Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Úgy besötétedett, nem tudom mi lesz ebből. Lehet, hogy el kell búcsúznom ilyen korán. :)

2. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Sziasztok!;)
    Hoztam, hogy kelljen messzire menni érte.
    Akinek a farmpengője kevésnek bizonyul a tojásokhoz a farmárudába jó hír:
    Baby, baby Boom!
    Kezdete várhatóan: 2019. május 24. (péntek) 16:00 óra
    Vége várhatóan: 2019. május 25. (szombat) 11:00 óra

sutimami57, szöszi50, lujza5353 és 5 más kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt kivánok!

Igaz sok sok felhő kúszik az égen, de azt mondják, hogy ma szép idő lesz.
    Mogyoró a német juhászkutya nagyon ugatott tegnap, igy aztán őt megetettem, bedobozoltam, vagy kicsomagoltam és kész.
    A piactéri munkámmal még elvagyok, tegnap végre megint kiszámoltam, hogy hol is tartok velük, mert nagy nagy homály volt nálam.

Nah hogy jártam tegnap.Ballagok a kapámmal, hogy elvégzem az aktuális műveleteket a földeken, mikor kikerekedett a szemem, mert eltünt a Bölibokor.Mindig Blökibokrot akarok használni, de ha nem akkor nem.Szóóóval learatok és keresem, hogy újra eltudnám ülteteni a földbe, mikor csak a fényvirág jelenik meg nálam.Kilépek, kapom a seprűt, hogy letisztitsam ami nem odavaló, és akkor talán meglelem.Ááááá, nincsen sehol.Újra kilépek, majd újra vissza, mert azt gondoltam, hogy nem olyan nagy az a bokor valahová elbújt.Ááááá, újra semmi csak a fényvirág.
    Mit volt mit tenni, kapom magamat és elmentem a Panaszirodába, előadtam, hogy kérem szépen, nekem eltünt a Bölibokrom.Szépen becsuktam az ajtót és visszaballagtam a gazdaságba, hátha addigra meglesz.

Gondoltam megnézem, hogy mi lehet a Kedvenceim beállitásánál, akkor látom, hogy az időtartam van beállitva és nem az ábécé sorrend.Húúú a mindenit, gyorsan beállitom az ábécé sorrendet és lám már helyére is került a bokrom.
    Futás vissza a Panasszirodába, hogy a fenti panaszomat kérem törölni, mert puszta felhajtás volt az egész.Ezt a mázlit, szerencsére még nem iktatták a panaszomat igy megúsztam a következményeket.

Ennyit a tegnapi napomról.

Salikám, boom az van nálam is, mert azt sem tudom hol állok.Mit csináljak.Kicsit sok nekem a dolog most itthon is,nem is tudom nagyon figyelni az eseményeket.Talán majd ma a végére jutok, ha minden igaz.

Legyen nektek sikeres a játék és minden jót kivánok!

Utoljára szerkesztett: 24.5.19
    sutimami57, Fatther, Imi* és 6 más kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Köszi Sali, de annyira kevés a pengőm - elvertem nemrégen - hogy már ez se segít rajta.
    Egyébként bum meg van itthon, a konyhaszekrény felső sora rossz magasságban van, a fejem heti egyszer biztos kapcsolatba kerül vele. :D Most is van egy puklim. Na boommm.
    :D:D

sutimami57, Fatther, Imi* és 4 más kedveli ezt.
  5. Sali~*.*

Sziasztok! Szép napot!
    Marcsikám! :)Lényeg, hogy meglelted. Velem is előfordul, hogy másképp áll a kereső, mint ahogy megszoktam.
    Unokákat vársz? Mindenki jól van ugye? ;)
    Ajajj Mimikém!:)
    Most mi lesz? A megszokás nagy úr, valamit ki kéne találni a heti 1x bum kicsit sok.Kérlek vigyázz magadra!;)

sutimami57, Fatther, mimi és 5 más kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Igen Sali,
    holnap lesz a nagy nap, hogy köszöntik a Nagypapát születésnapja alkalmából.Én meg, mint a Szorgoska, készülök, teszek, veszek,ténykedem.

7. Sali~*.*

Nagyon sok boldog születésnapot kívánok a Nagypapának szeretettel.:inlove: Isten éltesse sokáig, jó egészségben szerettei körében.
    Neked pedig minden jót, vigyázz kérlek magadra, a konyha veszélyes üzem. ;)

8. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! A jó regggelt-ről úgy nézem lekéstem, de ma reggel lustálkodtam egy kicsit. tegap nagyon elfáradtam. Elmentünk a sógornőmhöz, ahol i akácvirágot szedtem. Náluk van olyan helyen alacsony akácfa (jó sok) ami körül nincs forgalom, így viszonylag tiszta. Azt viszont én elfelejtettem, hogyleljtős, szakadékos helyen van, és minimum hegymászó vizsga kell a megközelítéséhez. De ha már egyszer ott vagyok, és szinte az orrom előtt a rengeteg illatos akác, naná, hog odamerészkedtem, és szedtem egy hatalmas mennyiséget.A sógornőm is segített, gereblyével odahúzta nekem a távolabbi ágakat, pedig az allergiája miatt végigtüszögte az egész hadműveletet. Így aztán megvan a mai programom, és a tegnapi fáradtságot, lábfájdalmat feledve nekiállhatok a felfolgozásnak. Az üvegeket gyorsan berakom a mosogatógépbe, aztán a sütőbe szépen kifertőtlenítem őket. Közben lecsumázom a virágokat, megmosom,.és indulhat is a munka.
    Az event halad, az első blöki alapanyag. teljes pompában feszít,a többihez is gíűlik az alapanyag.
    Marcsi jó készülődést neked, a papának meg nagyon boldog születésnapot kívánok.
    Mimi ! Vigyázz a fejedre, még sokáig szükséged lesz rá:);). Nem kellene feljebb rakatni azt a fránya szekrényt?????
    Most megyek mert munka van, majd érkezem: Lujza

sutimami57, Sali~*.*, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  9. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Mindig élmény olvasni a soraidat, úgy mint Elzemarikának. (Magam előtt látom olyankor a történéseket...:))
    Szeretem a Te és az Ő mesélőkéjét...:)

Más: Tud valaki valamit Álomhajszáról?
    Úgy eltünt, mint szürke szamár a ködben... :(

sutimami57, lujza5353, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Köszönöm szépen a Papa köszöntését Salikám, nagyon jólesett.Szerdán voltunk már ünnepelni, hiszen akkor volt a nagy nap igazából.Akkor a seniorokkal ünnepeltünk.Elmesélem jó???

Mint már évek óta nem otthon ünneplünk, hanem elmegyünk az egyik grill étterembe a Margit hid budai hidfőjénél,és ott töltjük el az ünnepi ebédet.Most is igy történt és a szűk senior család, a Papa testvére, nagynénje és mi ketten.Tudjátok, sok már a bevásárlás, készülődés, jaj de jól sikerüljön, hiszen tudjátok, hogy mi jár ezzel.Itt pedig szépen leülünk az asztalhoz, mi pedig szépen odasétálunk a már kikészitett finom ételekhez és kiválasztjuk az éppen kedvünkre valót.Itt tölthetünk két órát és azt fogyasztunk, amihez kedvünk van.

Jelen esetben én ettem egy finom spárgalevest(sohasem készitek otthon)majd következett a harcsapaprikás sztrapacskával.Mindig van olyan étek, amit még nem kóstoltam.Olyan volt ez is.A harcsadarabok vigan úszkáltak a tejföllel megdúsitott szaftban, a szrapacskánál pedig apró sültszalonnák kandikáltak ki a nokedli és a túró alól. Nagyon régen ettem már és igazán jó választás volt.Húúú nagyon finom volt.Hozzá kell tennem, hogy kis mennyiséget fogyasztok, mert még következett a burgundi szarvas szelet apró kis házi burgonyafánkkal, s áfonyavelővel.A szarvas szelet, a szép barna burgundi mártásban már szemet gyönyörködtető,az ize, ahogy az izek összevegyitve voltak a szarvas párolt husa alattt, s hozzá ez a pille könnyű burgonyafánk.Ha szép évig élnék sem tudnák ilyet előállitani otthon.S az áfonyavelő a maga a tökély, mert nem túl édes éppen illett a szarvas és a burgonyafánk mellé, amikor az izlelő bimbómmal találkoztak.
    Még ezzel nincs vége, mert közben egy pohár pezsgővel koccintottunk az ünnepelt egészségére.

Amikor mindezzel végeztünk, komolyan mondom nehogy azt hoggyétek, hoyg egy nagyevő társág vagyunk, csak itt az a jó, hogy kis tételeket lehet fogyasztani és több félét.

Következhetett a desszert.Még nem számoltam meg, hogy hányféle finomság van kikészitve, de bőven lehet válogatni belőlük.sajnos gyengém a finom kenőcsös sütik, és itt nagyon kell uralkodni magamon, hogy na állj, és ne többet.Most is igy történt négyféle finomsággal tértem a helyemre, sajnos a nevüket nem tudom, illetve talán az egyik a Trüffel tekercs, egy kis szelet a gesztenyésből,és egy kicsi szelet dobos torta.
    Szerencsére csak nekifogtunk a sütinek, amikor következett a torta.Tudnillok, ha valakinek születésnapja van, akkor egy kis kerek torta az a ház ajándéka.Megszólal a zene a Boldog születésnapot.... cimmel és a torta tetején a fáklyával érkezik a torta.Ahogy ránéztem a Papára, bizony elfátyolosódott a szeme, meg mit titkoljam nekem is.A jelenlévő vendégek is tapsolva köszöntik ilyenkor az ünnepeltet.
    A torta egy habos , lehelet könnyű csokis krémmel és kókuszos piskótával.Erre is csak azt tudom mondani, hogy nagyon finom volt, mert hazahoztuk, hiszen ott már nem akartunk ebből enni, hiszen köszönjük finom volt minden.
    Következhetett még egy pohár pezsgő és a finom kávé, az ebédet megkoronázva.

S most ezek után én meg készitsem a szombati ebédet, egyfolytában az jár az eszembe, hogy el ne szúrjak valamit, meg aztán elég legyen.Szóval nem egyszerűűű.

Lujzám,
    kivánok neked nagyon jó munkát, hiszen a nagyja már megvolt a leszedéssel.Nem semmi mutatvány lehetett, de a lényeg, hogy már a kezeid között vannak a virágok.
    Dani,
    én sem hallottam merre járhat Álomhajsza, de nagyon bizom benne, hogy előbb utóbb csak előkerül.

Derű, mosoly, tudjátok....

lujza5353, sutimami57, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
  11. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Ez csúcs Marika..
    Ennyi finomságot le is írni...csorgott a nyál a számból, pedig nem régen ebédeltem...:)
    Utólag én is kívánok az Ünnepeltnek, Nagyon boldog születésnapot !
    Élvezzétek az életet sokáig együtt ! :):)

Amennyiben érdekel...Jön.:https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.18108/

lujza5353, sutimami57, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  12. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép napot kívánok mindenkinek!Marika ennyi finomság jaj de éhes lettem!Boldog születésnapot kívánok a papának!,neked meg jó készülődést,biztosan finom lesz minden!Álomhajsza a szomszédom,és mostanában ritkán látom a hőmérőjét világítani!Lujza szörpöt készítesz az akác virágból?Mimikém vigyázz a fejedre,mert hátha nagyon beütöd, és az rosszabb ha felrepedne!Legyen szerencsés napotok!

lujza5353, sutimami57, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Sali, Lujza, nem tudom feljebb rakni, mert ott a plafon közel. :) Majd megszokom.
    Kisétáltam ma megint magam. Ügyeztem.

lujza5353, sutimami57, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Ó Dani, de jó hogy mondod, alig vártam már a vendégmunkások érkezését.Most remélem nem felejtem el!!!Bááár szombaton,.....na majd meglátom.

lujza5353, sutimami57, mimi és 3 más kedveli ezt.
  15. Álomhajsza76

Álomhajsza76 Fórum hercege

Puszi pacsi

ki keresett?
    itt vagyok,egész 7-en a szülunapomat intéztük,tegnap bili,ma megyek vidékre ott is buli..bocsi ha nem jelkeztem...élek nyugi

7 végén kipihentem a kórházat meg egyebeket..köszönöm keresztapus a fotókat,mindenki rajta csak te nem...nem baj majd egyszer csak összefutunk remélem.
    most futok a buszhoz

pusszancs

lujza5353, sutimami57, mimi és 3 más kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok ! Úgy elrepült ez a nap, hogy észre sem vettem. Már a reggelem cifrán alakult. Megkávéztam, üldögéltem a gépnél, a gerincem meg csak fájt, egyre fájt.Kivittem az éthordót aminek egy kis szekrénke van csinálva a kerítésre, alig tudtam visszamászni. Gondoltam, hogy a tegnapi hegymászótúra miatt nem lesz kellemes a reggelem, na de ennyire???:oops::oops:
    Jöttem ,mentem, behoztam a garázsból a akácvirágot, lesz ami lesz, ezt bizony fel kell dolgozni. Aztán véletlenül ránéztem a gyógyszeres táskára. Hát én olyan, de olyan cifra bakamiatyánkot szavaltam el, hogy a tesóm ijedten szaladt ki a fürdőből, hogy szent isten mi történt??? Hát csak az történt, hogy én reggel elfelejtettem TMK-zni. Nálunk a TMK a gyógyszerbevételt jelenti, mivel az is tervszerű megelőző karbantartás (szerintünk):p Én balaga szerencsétlen nem vettem be smmilyen gyógyszert, a gerincem majd szét szakadt, fájt a fejem, a vérnyomásom az egekbe járt. mert ugye a energiaitalt megittam a kávéra:oops:
    A tesóm meg is állapította, hogy engem sem fognak ellopni az eszemért. Ezek után hiányosságok pótlása, helyreállt a rend és nyugalom nekiálltam a virágoknak. lecsumázva 3 kg lett,Az akkora mennyiség, hogy a 25 literes lábasomba nem fért be egyszerre,meg kellett mindig várnom,amíg összeszottyad egy kicsit. Hűűűűű de unalmas munka volt.... Már láttam is magam amint a zárt osztályon egy gumiszobában akácvirágot csumázokxDxD

Közben csak úgy mellékesen befőztem 5 kg epret dzsemnek, mert ismét kaptam 700 forintos epret a TESCO-ban. Az már üvegekben van, az akác várja a sorát de majd holnap folytatom. Ennyit a napomról.
    Marika ! annyi finomságot soroltál fel itt, hogy nekem is összefutott a nyála számban. Én meg itt tengődök vajas kaláccsal, ami mellé jughurtos eperturmixot kortyolgatok, és sajnálgatom magam a szomorú sorsomért.xDxD Én biztos vagyok benne, hogy ami otthonkészül, az is nagyon finom lesz.
    Lassan vár az ágyikóm, pizsamaosztás következik. A TMK-tt bevettem, mehetek aludni
    Mindenkinek jó éjszakát :Lujza

szöszi50, sutimami57, mimi és 3 más kedveli ezt.
  17. Sali~*.*

Szép idő volt ott a szomszédban? ;)Ezermesterboltot megtaláltad?
    Szia Lujza!:)
    Örömmel olvastalak! Ez aztán a serénykedés, jól bírod! A sok finomság nem kevés munkával jár. Vigyázz kérlek magadra, hisz belőled csak egy van! Jó éjszakát neked!;)
    Marcsikám!:)
    Ahogy már írták is előttem én is ott voltam a he;)lyszínen és bizony nagyon éhes lettem olvasva a sok finomságot.
    Még egy kis kitartás, gondolom elfáradtál kissé az előkészületekbe. Holnapra kívánok szép napot.
    Szia!
    Jó bulit neked! Vártunk a találkozóra, hiányoztál, jó lett volna találkozni veled is.:)
    Szia Szöszkém!:)
    Hogy haladsz az eventekkel, vagy az utolsóba bele sem kezdtél? Hogy alakul a sétálgatásod? Lassan itt a lagzi is, meg a tali is...
    tudod jó lenne, ha sikerülne.;)

szöszi50, lujza5353, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  18. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    Hazaértem a munkából. Hatalmas vihar volt este 8 óra felé megint!
    Letusolok még,aztán irány az ágy!
    Jó pihenést kívánok Nektek!

szöszi50, bündihugi, lujza5353 és 2 más kedveli ezt.
  19. -elzemari-

[​IMG] Jó reggelt.

Ajaj,olyan gyönyörű az idő végre, a napocska már az összes sugaraát szétküldte felénk.Az égen egy árva bárányfelhő sem kószál.Végre szép és derűs nap elé nézünk.

"Lehetne kedvesebb nekem tenger, berek, hegyek, zene.
    De ezt a kertet teszem jelenleg a legeslegszebb helyre.
    Reggelente felkelek , eszembe reppen menten, Kerge kert!
    Kecske mekeg, lehet enne, cseresznye, eper veres , menten reped!
    Felveszem cekkerem, kezem remeg , mert ez tetemes teher.
    Tehenet megfejem, tejet meg elteszem, eledel lesz zsenge gyermekeknek.
    Nem felejtem el, szemetet, levelet felszedve lesz kellemes e hely.
    Elmerengek :Lehetne ez EZER REGGEL veletek, csevegve, teljes szeretetben?"

Elhoztam nektek eme kedves verset, egy volt gazdatársam irta régen.Oly kedves nekem , mert minden szava aranyat ért.

A kutyák eteteése még folyamatban van, a piacozásnál is vannak hiányosságok.Az elefént , a kakas és a mókus kiszolgálása folytatólagos még.

Verőfényes, símogató, jókedvrederítő napot nektek is, mert nálunk olyan van ma.

szöszi50, Fatther, suba_klara és 3 más kedveli ezt.
  20. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Hatalmas élmény volt olvasni írásaitokat! Marika, kedves Férjednek kívánok én is boldog születésnapot, jó egészséget, és nagyon kellemes, vidám ünneplést!
    Nagyon jókat írtatok, de nekem most futás van, kora reggel fel raktam a nagy fazék tyúkhúslevest, a tyúk pörköltet, mert annak sok idő kell, most neki állok a hatlaposnak, csokinak, mosogatásnak, meg mindennek, ami tegnap el maradt, mert a papesz délután menni akar kincsvadászni, nem tudom, hogyan végzek. Holnap jönnek a gyerekek, így ma előre készülök, a többi holnapra marad.

Tegnap ovis kiránduláson voltunk, nagyon jó volt, őszre is kértünk egyet. Sopronban töltöttük a napot, érdekes volt, vidám, sok szépet láttunk, sokat nevettün, szuper volt. Most viszont rohanok, mert muszáj. Szép napot, jó játékot!

szöszi50, Fatther, suba_klara és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.