzuk -elég sok sót felvesz, majd annyi liszttel bekeverjük, amennyit felvesz,hogy hígabb nokedlitészta állaga legyen. Olajban kisütjük, mint a palacsintát, illetve kizsírozott tepsiben eletrítve , tejföllel vastagon megkenve megsütjük. Nagyon finom, és laktató étel.
    A lányom úőjítás, hogy gyros-hússal megtölti, feltekeri, reszelt sajttal megszórja vastagon végül tejföllel nyakon önti.
    Isteni étel !!!!!!!

fabatka, Koppi, sutimami57 és 7 más kedveli ezt.
  4. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Sziasztok,

Köszi Lujza a leírást, épp kérdezni akartam, hogy kell csinálni, mert iszonyúan megkívántam.

Mondtam, hogy nem szeretem a kisterületen zaj eventeket. 3 darab hangya jött, kenhetem a hajamra. Ellenben a piacot annál jobban. Most is és a rénisnél is szépen árulgattam/ok. Mindjárt kifogytam a banántól és szédítően megy felfele az ára. Már 2900-nál tart.

fabatka, Koppi, sutimami57 és 6 más kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Igen, én is szálasra reszelem. A zöldséges is biztzos finom, majd kipróbálom- Répatorta után (előtt) répás tócsi/beré. :)
    Na jó, be lehet fejezni a részletezést, mert pizza ide vagy oda, megennék vagy két-három lepényt. :D:D
    Én még nem merek árulni, mert most már megcsinálom.

fabatka, szöszi50, Koppi és 6 más kedveli ezt.
  6. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Én már beadtam mindent kétoldalt, és ami megmaradt a banánból azt árulom. Időnként egyesek akár egy ezressel is alámtesznek. Na, azt megveszem és szépen visszacsurgatom nekik egy 500-sal megemelve. Megy ez szépen. :)

fabatka, szöszi50, -elzemari- és 7 más kedveli ezt.
  7. Sali~*.*

Oké Dani!:)
    Akkor kezdődik a visszaszámlálás! 1, 2, 3...........mire 10-t számolsz, ott lesz!
    Az a gyógynövényes innivaló pont jó alapozó hozzá.
    Köszönöm szépen Lujza! Ez bizony jó koleszterin csökkentő. :D
    Jut eszembe, tesód jól van? Sikerült valamit megállapítaniuk a dokiknak?
    Jó piacod van, ezt már többször tapasztaltam másoknál. Én még tegnap dobtam ki ezt-azt a piacra, nem vertem fel az árakat és még van ami ott figyel.:) Nyugi, lesz az majd jobb is, türelem, hangyát terem.:D
    Köszönöm az ötletet én is ezt fogom tenni az alám licitálókkal.

Látom Mimikém Te is vizuális típus vagy velem együtt. Már megfordultam a konyhába 1x, 2x.:music:

fabatka, szöszi50, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
  8. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Annak idején az első milliómat így csináltam salátából. :) Időnként még gyakorlom, főleg ha ennyire pörögnek a dolgok, mint mostanában.

fabatka, szöszi50, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
  9. Sali~*.*

Salátából?;) Hogy miért is nem olvastalak sokkal, sokkal előbb. Már dúsgazdag lehetnék.:p

fabatka, szöszi50, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
  10. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Salátából, búzából és répából. Akkor még vadászni kellett a piacon, egész nap kattingatni, mert nem volt ennyi kínálat, mint most.
    Dúsgazdag én sem lettem, mert az első millió után abbahagytam, már nem volt türelmem hozzá.

De elkezdheted akár most is. :p:D

11. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Látom jól elvagytok a kajákkal, így este. Én is csináltam már tócsnit.
    Fél órám van aratásig, hát mindjárt lefordulok a székről, de kibírom.
    Szállingózik a hó, minő meglepő, ezt csinálta egész nap.
    Mindenkinek jó éjt, aludjatok jól!

12. Sali~*.*

Köszönöm, ha kicsit fittebb leszek ki fogom próbálni. Ma már eléggé takarékon pislákolok.;)
    Szia Hagymácska!:)
    Jaj ne tedd kérlek. Itt vagyok veled. Ugye, hogy milyen inycsiklandozó finomságokról beszélgetnek. Általában akkor mikor én farkas éhes vagyok, Ők meg már biztosan jól bevacsoráltak.;)

fabatka, szöszi50, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  13. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Hát már én is nagyon takarékon vagyok, de azt a 20 percet aratásig fél lábon is kibírom. Főkeg, mert nekem ez csak a második.
    És kezdek megéhezni a sok finomságtól...

fabatka, szöszi50, mimi és 5 más kedveli ezt.
  14. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Én is ettem két szelet vajas kalácsot úgy 7 órakor.
    Az esti gyógyszer is bevéve. A Viasaton a Grimmet nézem, borzalmas alakok, csak nehogy velük álmodjak. Féltem, hogy kikapcsolják a TV-t, hát nem vesztenék vele semmit.
    Hermi, nehogy egyél, már nem szabad.

fabatka, szöszi50, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  15. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Hát, ebben az órában nem. Akkor tök hiába járnék terembe. Igy is túl lassan kezd meglátszani az eredménye.

Arattam. 31 darab 2x2-es kockáról 22 hangya jött. Most el jobbra csicsikálni.
    Jó éjt mindenkinek!

fabatka, hagymácska44, szöszi50 és 4 más kedveli ezt.
  16. Koppi

Sziasztok !

Meglágyult az idő...(Fáj is a fejem..) Csak -3 fok van.
    Az este az álommanónak megadtam magam, egye fene az eventet alapon..

fabatka, fénylő., hagymácska44 és 6 más kedveli ezt.
  17. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Jó reggelt,

nálunk is csak -5, egészen meleg :) A faágak nem törik le a helyet, nem muzsikálnak túl jól a 20 órás fák sem.
    Koppi, pihenj rá még egy kicsit, túl korán van még.

Szép napot mindenkinek, később még jövök, rohanni kell munkába...

A banán ma reggel 5000 nálam. Elsiettem egy kicsit :p

18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok ! Olvasom, hogy milyen hősiesen kitartottatok este a szüretekig. Én nem voltam ilyen hős, de szerencsére a lányom régebben farmozott, így meg tudtam bízni, hogy szedje le a gazokat.
    Nagyon gyéren jön minden:mad::mad:
    Éjjelnálunkis esett a hó, legalább tudom, hogy miért rendetlenkedet a szívem az este..Most olyan semmilyen idő van, hogy ez fokban mennyi, azt nem tudom,mert mégnem vitt rá a lélek, hogy kidugjam az orromat..Pedig lassan ki lkell engednem a tyúkokat. Tegnap korábban nyitottam ki az ólat, a tyúkok még álmosan kamilláztak,és úgy néztek rám,mint gyujtogató a vizes szalmáraxD
    Mára pörkölktet terveztem krumplihabbal, de kiderült, hogy egy fej vöröshagymanem sok, annyi sincs a kamrában. (hát kérdem én,milyen háztartás ez ????:oops:) Mivel csirkehúst vettem ki este a fagyasztóból,ezért hacsak valaki nem küld MZ/X-el egy fej hagymát,csirkéből fogok brassóit készíteni. Majd elmesélem, hogy milyen lett.Biztosan érdekes lesz:p:p
    A tesómnak egy kicsitjavult a lába az infúzióktól,de a vizsgálatról még nincs hír.Még szereces,hogy protekciósok vagyunk.A többiek vajon mennyit várnak ????
    Most a konyhába el, az elxírek éréséig,akkor jövök:Lujza

Visszajöttem,mert olyan az agyam,mint a szita.:oops: A kétoldasó sávot megcsináltm. A felső sorba, csak eventgaz és hangya kell ????

Utoljára szerkesztett: 10.1.19
    fabatka, fénylő., hagymácska44 és 7 más kedveli ezt.
  19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Mondhatom, olyan éhes vagyok, mint a farkas! Kérem szépen, amit itt a cicegével alkottatok, az számomra katasztrófa! :D Számtalan sok neve van, Mimi néni szépen fel is sorolt egy csomót. Nálam cicege, vagy tócsni, de sok nevét ismerem. A legnagyobb bánatom ezzel a kis lepénnyel, hogy imádom! Mikor szekálnak a hússal, hogy vércse vagyok, akkor szoktam mondani, hogy a cicege nem húsos, és az egyik kedvencem. Annyit eszek belőle, amennyit csak bírok, néha többet is. :D Sajnos, erre nem kerül sor egy darabig. Én is közepesre reszelem, csak krumpliból készíttem, az az igazi. Diétás időszakban csicsókából, zabkorpával. Az se rossz, de a jótól messze áll.
    Marika! Minden évben el gondoltam ezt az ebéd rendelést, de 6 év után jutottam el idáig. Kár volt várnom. Imádok főzni, sütni, ezzel nincs gond, csak ki találni....meg az, hogy kétfelé főzni. Nekem diétásat, papesznak igazit, aztán meg csak szagolgatom. Így nagyon jó, mert csak magamnak kell kutyulni. Tegnap meg csináltam egy nagy tál salátát, ma csirkecombot párolok hozzá, meg főzök egy kis rizst, mert jön Domika meg a menyem, itt lesznek egész nap, így mindenki tud enni. Most még az is jó ebben a télben, hogy sajnos, az építkezésen nem igen tudnak dolgozni, most mentek a fiúk két napot ebben az évben, és ilyenkor nincs fizu sem. Szóval, a vásárlás is sokkal kevesebb, tehát mindenképpen nagyon jó dolog. Szociális alapon megy, így nem is drága. Na. Hétvégén főzök, de akkor sem eszek, csak diétásat. Kemény 3 hónapot vállaltam be, mert el szaladt a ló a hátsómmal, így aztán muszáj. Amúgy meg szinte mindig diétázom, ismeritek a történetemet. Ez is közre játszott az első pár napban, amikor kissé magamba roskadtam, meg a fagyszabadság is. Na, de mindegy, már túl vagyok a krízisen.

Eventet csinálom mind a két farmon, mert a kicsin is sok fatermés van, meg a kis terület nem zavar be. A középsó csíkot pakolom, oldalak készen vannak, meg agazdakört rakom, ha lesz fa ág, jelenleg nincs. Az első kütyüt ki tettem, majd csak lesz belőle valami.
    Na, futok is a konyhába, mert mindjárt itt lesznek a gyerekek. Puszi, pacsi, szép napot!

20. Koppi

Tegnap este korán feküdtem le, mert tartottam a havazástól...Ma reggel 5 kor már fönt voltam. Nem esett, de ha már....:)
    Lényeg, hogy vittem oda seprűket ahol kissé megkopott a munkában, helyrevezettem a kiürített kukákat stb stb....
    WD-40 el leápoltam néhány nyikorgó ajtót...és máris 10 óra lett...:)

fabatka, sutimami57, fénylő. és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.