Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Itt van Beánk, aki hozza az újdonságokat, meg segít mindenben. :inlove:
    Látszik hogy szünet van az oviban. :D
    Köszi Marcsi! :) Jó nagyon, hogy vagy nekünk és az újévben is okosodunk. :)

fabatka, sutimami57, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  2. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziaszok ! Először is remélem, hogy mindenkinél békésen, szépen teltek az ünnepek. Még nálunk is, pedig mostanában ezzel nemigen tudunk dicsekedni.A tesóm vércukorja hála az intenzív kezelésnek kontroll nélkül elszabadult. Hol mentő dobog vele a sürgire 35 feletti cukorral, hol a család áll a szőnyeg szélén, mert éppen hipózik. Aztán bizony ilyenkor rendkívül ingerlékeny, beleköt az élő fába,de még a kidőt akácba is.Szóval zajlik az élet rendesen nálunk ,néha még saját magamat is úgy kell előkaparnom valamelyik sufni mélyéből.De azért megvagyunk,túléltünk már nagyobb akadályokat is. Ezt is meg fogjuk oldani.
    Szóval ezért lettetek elhanyagolva az utóbbi időben..
    A farmot azért csinálgatom. Az event hol sikerül, hol nem. Olyan mint a népmese.
    Próbálok majd azért többet bejönni.
    Sokat gondolok rátok:Lujza

sutimami57, Fatther, mimi és 3 más kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Lujza,
    azt hiszem, hogy egy emberként izgultunk értetek, és vártuk nagyon a hireket.Az ünnepek elteltek, úgy mint a többi.Kivánok mielőbbi gyógyulást!

Mimikém, Katkám, Dani,
    örülök, ha szivesen olvassátok, én is örömmel hozom.

sutimami57, Fatther, mimi és 2 más kedveli ezt.
  4. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szép estét Mindenkinek!

Mimi kedves remélem megkaptad a páfrányfát, ugye jó helyre küldtem?
    Lujza örülök, hogy jelentkeztél.

Kívánok Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet, és jó egészséget!

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. fabatka

fabatka Fórum hercege

Megy a Baby BOOM !!!!!!!!!!!
    Holnap 22-ig!!!

1 szupertáp a tenyésztés !

Utoljára szerkesztett: 29.12.19
    sutimami57, mimi és Kuzdern kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Jó reggelt.

A Szilveszter története
    Az a nap, amelyen a nyugati világ elbúcsúzik az óévtől, I. Szent Szilveszter pápáról kapta a nevét, akit 314-ben választottak a keresztény egyház vezetõjének és 335-ben, éppen december 31-én hunyt el Rómában. Az ünnep a nyugati kultúrkörben sokáig ide-oda tolódott. Volt idő, mikor december 24-én ünnepelték, de előfordult, hogy előrecsúszott vízkereszt, illetve a Háromkirályok napjára, január 6-ára, és csak néhány évszázada, 1691-ben XII. Ince pápai döntésével rögzült január elsejére.

Még nem késő, ezért álljon itt most néhány népszokás és babona, akár okulásul, akár azért, hogy kipróbáljuk...........

.
    Szerencsehozó étkek:
    A malac, azaz malacsült
    Disznóhúst azért érdemes ennünk, mert a disznó előretúrja a szerencsét. A ropogósra sütött malac boldog, minden szempontból ígéretes esztendőt jelent. A megszokott, sertéshúsból készült ételek, mint például a rántott hús, szóba sem jöhetnek, szerencsét csak a fül, a farok, a köröm és a csülök hozhat. Az egyébként értéktelennek tartott, olcsó húsféléknek a szakácsok ilyenkor nagy figyelmet szentelnek.

A lencse
    A szerencsehozó szimbolika másik jellegzetes étele ugyanis a lencse. A már több mint ötezer éve fogyasztott hüvelyest január elsején, első étkezésként kell enni. Aki így tesz, annak az év során soha nem ürül ki a pénztárcája. Egyéb szemes termények is hasonlóan hoznak szerencsét: a köles vagy a rizs.

Vannak még tilalmak is...

Tilos volt kölcsönkérni és kölcsönadni bármit, beleértve a pénzt vagy a használati tárgyakat is. Aki korábban kölcsön kapott valamit, újév napjára visszaadta a tulajdonosnak.
    Az új év első napján igyekezzetek tartózkodni a veszekedéstől, házi viszálykodástól. Kerülendő mosni, teregetni, varrni, fonni...bár gondolom ez egyébként sem jellemző igy majd az év első napjára.Inkább egy jó nagy pihenés.

Jöhetnek a szerencsét hozó emlékek, hiszen a szerencse mindenkinek jól jön...

A malac gazdaggá teszi a ház népét.A csirke viszont elkaparja a szerencsénket.
    A kéményseprők mint a tűz őrzői gazdagságot hoznak, ha láttukra megfogjuk a kabátgombunkat.
    Persze valószinűleg az idén kicsit elkerült engem a szerencse, mert egy fia kéményseprővel sem találkoztam.Még amikor a házba jöttek kéményt ellenőrizni, akkor sem voltam otthon.Úgy kell nekem.....

A boldogságot és az életet többféle rétessel lehet hosszúra nyújtani. Minél gazdagabb, bővebben adagolt a töltelék a rétesben, annál bővebben méri a boldogságot az ég az új esztendőben. Na ja, ha én tudnák rétest nyújtani, akkor még boldog is lennék, nem csak hosszú életű.Hej de finom is volt, amikor az Anyukám nyújtotta a finom túros rétest, meg a végén amit leszedett grizt tett bele.Hogy az milyen mennyei tudott lenni.azóta sem ettem olyan finomat.És a meggyes rétes, atyavilág, még talán most is érzem az izét....

Ezen a napon tilos kivinni a szemetet, mert kidobjuk vele a szerencsénket. Úgy hogy jó lesz gondoskodni, hogy a lehetőség szerint még előtte való nap mindent kiszemeteljünk, mert különben.......

Megyek, mert kapom a kapámat kaszámat és a szerpentinágyúkat kiszedegetem és a molnárral megbeszélve, szép csillgaszórókat készittetek vele.

Utoljára szerkesztett: 30.12.19
    sutimami57, Fatther, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok,jó reggelt mindenkinek. Marcsi nagyon aranyos tudnivalókat hoztál szilveszterről. Milyen érdekes, hogy a babonák nagy részét én is betartom újév es szilveszter napján.Milyen érdekes, hogy ezek a babonák olyan mélyen gyökereznek, be vannak épülve a tudatunkba , hogy muszáj -ha nem is valamennyit- betartani,mert ugye motoszkál a kisördög, hogy mi van ha mégis...... Szerintem kevés ember nem eszik lencsét újév napján.
    De ezen az év végén meggyűlik a bajom a szeméttel. Ugyanis nálunk szerdán hajnalban viszik el a szemetet ha esik, ha fúj, igy aztán szilveszeter este ki kell raknom a kukát, mert az új évet nem kezdhetem szemétkupaccal.xDxDxD
    Azt hiszem eleget meditáltam korán reggel éhhomra, legjobb, ha elekezdem a napot.
    Egy gyors kérdés. Hol lehet a meglepi kódot kiváltani? Olyan régen volt, hogy elfelejtettem:oops::oops:
    Legyen szép napotok. Lujza

ursa11, sutimami57, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  8. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Koppi, szöszi50, kutyaszálló és 4 más kedveli ezt.
  9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én is sokat gondolok rátok! Örülök, hogy jelentkeztél. Jövőre kívánom, felejtsétek a bajt, betegséget! :inlove:
    Bocs, úgy emlékeztem, hogy megköszöntem. Talán csak messengeren? Hálásan köszönöm!!!! :) De tényleg.

Koppi, szöszi50, kutyaszálló és 4 más kedveli ezt.
  10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Isten hozott Lujzám !
    Köszönöm, hogy beavattál bennünket ...
    Már elenyészni látszódott a remény, hogy jössz ide hozzánk...
    Ám a sok baj mellett szakítottál időt !
    Boldog új esztendőt és főleg egészséget kívánok Neked és a Családodnak.... :)

Utoljára szerkesztett: 30.12.19
    szöszi50, fabatka, kutyaszálló és 5 más kedveli ezt.
  11. fabatka

fabatka Fórum hercege

szöszi50, kutyaszálló, Koppi és 6 más kedveli ezt.
  12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! El vesztem kissé az ünnepek forgatagában, de mindig meg kerülök. Jól telt a karácsony, nálunk 28.-ig, így aztán, a folyamatos készülődés, sütés, főzés, mosogatás folyamatosan....jó volt, hogy vége lett....Persze, azért jó volt együtt lenni a gyerekekkel, Domikával. Élveztük az együtt töltött időt, örültünk az ajándékoknak, szóval, szép volt. Tegnap már kezdődött a készülődés megint.......
    A farmon nem sokat voltam, így aztán ezt a kódot el veszítettem, amit Bea hozott. Ez van.......Remélem, lassan vissza tér a nyugalom, és többet tudok jönni, meg játszani. A mai napot itthon töltjük, ki hagytam minden lehetőséget a bulizásra, ami nálam ritka. Valahogy kis nyugira vágyom, így aztán papesszal meg beszéltük, hogy filmezünk ezerrel, hadd élvezzük a meleg szobában az új okos tévét, amit kaptunk karácsonyra. :) Kellemes, szép napot!

szöszi50, fabatka, kutyaszálló és 7 más kedveli ezt.
  13. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt kívánok, minden kedves (és kedvetlen) "épnek" !!!!!

Aranyosi Ervin: Boldog új évet​

Eljött hát a szilveszter,
    Éjfélt üt az óra.
    Legtitkosabb vágyaid
    váljanak valóra.
    Harangoznak, szól a himnusz
    pezsgő a kezedben.
    Kívánom, hogy életed
    teljen szeretetben.
    Egészséged, egyre jobb,
    szíved fitten dobban,
    mozogj, nevess, s érezd magad
    napról-napra jobban!
    Váltsd valóra terveidet,
    legyen, ahogy kérted.
    Kívánok egy sikeresebb,
    boldogabb új évet!​

sutimami57, szöszi50, fabatka és 5 más kedveli ezt.
  14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Áldott, eredményes, szeretettel teljes új esztendőt kívánok! Legyetek egészségesek és vidámak. Mindig. :inlove:

sutimami57, szöszi50, fabatka és 4 más kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Sziasztok.

Eljött hát az év vége újra.Itt voltunk jóban és még jobban.Kivánom, hogy találkozzunk jövöre is, sokat dumcsizzunk,jókat játszunk, és erőt egészséget kivánva, jövőre veletek ugyanitt.

sutimami57, szöszi50, fabatka és 6 más kedveli ezt.
  16. ursa11

ursa11 Fórum félistene

sutimami57, szöszi50, fabatka és 5 más kedveli ezt.
  17. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Sziasztok Kedves Épek!
    Minden topiklakónak Sikerekben, Egészségben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok! :)

Utoljára szerkesztett: 31.12.19
    sutimami57, szöszi50, fabatka és 4 más kedveli ezt.
  18. szöszi50

szöszi50 Fórumfelvigyázó

Szép estét kívánok mindenkinek!Mindjárt itt az év vége!Boldog Új Évet kívánok!Legyetek mindig egészségesek,és vidámak.Teljesüljön minden vágyatok!BÚÉK! animaatjes-margaret-38869.gif

sutimami57, ursa11, fabatka és 4 más kedveli ezt.
  19. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Boldog új esztendőt kívánok Nektek !
    Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánva maradok tisztelettel irántatok:barátotok...Koppi

Utoljára szerkesztett: 31.12.19
  20. jófarmerlány

jófarmerlány Fórum császára

Kedves "Épelméjűek" !
    Nagyon boldog új esztendőt kívánok minden topiklakónak és betérőnek !

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.