Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Hamar be köszönök, nem vesztem el.
    Kedves Dani! Nagyon boldog születésnapot kívánok, szeretettel![​IMG]
    Szöszi, és Mindannyian! Semmi baj Veletek, sem velünk. Mindenki jól van így, ahogy van! Sokszor én is írok egy oldalt, aztán senki nem szól hozzá. Tudom, hogy mindenki siet, de a jelzés igazolja az olvasást. A napokban még olvasni sem volt időm. Brutalitás, de tényleg, ami itt van. tegnap és ma is unokáztam. Minden volt, amit el se tud az ember képzelni. Bezzeg én meg is csinálom.

Ma csak egy eset..reggel az előszoba takarítása közben be csukódott a nappali ajtaja, csak simán, kilincsre. A gond csak az, hogy nincs kilincs. Így aztán ki nyitni, vagy benyitni, vagy le venni, esetleg be törni, semmit nem lehet. Az elöszobában toporgunk Domikával, én mondom sorban az összes felmenő leszármazottját, Domika hangosan röhög, annyira tetszik neki, hogy ki csukódtunk, és hiába mondtam, hogy ez nem vicces, meg nagyon dilis vagyok, nyugi van, meg egyebek, semmi nem használt. Csak vihog egy folytában.
    Se kapukulcs, se telefon, se cigi. Na, ez volt elsőre a legnagyobb hajtóerő, hogy be kell jutnom. Némi gondolkodás után meg találtam az egyetlen lehetőséget, az egy kicsi ablakot, ahol be kell mennem. Tele pakolva húsvéti cullangokkal, előtte a polc is csupa nyúl.én meg tiszta ideg. Elindultam. Kis ablak be tolva, a karom be fér, tojásfa a kezembe, telefon a másikban, vázák, nyulak, ahova fért.....végre ki nyomtam az ablakot, de persze, a falon a netes cucc, én meg nem vagyok egy lepkesúly.....:D Domika le csendesült, érezte a helyzet komolyságát. Végre földet értem. Domika a nyomomban. Persze, neki könnyű volt. Rögtön hívom a sógoromat, hogy azonnal jöjjön, mert vészhelyzet van.El mondom a helyzetet, és azt is, hogy hozzon egy kilincst, mert itt van nekem a réz kilincs, ami fel szerelésre vár, de mivel a szögletes rúd mindkét végén van egy kilincs, amit nem bírok le venni, így aztán használhatatlan. Közli velem ez a jó ember, hogy az oda van ám csavarozva. Na, vissza mászok az ablakon, kilincs kézbe, hurrá, csavar van, ki csavarom, kilincs le jön, ajtóba be dugom, és láss csodát, már ki is van nyitva. Mire a megmentő oda ért, már minden rendben volt. Azt kérdezi tőlem a drága sógorom, hogy nem gondoltam a csavarra???? Ja, mondom, szőke vagyok, vazzeg....:D Reggelig írhatnék a napi eseményekről, mert velem mindig történik valami.
    Eventek haladnak, vagy cammognak. A kereső katasztrófa, de a felhőig el jutok. Na, egy aratás, aztán szundi, mert iszonyt álmos vagyok. Jó éjszakát, édes álmokat!

suba_klara, szöszi50, Fatther és 8 más kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Dani , szeretettel köszöntelek szülinapod alkalmából.Ó a számoktól ne félj, az nem fáj.Minál több a szám, gondolj arra, annál több mindent már megéltél és már gazdagabb is vagy vele.

Nagyon sokat irtatok, jó volt visszaolvasni.Kis erőt gyűjtök és elmeéslem a tegnapi kirándulásomat.

szöszi50, suba_klara, lujza5353 és 4 más kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok ! Énbelőlem aztán jó fekvő birtok lenne, 10 órakor másztam ki az ágyból.
    De még a Csipike sem keltett fel:oops::oops:
    Mimi ! Ez nagyon aranyos kormeghatározás volt.:)
    Sütike! ne haragudj, de hatalmasat röhögtünk az eseteden. Szinte láttalak magam előtt, amint bepréseled magad a kisablakon. Elhiszem,hogy Domika élvezte a helyzetet. Hidd el, jobb, mintha bepánikolt volna (veled együtt) mert akkormég idegesebb lettél volna. De hogy a kilincsen nem láttad meg a csavart.... Te atya ég !!!!!! Mindenesetre örülök, hogy megolodódott, mert ha engem valami elzárna a cigimtől,én is ideges lennék.
    Szóval a reggeli vidámság megvolt, Várom Marcsi beszámolóját, addig gyorsan főzök valami finmat, mert ma én vagyok a konyhatündér. Csirkeszárny lesz édes-savanyú mártással, rizzsel, az egy óra alatt bőven megvan. Az meg köztudott, hogy én levessel nem bajlódok,mindennap hoz az ételfutár. Abból ettem a hétem legalább kétszer.....:p:p
    Legyen szép napotok: Lujza

suba_klara, Sali~*.*, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Túl vagyok az ebéden, pihi előtt bejöttem. Zöldségleves, sült hús, sült krumpli. Desszert maradék mákos bejgli - lesz majd délután.
    Event a rémkertben halad-gat. Jobban örülnék 4 órás gaznak, tudom akik dolgozni járnak azoknak ez jobb, ezért csak csendben nyafogok. ;)
    Erika olvasom.... :D:D:D
    Lujza, minek kell sietni a felkeléssel, ha egy óra alatt kész az ebéd? :D

5. -elzemari-

Halihó.

Sütike nem semmi amilyen bravurt végrehajtottál,Gratulálok hozzá, mindenhol kivágod magadat.

A kirándulásom története.

A tervezett útvonal az Észak-Alföld némely területének a megismerése volt.Úgy is mint a Mezőcsáti református templom, Hajdúnánás, Tiszavasvári, Tiszadob és Muhi.

A reggel elég korán kezdődött, mert már fél ötkor talpon voltam, hogy az útravalókat elkészitsem, némi élelmet én is magamhoz vegyek egy kis kávé kiséretében.Egy halk kopogásra figyeltem fel, ami az ablak felől jött.Gyorsan ki is néztem és elkeseredve láttam, hogy bizony az eső esik.Igaz előtte való nap informáltak a várható esőről, ám én nem akartam rágondolni, hogy ne is vonzzam be véletlenül sem.Na ennyit a vonzásról.

5 óra 57-kor indult a busz a lakásomtól, hogy a találkozóhely közelébe szállitson.Jó volt, mert a buszon már nyolcan voltak, akikkel együtt fogom eltölteni az utazás szépségeit.
    Fél hétkor miután mindenki megérkezett, el is indultunk és vártuk, hogy hőn szeretett idegenvezetőnk felvázolja az előttünk álló programot.Meg is történt, majd következett a piszkos anyagiak ismertetése, ami magába foglalta a különböző belépőket.Miután mindezekkel megvoltunk, kiváncsian néztem az ablakon lecsurgó vizcseppek haladási irányát.Ugyanis az ablakon mintha páros versenyt hirdettek volna az esőcsepekknek, vigan laviroztak az ablakon, hogy ki ér minél előbb az ablak végére.

Az első pihenőig nagyon hamar elérkezett az idő, negyed kilenckor már az M3-as út melletti Geleji pihenőnél állt meg az autóbusz.
    Gelej a Borsod-Abaúj-Zemplén megye Mezőcsáti járásában található. Gelej is, mint annyi más település már az Árpádkorban is létezett.A XIV.században a Geley család volt a tulajdonos.A mezőkeresztesi csatában, ahol is Miksa főherceg és Báthory Zsigmond hadai összecsaptak II.Mehmed szultán seregével. A kezdeti keresztény sikerek után végül az oszmán seregek arattak győzelmet.A csata után a vármegye déli része elnéptelenedett, ebben a sorsban osztozott Gelej is .Később nemesi családoké lett.

Egyébként ma három megyét fogunk érinteni a a kirándulásunkon.

Szokásunkhoz hiven a mosdó után következhetett a jól megérdemelt kapuccsinó.Igaz ,mivel a hölgyek mindig jóval többen vannak, nem volt ez olyan nagyon egyszerű dolog.Ám mindennek vége van egyszer és vigan kortyolgattuk a kávénkat, miután kaptunk fél órát, hogy nyugodtam eltudjuk fogyasztani.S ami ez után következett az igazából felejthető lett volna.
    Készülődtünk, hogy a buszban elfoglaljuk a helyünket és indulás tovább.Igen ám, de a vezetőnk közölte velünk, hogy egy kis malőr történt, ugyanis leengedett az első kerék a buszon.Látjuk ám, hogy a buszvezető próbálkozik a kerékkel, de valahogy nem boldogult vele.Közben az eső is eleredt, mi igy visszamentünk a pihenőhelyre, hogy majd valaki szól ha mehetünk.
    ((Hogy utálom, hogy nem csak a kép jelenik meg hanem a cugehőr is !!!))

Eltelt negyedóra, majd félóra, sőőőt már egy óra is, de az eredmény még mindig nem mutatkozott.Mentségünkre szóljon, hogy a csapat nagyon fegyelmezett és senki nem hőbörgött, hiszen azzal, csak megnehezültek volna a várakozás nem egyszerű percei.Végül is 11 óra tizperckor elfoglaltuk a helyünket, mert a jó kerék is a helyére került.Időközben kiderült, hogy egy szervizcsapat jött, aki megoldotta fennálló gondot.Az eső is elállt, igy most már remélve, hogy nem fogja zavarni semmi az utunkat, bizakodva vártuk az eseményeket.
    Igaz most átkellett variálni a programot, mert igy nem fért már bele minden.Kimaradt a Mezőcsáti templom a kezettás mennyezetével együtt.
    Ám helyette megmaradt a kezetta utáni érdeklődésünket kielégitendő Hajdúnánáson, a Kőrösi Csoma Sándor református gimnázim, aminek az egyik termében, valószinűleg ez valami nagy közösségi terem volt a nagyságát tekintve.(Sajnos nem figyelhettem mindig oda, mert elvonta a figyelmemet kissé a kazettás mennyezet).Itt a mennyezeten szintén nagyon szép, kézzel festett kazetták voltak.
    S mindjárt már Hajdú -Bihar megyében is voltunk.

Egy kicsit az iskoláról, amit nagy nagy szeretettel mutatott be nekünk egy tanárnő.
    1952 óta viseli Kőrösi Csoma Sándor nevét az iskola. Története 1656-ig nyúlik vissza. Ekkor Hajdúnánáson a debreceni Kollégium partikulájaként Szenczi Márton rektor vezetésével működött iskola. Az iskola tanárai és diákjai egyszerű emberek fiai voltak, hálásak a tanítás és a tanulás lehetőségéért. Az iskolában folyó tananyagra és a tantervre vonatkozóan a debreceni Kollégium szolgált mintául.
    Az 1857-58-as esztendő jelent először komoly fordulatot az iskola életében. Ekkor az iskola rektora helyett, három tanárt is alkalmaznak, így kialakul a szaktanári rendszer.
    Ennek a lehetőségnek a kialakításakor működött közre Soós Gábor, aki - mint a város főjegyzője - az iskola fejlődését szívügyének tartotta. 1860-tól az ő segítségével lett nyilvános hatosztályos gimnáziummá az iskola, s az intézmény további sikeres fennmaradásához jelentős anyagi segítséggel is hozzájárult.
    1902-ben a kormány jóváhagyásával új épület építését kezdik el, amely 1906-tól főgimnáziumként kezdhette meg működését. 1948-ban államosítják az iskolát, melynek hatására nőtt az iskola tanulóinak száma és felszerelései is korszerűsödtek.
    1962-től kibővül az iskola profilja: megjelennek a szakközépiskolai osztályok.
    1989-ben a továbbgazdagodó képzésnek köszönhetően további tantermekre lett szükség. A bővítést egy újabb emelet ráépítésével sikerült megvalósítani.
    1991-től a nyolc évfolyamos gimnáziumi osztály és az érettségire épülő technikusi osztály indításával tették színesebbé az iskolában zajló oktatást.Minden alkalommal valami újabb és újabb lehetőségek adódtak ahhoz, hogy egy kiválló iskola váljon belőle.Nagyon szép és komoly könyvtárral is rendelketik.
    Ám de induljunk tovább, mert az idő halad és nekünk még igen sok látnivalóval kell szembenézni.

Utoljára szerkesztett: 28.4.19
    szöszi50, suba_klara, Sali~*.* és 6 más kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Képet nem csináltál az iskoláról Marcsi?

szöszi50, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Már időközben pótoltam, tettem be képeket is.

szöszi50, lujza5353, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
  8. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Sziasztok!Dani!Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok:)Elnézést a késésért:(.

szöszi50, suba_klara, lujza5353 és 3 más kedveli ezt.
  9. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Mimi ! Tökéletesen igazad van, negyed egyre kész volt az ebéd, sőt lányos zavaromban még egy túrós pitét is összerittyentettem.Nagyon meg vagyok elégedve magammal:p:p
    Az eventte lén is haladgatok, elég lassan,pedig éjjel is leszedtem a gazt.Én is jobban örülnék rövidebb érésű növénynek, dehát ember tervez, a magasságos BP meg végez.....
    Marcsi imádom az írásaidat. Nagyon élvezetesen írtad le az utatokat (mint mindig) és nagyon várom a folytatást.
    Mára már nincs más hátra mint a délutáni pihi, keresek valami filmet a TV-ben.

szöszi50, Sali~*.*, Álomhajsza76 és 3 más kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Nos itt a folytatás....

Következett Tiszavasvári,.Szabolcs-Szatmár -Bereg megyéből.1952-ben kapta a nevét Vasvár Pálra emlékezve.Itt is lehet szó honfoglalásról, tatárokról, törökökről.
    Két település volt itt korábban, Tiszabűd és Szentmihály.Ám az egyesülésük nem volt valami zökkenő mentes.
    1941, egyesültek Bűdszentmihály néven.A tiszabűdiek nem akarták elfogadni önállóságuk elvesztését.
    1946- sikerült is visszanyerni községi önállóságukat,
    1950-ben újra Bűdszentmihály néven hozták egybe a két községet. Tiszabűd legalább a község nevében akarta jelezni egykori önállóságát.
    Ennek eredménye lett végül az új elnevezés Tiszavasvári, amelyet Vasvári Pál /a" márciusi ifjak" egyik vezéralakja , író, történész, pedagógus, filozófus /és a Tisza nevéből képeztek.

Ellátogattunk a Vasvári Pál múzeumba, ami állandó helytörténetei és néprajzi kiállitást őriz.Bemutatják a hires Alkaloida Gyógyszergyár történelmi dokumentumait is.A múzeum előtt kapott helyet a fiatal Vasvár Pál szobra. Egy kicsit távolabb Kabai János ,( Alkaloida Vegyészeti Gyár alapítója) feleségével, a vegyész Kelp Ilonával kidolgozta a morfinnyerés ipari módszerét: a zöld máknövényt virágzás után learatták, majd a felaprított mákfejekből préselés után vonták ki a hatóanyagot.Később, sikerült morfint kivonnia a mindaddig mezőgazdasági hulladékként kezelt száraz mákszalmából. A gyáralapító szabadalma képezi jelenleg is a morfin ipari előállításának alapjait az egész világon.
    1936-ban egy sérvműtétetkövetően vérmérgezésben váratlanul elhunyt.Micsoda értelmetlen halál eset.Jelenleg külföldi tulajdonban van a gyár.

Közben az idő meg csak haladt és nekünk fél négyre volt megbeszélve, hogy Tiszadobra érjünk és ott a kastélyban látogatást tehessünk.Kiváncsian vártam már, hogy a felújjitott kastélyt meglássam.Végre megérkeztünk, a jegyvásárlás után még egy gyors mosdó látogatás és jöhetett a kastély bejárása.
    Tiszadobon az Andrássyak 1741-ben jelentek meg, mint földbirtokosok, beházasodás révén jutottak dobi birtokaikhoz. A kastélyt id.Andrássy Gyula épitette.1880 és 1885 között Tervezője Meinig Arthur.A kastéyl ötvözi a romantika és a vajdahunyadi vár stílusát. A legértékesebb maradék , a tiszafa-koszorúba fogott bukszus-labirintus.
    Érdekessége az épületnek, hogy a 4 évszaknak megfelelően 4 bejárata, 12 hónapnak megfelelően 12 tornya, az 52 hétnek megfelelően 52 szobája és a 365 napnak megfelelően 365 ablakszeme van.

A bejárat felett van az Andrássyak cimere .Ahogy az ajtón belépünk egy nagy oroszlán képe van kirakva, ha jól gondolom mozaikból.Belépve elénk tárul a csoda szép falépcső.Mindjárt egy nagy terem tárul elénk a lovagterem, vagy hall, egy hatalmas nagy kandallóval,.felett szintén a cimerükkel.A bútorzat az nagyon hiányos, mert ahogy a többi kastélyból, innét is megszabaditották .Felsorolni is hosszú, amiket láttunk.
    Itt is amint láttuk az ágyat az bizony elég kicsi, mert ahogy mindig mondják, nem volt divat abban az időben a hanyatfekve alvás, hanem csak polcolva párnákkal, szinte ülve.Az volt a tévhit, hogy ha lefekszek , akkor nem ébrednek fel.Dolgozó szoba, zeneszoba, könyvtár a maradék könyvekkel, fekete ebédlő,reggeliző szoba, avagy téli kert. .Itt gyönyörű szines ablakok, majd Róth Miksa által készitett festett üveg.Gyönyörű volt.

A gyönyörű kastély azonban nem maradhatott meg eredeti formájában az utókor számára, mert az első világháború után, 1918-ban egy szomorú esemény történt . A nekiszabadult nép feldúlta a pompázatos gazdagsággal berendezett kastélyt (a fosztogatást nem a tiszadobiak kezdték). Polgár felől fegyveres forradalmárok érkeztek 10-12 kocsival. Betörték a nagy kastély ajtaját, teljes bútorzatát összetörték, az ablakokat belövöldözték. Összezúzták a velencei tükröket, a csillárokat, szobrokat és kerámiákat, a drága festményeket, könyveket megsemmisítették, széthordták. A gróf – úgy mondják – nem is jött soha többé a tiszadobi kastélyba.
    1945-tel véget ért az Andrássyak története Tiszadobon. A II. világháború végén román katonai kórházat telepítettek a kastélyba. Az itt elhunyt román katonák ma is a parkban nyugszanak. A kastély állami tulajdonba került. 1948-ban 300 osztrák gyerek nyaralt itt, majd egy éven át görög menekültek gyermekei kerültek ide. 1950-től a közelmúltig gyermekvárosként működött. A gyermekváros - mely a magyar gyermekvédelem kiemelkedő értékű nevelőiskolája, menedékhelye az elhagyott gyermekeknek - 2007-ben a településen belül egy modern, épület-együttesbe költözött.

Elbúcsúztunk Tiszadobtól és hazafelé vettük az irányt.Még egy tervünk volt a Muhi csata emlékhelyének a megtekintése. A muhi csata a magyar történelem egyik jelentős csatája, egyben a tatárjárás legemlékezetesebb összecsapása volt. 1241. április 11–12-én Muhi mellett a mongolok döntő vereséget mértek IV. Béla király seregére.
    Miután sétáltunk egyet a csata egy picike szegletén, elbúcsúztunk a mai naptól és hazafelé vettük az útirányt.

S hogy ne legyek továbbra sem tudatlan az idegenvezetőnk mesélt nekünk a magyar forintot pénzhelyettesitőiről is,.Bevallom én még csak nem is hallottam róluk, de most már megosztom veletek is, hátha van még rajtam kivűl aki szintén nem hallott róla.Tulajdonképpeni célja a helyi gazdaság élénkítése.

Elsőként megjelent a Soproni Kékfrank.
    A kibocsátás dátuma 2010. május 7. Az utalványok tervezője Gerencsér Tamás. A 2009 szeptemberében Perkovátz Tamás által életre keltett Ha Mi Összefogunk Európai Szövetkezet forgalmazza. A címletek megegyeznek a forint bankjegyek címleteivel.Már az alapításnál cél volt, hogy az új pénzt egy határokon átnyúló régióban lehessen használni.Az z első évben százmillió kékfrank értékű utalványt szerettek volna kibocsátani. Ezzel szemben több éven keresztül nagyságrendileg tízmillió kékfrank van forgalomban.

Következhetett a Balatoni Korona.Ezt már 7 Veszprém megyei település önkormányzata, a megyei iparkamara és a Kinizsi Bank által alapított Balatoni Korona ZRt. bocsátja ki. Változás tehát a Kékfrankhoz képest, hogy itt már nem magánszervezet a kezdeményező.A hét település,Veszprém, Várpalota, Balatonfüred, Balatonalmádi, Litér, Tihany, és Nemesvámos. A kibocsátás dátuma 2012. március 22. Az utalványok tervezője a forint bankjegyekkel már bizonyító Vagyócky Károly .A cimletek itt is megeggyeznek a forintéval.

Majd Hajdúnánáson megjelent a Bocskai Korona, amit a a Hajdúnánási Holding Zrt. adja ki. 16-ban kezdtek terjeszkedni más hajdúsági települések felé. Az erőfeszítések eredményeképp 2016 elején a körülbelül 25 millió korona értékű utalványt 96 elfogadóhelyen lehet felhasználni. A Bocskai Korona érvényességi ideje a balatoni testvéréhez hasonlóan 2016. december 31.
    A Korona sikeréhez hozzájárult az utalványok kiemelkedően tetszetős külleme, amelynek tervezője Horváth Andrea. A kibocsátás dátuma 2012. július 22. A címletek megegyeznek a forint bankjegyek címleteivel.

A Tokai Dukát már a negyedik helyi fizetőeszköz.A Tokaj-Hegyalja pénze.A dukát bevezetését egy olyan cégre, a Hajdúnánási Holding Zrt.-re bízták, amelynek már van tapasztalata ezen a területen, hiszen ez a vállalkozás üzemelteti Hajdúnánáson a Bocskai Koronát is. A polgármester kifejtette, a legnagyobb előnye az ilyen pénzeszköznek az, hogy értéke helyben marad és emellett közösségépítő hatása van.

Még elfelejtettem mondani, hogy elhaladtunk az egyetlen magánkézben lévő börtön mellett is, ami Tiszalök határában van.Hat méter magas bástyafallal körülvett, narancssárga színű épületegyüttes. A fal tetejét végig szögesdrót fedi.

Nos ennyi fért bele a tegnapi napomba.Én jól éreztem magamat, ha elolvassátok, remélem ti is egy kicsit megismertek olyan helyeket kis hazánkban ahol még nem jártatok.

szöszi50, suba_klara, mimi és 8 más kedveli ezt.
  11. mimi

mimi Fórum elő legendája

Gyönyörű az a menyezet, aztán a kastély.... tényleg csodás. Szép kirándulás volt biztos.

12. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marika! Csodás beszámoló, megint egy kicsit (ill. nagyot) okosabb lettem Köszönöm.

szöszi50, suba_klara, mimi és 4 más kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Köszönöm lányok, ti igazán hálás közönség vagytok.

szöszi50, suba_klara, mimi és 5 más kedveli ezt.
  14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Reggel be jöttem, aztán ki is rohantam, mint Zrínyi, mert a sógorom jött a reggeli kávéját meg inni, és be kiabált nekem, hogy hali, te szőke!:D :D Örülök, hogy nevettetek az akciómon, ezért már érdemes volt el hoznom a történetet!D :D Lujza, én nem esek pánikba, ha baj van, mindig tudom, mit kell csinálni, csak utána remeg a lábam...:D :D Igaz, az a múltkor volt, mikor a konyhát akartam fel gyújtani.........El hiszem, hogy vicces voltam lelki szemeid előtt, főleg, ha emlékszel a kis ablakra..:D :D Milyen jó, hogy olyan sokat fogytam január óta...be sem fértem volna másképp.
    Ma nem történt velem semmi különleges esemény, csak annyi, hogy délután kincsvadásztunk, és érdemes volt.

Marika, köszönöm, hogy el hoztad a kirándulási beszámolódat. Nagyon szépek a képek, és tényleg, én is okosodtam, ahogy olvastalak. Nagyon szép helyeken jártatok, és kicsit én is ott voltam. Gyönyörű az a bukszus-labirintus, a festett üvegek is nagyon tetszettek, meg az egész. Az ágy tényleg kicsi...:)
    Nem sokat voltam ma gépnél, de azért ment a termelés. Horror event kész, tovább nem etetem az állatokat. Jó kis event volt, tetszett. A másikon meg van a felhő, a keresésben már el jutottam a 85-ös átlagig. Jobb már nem lesz, de rendületlenül megyek tovább. Ameddig érek....Szép estét!

szöszi50, suba_klara, mimi és 5 más kedveli ezt.
  15. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Marika !

Köszönöm a képekkel illusztrált beszámolódat.
    Csak annyit tennék hozzá, hogy amikor a börtön megépült az odavezető addig rettenetes állapotban lévő utat remekül felújították.

szöszi50, suba_klara, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

szöszi50, suba_klara, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  17. -elzemari-

szöszi50, suba_klara, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Kihagytam, köszi a pénzekről szóló részt is. A Kékfrankost meg a Balatoni Koronát ismertem, olvastam amikor bevezették. A többit nem.
    Lujza, köszi a kávét, én a habot lehagyom. ;)
    Nem tudom, hogy vagytok kész a rémessel, én a felénél tartok. :( Igaz, nincs szaporítóm. Szerintem az az amfora nem is ad plusz kettőt. Most is pörgettem tp-emelőt, három órásat. Négy óra múlva kell arassak. :cry:

szöszi50, suba_klara, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  19. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Mimi !

Ezt nevezik pechnek...:)
    Szia !
    Köszi a kávét....letoltam...:)
    Szia !

A másikat Marika, mert én az egyiket megittam...:D

szöszi50, mimi, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  20. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Sziasztok, szép napot,

Egy viharos, esős, borús nap után szép napsütésre ébredtünk. Ma ünnepnap van nálunk, a fű se nő, nincs igazán mit csinálni. Ezért később sétálok egy nagyot. Tegnap rossz idő lévén nem akaródzott kimenni a házból.

Eventek menegetnek, csak nagyon lassan. Vagy én felejtettem el játszani, vagy nagyon megnövelték a növényszámot, mert elég carul állok vele. Nem biztos, hogy a felhőt sikerül összehozni (még 30 játék kell a farmoshoz, a horronak is csak a felénél tartk. a boszüstnek valahogy nem akaródzik jönni.), a többiről nem is beszélve.

Köszönöm az élménybeszámolót, jó olvasni. Így egy kicsit többet tudok meg Magyarországról, olyan helyekről is, amelyeket nem valószínű, hogy valaha látni fogok.

A kisablak mutatvány nem volt semmi. Örvendek, hogy minden sérülés nélkül sikerült megúszni.

szöszi50, Koppi, mimi és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.