Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Rózsám,
    de jó hogy itt vagy.Látod, milyen jó ez a játék, hogy összehoz minket, ha valakit nem látunk, bizony hiányzik.
    Hiszen naponta jövünk, mint a munkába.Hiszen munka van, naponta gyümölcsöt szedünk, állat tartást végzünk,etetjük őket, tápukat elkészitjük,terményest képzünk velük.Piacozunk,naponta jövünk, kapálunk, ültetünk, aratunk.Szerencsére mióta vannak a vendégmunkások azért sokkal könnyebb az életünk is.
    Ha csak felsorolja az ember az itteni teendőket az sem semmi.És akkor még ott van az a sok láda, amiket ki kell bontogatni, a kerekkeréken a meglévőket el kell forgatni.Te atyavilág felsorolni is sok, annyi a teendő.
    S aztán az ire a pont a Fórum, ahol a sok kedves gazdával dumcsizunk, ha gondunk van a ládán elpanaszolhatjuk, és mindig kapunk megértő szavakat.
    Száz szónak is egy a vége, jó ez a játék nagyon.[​IMG]

Dani,
    megvetteeeed a fejlesztést és nem játszoool???Jó jó, van munkád, igy értehető, hogy miért nem csinálod.

Juj már alig várom, hogy újságoljad, hogy megszületett az unokád.Te atyavilág, hogy fogtok majd örülni neki.!!

Na megyek, mára befejeztem megyek hiradót nézni, meg az Exatlont.Még este kilenckor eljövök aratni, hogy gyűljön a Rekettyeseprű.

Szép estét kivánok!

Fatther, fénylő., sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
  2. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Látom jót tett mindenkinek az öregségről szólókérdés. örömmel olvasom, hogy mindenki felélénkült egy kicsit.
    Rózsa! Bizony hiányzol,ha nem jössz. Ha nem is mondjuk ki mindig, azért a létszámot szemmel követjük valamennyien.:)
    Az írásod pedig valóban megvan,éppen most olvastam.
    Marika! Olyan szépen le tudod írni a gondolataidat, mindig kellemes érzéssel olvasom soraidat.
    Dani, a fűnyírás az kemény meló, ki tudja venni az emberből a szuflát. Persze én már csak az emlékeimre hivatkozhatok, mert bizony már vagy 3 éve nem volt fűnyíró a kezemben. Az utolsó fűkaszát amit vettem,kiderült, hogy nem bírom használni, mérgemben odaadtam a sógornőnknek. Azóta úgy nyíratom a füvet.
    Elkészült a mai kenyér.Az unokahúgom ma is hozott nekem 5 db élesztőt.Lassan le kell állítanom az élesztőszállítást, mert már Dunát lehet rekeszteni vele. Persze,fagyasztóban eláll, de hát az a tárolási forma is véges.
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20200417v01s74rvz.jpeg
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20200417v01s0rx04.jpeg
    Most már nincs annyira meleg, megyek meglátogatom a málnatöveket
    Vigyázzatok magatokra: Lujza

Linden, Fatther, fénylő. és 7 más kedveli ezt.
  3. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Koppi, fénylő., sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Lujza,
    éppen ma olvasom a gyártótól, hogy nem tudják elképzelni, hogy hová lesz az a sok élesztő.Valószinűleg otthon lefagyasztják és úgy tárolják, szólt az irás is.Hiába, ha valamit felvásárolnak, és hiány lesz belőle, akkor mindig ez van.
    Remélhetőleg egyszer majd minden visszatér a rendes kerékvágásba.

A kenyér az nagyon guszta, szinte érezni a friss kenyér illatát, gondolatban.Egy jó háztartásban van dagasztógép, amivel gondolom sitty és sutty és már készen is van a dagasztás.Meg aztán neked nem okozott gondot sohasem egy kis süti összedobása sem.nekem ma a nőiszeszély kicsit alacsony maradt, mert nekem csak por élesztőm volt és nem tudtam, mennyit kell belőle felhasználni.Én nagy sütőnő.Kérdeztem a Papát, hogy azért eltudja majd fogyasztani?Ó úgy megnyugodtam, mert igen volt a válasz.

Megyek, mert aratás idő van.Későbbiekben pedig jó éjszakát kivánok.

fénylő., Fatther, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  5. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok,szép reggelt!

Elmaradtam megint jó sokáig. Most már a mnka mellett itt a kert is,meg a tanulás is. 5 kiló minusz 4 nap alatt,ennyit mutat a mérlg. Mire június lesz,elfogyok. :)
    Remélem jól vagytok! Mi még igen,csak fáradtan.
    Most robogok dolgozni,vigyázzatok magatokra!:inlove: Puszi

fénylő., Fatther, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  6. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Sziasztok!
    Rózsa! Nem csak Marcsi hiányolt, hanem mindnyájan, ahogy Lujza írta. Csak ha egy leírja, ahhoz lájkolunk. ;)
    Lujza! Igazán klassz lett a kenyered. Az enyém is készen van, csak kicsi tömör lett, de hát ebből a kevert lisztből, amit ch-mentesnek tartok, sok rozzsal, nem is lehet más. A bele nagyon szép és jó is lett volna, ha nem sózom el. Szerintem kétszer sóztam. A kovásszal dagasztottam, de nem folytatom. Valahogy a már megszokott módszer szebb és jobb volt. Azzal se használtam sok élesztőt.
    Marcsi! Igenis tudsz sütni, csak a bátorságodat nem kell a ládába tenni. :D Írod a gépet. Nekem elég sok gépet kellett beszerezni, mert a tremor miatt meg az ízületek miatt inkább arra költöttem mint orvosra. :D Amúgy is szeretem a gépeket. Mióta már nem vezetek (jaj de hiányzik), ebben élem ki magam.
    Kalárisom! Mindig csinosnak ismertelek, most még vékonyodtál is, Zsoltnak még jobban fogsz tetszeni. :D Tényleg, ő is bekukkanthatna néha, régen "láttuk". :)
    Nekem itt a NAgyfiam, olyan jó hogy nem otthon punnyad egyedül, hanem eljött. Egész holnap estig itt lesz.[​IMG]

ursa11, fénylő., Fatther és 4 más kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Ma igen nehezen engedett el az ágy,de az egész család elaludt,úgyhogy nem vethetünk egymás szemére semmit:):)
    Klári,jó,hogy jelentkeztél,legalább tudjuk, hogy jól vagy. Remélem a gyors fogyásod diéta eredménye?????????
    Csak ötletnek: Ma krumplis kocka lesz ebédre. A későn kelő háziasszonyok ideális étele, noha én gyúrom a tésztát, akkor is megvan egy óra alatt. Van még itthon savanyú káposzta, azt esszük hozzá,tele van C vitaminnal. Mellé összedobok egy kis gezemice levest.
    Vízöntő! Jó ötlet,majd én is dobok fel néhány képet délután:)
    Na,megyek aktiválom magam.Legyen szép napotok: Lujza

fénylő., ursa11, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Mindig élmény olvasni Benneteket, de most szuper jó gondolatokat hoztatok. Nagyon jók, pozitív töltésúek, és erőt tudunk belőle meríteni. Mindenkinek meg vannak a maga gondjai, nehézségei, de a hozzá állásunk dönti el, merre hajlunk. Nálam legalább is mindig így van. Az élet nem rózsaszín álom, semmilyen korban. vagyis, az enyém soha nem volt az. Most sem. Néha ki akadok, aztán megyek tovább. Mindig aktív voltam mindenben, így szabad időm soha nem volt. Mindig minden az én dolgom, eddig is az volt.
    Papesz mindig dolgozott, soha nem volt munka nélkül, de a részéről a kötelesség le is van tudva. Becsülöm érte, hiszen nem mindenkinek az a leg fontosabb, hogy gondoskodjon a családjáról, neki az volt. Azonnal elnézést kérek azoktól a barátoktól, akik saját hibájukon kívül maradtak munka nélkül, hiszen vannak esetek, amikor nincs lehetőség dolgozni. Nem szeretnék senkit meg bántani.

Így aztán minden rám maradt, mint a csacsira a füle. Itthon mindent én csinálok, a fűnyírástól kezdve a ház festésig, a tüzelő beszerzéstől az összes ügyes, bajos dolog intézéséig, a nagy bevásárlásokat, az építkezéskor a beszerzéseket, és még sorolhatnám egész oldalon........nem is tudom, miért jött ez ki belőlem, nem panasz, mert miért is panaszkodnék, ha közel 40 évig így volt......

A pozitív hozzá állásra mindig nagy szükségem van, mert azokat a dolgokat is nekem kell csinálni, amit nem szeretek. Imádok sütni, főzni, takarítani, mindent, ami a házon belül van....átrendezni a lakást, szépíteni, szögelni, stb. Bármi legyen az.......
    A kinti munka nem a kedvencem. Sok oka van, Lujza tudja, volt alkalom, amikor láthatta a mélypontot rajtam. / Emlékszel, Briginél a kuka le vitele a lépcsőn/
    Mégis meg csinálom, mert muszáj. Két napot kint dolgoztam, utca, udvar rendben, fűnyírás is kész. Jövő héten folytatom.
    Ja, még szívesen csinálom a befőzéseket is, minden évben 50 liter bodza szörpöt rakok el, és mindent, ami van. Csalamádé, uborka, cékla, stb. Lekvárokat, ha van miből.
    Kicsit nagyon be indultam az írásba, lehet, hogy amit írtam, a ládába való...nem baj. Ott is remek helye van.
    Tökfőzelék fő, meg csinálom a hus gombócot,aztán igyekszem a dolgaimmal, mert event kezdés lesz.....én meg csinálom minden nap, mert nem tart sokáig. Mindenkinek ölelés, és gyertek, mert hiányoztok!

fénylő., ursa11, brozsa és 5 más kedveli ezt.
  9. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

felej ját j.jpg a veréb.jpg gif ölelés.gif A veréb is madár! saját fotó

Utoljára szerkesztett: 18.4.20
    fénylő., sutimami57, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Bíííízony. :D De még mennyire...!
    Gezemice... milyen régen hallottam! Anyu hívta így. Anyukám egyébként utált főzni, de a leveseknek művésze volt. "Kotyvasztott". Tudjátok, ebből is kicsit, abból is kicsit. :inlove:
    Milyen jó, hogy leírtad! Így jobban megismerhetjük, kivel mi történik, mit érez. Nem lehet mindig minden happy, mint a reklámokban. (Hogy utálom, hogy mindenre teleszájjal 64 foggal nevetnek!)
    Eventet én is csinálom, még az első is kész lett, pedig ott szépen töröltem véletlenül a betrágyázott, katázott induló adagot. Csak azt nem értem, miért kaptam a rémkertbe hamarabb a + 5 db-ot, mint a farmon?

fénylő., sutimami57, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  11. zolko19

zolko19 Fórum-zöldfülű

@-elzemari-
    Semmi baj! Köszönöm a segítséget!:)

fénylő., sutimami57, mimi és 2 más kedveli ezt.
  12. -elzemari-

upload_2020-4-18_14-31-58.png Sziasztok.

Szépen megpucoltam a bicajomat és már azzal is érkeztem.Gyönyörű idő van, és ezt nem lehetett kihagyni.

Kééépzeljétek ma a szomszikám elvitt egy ATM-hez, hogy egy kis pénzmagot vegyek már magamhoz, mert pénz nélkül még az itthonlét sem az igazi.Meg aztán miből finanszirozom a baráti szivességeket, amiket hoznak nekem.
    Szóóóval, h.a már ott vagyok, maszkolva, kesztyűzve, lévén mellette egy bolt, én bizony nem álltam meg, hogy ne menjek be.Ó te atyavilág, megnyilt előttem a régen várt szabadság érzete, hogy végre vehetek valamit, amit szeretnék.
    Meg aztán, már egy kicsit kiméljem ezeket a drága szomszédaimat is.
    Most ne gondoljatok valami hálátlan nőszemélynek, de olyan jó volt körbenézni,az általam leskiccelt papirról leolvasni, hogy ha van módom, mit is kellene vennem.Legelőször, megvettem a Papának a Nemzeti Sportot, ó milyen régen nem olvasta már.Hogy fog neki örülni!!!

Szó ami szó, ahhoz képest, hogy tegnap hallottam, hogy használjanak az emberek az ajkat takaró valamit, lehet az szájmaszk, egy sál, csak legyen eltakarva, hogy ne férjenek hozzá.Beszédben nem akadályoz, igy aztán semmi gond nem lehet gondoltam én.Úgy higgyétek el, hogy alig valaki volt, aki ezt alkalmazta.Miután, ha az autójából kiszáll, akkor már védve van.Nem is értem ezt a hozzáállást.

A mai napra tervezett Dobgomba elültetve, igaz az előzőben már előre dolgoztam, gondolván arra, hátha jó lesz majd legközelebbre.A főfarmon egy aratás elég lesz, a szivószál meg majd megérkezik hozzá holnapig.Bááár lehet hogy egy kicsit a csokitrüffelből kellene előre gondolni??Na majd meglátjuk.
    Klári.
    A sok munka itt is megtette a hatását.Látod, amikor diétáztál nem alakult ilyen gyorsan . Azért annak hogy elfogyjál, nem tudom mit szólnának a ház férfi tagjai???

Mimikém,
    nem mondom, ha egy pisztolyt tartanának felém, hogy márpedig nekem ezt meg kellene főzni, vagy sütni, tüstént megtenném.Ám nem vagyok egy nagy konyha fenomén, szerencsém van, mert a Papa az nagyon hálás közönség, mindennek tud örülni.Ha véletlenül valami egy kicsit félre sikerül, az sem okoz neki gondot.Igaz a konyhához annyi köze van, hogy tudja merre van.Én is szereznék be gépeket, ha tudnám hová tenni.De tényleg,kellene még egy pár négyzetméter, hogy ennek a lehetősége is felmerüljön.Mindig azon szoktam csodálkozni, amikor kirándulásim során járom a kastélyokat, hogy te jó szagú Rezeda,vajon mit tudtak ennyi szobában csinálni????Ünnepnap volt ha a férj és feleség egy héten egyszer összefutottak.
    Örömmel olvasom, hogy most a kisfiad is veled van.

Lujza,
    most a karantén alatt én is megpróbálok egyszer egy levél tésztát gyúrni!!!!!!!Aztán majd meglátom, hogy lesz e folytatása.Nagyon szeretem én is a házi tésztát, de idáig még nem vitt rá a lélek.

Sütike, a
    te munka birásod, az valami fantasztikus.Amig dolgoztál, és még gyereket is neveltél, hogy tudtad ezt mind összeegyeztetni nem is értem.Semmi nem való ládádba, mert jó olvasni egymástól.Ó az idén én is sokat tervezek, aztán mi valósul meg azt még a jövő dönti el.

Ó jaj , elfelejtettem a keresztnevedet,
    persze, hogy szólithaszt igy, hiszen az a nevem.A múltra is szép emlékezni.Annyit kell vállalni amennyit az ember jó szivvel, egészséggel el tud végezni.Annak is lehet örülni!!

Ó micsoda finom illat érkezik a konyha felől, mert az egyik házhoz szállitó barátunk, ad hoc ideszaladt, és hozott egy kiló csirkeszárnyat.Én meg rögvest elkészitettem sütőkész állapotra, és most már a sütő ajtaja nyitva, és az illat meg csak úgy árad.

Vidámság és derű legyen veletek!Én meg [​IMG]egy kicsit fogok tornázni,[​IMG] addig is mig [​IMG]beérik a Dobgomba.

fénylő., sutimami57, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  13. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Sziasztok!

De jó volt olvasni ezt sok mindent, hogy kivel mi történt.
    Az én történetem rövidke, és nem is olyan érdekes. Lényeg az hogy kilenckor megtörtént a kirándulásom a piacra, annyira jó volt. A boltba nem mentem, mert vettem a piacon muskátlit is tele volt mindkét kezem. A muskátli még kevés is lesz, tíz láda fér ki a folyosóra, még háromba kell venni valamit. Gondoltam veszek egy tő paradicsomot, de azt nagy cserépbe kell ültetni, meg volt egy év lelepte valami tetű vagy bogár féle, aztán vehetnék még permetszert is.

Olvastam, hogy ki mit főz, találtam is jó ötletet(valami kis gyönge tökfőzelék fasírozottal), de holnap hurka kolbász lesz, de nem tudom még milyen leves.

Na megyek szárítom a hajam, mert azért, hogy karantén van, azért rendbe kell hozni.

Nagy ölelés küldök virtuálisan.
    Nem tudom meddig bírom még, hogy ne öleljem meg a gyerekeimet,a héten úgy beszélgettünk, hogy innen kiabáltunk le a másodikról a lányomnak.

14. -elzemari-

Ó Rózsám,
    gyenge tökfőzelék, milyen mennyei étek.Juj de elkésziteném én is.Friss kaprot kaptam is a szomszédomtól, csak tök hiányzik .Na majd legközelebb.Persze a hurka kolbásszal az is valami fenomenális lesz nektek.Jókat nyelek közben, mert igen igen szeretem azt is.Igaz én mindent megeszem, még életemben nem válogattam.

A muskátli biztosan nagyon szép.Milyen szinűeket vettél?

Az ölelés viszonozva..[​IMG].

fénylő., sutimami57, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  15. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Ma még nem voltam erre, csak a Farmokon cseréltem le a beérett növényeket és etettem meg az állatokat.
    Elszaladt ez a Nap is.
    Ma még kellemes meleg volt. Délután a fiamnak segítettem felrakni a falra a tévét. Szerencsére minden eszközöm meg van hozzá ami ilyenkor kell.
    Így is elhúzódott a dolog. Utána motorra pattantam és kiszaladtam a (lezárt) temetőbe a nagyszüleim sírjához, hogy megnézzem kell e füvet nyírni már ?
    Az előbb estem haza. Már lassan sötét is van.

fénylő., sutimami57, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  16. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia! aminek 4 kereke van, mindent el tudnák vezetni, a motortól félek, soha nem vezettem...:eek:

fénylő., sutimami57, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  17. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Norbert !
    Pedig hihetetlenül jó érzés motorozni ! Egészen másként érzed a sebességet rajta...:)
    30 évvel ezelőtt munkába jártam motorral. Minden másnap, télben, nyárban egyaránt...:) 10 km oda 10 km vissza...

18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó éjt! Olyan régen aludtam, megyek folytatom.
    Eventem a mai is kész, még a szívószál is összejött. Holnap ültethetünk seprűt, valószínűleg két adagot. Az előzőből nem sok maradt nekem.

fénylő., sutimami57, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  19. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Jó reggelt, kedves Épek!

Tudom még korán van, ezért várok még egy picit a hurkával, még nem teszem be a sütőbe, mert akkor megint korán lesz az ebéd.

Mostantól csak a jókat írom le. Tegnap este elgondoltam miért vagyok én oly sokat szomorú, hiszen csupa jó történt velem. Megnyílt a piac részlegesen, de ez pont jó, kaptam futómuskátlit(egy van kinyílva az piros, a többi még meglepetés), vettem két olyan bársonyvirágot, vagy büdöskét, hirtelen ötlettől vezérelve.Arra gondoltam a méhek szeretik.Nagyon szeretnék még venni olyan mézelő virágot, kis jelentéktelen virág de isteni az illata, tegnap nem volt a piacon sajnos.

A legfontosabbat el ne felejtsem, a kisszoba ablakba megjöttek a fecskék, annyira vártam őket. Két fészek van az egyik kissé viseltes, de azt is elfoglalták.Tudom majd lesz@rják az ablakomat, de nem bánom, annyira szeretem hallgatni a csivitelésüket.Legjobban akkor szeretem nézni mikor szeptember környékén tanítják a kicsiket repülni.Most még a függönyt se húzom el nehogy megijedjenek.

Szép Vasárnapot Mindenkinek!

fénylő., sutimami57, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  20. mimi

mimi Fórum elő legendája

Neked is kedves! Micsoda örömöd van! Én is szeretem a fecskék örökös csivitelését. Ősszel olyan sok volt itt, alig látszott az ég tőlük mikor gyülekeztek. :)

Ma nem kell főzzek, van tegnapról minden. Ma kizárja a fiam a rovarokat a lakásból: szúnyoghálókat rak fel, költözés óta most lett rá ideje. :D :D
    De nem panaszkodom, a lényeg az eredmény.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.