Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép napot kívánok!Nagyon igazad van Marika,egyszer majd csak lesz mindenből,úgy mint eddig!A pecázással nagyon carul állok,a keresgélésnél kész a felhőm,azért még csinálgatom,mert tudod aˇ" reményhal"!további szerencsés játékot,és szép hétvégét mindenkinek!

kelleri, Sali~*.*, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
  2. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Nagyon sokat távol vagyok mostanában. Ha nem lenne segítségem a Farmos életben már abbahagytam volna. Annyi a tennivalóm,hogy nem elég jóformán a 24 óra se.
    Eltettem 88 üveg baracklekvárt,elkezdtem levágdosni a kakasokat,tyúkokat. Nagyon kövérek és megfulladt már kettő. Jó helyen lesznek a fagyóba. A kertet csináljuk Antimmal,de nagyon sok idő nincs rá. A fiam,dolgozik,tanul,vezet stb..Csabi is segít,mire hazaértem munkából a barackot mindég leszedte. Most éppen mosogat amíg én irok Nektek. :)
    Kacsát tettem a sütőbe,azzal így nem sok bajom van. Tegnapról maradt karfiol leves.
    Jövőhét végén elkezdem a nagytakarítást.Zsolti is várható már,hogy költözik,de eddig mindég közbejött neki valami..kicsit türelmetlen vagyok már..
    Az idő pokol meleg,utálom nagyon. A héten délutános voltam,így megúsztam a délutáni meleget. Este már jó volt haza bringázni. Jut eszembe,azt is vinni kellene szerelőhőz,mert valami recseg-ropog amikor tekerem. Igaz nem folyamatosan,de elég hangosan. Ha éppen elmegy valaki mellettem,nagy szemekkel lesi,hogy mi az a hang. :)
    Most ennyi voltam,de jövök amikor tudok!
    Vigyázzatok magatokra,nagy ölelés és sok puszi!

kelleri, Sali~*.*, sutimami57 és 6 más kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Bocs, de megint a bajommal házalok. Nem elég, hogy megfáztam, de összeszedtem egy arcüreg gyulladást is.
    Mondhatom remek...
    Szia Klári !
    Valószínűleg a lánccal van gond, azt kellene lecserélni, de a fogaskerékkel együtt. A már a múlté, hogy kiveszünk egy szemet a láncból, attól még az ki van nyúlva.

Szia !
    Hozzád hasonlóan én is szeretem a pikáns ételeket és szintén hozzád hasonlóan nekem sincs még csincsillám.
    Egyszer talán, mire kivonják lesz. De költeni nem költök rá.

4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó...
    Ó a pecázással én már nem is foglalkozom, horgásszon az akinek van türelme, meg persze csalija.

Klári,temérdek munka amit te csinálsz.le a kalappal előtted.Ennyi lekvár te jó ég, ezt még nézni is elég tetemes, nem eltenni.Neked igazából nem is kellene farmozni, mert igazi farm van nálatok.Ki vannak tűzve a feladatok, állatok, gyümölcsök,
    ember legyen a talpán, aki mind megbirkózik vele.de rajtad nem tud kifogni semmi sem.gratulálok neked, fantasztikus gazdasszony vagy az már biztos.

Dani, erre szokták mondani a baj nem jár egyedül.Szegény, igyekezzél mielőbb meggyógyulni!!!!

Szöszi, tojd le a horgászatot, amit ad az a hidegvizre elég csak és még munka is van vele.

Megyek újra a gazdaságba, mert egy kicsit kapálgatok, aztán kiviszem a csalánt a piacra, mert még mindig tartja magát az ára.

5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok ! Dani ! A náthának nagyon gyakori szövődménye az arcüreggyulladás.Érdemes veleorvoshoz fordulni,eggy kis antibiotikummallmegküldeni. Amúgy meg nagyon jó házi praktika a gőzölés kamillateávval.és abba egy evőkanálnyi szódabikarbóna. Vigyázni kell vle,mert nagyon habzik, viszont agyon hatásos.É még kezdő koromban tanultam egy öreg gégésztől. Gőzölés után éjszakára meleg só az arcodra. 2 nap alatt ki lehet belőle keveredni. Nekem az allergiám miatt gyakran van,és ez a módszer mindig bevált.
    A csincsilla miatt ne mérgelődjetek, következő hétvégén cserenap lesz, akkor lehet hogy hozzá tudtok jutni.
    Apropó cserenap.Majd még megírom de mindenkit kérek, hogyha van a raktárban porosodó teményes ólja, ami már felesleges,megköszönném, ha eljuttatná a legkisebb farmomra az imelda 166-ra..Ezen a farmon akarok terményeket előállítani.
    Ma csendes napot tartunk farmokat rendezgetünk.Mivel lusta voltam főzni, sütőzacskóba tettem csülkötmeg újkrumplit, aztán be a sütőbe, mennyei étel lett belőle. Most meg egy gyors süteményt találtam ki.Sütök egy piskótát, feldarabolom, mint az aranygaluskához,a tetejére teszek baraclekvárt, arra tejszínhabot, arra meg csokiöntetet. 20 perc alatt kész, aztán lehet nassolni.(meg híznixDxD)
    Marcsi örömmel olvasom, hogy teged is sikerült megfertőzni a lekvárkészítéssel.:):)
    Betegeknek gyógyulást, mindenkinek szép vasárnap délutánt kívánok: Lujza

6. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szeretem ezeket a ritka, de jó kis beszámolókat.

Dani nemáááá... :(
    Gőzölj óránként 5 percet. :)

Tényleg fertőző a barackbefőzés, én is rakok el kb 3-5 kilót. Teljesen jól meggondolt oka az, hogy a barack két évenként van. Ráadásul ennyi és ilyen olcsó már száz éve nem volt. :D Igazából szeretem csináli, de helyem nem sok van, spájzom meg nincs.

7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

kelleri, Sali~*.*, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  8. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!Mimi sajnos csak két évente teremnek ilyen jól a fák,és most minden cseppje kincs!Nálunk is a kibővült családnak majd jó lesz amikor kapnak egy-egy üveggel!A pecással már nem is törődöm,amit ad azt elpecázom,és kész!Klárikám jó felöletek is hallani?,nagyon szorgalmas,és ügyes asszonyka vagy.Teljesen önellátó a háztartásod,csak gratulálni tudok!Dani jobbulást kívánok,és amit Lujza mond az nagyon jó tanács!További szép napot,és szerencsés játékot kívánok mindenkinek!

kelleri, Sali~*.*, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  9. Koppi

Hej, de gusztusos,,,kérek belőle...:)
    Valamint köszönöm a jó tanácsot is
    Szerintem hétfőn fölkeresem a dokinénit, hogy írjon ki rá valami ütőset, mert nincs itthon egyetlen általad írt alapanyag sem.:)

kelleri, Sali~*.*, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek ! csak gyorsan bekukkantottam,de látom,még mindenki álmos, vagy alszik.
    Nekem korán kellett kelnem,mert fodrászhoz megyünk. Holnapra be van tervezve egy sümegi várnézés a Sütikével és a barátnőjével, ilyen pemettel a fejünkön mégsem illő oda állítani:oops:
    Úgyhogy ugrás az autóba, , jöjjn a szépülés.
    Legyen szép napotok:Lujza

11. -elzemari-

[​IMG] Sziasztok.

Aszta Lujza,
    ez aztán a program.Érezzétek nagyon jól magatokat, s a mese meg készüljön ám róla.
    A nasival csak az a bibi, hogy közöttünk van egy képernyő és a boga életben sem akar átjönni rajta.Igy nekünk marad egy kis nektarin, ami most éppen hül a hütőben.

Na engem azért annyira nem fertőzött meg a lekvár készités, mert miután vasárnap , vagy szombaton, én már nem is tudom, elkészült, másnap telefonál a barátosném, (mert tőle kaptam a kb másfélkiló barackot)hogy van még öt kiló barack, nem akarom eltenni?Ha én ezt értem??..
    Vajon miért nem lehett a másfélkiló helyett a többet elhozni,és akkor azzal a hevülettel elkészitettem volna.Na de mindegy is, igy aztán lemondtam a barackról, mert ma is más dolog volt, már hajnalban keltünk és indulás volt, s kb.tizre értünk haza.Utána még jött a házi takaritási művelet, amit ugye elvállaltam.Mire végeztem még a bugyogóm is vizes volt,igy aztán a mai konditerem rendben megvolt, sőőőt még a méregtelenités is.Csupa haszon, nem??

Mimikém,
    jó lekvárkészitést, még az illata is olyan finom, ahogy belengi a lakást a finom sárgabarack illata.A nagynéni a szekrényben nevezett ki egy rekeszt a lekvároknak, mert nekik sincs spájz.

Vidámság és derű lengjen körül benneteket.

12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Na az még odébb van. Reggel bejelentkeztek a fiamék ebédre. Igenám, de most rendelt kaja van, nincs itthon semmi nekik való (mindenallergia). Piac, lecsóhoz való, főzés, utána elcipeltek autóval a mosodába, szőnyegmosni. Már előre izgultam, hogy fogom hazacipelni, vizesen ugye még nehezebb. De a véletlen segítségemre sietett. A biztosítós ügynököm is ott mos, és hazahozott. :D :D
    Holnap rendelőintézet, leletért. Majd utána veszem meg a barackot, mert aki ígérte, nem tudja prezentálni.
    Na majd meglesz.

kelleri, Fatther, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
  13. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marcsi, akkor neked is megvan a mindennapi programod, nem igen érsz rá unatkozni.
    Délután elmentünk a tesómmal egy kis bevásárlótúrára, csak amúgy lájtosan, semmi extra. Így is sokkal könnyebb volt hazafelé a pénztárcám, és még az autó sem szakadt meg.Most meg gyorsan megmostam az autót holnapra csilli-villi legyen. Még jó, hogy a Sütike időnként beleül, mert esküszöm megenné a kosz az autót. lyenkor viszont nincs mese, meg kell fürdetni.Még az ablakok hátra vannak, de muszáj közben pihennem egy keveset. Erről jut eszembe egy régi sztori. A lányom úgy 6 éves lehetett, amikor húsvételőtti nagytakaríítást csináltunk, ami ugye a szekrények elhuzásával járt annak idején (már nem ). Na,hát a szzekrény hátulja nem volt éppen patika tiszta, nekiálltunk a gyerekkel kisuvickolni, amikor megszólalt egyszem gyermekem- ugye anya még jó, hogy vannak ünnepek, különben megenne bennünket a kosz.- bumm megállt bennem az ütő, de aztán elnevettem magam, és elég cifra előadást tartottam a hetenkénti szekrényelhuzogatásról, meg arról is, hogy a drága jó édes apukája hol a boga éetben csavarok, amikor ennyi munka van Ez csak úgy eszembe jutott........
    Na,megyek abalakot pucolni, meg szőrteleníteni az üléseket, mert Csipike nagysága már megint a kocsiban tartózkodott.
    Később még benézek: Lujza

kelleri, Fatther, Sali~*.* és 6 más kedveli ezt.
  14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt Épek!+
    A gyerekszáj... Csuda dolgokat tudnak megfogalmazni. És őszinték. :D:D
    Vittem a Kuckóba is reggelit, van még, hozok nektek is egy szendvicset.
    Milyen program lesz Sütivel? Érezzétek jól m,agatokat!

Dani, hogy vagytok? Remélem már jobban.
    Marcsikám! Mesélj valamit nekünk, hiányoznak a történeteid! Mivel kevesebbet tudok írni, csak benned van a reményem, hogy írsz.
    Klári? Rendben mennek a dolgaid? Zsolti mit fog dolgozni ha már veled lesz? Múlt heti pesti látogatásomkor jártam az egyes metróval, gondoltam Zsoltira, de ellenkező irányban volt dolgom és időre, így személyesen nem találkozhattam vele. :)

kelleri, Fatther, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  15. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!Nagyon uborka szezon van itt nálatok!;)Remélem,hogy nincs senkivel baj?Nyaralás,betegség,meg a többi dolgok tartják távol az ismerősöket?Nálunk alakulnak a dolgok,csak lassan, mert várni kell,a munka lassabban megy mint a pénz!:cry:Holnap megint event:cry:,jajjj!.További szép napot,és szerencsés játékot kívánok!:)

kelleri, Fatther, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  16. Koppi

Szia !
    Nagyont tetszenek a történeteid.....Kérlek add elő még és még...Isteni dolog olvasni ! :)

Szia Marika !
    Imádom a házi baracklekvárt !
    Anno szegény Édesanyám csinált és valahogy télre, mindig elfogyott....
    Azóta nem részesültem ilyetén örömből...
    Az én párom nem foglalkozik eme nemes hagyománnyal. Mielőtt megszólnátok érte, mondom, Ő éjjel nappal, dolgozik szinte, mert neki a Határidők az urak...könyvelő.....
    Ő keresi a pénzt én vagyok a nyugdíjas, de főzni azt nem tudok csak enni, de azt is módjával lassan.
    Tehát azóta nincs baracklekvár... :(
    Szia Margitka !
    Itt is vannak hullámvölgyek. Most nagyon az aljára értünk...:)
    A linkben a mai napomat olvashatod el. Itt nem akarom magam ismételni:):)
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/kuncogó-kuckó.16212/page-472#post-1016190

Ja, most megyek szundizni, mert holnap reggel 6 kor elveszik a gázt karbantartás miatt. A rám bízott kazánokat le kell állítanom....
    Van több is ezért korán kell kelnem.
    Érdekes lesz, mert 2 napig nem lesz ilyen szolgáltatás az egész Városban...
    Találkoztam egy házbélivel és Ő kérdezte: Ha elveszik a GÁZ-t akkor le sz melegvíz?
    Mondtam neki lesz, ha rezsón fölmelegíted.....:D :)

Jó éjt Nektek !

Utoljára szerkesztett: 23.7.19
    kelleri, Fatther, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
  17. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Szia!

Semmi probléma. Ha nem hiszed, olvasd tovább.

Tudjátok milyen event volt 19 nappal ezelőtt? A Függőség Napja.

Hírek szerint játékba kerül a Kék Bogyó. Állítólag jön az orrszarvú terményese.

-ciklon73-, kelleri, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  18. -elzemari-

[​IMG] Jóóó reggelt!

Drága Mimikém,
    ha nem jön semmi közben, akkor vasárnap irok egy szép történetet.Addig kérlek várjál egy kicsikét.

Dani,
    ha lesz ősszel találkozó, szóljál rám előtte, hogy vigyek neked egy üveg baracklekvárt.Nagyon szivesen megosztom veled az én spájzom tartalmából azt az üveget.

Szöszikém,
    semmi para, én is csak elkezdem, de nem tudom jutok e valameddig, mert több elfoglaltságom is lesz, mint a játék.Addig játszál, amig kedves leled benne.Ha kihagysz egy egy eventet a játék nem áll meg, csak kiveszel egy kis pihenőt.
    Olvasom, hogy azért halad a minka nálatok, tudom nem könnyű időszak ez most nektek.meglátod, egy kettőre azért készen lesz és majd csak egy kis futó emlék lesz, hoyg volt egy fürdőszoba felújjitás is valamikor.

Leho kedves,
    tudod nekem nem csak "19 nappal ezelőtt? A Függőség Napja."volt az a bizonyos nap, mert minden nap azzal kezdődik, hogy kapom a kis kapámat és a kosaramat és irány a gazdaság.Itt Alsódughagymafalván szorgos népek laknak és végzik a nem könnyű munkát.
    Ám mióta vannak ezek a génkezelt fák, azért valjuk be mennyivel könnyebb már az élet.Reggel nem kell bajlódni a kakasnak, hogy elkapja a gólyától a tojásokat, én lekapkodom a fáról.A kecske sem bajlódik a tejjel, mert a kecsketejfáról az is elérhető.Nem kell bibelődni a tehenek tőggyével, mert a tehéntej is frissen üvegbe töltve várja hogy leszedjem az ágakról.
    Arról már nem is beszélve. hogy egy kis ráforditással-ha nem számolunk utána-már mixergép késziti a fararanyat is. Nem kell görcsölni, hogy mikor érem már el
    az áhitott 200, 250, 300-as szintet.Veszek szintlépő csomagot.Igaz a mi falunkban smucigok az emberek inkább reggeltől estig nyomatják a munkát, de nem élnek ezzel a lehtőséggel.Azt vallják, az az enyém amiért megdolgozom.

Jó hogy emlited a Kék Bogyót is.Tudod itt felénk, csak a Dili Bogyót ismerem,szokta is mondani Lidi barátnőm, hogy Te Mari, miért nem kapsz be néha egyet egyet belőle.Á én mindig elhajtom a bogyójával együtt, mert inkább egyetértek Sopánkával, aki meglátogat egy egy kávé erejéig, s elzsörtölődik kicsit, hogy hej meg haj, aztán megyünk tovább.

Felcsigáztál nagyon az orszarvú terményesével.Hááát hallod, kiváncsi is vagyok, hogy vajon mekkora terület kell majd nekik, hiszen jó nagy állatok ezek. Meg aztán most itt vagyok a dilemmában, hogy vajon melyik orszarvú következik az északi, vagy a déli szélesszájú orszarvú?Végül is azt gondolom nekünk mindegy is, csak sikerüljön jó nagy terményt elérni náluk is!!

Legyetek jókedvűek, mert akkor a világ is megszépül!!

Utoljára szerkesztett: 24.7.19
    kelleri, Fatther, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
  19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Már elküldtem, mikor rájöttem, hogy Zsolti már nem is ott dolgozik. Ugye?
    Legyen jó napotok! :)

kelleri, Koppi, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  20. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!Leho igen lehet,hogy ez már függőség,mert én is úgy vagyok mint a Marika,ha nem csinálom hiányzik,de amikor már ennyi event van ,akkor elgondolkodom egy kicsit,és azt veszem észre,hogy már csinálom is!Drága szomszédom,Sali mindig biztat,és adja sok tanácsot ami jól esik .Olvaslak benneteket,és mindig onnan veszem a jó ötleteket,amit nagyom köszönök szépen,nagyon jó kis csapat van itt is meg az ötletelőknél is!Annyi sok segítő ember van,és ez viszi szerintem a játékot előbbre!További szép napot,és szerencsés játékot kívánok mindenkinek!

kelleri, Koppi, Fatther és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.