Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Sziasztok.

Csak bekullogtam én is.
    A tököket rakosgatom, na nem nagy hévvel, csak amolyan, ej ráérünk arra még alapon.
    Felénk szerencsére ma nem esik az eső, szép őszi, napos idő van.A kiskabátot elviseli az ember, de igazából hideg nincsen.Jó lenne, ha még kitartana egy ideig.

Lujza,
    milyen gombócot készitettél??Ó a madártej.Tudod mióta szeretnék enni egy kis tálkával?A csudába is, mióta laktóz érzékeny lettem azóta nem ettem madártejet.Na az sem tegnap kezdődött.Úgy tűnik, hogy mire az ember megeszi a kenyere javát, addigra ez is , meg az is előfordul nála.Pedig én azt gondoltam, hogy amikor eljön az idős kor, mindent lehet majd csinálni.Ráér az ember és semmi sem fog akadályozni abban, hogy kedvteléseket vigyek véghez.
    Most nem panaszkodni akarok, de valahogy néha úgy eltűnik a lábam alól a talaj, hogy csak nézek ki a fejemből, hogy mi is van velem.Mondom is neki, na idefigyelj Mari, kapd ám össze magadat, mert ha te nem teszed, akkor úgy maradsz.
    A múltkor is ugye, elvitt a lábam az ortopédus dokihoz, mert cefetül fájta térdem.Mondja is, hogy röntgen.Jó el is ballagok a röngenbe, aztán vissza.Mondja ám a tudod doki, hogy igen a csipőre nagyon ráférne egy műtét, s utána aj obb térd, majd a bal.
    Na mindjárt meg is örvendeztem, hogy te jószagó rezeda, akkor én már igen csak levagyok selejtezve.A műtét az egyenlőre még hallásba sem jöhet, nem hogy valóságban.
    Kaptam némi kezeléseket.Fizikó terápia meg gyógytorna.A fizikó terápia arra volt jó, hogy minden nap elmehettem az SZTK-ba, és ott meghallgattam a hozzám hasonló ifjoncok nyűgjeit, megmondom őszintén, még jól is éreztem magamat, mert kiderült, hogy nekem nincs is olyan nagy gondom, a többieket hallva.Hazafelé már vidáman kocogtam és rágondoltam, ó Mari sehol nem vagy még!!

A fizikó (nem ért semmit)után jött a gyógytorna.Voltunk vagy tizenketten, szorossan egymás mellett.Hárman az aztalon végezték a tornát, lehet hogy azok nem birják a lenti levegőt?KIcsit irigykedtem is, ám amikor láttam, hogy miként másznak fel az ágyra, már nem is voltam irigy.Persze a talaj sem kutya dolog, pláne, mikor fel kell állni. Három alkalommal tornáztam ,felhúz a láb, hátra nyújt a láb, húz a láb,labdával mókáztunk.Szóval csináltam én nagyon is lelkiismeretesen, ha már ott vagyok.
    Aztán amikor a harmadik torna után öltöztem, már nagyon furán éreztem magamat, mert amikor a bal lában érintette a talajt, nagyon fura érzés keritett hatalmába. Mondhatom, hogy bicegve mentem le, és hazafelé.
    A buszon szépen leültem, mert újabban mindig van aki felpattan ahogy meglát, na nem utasitottam vissza.Ám amikor otthon leszálltam, hát én a kinok kinját éltem át.Nem is tudtam megmászni a kedvenc lépcsőfokaimat, mert meg kellette kérnem a szomszédomat, hogy valahogy maszirozza meg a térdhajlatomat, mert én bizony nem tudok hazamenni.Az meg hogy a Papa nyakába kapjon és úgy vigyen fel, az az idő már réges régen elmúlt.Igaz egyszer sem történt ilyen, de ki tudja, milyen lett volna.

Már sokat beszélgettünk a Papával, hogy jó lenne egy olyan vessző kosarat rendszeresiteni a lépcső kiiktatása végett.Odafenn, lenne egy gurtni és egy csörlő, és én beleülnék a vesszőkosárba, ő meg szépen felcsőrzőzné a kosarat.Remélem megjelent a szemetek előtt.
    Hiába régebben a négyemeletes házakba nem találták fontosnak liftet szerelni.Igy aztán nekem ingyen van a kondi terem, mert mire megmászom, az jó kis edzésterbe fér bele.Olvastam egyszer, hogy a japánok azt tartják, hogy nagyon egészséges a lépcsőzés, mert aki sokat lépcsőzik, kevesebb a valószinűsége, hogy koszrúérelmeszesedésben fog elhunyni. Azt is mondják, hogy igen komoly kardió edzés.Na tessék.
    Nem viccelek, itt is van róla egy....
    "A lépcsőzést valamilyen szinten akár saját testsúlyos edzésként el felfoghatjuk. Ahhoz ugyanis, hogy a mozdulatsor létrejöjjön, minden lépcsőfokra fel kell emelnünk a saját testünket. Ez komoly izomkoordinációt igényel, az intenzív mozgás során pedig rengeteg oxigén szabadul fel, ami fokozza az állóképességet, erősíti a szívet és a tüdőt."
    Ezt én is tudom bizonyitani, mert mire felérek a szivem majd kiesik és a tüdőm is tiltakozik egy pár másodpercig.De mentségemre legyen mondva, a csontsürűségem már vagy négy éve, stagnál, na nem rossz, hanem jó.

Jól van most már megyek, mert nem is tudom, hogy miért karattyoltam ennyit.

szöszi50, sutimami57, ursa11 és 7 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia [​IMG]ka !

Vajon miért ?
    Mert élvezet olvasni az öniróniádat és a hozzáállásod különböző bajokhoz.
    Pláne a torna mutatványaid is mosolyra késztetik az olvasót, jelen esetben engem...:)
    Írod, hogy laktóz érzékeny lettél régebben. Én is az lettem 60 után. Mindig van nálam "mill and joy" tabletta és laktózmentes tejet iszom. (2,8-ast) (Mondjuk nem "ócsó", de köll.)
    A feleségem ebből csinálja a remek madártejeket...:):)
    Próbáld meg Te is..:)

-------------------------------------------------------------------------------------
    Ez a nagy fene trágya (gané) domb, csak úgy eszi a csillagokat és egyre éhesebb a mennyiségre !
    Még a 26. nál járok de a következőnél már 290 darabot kér...:(
    Dárius vagyok én? Ennyi csillag az égen nincs...:):D:cry::cry:

Utoljára szerkesztett: 31.10.19
    szöszi50, sutimami57, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  3. -elzemari-

Dani,
    van is itthon laktózmentes tej, igaz én csak az 1,5-öst használom a kávé izesitéséhez, de megpróbálom holnap a madártejet.Végül is itthon leszek holnap!!!

szöszi50, sutimami57, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én ma ezt csináltam:
    Túrófánk egyszerűen
    25 dkg túró áttörve összekeverünk 10 dkg liszttel, 1 tojással, szalalkálival.
    2-3 órára hűtőbe tesszük.
    Bő zsírban (olajban) két kanállal gombócot formálva aranybarnára sütjük.
    Papírra csöpögtetjük a fölösleges zsírt, porcukorral megszórva lekvárral
    tálaljuk.
    Szóval, sült túrógombóc. :)
    Na milyen érdekes, egy rugóra jár az agyunk. :)

szöszi50, sutimami57, Katka54 és 4 más kedveli ezt.
  5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marcsi halgass a Danira, a laktózmentes tejjel sok minden kiváltható, meg a madártej is. Meg a mill and joy tabetta is segit, ha például idegenben szeretnel egy kapoccsinót inni. Próbáld csak ki.
    Szegeny papát elkpzeltem, amint ölbe felvistz az emeletre. utána meg ő jár gyógytornáraxDxDxD Bocsi, de ezt nem hagyhattam ki. Az izületeink sajnos romlanak rendesen, de gondolj a jövőre, van ahol 5 ev a várakozási idő egy combfej protézisre. Időben kell gondolni rá.
    Valamit változni fog az idő, mert a szivem nagyon rendetlenkedik ma. Ebből kifolyólag olyan hisztis voltam egesz nap,hogy a vegen magam is besokalltam, meg is mondtam magamnak a tutit rendesen. :p:p
    Milyen trágyadombról es csillagokról beszeltek? már biztos megint lemaradtam valamiről. Valaki felhomályositaná roggyant elmemet????

Mimike! Sütőpoirral us működik? En a szalakálitól befulladok,amikor sül

szöszi50, brozsa, borzaska és 8 más kedveli ezt.
  6. Koppi

A Bölcs Tölgynél lévő trágyadombról beszélek.
    Kissé felbővítették, egészen pontyosan (Lukimi ;);) )39 egységre ezeket váltom ki folyamatosan.
    Ezért csinálok egyre több Gazdakörit is mellesleg...
    Régen maximum 300 egység lehetett, most szinte a csillagos ég...
    E sorozatnál tartok a fentebb említett szinten.´Mondjuk az új rúnákat, mint tehéntej és barátai simán kihagyom, mert nem kell. Van bőven ezekből már régen....
    Itt az egész fa ami a Farmomon áll

szöszi50, borzaska, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szerintem igen, bár fogalmam sincs, mi a különbség. Az igaz, hogy a tészta, mikor szétszakítottam egyet, hogy megsült-e, olyan szálas volt. És hát ... finom!

szöszi50, borzaska, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Sziasztok !

Párás, igazi novemberi reggel van, némi napsütéssel és -3 fokkal...
    Régen ez volt a normális időjárás.
    Most "szokatlanul" hidegnek számít...
    Legyen szép napotok !

9. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia Mimi!
    Sose sütöttem túrófánkot, muszáj lesz kipróbálni, van hozzá fini házi lekvárom:)
    Szia Lujza!
    Ahogy néztem a neten a recepteket, lehet sütőporral is. Van, aki fahéjas tejföllel kínálja. Érdekes, de akár jó is lehet.
    Dani, nagyon szeretheted a madártejet, hogy így kampányolsz mellette.:) Finom is.

Trágyadomb ládája[​IMG]10 trágya,
    15 trágya,
    20 trágya,
    25 trágya,
    50 trágya,
    100 trágya,
    TP/TTP betakarítási bónusz L
    Ezt a ládát érdemes nyitogatni még a trágyadomb mellé, kb 15-20 elég egy körhöz. 1100-s a trágyadombom, de most már nem bővítem, mert elvagyok a ládákkal;)

mimi, szöszi50, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Nálunk is hideg van, de szeritem is termeszetes ez november 1-en. Regen gyakran előfordult, hogy feher volt a temető ezen a napon. Ma mi is temetőbe megyünk emlekezni azokra, akik már nincsenek velünk. Lelekben visont most is itt vannak,nincs olyan nap, hogy valakit ne ideznenk, ne emlegetnenk . Meg nagyanyámat is, aki 1970-ben hagyott itt bennünket. Számtalan családi szállóige köt hozzájuk bennünket, s utódainkat,akik már nem is ismehettek őket. Ez egy kicsit olyan,mintha kicseleznenk a múlandóságot.
    Tegnap esti irásom után nagyon rendetlenkedett a szivem, es en elfelejtettem, hogy zár az event. Bennmnaradt vagy 200 csillagos ermem, amit el akartam költeni a boltban:oops:Júúúj de sajnáltam ma reggel :mad::mad::mad:
    A szigetes event az lassan, de halad, majd meglátom,hogy mire jutok vele.
    Legyen kellemes napotok: Lujza

11. Koppi

Szia [​IMG]!

Tény, hogy a gyerekkorom egyik kedves emléke a madártej....:) / Most megint kocogok felé...
    A trágyadombot illetően, szeretném az összes szintet megszerezni..:)

mimi, szöszi50, borzaska és 4 más kedveli ezt.
  12. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Nálunk süt a nap eső sehol hideg van...1 hete még pólóba közlekedtem most téli kabát, sál, sapka...:)
    Tiramisu készül nálunk az egyik kedvencem...a fő étel nem is nagyon izgat...ja házi tejszínhabbal...fenséges...:p

mimi, szöszi50, brozsa és 6 más kedveli ezt.
  13. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Neked érdemes sütni-főzni:)

mimi, szöszi50, borzaska és 3 más kedveli ezt.
  14. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szia Dani! Nagyon tetszik, ahogy a neveket megfested, megírod, rajzolod, színezed vagy nem is tudom minek nevezzem, de a lényeg, hogy nagyon jól néznek ki:D

mimi, szöszi50, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  15. Koppi

Szia [​IMG]!
    Hozom egy weboldalról, gondoltam színesíti kicsit a hozzászólásokat.
    Ám miután idegennyelvű az oldal a magyar nevekkel gondban vagyok...:)

16. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Hozzám zsiráf való nem békaxD

szöszi50, sutimami57, borzaska és 2 más kedveli ezt.
  17. Koppi

tessék itt a zsiráf:[​IMG]

mimi, szöszi50, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Ez a zsiráf nagyon edes !!!!!!!!!!:):):) Egyből beleszerettemxDxDxD

mimi, szöszi50, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
  19. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Nagyon aranyos, köszönöm szépenxD:D:inlove:

20. -elzemari-

Sziasztok.

Lujzám,
    én már nem fekszem kés alá, ha csak nem visznek.
    A madártej tervezve van, ma gyorsan egy kis palacsintát ütöttem össze, mert temető járat volt.Még azt a rengeteg embert, te jó ég.

Képzeljétek, vettem három szál szép krizantént és egy fenyő ágat.Amikor készültem beilleszteni a vázába, kettőnek leesett a virág feje.Ott pukkadoztam magamnak, aztán úgy döntöttem, hogy nem mérgelődöm, mert ha nem esik le a feje a virágnak, akkor elviszik.
    Kijövet mondom a virágosnak, hogy jártam és hogy nem voltam boldog tőle,.Azt mondta, hogy mit csináljon, igy kapta, nem ő akarta, hogy leessen.Valami igaza is volt neki, de akkor is egy kicsit bosszantott.
    Dani,
    mennyi a maximum nem tudod véletlenül?Én is ha eszembe jut, mindig bővitem a trágyadombot.Jó az ha van.

Jajaj a Tiramisu is de finom.nem is tudom, hogy miért készitek olyan nagyon ritkán.Legalább ilyenkor eszembe is jut nekem is.

Katka,
    nem vagy vele egyedül, nekem is nagyon szépen szinesiti a hozzászólásokat és nagyon tetszik.Jó ötlet volt a Danitól.

Vidáman és derűsen játszatok továbbra is.

mimi, szöszi50, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.