Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Sziasztok.

Nem tudom felétek milyen idő járja, de felénk nagyon változatos.Reggel amikor elindultam a Patyolatba, még mellényt is vettem, s persze ernyő sem maradt otthon.Jól ki is melegedtem, mire hazavetődtem.Persze nem csak a Patyolatból elhozott szőnyeg miatt, hanem még a többi boltot is bejártam, hogy ha már az utcán vagyok , legyen értelme. Igy aztán mire hazafelé vettem az utamat már három szatyor lógott rajtam.Nem mondhatom, hogy nem végeztem el a
    magam által kirótt feladatot.

Most látom, hogy van gazdaköri feladat is, jól lemaradtam az indulásról.Kell nekem a kertben molyolni.

Utoljára szerkesztett: 12.6.20
    fénylő., Koppi, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot kívánok mindenkinek.

A mennyezetet egy nagy "kereszthuzattal" szellőztesd ki előbb, hogy "kiszáradjon" (ez kb:2-3nap), majd utána azzal a festékkel, amivel a mennyezetet szeretnéd festeni keverj be annyi gipszet (kb: palacsinta sűrűségűt), amennyi a mennyezetre elegendő. Azt is hagyd száradni legalább egy, de inkább kettő napot. Ezzel kb: ugyanazt a hatást fogod elérni, mint amennyit 2-3-4 "átkenéssel". Azonban amíg azok hatástalanok, ez nem, de ha még mindíg nem a Neked megfelelő színű a mennyezet, akkor legfeljebb átfested még egyszer, DE csak miután teljesen KISZÁRADT (bocs' a kiabálásést és amiért belekotyogok, de a saját tapasztalatom osztom meg).

Update:

Kód: HAPPYWKND

Mosolygós szép napot, jó pihenést, napsütéses hétvégét, jó játékot.

fénylő., Technics11986, Koppi és 3 más kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó, szívesen megyek veled. :)
    Csak oszd is meg a tapasztalatot! :)

fénylő., Fatther, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Tegnap nem jöttem, mert nagyon fáradtan értünk haza. Unokahúgommal ( a tesó egyik lánya) elmentünk meglátogatni Encit. Sőőőőt én olyan ügyes vagyok, hogy még a kórházból is kihoztam a porta előtti utcára, ahol kényelmes padok is vannak így egy jó órát tudtunk beszélgetni.
    A kilopás az úgy történt, hogy ő lejött a főportára, mi meg az utcáról integettünk neki. De igen messze volt. ezért bekiabáltam neki, hogy:Kérd meg a portást, hogy engedjen ki egy szál cigire, hoztunk neked cingót....... A portás ezt meghallotta, megsajnálta (lehet hogy ő is dohányzik), és kiengedte hozzánk úgymond cigizni. Azt nem kellett neki tudnia , hogy a tesóm már másfél éve leszokott a dohányzásról. Én szívtam helyette is, a bodor füstöt lehetett látni a portáról.Ez volt a vidám része a dolognak, a többi már kevésbé felemelő. Szürkésen sápadt bőr,, mélyen ülő szemek, erősen dagadt lábak, semmi biztató jel. A hemoglobin szintje folyamatosan esik, mintha felgyorsult volna a folyamat. Remélem nem késtek el a kemóval.( a hemoglobin a vörösvértest fehérje-alkotója, ami az oxigént szállítja) De természetesen jókedvet teremtettünk magunk körül, úgyhogy a tesóm jó érezte magát .De egy órácska alatt nagyon elfáradt, mondta, hogy vissza kell mennie amíg tud, mert muszáj már lepihennie . Mi meg nehéz szívvel hazaindultunk.
    Talán a nyomasztó helyzet miatt, de nagyon fáradtan értem haza, éppen csak megetettem az állatokat, na meg ugye learattam az eventgazt, aztán én is beestem az ágyba. De azért jó, hogy elmentünk, szereztünk neki egy vidám délutánt, meg legalább láthattam egy kicsit.
    Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy szorítatok neki, sose lehet tudni, hogy mikor mi hoz pozitív változást......
    Az eventtel haladok, még 5 lámpa van a felhőig, megleszek vele bőven.A szupertrágyás ládát minden körnél megnyitom, későn jöttem rá, de így is lesz 150 zöld cseppem teljesen ingyen. Sok kicsi sokra megy.
    Ma délelőtt elmentem a boltba, feltölteni a háztartást, meg megitattam a szuzit, mert igencsak szomjas volt szegényke,meg a nagy érvágás, kiváltottam a havi gyógyszereimet. El is ment vele a délelőttöm. Még csak most készül az ebédem, ami nem más, mint petrezselymes újkrumpli, paradicsomsalátával.
    Holnap még el kell mennem kutyatápot venni, ami a város tulsó oldalán van, egy peremkerületben. Ott lehet csak kapni ezt a grillezett tápot elfogadható áron. A kutyák nagyon szeretik, meg nem utolsó sorban nem szellentenek tőle fertelmes gázokat. Ha hazaérek utána nekiállok tortát gyártani, mert vasárnap lesz a lánykám születésnapja, és éppen itthon lesznek.
    Megfőtt a krumpli, megyek ebédelni (vagy uzsonnázni?:D).
    Legyetek jók: Lujza
    Jaj, de feledékeny vagyok, hisz ezzel akartam kezdeni: Marika ! nagyon élveztem a virtuális kirándulást,minden szavát élvezet volt olvasni (és még a gerincem sem fájdult meg a séta közben:D:D)Köszönöm....

fénylő., Fatther, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  5. ursa11

ursa11 Fórum félistene

A szamosháti nagyközség két falu, Szatmárököritó és Fülpös egyesítéséből keletkezett 1950-ben. Mivel a falu egyes részeit és templomát többször is elmosta a Szamos.
    Ezt nem értem, ha egyesül a két falu, akkor nem bántja a Szamos?!o_O
    Nevében az Ököritó ököritatót jelent; a Fülpös viszont a “lókedvelő“ jelentésű, görög-latin eredetű régi magyar Fülpös személynévből keletkezett.
    Itt a forrás.
    Remélem jól feleltem, naaagyon várom az úti beszámolót.:)
    Még dolgozgatok kicsit, este jövök.

Fatther, fénylő., sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  6. -Anyu-

-Anyu- Fórumőrült

Szia Koppi! Dániel! :) Bocsánat, hogy így ismeretlenül megszólítalak, de olvastam nem rég tőled 1 időjárás jelentést Hajdú-bihar megyéről... Apum Berettyóújfalusi, rengeteget nyaraltam a mamánál a Morotva utcában... Régi Lenin utca... Jajj de szép is volt. Sajnos se a papa, se a mama nincs már velünk, és apum testvére is eltávozott, a házat eladtuk,igaz családban maradt, mert apu unokatestvére vette meg... Lehet ismered is azt a részt... Jó volt olvasni, hogy onnan valós-i vagy.:) Szép délutánt kívánok.

7. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia "Anyu" !
    Berettyóujfalun, sajnos csak átmenőforgalommal szoktam menni.
    Szép kis hely egyébként. (Arra kell menni Gyulára)
    Részleteiben nem ismerem a Várost sajnos.
    Tőlünk olyan 40 kilométerre van....(Bár már autópályán közelebb...:))

sutimami57, -Anyu-, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  8. Technics11986

Technics11986 Fórum biztosa

Kukucs Pity puty -:) Jelentkezem innen Budapesről. Egyre szebb az idő! Fáj a lábam nagyon úgy érzem húzz a böröm. Most is fel van pocolva. Orvoshoz hétföre kaptam idöpontot. laurától kaptam terheségi magnéziumot attól jobb lesz szerinte. volt ma nálam egy gyerekori barátom és csodálkozom,hogy múlik az idő mert ő is idős már. Kifogytam az irni valoból de jelentem vagyok.

sutimami57, Koppi, fénylő. és 2 más kedveli ezt.
  9. -elzemari-

[​IMG]Sziasztok.

Gyönyörű az idő.Tegnap is kertészkedtünk a szomszival, olyan szépen alakul a Karantén fensikon lévő kis kertünk.Élvezet lejárni, mert minden nap valami jót kitalálunk és megvalósitjuk.Közben persze levegőn vagyunk, mozgunk, kell ennél több?Jó lenne, de ez van.

Készülök a strandszezonra, már egész táblázatot készitettem, hogy mikor mit kell ültetni, meddig, és mi az értéke, még az is fontos.Szóval jó kis összetett feladat, figyelni is kell, nem csak hupsz és ültetek, meg aratok.
    Az első tétel készen van,szerencsére volt segitségem, mert különben nem lettem volna a toppon vele.

Krisztián,
    Pity puty...
    Kivánok mielőbbi jobbulást, mert fájva sokkal vacakabb a létünk.Mi történt a lábaddal, az időjárás, vagy megeröltetted?

Drága Editkém,
    sajnos közbejött akadályok miatt a Szatmárökörirtói kirándulásunk elmarad, valószinűleg kicsit közelebbre fogunk menni.Tudod a kertünk elviszi egy kicsit az időmet és muszáj kisebb lélekzetű utat tervezni. Igy aztán indulás a 7:30-as vonattal Rákospalota -Újpestről.Ráadásnak természetesen a szép piros Desiré vonattal megyünk, ami már egy jó pont az indulásnál.

Cél, Fót városába a Dunakeszi kistérségben, a Gödöllői-dombság peremén, Budapesttől északra 17 km-re található. Lakossága 18 ezer fő. Nyugaton Dunakeszi, északkeleten Csomád és Veresegyház, keleten Mogyoród, délen pedig Budapest a legközelebbi település.
    Az idő igen rövid, amit a vonaton töltünk, de hiszen nem is ez a lényeg, hanem majd a látnivalók.

Kezdjük mindjárt a központban lévő kastéllyal.
    A mai épület magja feltételezések szerint egy kis, földszintes épület volt manzárd-emelettel, amelyet a Galántai Fekete család építtetett a 18. században. A Galántaiak után Fót Csekonics József kezére került.
    A Károlyiak Csekonics Józseftől 1808-ban vásárlás útján jutottak ehhez a birtokhoz. Gróf Károlyi József özvegye, gróf Waldstein-Wartenberg Erzsébet úgy látta, hogy az ország közepén, a jelentős fejlődésnek indult Pest-Buda közelében érdemes támaszpontot kialakítani.
    A fóti uradalmat fiainak, Istvánnak, Lajosnak és Györgynek vásárolta.Gróf Károlyi István n 1821-ben, nagykorúsága idején örökölte a fóti birtokot, s vele a kastélyt. Az 1830-as évek első felében id. Heinrich Koch tervei szerint végrehajtott bővítés után a kastély park felé néző tömege elé timpanonnal koronázott, hatoszlopos portikusz épült. A kastély főtömege a rövid oldalakon egy-egy földszintes bővítménnyel egészült ki, tetejükön egy-egy nagy terasszal. Valószínűleg ekkor épült a kocsiáthajtóval kapcsolódó, hátranyúló udvari szárny is. Egy 1843-ban megjelent folyóirat-illusztráció már mai alakjában mutatta a kastélyt: a korábbi földszintes oldalrészek helyén egy-egy rizalit épült. Ybl Ervin szerint ezt a bővítést már Ybl Miklós tervezte.

Károlyi István megismerkedett az akkor még kevéssé ismert Ybl Miklóssal és meghívta birtokára, hogy készítsen számára terveket az épület kastéllyá alakítására illetve egy katolikus templom építésére; később ő lett a Károlyi család uradalmi építésze.
    Az 1840-es években zajló építkezések során tervei alapján nyerte el a kastély jelenlegi formáját és stílusát, korábbi klasszicista jellegét a kor ízlésének megfelelően romantikus stílusúvá változtatva.

Az 1940-es években a második világháború miatt a család elhagyta az épületet, melybe frontkórház költözött. Ez idő alatt a berendezések nagy része eltűnt, nagy részének azóta is ismeretlen a sorsa.

1957-től itt működött a fóti Gyermekváros, mely a későbbiekben átalakult a mai Károlyi István Gyermekközponttá
    1995 környékén a gróf leszármazottja Károlyi László és felesége, visszaköltözött a kastély egy kis épületrészébe,melyet a magyar államtól bérelhetnek, mivel a törvények nem teszik lehetővé a tulajdonlást .
    Bejárat a család cimerével.S a kastély légi felvétele, amit mi csak a drón alapján tudjuk megtekinteni, mivel légi utat nem terveztünk.

Induljunk tovább és már is ott vagyunk a csodálatos, inpozáns, Fót legjelentősebb műemléke, a Szeplőtelen Fogantatás római katolikus templomnál.
    Az 1825-55 között épült romantikus stílusú templom altemplomában a csodálatos márványszobrok, Tenerani alkotásain kívül a híres márványmozaik is itt található. A sok látnivalót kell befogadnunk.

Miután a szemünket elkápráztattuk a sok látnivalóval, indulhatunk tovább. A község fölött, a Somlyó-hegy oldalában van Fáy András egykori présháza. Sok kortárs író volt itt vendég hajdan. Itt írta és szavalta el Vörösmarty a Fóti dalt 1842-ben, a szellemi élet kiválóságaiból álló baráti társaságának.

A présház mellett áll a Vörösmarty kunyhó. A Fáy házaspár alvó helyiségéül szolgáló szobáját a család híres vendégei saját kezűleg építették 1837-ben

A reformkor neves írója és közgaszdásza Fáy András,1837-ben emeltetetett itt présházat, amelynek gyakori vendégei voltak a korszak jelentős személyiségei. Megfordult itt Bajza, Kölcsey, Kossuth és Széchenyi is. 1842-ben Vörösmarty Mihály itt írta és szavalta el egy baráti társaságnak a Fóti dal című költeményét. (A Szózat költőjének Németh Kálmán fóti szobrászművész által készített mellszobra egyébként a templom előtti parkban látható.) Az egykori borház ma hangulatos vendéglő.

Vörösmatty Mihály:Fóti dal, részlet

Fölfelé megy borban a gyöngy:
    Jól teszi.
    Tőle senki e jogát el
    Nem veszi.
    Törjön is mind ég felé az,
    Ami gyöngy;
    Hadd maradjon gyáva földön
    A göröngy.

A présház mellett áll a Vörösmarty kunyhó. A Fáy házaspár alvó helyiségéül szolgáló szobáját a család híres vendégei saját kezűleg építették 1837-ben .

Amint a présházat elhagytuk, leereszkedünk a domságról és ott van előttünk a szép Somlyó-tó (Nagy-tó) – mely sokáig strandként várta a fürdőzőket, mára azonban inkább már a horgászok birodalmává vált.

S végezetül, de nem utolsó sorban, vajon honnan eredhet a Fót neve?
    A népnyelv Fót elnevezésének megszületését1074 -re teszi, a mogyoródi csata emléke képpen. A csata győztese, Géza (legyőzte unokatestvérét,Salamont , mert Salamon túlságosan az idegeneket pártolta) letekintett a hegyoldalból, és látott egy települést. Megkérdezte a harcosait, hogy "mi az a folt odalenn?". A másik elképzelés szerint a csata során Géza nadrágján egy lyuk tátongott, és azt a "lenti település" egyik lakója varrta meg. "Fót nélkül Magyarország lyukas lenne."

Eddig tartott a mai kirándulás, remélem nem fáradtatok el nagyon.

Vidámság és derű legyen veletek.Ja és a mosoly, tudjátok.

Utoljára szerkesztett: 13.6.20
    sutimami57, ursa11, Koppi és 6 más kedveli ezt.
  10. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jópofa vagy. :) És nagyon jól ráéreztél a csoportra. Olyan, mintha száz éve ide járnál. :D
    Jó volt, szép volt, és nagyon jó a vezetőnk, tudod-e? Köszönöm. :inlove:
    (Zárójelben: A KIsfiamék ott éltek évekig, amíg a kényszer nem vitte őket Kecskemétre.)

sutimami57, ursa11, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  11. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Sziasztok:inlove::inlove::inlove:
    Nálunk mindenki jól van, még nem dolgozok valószínű már júliusban megyek:p
    Várom is meg nem is,de haladni kell,mert nincs mani8)
    Majd jól beöltözök mindenhol, csak az a baj sokan már tojnak az egészrexD
    Az eventnél kicsit kiment nálam a biztosíték,de már túl vagyok rajta, a kompenzáció igazán kielégítő volt8)xD:cry:
    Ez a játék már nem lesz tökéletes sosem,mert olyan sokat akarnak egyszerre, pedig ezzel nem szereznek több játékost
    csak veszítenek8)
    További szép hétvégét mindenkinek, pussssszzzzzz:inlove::inlove::inlove::inlove:

sutimami57, fénylő., ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  12. Technics11986

Sziasztok-:) Köszönöm mindenkinek az agodást és a dicséretet is köszönöm-:) Hát az orvos kitörpöli hétfön remélem,hogy mi van velem. A lábfájás rapszodikus és nem tudom sajnos mihez kötni. Lehet vérvétel lesz és az meg mondja. Gondolom majd lavorba is kell majd mennem. Ma a finom nyári idöben potfateral kézbesítetünk egy butort. Utána irány az Obi biztonsági ajtot venni akciosan csak kétezer forintal olcsobb mint az eredeti ára. Ma gyrost rendeltem Laurátol házi és mivel elnézte a húsadagot ezért a Gyros füszerhez még szárnyasnak való füszert is kelett bele kutyulnia. Nagyon meleg van kegyetlen.

sutimami57, fénylő., mimi és 2 más kedveli ezt.
  13. -elzemari-

[​IMG]Sziasztok..

Igaz nem tudom kinek köszöngetek, de sebaj, erre jártam, gondoltam benézek.

Hatalmas nagy vihar vonult el felettünk, igazán hamar érkezett és elég hamar tova is állt.A nagy nagy szürkeség az fedi az eget, valószinűleg még akar valamit továbbra is.Dörgés és villámlás kissé távolabbról hallatszik, de gyanakszom, hogy újra közelebb érkezik.Arra gondolok, hamarosan ki fog derülni.A fák is hajlonganak, most nem tudom, hogy a rosszallásukat akarják kifejezni, vagy pedig sajnálják az elvonulását az esőnek.

Évi,jól emlékszem?
    Azt gondolom, hogy jó jó a pihenés, de módjával, s ha nem jön hozzá pénz, akkor kissé bajos.A maszk az szerintem fontos, mert ahogy sokan nem ismerik a zsepit, akkor az legalább valamennyire véd.
    Az eventnél meg nem mérgelődjél, gondolj arra, hogy végül is játék, és nem fog rád senki semmit, hogy muszáj csinálni.Kedved szerint csináld, ha úgy látod megéri, akkor kell az áldozat, ha meg nem akkor engedd el.

Krisztián,
    Bizony, bizony ma kegyetlen meleg volt, én is érzékeltem de nagyon.Most meg ez a vihar, te jó ég, már vége lehetne az égi dörejeknek.Ha akar essen, de minek ekkora hajcihő hozzá??A gyros biztosan finom lesz, majd ha marad szivesen betársulok, , persze csak ha nem fogy el.Ahogy olvasom, ma olyan laza napod volt.Hol egy bútor cipelés, hol ajtó vétel, csupa laza dolog.Nagyon megérdemled az ebédet!!!

Villálik, dörök, csupa feketeség az égen, legyen már vége.........

sutimami57, mimi, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  14. Technics11986

Sziasztok! Küldöm az ebédet fénypostával. Ma voltunk kifizetni meg megveni ami kell hozzá. Panelbe beszerelés egy nap. Jó mi úgy csináljuk hogy ki is javítjuk a régi ajtó helyét tehát benn van az ajtó purhab köré majd viszavakolunk javítunk és festünk. Észre se veszi senki csak meglepödnek,hogy nem ilyen volt. Csak szomorú vagyok mert fő állást kell tartani melete. Nem fix. Na nem baj jó lesz ez ahogy most van. Itt órák ota esik. Idegesítő. Fáj a fejem cukrom minuiszos fejem fáj. Csodélatos.

sutimami57, mimi, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Ó elvarázsolt lovag,
    miért nem ismertelek előbb, akkor nálam is megcsinálhattátok volna az ajtómat, igaz nem panel, de ajtó ajtó.Ezt nem az Obiban vették, jól is szuperál, de kicsit aggódtam, amikor szerelték.
    Felénk végre megszünt ez az eszement dögés, villámlás, azt hiszem már az eső sem esik, elég is volt belőle.

Ha eláll az eső, a fejed sem fog fájni biztos.

Húúú két óra , megyek a strandra,

Utoljára szerkesztett: 14.6.20
    sutimami57, mimi, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  16. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Sziasztok:inlove::inlove:
    Nagy zutyi van nálunk,remélem előbb-utóbb abbahagyja,mert kicsit sok a víz:p
    jó hogy a másodikon lakunk,de nincs csónakom:D
    az eventeket kivégeztem, de ez a 24 órás kicsit fárasztó, a másodikat majdnem elfelejtettem beadni,valami villogó kéne
    hogy még nincs készen8)
    szupim már elfogyott,de kaptunk kompenzációt, azzal ki lettem segítvexD:D:D:D
    na pá-pá:inlove:

sutimami57, mimi, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Jaj jaj ne is mond, én úgy elfelejtettem a másodikat beadni,
    Irtóra kell figyuzni, hogy mit is kell gyártani, mennyit beadni, mennyit kell vinni a malomba.Mit mikor kell gyártani..Na most már mindegy..

18. Technics11986

Mi a felhösornak a lényege? Mert ott is vannak dekorok de nulla termelés.

sutimami57, kutyaszálló és mimi kedveli ezt.
  19. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Egészen tömören a paszuly is a TP-gyűjtés színtere, illetve a felhők különböző bónuszokat is adnak, anélkül, hogy a helyet foglalnák a farmon.
    Egészen részletesen: Égig érő paszuly

20. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia Marcsi,
    Veled szívesen utazok bárhova, hálás köszönet az idegenvezetésért, remek kirándulás volt.:)
    Tavaly készültem, hogy megnézem a fóti kastélyt, de ahogy olvastam be kell jelentkezni előre. Még jó, hogy időben észrevettem. Na majd talán idén.
    Sok is, ahogy látom. Szegény tűzoltók, kármenthetnek, csak győzzék.
    Amikor kezdődött ki akartam rakni a fikuszt kicsit fürödni, hogy lemossa az eső a port. Hááát ez lehet a levelektől is megszabadította volna, most ázkálódik a csendes esőbe. A szomszéd építkezés miatt nagyon poros szegényke, gondolom a többi is, csak azokon nem látszik, meg van cserép, amit meg se tudok mozdítani.
    Ez is összevissza nyár lesz.

mimi, sutimami57, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.