Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Sziasztok.

Sajnos nagyon a béka ülepe alatt vagyok, azért is nem irok inkább.Az eventek elinditva, hogy meddig jutok, az majd később dől el.
    Nagyon tetszik a papagáj grafikája, ha én igy tudnák festeni te jószagú rezeda.

Koppi, szöszi50 és mimi kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

Drága, mi a baj? Itt a vállam...
    Felhő üzembe helyezve, pink kirakva. Most elsősorban a felsőbb szintekért tenyésztek, meglátom, mire elég a sztáp készlet.
    A főfarmon ugyan ültettem, de csak azért, hogy végre megértsem az event mechanikáját. :D

Koppi, -elzemari- és szöszi50 kedveli ezt.
  3. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép napot kívánok mindenkinek!A kedvem nekem is a bányász béka feneke alatt van!Tegnap sajnáltam a Danit,de remélem,hogy túl lépett a dolgokon!Nem írok mást mert megint csak baj lesz,de ha így megy akkor semmit sem fogok,sehová sem írni!A tenyésztés halad,de én nem csinálok mást!Marika mi a baj?,én is elő vettem az alkotó énemet,és most nagyon jól el vagyok vele,és még rá adásul szép is!Legyen további szerencsés napotok,és sok,sok ugrást a boomon!

miklos4949, Koppi és mimi kedveli ezt.
  4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Bocsi hogy folyton elmaradok, de mióta mondtam a doktornak, hogy csak akkor megyek,ha ég a ház, azóta folyton lángol az egész épület. Tegnap is, ma is opera volt, ma délután már nagyon fáradt voltam, hát nem elhívott egy sürgős műtéthez? Most értem haza.
    Az eventeket én elkezdtem, igazából tetszik is mind a 3. A tenyésztést csak bébi bumm-kor csinálom, a többire szépen termelgetek. Csak nyugodtan mint a nyugdíjasok.
    A farmra én is költök, persze nem annyit,mint a nagyon nagyok,de a prémium tagság és a gépek járnak nekünk. Farmaranyat viszont nagyon ritkán veszek.Igen megérősnek kell lennie, hogy én megvegyem .
    A gazdakör meg úgy ahogy van, nem érdekel. havonta egyszer végigzongorázom, amit be tudok adni azt beadom, aztán egyszer csak elkészül egy-egy feladat.Csak szépen sorba,mint a falusi bíróságon. :p:p
    Olyan hűvös lett nálunk, hogy pulóvert kellett elővennem. Ma meg is áztam, mert amikor elindultam reggel akkor még tiszta volt az idő, délelőtt leszakadt az ég, nálam meg semmi nem volt. Azt viszont nem értem, hogy egész nyáron a legnagyobb aszályban és kánikulában az autóban a tesóm tartott két pulóvert, meg 2 ernyőt vészhelyzet esetére. Most hogy lehűlt a levegő, most mindent kiszedett belőle. Mondtam is neki, hogy ugyan ki tud kiigazodni egy öregasszony logikáján???? A választ nem írom le......xDxDxD
    Most viszont pánikszerűen elvonulok aludni, és aki reggel 9 óra előtt fel mer kelteni, azt lelövetem a vadásszal. És holnap végre elmegyünk a sógornőnkhöz, mert a drága jó doktor vagy 3 faluban oltja a kutyákat délelőtt, mire beér a rendelőbe, arra én már sehol sem leszek.
    Mindenkinek jó éjszakát: Lujza

miklos4949, Koppi, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt.

Még csak fél 9 lesz, ezért csak kerítés mögül merek köszönni. Reggelihez is terítettem, majd kávét valaki hoz. :D

Még mindig nem értem, mit hova rakjak az eventbe, megyek újraolvasom.

miklos4949, lujza5353, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Mimi !
    Köszönöm a reggelit.
    Mellette én sűltkolbászt és kolbász zsíros kenyeret reggeliztem némi teával...:)
    Nekem is kész lett a felhőm. Csak néhány cilinderre/kalapra vártam, azért bíbelődtem még vele...:)
    Ám hiába használtam több luxus bájitalt, az eredmény nem lett luxus...

miklos4949, mimi, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  7. -elzemari-

[​IMG] Sziasztok.

Csak lesek ki a fejemből, hogy milyen felhő van kész Dani?Miminek is készen van a felhő, és még a pink ól is megvan.
    Nem tudom hol is tartok......

Drága Mimi,
    most aztán jól eláztattam a válladon a ruhádat.Remélem azóta már megszáradt.

miklos4949, mimi és szöszi50 kedveli ezt.
  8. Koppi

Szia Marika !
    Tényleg....a pink ól is összejött....:)
    Amúgy ez ott van ahol a papagáj van az esőerdőben és tenyészteni kell a madarakat...:)

Utoljára szerkesztett: 7.9.19
    szöszi50 és mimi kedveli ezt.
  9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Kedveseim!
    Ma megsütöttem a tócsit/lepcsenkát. Hozom nektek a gyűjteményemet.

• Nyers krumpliból
    • Tócsni, lapcsánka, bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, harula, huláble, kremzli, krumplibaba. Medvetalp, flatyesz, tacskedli, gulyka, krumplovnyik, matutka, placky,
    • svájci rösti,
    • a svéd rarakor,
    • az angolszász hash browns,
    • a magyar tócsi, tócsni, toksa (Észak-Magyarország),
    • macok (Jászság, Mátra),
    • cicege, tócsi (Veszprém megye),
    • lapcsánka (Somogy), (Baranya) és (Zala megye),
    • lepcsánka Hajdúságban, Nyírségben,
    • matutka (Közép-Magyarország),
    • krumliprósza (Somogy), (Baranya) és (Zala megye),
    • görhöny (Szabolcs-Szatmár megye),
      lapotyka (Vas megye)

• Főtt krumpliból
    • rösztli
    • beré
    • gánica
    • dödölle
    • prósza
    VÁLTOZATAI:
    • Almás: az almát is lereszelve teszik a tésztába, hagyma, tojás, liszt, só, bors, szerecsendió hozzáadásával ízesítik, tejszínes snidlingmártással tálalják.
    • Gombás: a nyers krumplihoz keverik a megtisztított, apróra vágott gombát.
    • Gombaporral: a reszelt krumplis masszába gombaport vagy gombakrémlevesport kevernek, néhány percnyi állás után sütik ki.
    • Görögös: tzatzikivel tejföl helyett.
    • Húsos: az előre elkészített, apróra vágott húsokkal, ennek hiányában töpörtyűvel dúsítják, tejföllel, sajttal megszórva addig sütik, amíg a sajt ráolvad.
    • Húsos–gombás: az apóhúsos variációja, melyhez párolt gombát kevernek.
    • Kefires: ízlés szerint sütnek rá sonkát, tesznek rá tejfölt, sajtot, esetleg mindet egyszerre.
    • Sokfűszeres: só, bors, kakukkfű, tárkony, petrezselyem, fokhagyma, hagyma kerül a tésztába.
    • Spenótos: a kisült szeletekre egy–egy kanálnyi párolt parajt, és előre elkészített tükörtojást tesznek.
    • Szűzérmés: kisütött szűzérme szeleteket csomagolnak a tésztába, majd a tésztát félbehajtva tálalják.
    • Pörköltes: gombapörkölttel vagy sima pörkölttel borítják, vagy félbehajtva töltik, de szűk lével.
    • Reszelt sajtos: tejfölbe kevernek snidlinget, petrezselymet, ezzel borítják, majd a tetejét reszelt trappista és füstölt sajt keverékével borítják.
    Ha valaki ki tudja egészíteni, kérem, tegye meg. :)

miklos4949, Koppi, szöszi50 és 2 más kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Én is nagyon szeretem, bárhogy is hivják.

miklos4949, Fatther, Koppi és 3 más kedveli ezt.
  11. Koppi

Szia !
    Részlegesen, mert épp most kezdem megunni és hosszút ültettem.
    A felhőt és a színes ólakat beszereztem.
    Részemről ennyi. Nem variálok tovább. /Juszt sem szedem le a mamutokat./

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ma sem volt itt senki...
    Lujzám merre jársz?
    Marika és Margitka, Mimi hol vagytok?

Utoljára szerkesztett: 8.9.19
    mimi, Fatther, szöszi50 és még 1 ember kedveli ezt.
  12. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Mimike! Jót mosolyogtam reggel a csendes bejövetelelden. Pedig már ébren voltam, mert ez a pici ördög naná,hogy felébresztett. Akkora hancúrt rendeztek az ablakom alatt a háromlábú barátjával, hogy én ugyan nem, de a Csipike felébredt rá,és figyelmeztetett, hogy helyzet van odakinn. A vadász meg nem volt itthonxDxD
    A felhősorom készen van, a csincsillám talán meglesz, de a gazdaköris biztosan nem, mert olyan gyéren jönnek a faágak, hogy igazából csak szemezgetni tudok azajándékokból.
    Az autóm bemondta az unalmast, tegnap úgy vontattak haza. Köpi az olajat, remélem csak hengerfejtömítés, ami elszállt. Mivel nem lehet beindítani, ezért szerdán bejelentem tréleres szállításra, aztán irány a szerviz. Azért csak szerdán, mert csütörtökön tudom kiváltani.Most kapott új gyertyákat, gyertyakábeleket, olyan szépen dorombolt,mint kiscica az ágyban. Aztán éppen bekanyarodtam a faluba, amikor csendesen leállt, és nem idult el többbé. A kifolyt olaj füstölt a motortérben, igazi élmény volt a hazaérésünk.
    Még jó, hogy klubtag vagyok, így a tréler nem fog pénzbe kerülni, csak a többi sallang. Szóval a nyugdíj most sem fog ránk penészedni.

Most morogtam a tesómnak, hogy mire ezt a sok léhűtő állatot reggel meg este ellátom, hulla fáradt vagyok. Holnap beadom nekik a veszettség oltást, aztán egy évig nincs rá gond. A kiscicákat ma beoltottam, mert hamarosan fokozatosan ki lesznek engedve, már elég nagyok, csak az alapvédettséget meg kell kapniuk előbb.
    A sógornőnktől tegnap kaptunk egy rahhedli gyümölcsöt, holnap lesz a napja, hogy elteszem őket télire valamilyen módon.
    Szóvak zajlik az élet körülöttem rendesen.
    Most viszont pizsamaosztás van, irány az ágyikó.
    Mindenkinek nyugodalma jó éjszakát kívánok:Lujza

szöszi50, miklos4949, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  13. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Marcsikám, tudod, bármikor. :inlove:
    Az a felhő, ahol az 5+1 ablakocska van a plusz jellel. A bahás event. Abból van pink ól és terményes.
    A gazdaköri (faágas) is mindjárt kész, az utolsó gyémánthoz kell még faágat gyűjteni.
    A farmon gyűlnek a kondi-kaják, két etetés és enyém a csincsilla. Utána etetem a másik papagájt is, amíg lehet. :)

-elzemari-, lujza5353, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  14. Koppi

Szia Mimi !
    Rettenetesen le vagyok maradva a Gazdakörivel. (Jelenleg 65%-on állok.) Etetném ezeket a libákat is de nem érik be nekik a kaja csak sokára.
    Pedig (elveim ellenére), már vettem le mamutot is...
    Na de remény hal.....:):)
    Nem hiszem, hogy készen leszek vele.
    A csincsilla a leendő cserenapon küldhető már?
    Vagy ezzel is úgy járunk mint anno a hattyúval.../Csak 3/4 év múlva került rá sor.../
    Ám a Bahásból lett egy mantarájám !! :D Ennek nagyon örülök ! :):)

Utoljára szerkesztett: 9.9.19
    -elzemari-, lujza5353, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én nem szedtem le egy fogpiszkálóra valót se. :)
    A csincsilla kész lesz, a másik meg .... ahogy sikerül.

16. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Drága Marika!
    Bármikor is ünnepled....a nyolc napos türelmi időn belül vagyok
    Kívánok nagyon sok-sok boldog névnapot,jó egészséget,élményekben gazdag kirándulásokat,hogy élményeid a Te vidám,utánozhatatlan stílusodban még sokáig velünk is megosztd.

szöszi50, mimi, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  17. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép napot mindenkinek!Nálunk éppen eseget,olyan őszies már minden!Mimi nagyon jól haladsz,én sehogy,pedig a csincsilla az nagyon kellene!Lujza nálad egy állat rehabilitációs osztály van,nagy tisztelet érte neked,mert nem minden ember ilyen mint Te!Megyek meg nézem mi az eredmény a papagáj tenyésztésnél.Nagyon lazára vettem a farmozást,valahogy most nem tud érdekelni semmi sem!További szerencsés napot,és játékot kívánok!

mimi, Fatther, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziaszzok ! megvan a csincsillám ! A másik sor nem izgat annyira, lehet hogy meglesz, lehet hogy nem. nem nyűgöznek le az ajándékok annyira, hogy idegeskedjek miatta. Elég bosszantó, hogy a gallyak nagyon gyéren jönnek. Két terület krókusz 60 darabot adott, a feladat meg 300-at kér. A központban má rmegint elszámoltak valamit. pedig a rózsát is bevetettem, de azt sem érte meg. Tudom, hogy vehetnék, de annyit meg nem ér az egész. Most én minek is mérgelődöm???? Hisz játék !!!!!!!
    Elkezdtem a krókuszt nemesíteni, brutál mennyiséget kér azt megmondom. De majd meglesz egyszer.
    Most megyek mert azt hiszem megjött az ebéd, a kutyák legalbbis igencsak tomboltak az előbb. Ma szilvaleves, rántott hal rízzsel a menü
    desszertnek van tegnapról egy kis rántott csirkeszárny . Én azt nagyon szeretem, nem cserélném el csirkemellre semmi pénzért.
    Legyen kellemes délutánotok: Lujza

mimi, Fatther, szöszi50 és 2 más kedveli ezt.
  19. -elzemari-

[​IMG] Szijjjasztooook....
    Ó drága Mimi,
    tényleg, látod én azt már ad akta tettem és már másfelé irányul a figyelmem.Köszönöm, hogy emlékeztettél .!!

Dani, egy hatalmas nagy gratula a mantarájádhoz.Kicsit irigykedem is, de csak annyira, ami még egészséges!!

Ilonám te kedves,
    Igazán aranyos vagy, hogy felültél a vonatra és megsem álltál addig amig ide nem értél.Nagyon szépen köszönöm a jókivánságodat.Igazából én 12-én tartom, azt nem tudom a szüleim miért ezt a dátumot találták ki.

Szeptember 12-én a magyar és a német nyelvterületen a Boldogságos Szűz Mária neve napját tartjuk. Az ünnepet Boldog XI. Ince pápa rendelte el annak emlékére, hogy 1683-ban a keresztény seregek megfutamították a Bécset ostromló török hadsereget.
    Mária nevét különböző napokon a 11. századtól kezdve ünnepelték.
    Szűz Mária szent nevének napja először a Kisboldogasszony nyolcadába eső vasárnap lett. X. Pius pápa aztán áthelyezte az ünnepet a győzelem napjára. A Bécsnél aratott győzelmet 1686-ban követte hazánk felszabadítása is, melyet szintén Mária közbenjárásának tulajdonítottak.

Hát ennyit az én szeptember 12-i névnapomról.

Szöszikém,
    ne is búsúsljál, mert felénk is esik, nagy a valószinűsége, hogy ebből országos esőzés lesz.Ha úgy gondolod, hogy most lazára veszed a farmozást, tedd azt, mindig akkor kell játszani, amikor kedved van.Muszájból sohasem.
    Igen ám, de van egy hátulütője amikor az ember lemarad, azt már nem tudja behozni és sóvárogva gondol arra, hogy a másik..............szóval fel a fejjel és csináld csak, meglátod megjön a sikerélmény neked is.

Lujza,
    milyen igazad van, hogy nem szabad mérgelődni a játék miatt.A krókuszhoz sok kitartást kivánok, mert nem adják könnyen.Én is kétszer fogtam neki, és sokat piacoztam vele, hogy haza taligázzam a kész krókuszokat.Ám végül csak sikerült, sajnálom, hogy nem irtam vajon mennyit kellett beadni, hogy sikerrel járjak.Ám már igy is van vagy öt spirálos füzetem amiket még nem dobtam ki, a játékkal kapcsolatban.Ha mindent feljegyeznék, te jószagú rezeda vajon mennyi lenne???

Most elmondom mitől voltam a béka ülepe alatt.
    Az úgy történt, hogy a múlt héten mentem volna egynapos kirándulásra, erre mi van?Csütörtökön elkezdett az orrom folyni , tüsszögtem és néha még köhögtem is.Nosza, ugy is az SZTK-ban jártam az Ortopédián, bementem a Gégészetre.
    A doktornő volt, akit már ismertem, igy aztán elmondtam neki a bajomat.Igen ám, de miután oly sokan szenvedtek az allergiával, nem tudta eldönteni, hogy akkor ez most allargia, vagy valami virus.Igy aztán adott egy beutalót az Allergiára. Ó mi az nekem, gondoltam, bejelentkezenm és sitty és sutty meg is van.Aha, majd jövőhéten kedden kaptam időpontot.Jó akkor haza.

Boltban citrom, gyógyszertárban 500-as C vitamin, otthon tea és ágynyugalom.Nem is lett volna ez baj, úgy is van egy jó könyvem.Igen ám, de a köhögésem nem hogy lazult volna, hanem egyre jobban maga alá gyürt.Már akkor felsejlett bennem, hogy talán nem tudok elmenni a kirándulásra?
    Éjjel alvás alig, mert addigra már az orroból, mint az ereszalól a viz, úgy jött.A rekeszizmom már igencsak érezte, hogy bizony a köhögésem nem tett jót neki.Szóval péntekre már totál magam alá kerültem,s le is mondtam az indulásomat.
    Piszokul sajnáltam magamat, de nincs mit tenni ki kell jönni ebből az állapotból.Addig keltem csak fel, amig az ebédet elkészitettem és irány vissza az ágynyugalom.
    Szombaton még nem sok javulás volt , pedig már a nagyágyút is bevetettem, a gőzölést Diapulmannal.Szóval úgy voltam vele, hogy jól van Mari ezt valahogy túl kell élni, és minél előbb ki kell jönni belőle.
    Vasárnap már láttam némi javulást, az orrom sem folyt úgy mint az ereszről az eső.Ám a köhögés az még kitartott.
    Már festegettem kicsit de két rajzlapot el is téptem, mert nem sikerült semmi, mire a harmadik végre kialalakult.

Hétfőn dolog volt, és fel kell állni, mert nem lehet ezt tovább csinálni. Az orrom rendbe jött, köhögés néha igy aztánirány az ügyintézés.Igen ám, de ahogy kinéztem te jó ég, mit is vegyek fel, igaz a nap sütött, de éjjel szakadt az eső, talán egy kardigán?Á nem kell az még gondoltam és elindultam.
    Még az volt a szerencsém, hogy ernyőt vittem magammal, mert ahogy haladtam, előre, úgy kezdett el beborulni.A hőmérséklet is kezdett vészesen lefelé menni, én meg egy rövidújjú pulóverben keltem útra.Úgy kell nekem, miért is nem szeretem a cekkert cipelni, benne a kardigánnal, vagy legalább egy mellénnyel.A csuda tudja, de ma megfogadtam, hogy lehet már akármilyen az idő, mellény nélkül egy tapodtat sem.

Szóóóval, amikor aztán kiértem Vácra, az eső úgy elkezdett szakadni, hogy ernyőt elő , és azzal kezdtem el védekezni .Még az volt a szerencsém, hogy elég nagy kiálló ereszek voltak arra amerre mentem, igy aztán nagy kárt nem tett bennem az eső.Közben azért elnézem ilyenkor az embereket, hogy ki hogy öltözik ebben az időjárásban, amikor az ember elindul, még laza nyáridő van, és alig egy óra múlva már az őszidő érkezik. Ki érti ezt?
    Volt aki egyszál pólóban, rövidnadrágban, volt , aki már az őszi anorákban volt.Igy aztán én sem rittam ki a tömegből egy cseppet sem.

Hamar elvégeztem a dolgomat és irány haza.Az eső meg csak szakadt.A vonaton, ahogy közeledtem az otthonom felé, már az égen a szürke felhőket felváltotta a szép kis kék ég, én meg megnyugodva szemrevételeztem, hogy otthon már nem lesz szükságem az ernyőre.

Szóval, igy a kirándulásom elmaradt, amit nagyon sajnálok, de azt mondják, minden van valamiért.Én felkeltem a béka ülepe alól, mert nagyon nem szeretek lenn lenni.

Az eventek haladnak,a papagájfik megetetve, a csincsilla az odujában.
    Igaz a fejlesztésért még jócskán kell dolgoznom.
    A gazdaköriben az ágak mindig elfogynak és az alma sem érik olyan gyorsan, ahogy én elherdálom őket.Sőőőőt most látom, hogy még a szüret is várat magára, mert a szőlőm is elfogyott.Igy aztán még jócskán mehetek piacozni, szőlőt cigőlni,mert azt már nem tudom letermelni.

Vidámság és derű kisérjen utatokon.

miklos4949, mimi, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  20. Koppi

Szia Marika !
    Jól megjártad ezzel a megfázással..
    Valamikor a tavasszal az én párom is megfázott. Elmentünk a dokihoz, de nem került sorra másfél óra hosszan... (A rendelőből nagy nevetéseket hallottunk, de senki nem jött ki. /utólag derült rá fény, hogy táppénzes ellenőrzés volt, táppénzes beteg nélkül/, a párom megmakacsolta magát és eljöttünk. .. Hiába telefonált utánunk a doki, Ő kitartott amellett, hogy nem megy vissza.
    Házi kúrába fogott, részlegesen de helyrejött.
    Után következett a légkondi miatti betegségünk (ebbe én is beleestem), ez még ráfejelt a tavaszi megfázására..
    Így végül a tüdőklinikán kötöttünk ki..
    A doki megrótta a feleségemet, hogy ennyire elhanyagolt asztmát még nem látott, (mert sikeresen beszerezte közben).
    Még meg kell látogatni egy fül, orr, gégészt is....
    Most itt tartunk....
    Mi hozzánk is elért az eső. Szerencsére tegnap még 27 fok volt...
    Most vastag felhő takaró van fölöttünk ezért elég sötét van. 19 fok van.
    Ahogy elnézem lesz ez még lejjebb is...

miklos4949 és Fatther kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.