Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Marika !
    Semmilyen Manóval nem találkoztam, mert borsózok....:D
    De kíváncsivá tettél, utánanézek... (Nem találtam semmit..):) (Nem lep meg.)

ursa11, kutyaszálló, mimi és 2 más kedveli ezt.
  2. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Hoztam neked manókat. Tetszik, kár hogy kiveszik a játékból. :))

ursa11, Koppi, kutyaszálló és 2 más kedveli ezt.
  3. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Sziasztok:inlove::inlove::inlove:
    Ki vagyok a melótól, sok a zsibbasztó vásárló, már nagyon várom az ünnepeket pici pihi lesz:p:p:p
    Zsoltinak nagyon sok boldog szülinapot kívánok:):):)
    Mindenkinek pusy:inlove::inlove::inlove:

ursa11, Kuzdern, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  4. Koppi

Köszönöm....tényleg érdekes.

Kitettem éjjelre a maradék titokólaimat és lett még 1 dobozhalam és 2 hangyaólam.
    Kellemes meglepetésként...:)

ursa11, kutyaszálló, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Sziasztok!
    Örülök a sikerednek, majd jól kölcsönkérem őket. ;) Gazdakörihez.
    Pedig vedd be a nemérdekel tablettát, nehogy az egészséged lássa kárát.

ursa11, kutyaszálló, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  6. Koppi

Eddig egyesével szaporodott a hangyám és igen lassú volt. De csináltam rendületlenül a Gazdakörit.
    Most felgyorsul az ütem...:)

7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Dani,
    idáig is csak hallottam arról, hogy van valami dobozhal, de hogy miként lehetett hozzájutni nem tudtam.Most legalább világosság gyúlt nálam is.Örülök, hogy legalább neked van!!

Szia szia,
    de jó látni téged is néha.El is hiszem, hogy kivagy, nem is értem ezt a temérdek vásárlást. Én is értetlenül állok , amikor előttem 26000 forintért csak húst vásárolt egy kedves vevő.Te jó ég, jó nagy család jöhet össze náluk.

Képzeld Mimi,
    én meg újra egy ici pici területen csak ültettem még Porzós kalliandrát és változatlan hevességgel keresgélek még tovább.Jó kis nyereméynek vannak, igy aztán ezért döntöttem a további keresésnél.Igaz nem jutok sokáig, de nem bánom, most úgy is csak játszom néha.

A Téli mesénél is kell még sok ültetni való, mert van hogy nem tudom időre learatni, igy aztán elég sok a veszteségem.Sebaj, ez van, ha más dolog is közbeavatkozik.

Az idő mesésen gyönyörű.Ha ez márciusban lenne, akkor már vigan készülnék a Tavaszra.Igy most jelenleg annak örülök, hogy pillanatnyilag a vérnyomásom is kezd megint beállni, igaz variálni kellett a gyógyszereimet.Ha meg jön a hideg majd, kezdhetem előlről.Hogy ezt mennyire nem kedvelem, vagy ezt már emlitettem??

Legyen vidám és derűs a napotok....

8. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szép napot kedves Gazdák!

Kicsit bosszús vagyok, megcéloztam a mammutfát de nem sikerült elérni, csak 118-ig jutottam. Sebaj, több is veszett Mohácsnál.Egyedül az bánt, hogy sok zöld cseppet elpocsékoltam, ami ajándékot kaptam azok közül egyikre sincs igazán szükségem.
    Ragyogó idő van, majdnem 20 fok, fáj is minden porcikám,egy kicsit hosszabb séta mint a bolt, máris megvisel. Jaj-jaj mi lesz velem a nyáron?

ursa11, kutyaszálló, Koppi és 3 más kedveli ezt.
  9. Koppi

Szia Marika !
    Van kettő is...és összesen 3 hangyám is.. Eddig tisztára hangyás voltam, hogy nem volt...:D

Itt nálunk is jó idő van, ám csak 13 fokot mutat a hőmérő.. (Még ez is sok ahhoz képest, hogy december van.)

jófarmerlány, mimi, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Igaz, hogy erkélyen a napon teregettem, de azért inkább napos minuszos időt szeretnék. Anyu úgy hívta, kifagy a ruha. :) Utána meg csodás illata lett.
    Én szeretem ezt a keresgélőst, persze csak ritkán sikerül a 80 pont, de nem izgatom magam. Viszont a sok gköri gazzal is szeretnék haladni. És most inkább a mamutra hajtok. :)

Gyerekek! Valamelyik kütyüs boltból rendeltem ragasztó szalagot, amit egy hokedlival hirdetnek. végre felkerült a falra a konyhában az elosztó és nem fröcskölöm össze, helyet sem foglal. Miknek tudok örülni.... :D
    És láttam olyan csapra szerelhető izét is, amit te vettél, 2400-körüli áron. De egy másik fajtát keresek, amit már vettem nem régen, átlátszó és van benne külön szűrő is. A vizet ugyanúgy szétpermetezi, sokkal kevesebb víz fogy. Látszik, mikor a poharamat töltöm, több időbe telik.
    Szia Rózsa! Ezt nem értem. :( Hol nem érted el a mamutfát? Event adta volna?
    Mert a gazdaköriért most ültetek.

szuper kajám volt:
    tegnap kis csirkemellet bepácoltam narancsos, fűszeres mézes, mustáros pácba, hűtőben volt és mos megsült 15 perc alatt. Jól lekapattam előbb, aztán a saját levében sült/főtt
    Zöldség van hozzá és karalábé leves volt előtte [​IMG]

Megnéztem az új eventkiírást:
    Rügyező hóember
    Ültethető: CSAK a szédült szántón
    Hókupac
    növényből és fából röppen a szédültön
    Ünnepi ajándék
    állatos és terményes ólak aratásából az alábbi területen:
    CSAK a baha ültetvényen
    Toma
    A felhőig kell tehát összesen 9635 eventgaz, 542 hókupac és 450 ünnepi ajándék.
    A teljes eventre kell összesen 10360 eventgaz, 582 hókupac és 482 ünnepi ajándék.

Utoljára szerkesztett: 18.12.19
  11. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szia Mimi! Igen az event adta volna de közelébe se kerültem, nem jól mértem föl a farmom adta lehetőséget.Egyre többször kerülök olyan helyzetbe, hogy el kell engedjek dolgokat.
    Ma nem jöttetek volna hozzám ebédre, mert a tegnapról kimaradt borsóleves mellé, sárgaborsó főzeléket főztem, olyan igazi menzásan, sült kolbásszal.
    Szép estét Mindenkinek!

jófarmerlány, ursa11, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Nagyon szeretem, de csak egy falatot ehetek, nagy a kalória-tartalma.

jófarmerlány, ursa11, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  13. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Végre be jutottam, elég nehezen ment. Vagy egy hete nem tudtam be lépni, csak olvasni engedett most másik böngészővel sikerült. le jelentkezem hamar.....Jól vagyok, vagyis be állt a derekam, de nem veszek róla tudomást. :D nyakig a munkában, rohanásban, este farmozásban, reggel, ha korán kelek. Ma nagy bevásárlás, aztán még vagy 5 bolt, posta, egyebek. Szerencsére jó idő van. A dolgok nem mindig mennek úgy, ahogy szeretném, ezt meg nem igazán díjazom. Kissé dilis vagyok, de azt mondják, el fog múlni, mint a derék fájás. Remélem, a nagy vásárlást bírni fogom, mert sokat kell emelni. Megyek is, kellemes készülődést kívánok!

jófarmerlány, ursa11, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Erikám! Ez a nagyság átka. :D:D

Az én gépem/böngészőm is lelassult, a legbosszantóbb meg az, ha lerakom kicsit a tálcára, akkor újra kezdi betölteni ami volt.

sutimami57, jófarmerlány, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  15. Koppi

Utoljára szerkesztett: 19.12.19
    sutimami57, jófarmerlány, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  16. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Az event elkezdve, igaz a kis karibi szigetemre a Bahamára, nem tettem állatokat, hiába mindig másfelé kalandozik el a gondolatom.Sebaj.

Káposzta, nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem minden féle káposztás étek kiváló.Azt olvastam, hogy vagy 2500 évvel ezelőtt is már része volt az étkezésnek a káposzta, csak nem savanyitott formában.A savanyú káposztára kétféle magyarázat van.Az egyik szerint Kinában találták fel, s onnét terjedt el.
    A másik magyarázat, a római hadsereg sikerének tartja a savanyú káposztát, miszerint a légiónak szállitott nyers káposzta a hosszú úton összerázkódott és spontán módon megsavanyodott.A légiónáriusoknak kifejezetten izlett ez az újfajta étel, s igy később Róma városába is eljutott a savanyú káposzta, s később meghóditotta az egész világot.

Igen ám, de nem mindenhol aratott nagy tetszést.A XVIII.században a brit hajósok, kereskedők, haditengerészek tisztában voltak azzal, hogy a savanyú káposzta rendszeres fogyasztása megvéd a skorbuttól, mégis csak parancsra, fenyegetések mellett voltak hajlandóak megenni, mert az ize távol esett az izlésüktől.

S vajon mi is van a töltött és a székelykáposzta eredetével?
    A töltött káposzta rendkivül elterjedt étel, Romániától, Törökországig, Oroszországtól, Svédországig jelen van, természetessen a helyi változatban.
    Magyarországon a töltött káposzta első irásos emlitése , képzeljétek el, már 1695-ben történt,s ezek alapján már a török hódoltság idején terjedt el.
    A székelykáposzta már sokkal későbbi étel.Semmi köze Erdélyhez a Székelyföldhöz.A történet szerint. Székely József -a XIX.században élt vármegyei levéltáros-és Petőfi Sándor-akik mellesleg barátok voltak-együtt készültek ebédelni, de későn érkeztek az étterembe, ahol már szinte minden étel fogytán volt.Székely uram úgy döntött, hogy a káposztafőzeléket összeönti a sertéspörkölt maradékával, hogy legalább két adag kijöjjön belőle.Nos az étel olyan jól sikerült és úgy izlett Petőfinek, hogy legközelebb már székelykáposztaként hivatkozott az ételre,s igy rendelte meg az étteremben.

Nos igy történt ha megtörtént, tény, hogy mind a két káposztaféle nagyon kiváló étel és én nagyon preferálom mind a kettőt.

Vidámság és boldogság kisérje a napotokat.

Visszajöttem kicsit elpanaszolni, hogy miként jártam.
    Volt tiz darab titokzatos ólam.Gondoltam, akkor most kiteszem, hogy meglássam vajon mi fejlődik ki belőle.Tulajdonképpen nem is tudom, hogy mire vártam, de mindig nagyon kiváncsian lesem, hogy vajon mivé fejlődnek.

Mit is mondjak, hogy ne tünjek hálátlannak, de lett belőle makitomboló, igaz pirosban, kettő.Krokodiltó narancs szinben, ebből is kettő,sima krokodil az meg csak egy kis árva.
    Orszarvú és zebralak hangyászkifutó és pálcikahegyező.
    Szép komótossan betereltem őket a pajtába, jó helyen vannak a többiekkel együtt.

Ez történt velem mostanában.

Utoljára szerkesztett: 19.12.19
    sutimami57, jófarmerlány, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Igen, tudom, csak az ellenértéke hiányzik. No meg a szaki, itt nem ismerek senkit, látatlanban meg veszélyes. A fiam is Pestre hordta, de az nekem már messze van. :(
    Gondoltam, jó lenne, ha Imi közelebb lakna. :D:D
    ................
    Na jól itt maradt ez a poszt...

A káposztákkal én is jóban vagyok.
    Az eventet majd 8 után kezdem, én balga, hosszabbat ültettem, mint kellett volna. De nem lehet egy fenékkel két lóra ülni. Az úgy kezdődött, hogy ágyat húzok. A matracra a lepedőt ráküzdöttem és ha már szét van az ágyam szedve, elforgatom. De ehhez a többi bútornak is másik helyet kellett találni, meg úgyis ki kellett takarítani. Akkor már az ágytakarót is kimostam. Szóval ma olyasmi voltam, mint SütiErika. Még jó hogy volt ebédem. Még a telefonhoz kell holnap venni egy kütyüt, amivel hosszabbíthatom a kábelt.

Vacsora, majd amíg megérik a tévedés-gaz, bámulom a tv-t, aztán gyorsan felszaporítom. Azt még kibírom, aztán alvás.

18. Koppi

Ne aggódj én is késve kezdtem és a felröpis ajándékom is mindössze 10 db. lett.
    A béka s...e alól csak felfelé lehet jönni....

Jó éjt....

Utoljára szerkesztett: 20.12.19
  19. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

Sehol senki...ezen a szép napon ?

sutimami57 és Kuzdern kedveli ezt.
  20. Koppi

Sziasztok Épek !
    Nem akartam dupla hsz.-t, így kénytelen voltam a "másik énemet" elővenni.

Holnap nevezetes nap lesz, mert jön a téli napforduló...
    Erről ezt szedtem össze:
    ""
    Téli napforduló

Téli napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, és az év legrövidebb nappalát (következésképpen a leghosszabb éjszakát) adja.
    A téli napforduló az északi féltekén december 21-én van (esetenként 22-én), a déli féltekén pedig június 21-én (esetenként 22-én vagy 20-án).
    A téli napforduló az északi féltekén a csillagászati tél kezdetét jelenti, a legtöbb kultúrában számos ősi népi szokás kapcsolódik hozzá, és ünnepségek kísérik, mint például az ókori római szaturnália, a zsidó hanuka, az afroamerikai kwanzaa, vagy maga a karácsony, melyet Mithrász és a Sol Invictus napisten kultuszáhozkapcsolódóan, illetve több pogány ünnep helyett tart ma a keresztény vallás.[3]
    Jellemző pozíciók december 21-én:

A téli napforduló az északi féltekén december 21-én van (esetenként 22-én).
    • Az Északi-sarkon a Nap nem kel fel, hanem 23°-kal a horizont alatt tartózkodik.
    • Az északi sarkkörön a Nap középpontja éppen a déli horizonton tartózkodik, anélkül, hogy feljebb emelkedne. Ez az év egyetlen napja, amikor a Nap nem kel fel.
    • Magyarországról nézve a téli napforduló idején a Nap 19° magasan delel, 8,5 órát van fent.
    • A Ráktérítőn a Nap 43°-on delel, 11 órát van fent.
    • Az Egyenlítőn a Nap 66,5°-on delel, 12 órát van fent.
    • A Baktérítőn a Nap 90°-on delel, 13,5 órát van fent.
    • A déli sarkkörön a Nap 47°-on delel, 27 órát van fent. (aznap egész nap, és előtte-utána 1,5-1,5 órát)
    • A Déli-sarkon a Nap állandó magasságon, 23°-on kering.[4] """"
    • (Forrás a Wikipédia)

sutimami57, jófarmerlány, mimi és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.