Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    De kár, hogy rossz billentyűt nyomtál meg...:(
    Én is jártam már így. Ilyenkor megfogadom, hogy először Wordban írom meg a történetet és onnan emelem át ide, de elfelejtem mindig..

2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Megyek Kispestre dokihoz. Lejárt a házidokinak adott szakorvosi féléves engedély, azt újítani kell, és a házival is meg kell beszéljek pár dolgot.
    Visszatérve a képeidre: természetesen nem baj, ha nem pont ilyen, csak a hangulata, színösszeállítása pont ide illik. :) És ha valóban van kedved hozzá, szívesen veszem tőled. ;)
    Messengeren meg lehet téged találni? Szoktad használni? Kérdeznék pár dolgot. Bagolyban írj telefonszámot légyszi'.

szöszi50, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

lSziasztok! Végeztem a háztartással, legalább is úgy döntöttem, hogy ennyi volt,kész. Megiszom a délutáni kávémat, közben folytatom a történetemet.
    Előszőr is nagyon köszönöm ,s tobábbítottam Encinek a jókívánságokat. Jelenleg úgy néz ki,hogy jóindulatú folyamatról van szó, annak ellenére hogy rendkívül sok megnagyobbodott nyirokcsomót találtak nála testszerte. Egyelőre nem tudják az okát, vettek szövettant, keddre várható az eredmény, meg addig még megnézi hematológus is, hátha az kitalál valami okosságot.
    mindezek eseménnyek között felhívott a doktor felesége, hogy nem vállalnák e be egy pici kutyát,amit mentettek és örökbe fogadták, de gyenge, vitaminhiányos stb. Először nemet mondtam, de Etelka igen meggyőző tud lenni, végül igent mondtam neki, hogy 8-ától 21-áig vigyázok rá. Aztán a múlt pénteken este felhívott a gazdi sírva, hogy a kiskutya nem eszik, gyenge, őneki még nem volt kutyája, nem tud vele mit kezdeni.Mondtam neki, hogy vigye vissza a doktorhoz a délutáni rendelésre, aztán szombaton reggel hozza el .Az esti rendelésre nem értek oda, aztán szombaton reggel odahoztak nekem egy kis 3 hónap körüli vakarcsot, 41 fokos lázzal teljesen kiszáradva, véres hasmenéssel, a szőre marokszám kihullva. Azt hittem, befonom a szemöldökömet!!!! A doktor elutazott, a gazdi ott zokogott, a kiskutyában alig volt élet. Anyám ideges úristenit, most mi lesz. Mondtam nekik, hogy garanciát nem vállalok de megteszek mindent. Elküldtem őket az állatpatikába, hozattam ezt-azt, felhívtam a menhelyeseket (tőlük fogadták örökbe) kértem onnan is ilyen olyan gyógyszert ,lehúztam a lázát, fecskendővel elkezdtem itatni, gyógyszereket adtam neki, kiürítettem az állatgyógyszeres fiókomat, ráment az egész napom, de este már úgy nézett ki, hogy talán megmarad. Hétfőn referáltam a doktornak, azt mondta,ő sem tudott volna mást tenni vele. Aztán egy hét alatt a szépen meggyógyult a kiskuya, egy tündéri , aranyos kis jószág lett belőle, csak olyan rossz,mint az ördög.
    Itt tartunk most. A gazdik örömködnek, én három napig csak lopva aludtam tőle, de megcsináltam, és most roppant büszke vagyok magamra. Rengeteg tápot, méregdrága konzervet idehoztak neki, és ő mit szeret? ...a főtt ételt, főleg a levest. Mindent megeszik, ha levessel nyakon van öntve. (kivéve tápot). Ma azért kellett levest főznöm, hogy a kisördög tudjon ebédelni. Ámbár nagyon finom lett,úgyhogy én is ettem belőle.
    Szóval így teltek a napjaim, tele feszültséggel, sztresszesen,de hálistennek úgy néz ki, hogy már visszaállunk a régi kerékvágásba.21-én elviszik a kikutyát, és utána nyugtom lesz.
    Közben az eventeket is csinálom, a tenyésztés az tegnap elkészült,az édes élthez már csak néhány felröpi kell, a gazdakörisnél az utolsó feladat arany és gyémánt szintje van hátra.
    Marcsikám, nagyon szépek a képeid, kívánom, hogy még nagyon sokáig festegessél örömmel.
    A melegről annyit, hogy a homlokra tett hideg alattomos melléküreg gyulladást tud generálni, de egy palack jeges víz vékony ruhába csavarva, a nyak két oldalára rakva pár percen belül enyhülést hoz. próbáljátok ki. Ott megy ugyanis az agyba futó két fő verőér, és ha az agy lehűl, az kiadja a parancsot, hogy csökkent a hőmérséklet.
    Azt hiszem ennyi elég is volt belőlem mára.
    Legyen szépdélutánotok: Lujza

Visszajöttem,hoztam egy képet a gyógyult kutyáról

https://scontent.fqpj1-1.fna.fbcdn....=72051a966658b80af079c0c6dc45c87f&oe=5DCCDE73

Utoljára szerkesztett: 11.8.19
    KISHONŐR, mimi, linzenpolc és 5 más kedveli ezt.
  4. Koppi

Szia !
    Encinek én is jó egészséget kívánok !
    Azért nem semmi amit azért a kiskutyáért véghez vittél. Látszik a képen is, hogy erősen "tápos" a lelkem.
    Aztán, mellette még eventkedsz is és nem rosszul !
    Le a kalappal előtted.
    Ezt az energiát őrizd meg sokáig !

5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Mire végig olvastam írásaitokat, fel is töltődtem...vigyorgok, mint a tejbetök. Lujza, nagyon örülök a jó eredményeknek, remélem, hogy így is marad, és még sokáig élvezzük Enci társaságát, erőben, egészségben!
    Neked is csak gratulálni tudok a leg újabb bravúrhoz, a kicsi kutyával! Tényleg, le a kalappal! Szuper ügyes vagy. A kis kópé nagyon aranyos. :) Hogy jönnek ki a cicákkal?
    Marika, a festményeid nagyon szépek! Pesten láttam őket, de valóban, egyre jobbak, és bátrabbak! Mindegyik nagyon tetszik, de nekem is a fák a kedvenceim.

Az idő remek erre is. Ma délután be ültem a kocsiba, aztán hamar ugrottam is fel, mert azt hittem, oda ég a hátsóm..

Az eventekkel én is úgy vagyok, ha tetszik csinálom, ha nem tetszik, nem csinálom. Ez az édes azért jó, mert csak magától megy....a felhő meg van, meg egy ablak még. Amennyi röpi lesz, annyit pakolok. Sok időm nincs is mostanában, de azért próbálok jönni.
    Most pedig megyek a farmokra...:) :) Szép délutánt!

Koppi, szöszi50, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
  6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Lujaaaa,
    nahát ezért az irásért nagyon kár lett volna ha elmarad.Először is osztozom az örömödben, hogy Encinek" csak"a megnagyobbodott nyirokcsomók okoztak gondot.Reméljük a legjobbakat, addig is minden erőmmel szoritok, hogy ne legyen komolyabb baj.Ti olyan erős fából vagytok faragva, hogy nem is lehet!!!!!!!!!!
    Aztán a te bravúrod, hááát az mindent felülmúl.Én nem is tudom, hogy mi lenne a dokival nélküled????Jól kifogta veled Amerikát!!!!Meg aztán a környék is, hogy odaköltöztél.

Én a hidegvizeketől félek, maximum a csapviz, mert az én agyamnak már csak egy kis hőmérséklet csökkenés kellene,mert tisztára elfogok lustulni, itt ebben a vakond üzemmmódban.A legszükségesebb dolgokat intézem csak.Az éjjel is csak arra ébredtem, hogy húúú de megizzadtam.Mit volt mit tenni, sétáltam egy kicsit, olvasgattam egy kicsit, hátha egyszer csak reggel is lesz.Reggel is lett, de nem voltam nagyon fitt azt már megmondhatom.A fülem szerencsére úgy tűnik, hogy rendben van, még csöpögtettem amit irtak, és holnap még vissza kell mennem megmutatni.

Ma azért még a Papának sütöttem egy kis zabpelyhes kekszet , mert a lelkemnek nem volt már nassolni valója.Ebédre meg csak egy kis burgonyaleves tumixolva, mert azt nagyon szeretjük hidegen.Rakottkel tegnapról, igy aztán a konyhai event nem volt hosszú.Délelőtt telefonált a szomszédasszonyom, hogy van uborka menjek le, és tehetek el kovászolni.S még kaptam tőle akkora pattiszont, mint a fejem.Igy aztán a holnapi ebéd is meg lesz.Már ha lesz aki megcsinálja!!!!

Mosoly........

Utoljára szerkesztett: 12.8.19
    Koppi, Fatther, szöszi50 és még 1 ember kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziaszotk! A guta üt meg kora reggel.Az órán a gazdaköri eventhez még most is 141 órát jelez a kép,miközben az event tegnap este véget ért :mad::mad::mad: Még meg is jegyeztem, hogy ez az event sose ér véget ??? Megvolt hozzá mindenem, gondoltam majd reggel befejezem, mert fáradt vagyok. és most elúszott a legfontosabb két utolsó rész:cry::cry::cry:
    Most rohanok is csak panaszkodni jöttem, mert operába megyek, van egy kutya el van törve a combcsontja. Utána megyek és kiváltom az autómat a szervízből, mert persze annak is most kellett elromlani. Ne ám hogy rámpenészedjen a nyugdíj:oops::oops:
    Legyen szép napotok: Lujza

8. Koppi

Szia !
    Egye kánya, kellemetes időtöltés Neked !
    (A kicsi kocsit, kicsi pénzért tedd magadévá:):))

sutimami57, -elzemari- és szöszi50 kedveli ezt.
  9. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!Nagyon jó,hogy Lujza megjöttél!,nem semmi ami veled történik,de annak nagyon örülök,hogy a tesódnak nincs remélhetőleg komolyabb baja!Amit azért a kiskutyáért meg tettel nagy elismerés jár mindenkitől.Nagyon elérzékenyültem ahogy leírtad,a gazdája hálás lehet neked!Nálunk sem tud a nyugdíj megpenészesedni,éppen most jött meg a férjem a postásól!:cry:xDA mai baki nekem sem maradhatott el azt hittem,hogy csak a fejadagokat kell beadni az utolsó résznél,és be is adtam,na azt nézést láttátok volna ahogy én néztem,hogy ott vigyorognak rám a vizes micsodák,és persze az nem elég!Az még csak a fele lett meg,de azt is beadtam,ne hogy csak ennyi legyen a károm!:cry::oops:

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  10. -elzemari-

[​IMG] Sziasztok!

Majd elfelejtettem, hogy ma event inditás van!!Még szerencse, hogy kéznél van a [​IMG] , és igy hamar oda is értem!!

Húúú, de piszok meleg van.Ráadásul a konyha ablakom nyitva, mert ott melegszik, érik a kovászos uborkám!!

Kivánok mindenkinek egy jó hideg limonádét!!

szöszi50 és sutimami57 kedveli ezt.
  11. Koppi

Szia !
    De jó, hogy szóltál ! Mióta Hagymácska nincs nem figyelem/figyeltem az eventek kezdetét, hiszen Ő értesített mindenről... :(
    Nagyon szépek a festményeid. Hozz minél többet, hogy megcsodálhassuk...:)

Ma Sütike biztos jól érezte magát, mert r.-dt meleg volt...:D:D
    De holnapra a Dunántúlra jön az enyhülés.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Azóta Senki sem járt erre ?? :(:(

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"""" Egy, csak egy legény van talpon a vidéken,""""
    [ARANY JÁNOS] TOLDI - ELSŐ ÉNEK.

Utoljára szerkesztett: 13.8.19
    sutimami57 és szöszi50 kedveli ezt.
  12. -elzemari-

[​IMG] Sziasztok.

Danikám,
    könnyű neked a jól megérdemelt nyaralásod után, kipihenve, frissen, nem is csodálom, hogy aktivizálod magadat.Most majd átveszed a stafétabotot tőlünk!!![​IMG]

A Gyümölcsbólé szökőkút szépen halad a megszokott medrében.Először megszerzem a két bólét, s utána még ami belefér.
    Csinálja még valaki ??

Az Édes kalandhoz a vizpárnák, gondolom, már rendelkezésre álltak mindenkinek. Kivánom, hogy sikerrel járjatok a továbbiakban is, hiszen a nagymeleg úgy tűnik tegnap lezajlott, legalább is nagyon remélem.

13. Koppi

Szia Marika!

Hol a bot?
    Elkezdtem a szökőkutast, amikor rájöttem, hogy az első változatot nem csináltam meg.
    Így abbahagytam...:)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sütike azóta fázik, mert 22 - 25 fok van a Dunántúlon...

Marika !
    Ugye Neked ez megfelel hőmérsékletben? :):)

szöszi50, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Dani,
    na ez nem sikerült, mert a stafétabot kicsit hosszúra sikerült.
    A hőmérsekletet ami azt illeti, még mehet lejjebb, mert még ez nagyon izzadmányos.Na de mindegy is, majd elmúlik, mint annyi sok másik meleg.

szöszi50, sutimami57 és Koppi kedveli ezt.
  15. Koppi

Nálunk már csak 22 fok van, de eső nélkül.
    A meleg csak a déli részen tartja még magát: Szegeden 28 fok van e pillanatban...:)

16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Tudom,hogy mármindenki alszik, de azért bekukkatottam.Megjött hozzánk a a lehülés, de én olyan rosszul voltam, amíg nemstabilizálódott a front,hogy gyakorlatilag végig aludtam a délelőttöt. De olyan szinten, hogy azt sem tudom,hogy hogyan kerültem a heverőre. Mivel eyedülvagyok, csak én mehettem oda önként. Aztán arra eszméltem,hogy szakad az eső. Talán 5 percig ha tartott, de én olyan jól lettem azonnal,mintha semmi bajom nem lett volna.Így aztán délután elmentem a városba csavarogni, vettem ezt-azt, meglátogattam a tesómat, stb stb.
    Most viszont irány az ágy, itt a konyhában, mert a kiskutya miatt buckalakó vagyok. Ugyanis az én kutyáim jönnek-mennek éjszaka, ez a pici ördög meg beléjük köt.A német-juhász nem bántja,sőt pátyolgatja, de a Csipike az teljesen antiszociális, az nekimegy . Így aztán vigyázni kell rá éjszka is. Ha bezárom, akkor meg egész éjjel sír, akkor meg azért nem tudok aludni.
    Mindenkinek jó éjszakát: Lujza

17. Koppi

Szia !
    Tényleg aludtam már amikor írtál...:)
    Viszont remekül szórakoztam a soraidon... :D
    Csipike, mint antiszociális lény...:):)
    Nálunk most kemény 18 fok van és esik az apró szemű őszi eső. Kissé nagy a hőmérsékleti esés a tegnapi 34-35 fokhoz képest..

18. -elzemari-

[​IMG] Sziasztok.

Jól elfáradtam jöttem, mert épitem a kikötőket, hogy ez a nagy hajó ki tudjon kötni.Arról nem is beszélve, hogy bizony még a piacot is megjártam, mert bizony nem volt elég alapanyagom, amit a szükségletek megkivánnak.A kopasz ciprusok is ott lógatják a gyökerüket a mocsárban.Lassan lassan lehet majd a favágókat alkalmazni, hogy kidöntsék a fákat, s utána majd a kikötőben hasznositsák őket.

A gyümölcsbóléknál a kacskaringós szivószálak is érnek, dolog van bőven.

A hőmérséklet csökkent szerencsére, nem is bánom már.

Ti hogy álltok az evenetekkel??

19. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusztok!
    Felhívom figyelmeteket egy kis okos gazdatársunk megoldására a most kezdődött eventtel kapcsolatban. A Vitorlázás kora event csevegőében 12. oldal #235. Ha teli a pajta nem kell a kapa. :D

szöszi50, -elzemari-, boragi34 és 2 más kedveli ezt.
  20. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Hamar be ugrottam. Tudom, hogy mostanában ritkán vagyok, de minden okom meg van a távol maradásra. Na, nem a topik, vagy a kedves társak az okai, hanem az én saját dolgaim, ami nem mindig jó irányba halad.
    Nem akarom itt részletezni.
    Tegnap a guta ütés kerülgetett az idő miatt. Reggel neki álltam le vágni a füvet, vagy háromszor kezdtem el az utcán, mire be tudtam fejezni. utána az udvart is szemerkélő esőben csináltam meg.
    Ma indultam
    volna reggel Ajkára, persze, szakadt az eső.Így aztán mérgemben ki vasaltam a rengeteg mosott holmit, ami rám várt. Legalább nem fáztam. A mai eventet csinálom, aztán ha meg unom, nem csinálom. Olvastam én is ezt a pajtás megoldást, de nekem túlságosan drága, annyit nem ér meg. Vetek, aratok, aztán a szokásos csiga tempóban haladgatok. Most jól jön a barkács.....El is megyek melegebb éghajlatra, a jó meleg víz alá. Szép estét, jó pihenést!

szöszi50, mimi, Samborg és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.