Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Farmerzsolt1970

Farmerzsolt1970 Fórum ezredese

Sziasztok. Szép estét mindenkinek. Bele vágtam ebbe a tárgy keresős eventbe,de sok reményt nem fűzök hozzá. :)

sutimami57, mimi, Technics11986 és 6 más kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Zsolti,
    miért?Tudod a remény hal meg utoljára....nekem is van, hogy ott van a szemem előtt és mégsem veszem észre.Szerencsére van nagyitó és az kisegit.Én általában a 10-ediket nem találom leginkább.Egyszer volt csak, hogy 95 pontot szereztem.Sebaj, játék....

Utoljára szerkesztett: 12.11.20
    sutimami57, mimi, _Ilona49_ és 9 más kedveli ezt.
  3. Farmerzsolt1970

Szia. Azért nem fogom tudni végig csinálni,mert 4-ig dolgozom,majdnem 5 mire hazaérek. Csak csinálgatni tudom. De azért csinálom. Ad azért jó cuccokat. :)

sutimami57, mimi, Technics11986 és 5 más kedveli ezt.
  4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Csatlakozom Marika !!! ők igazán remek emberek, és valljuk be, nem kapnak annyi elismerést, mint amennyit az asztalra letesznek.Köszönet nekik érte.:):):)

Közben megvirradt... Ejnye-bejnye merre vagytok?????? Én már megjártam a TESCO-t is.Most az állatorvoshoz készülődünk. Ezt a kutyák gyöngyét egyszerűen nem lehet betenni az autóba, annyira fél.tegnap este hoztam neki altatót, mindjárt beadom neki, csak összeterelek legalább 3 családtagot aki lefogja, esetleg ráül. Én meg gyorsan benyomom neki.
    Ha megjöttem jelentkezek:Lujza

Utoljára szerkesztett: 13.11.20
    sutimami57, mimi, _Ilona49_ és 10 más kedveli ezt.
  5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Lettem volna de nem értem rá. Reggel a volt szomszédomnál kezdtünk, mert eldurrant a nyomóoldali fűtéscsöve..
    Egy füst alatt a Mester kicserélte a visszatérő oldalit is.. (A koma a városszélén lakik.. A szomszédja a lezárt temető...(Onnan legalább nem zavarják...) :)

sutimami57, mimi, Farmerzsolt1970 és 5 más kedveli ezt.
  6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó.

Lujza,
    nekem is hozhatnál valami jófajta szurit, olyan ménkű módon fáj a derekam,valószinűleg a csipőm miatt, hogy nagyon le vagyok lombozva. S ez az idő, meg a virús, nem is tudom melyiket utálom jobban.Most aztán ezek után valahogy nagyon nehezen tudok valami pozitiv gondolatot előbányászni a gondolataimból.
    S ráadásnak még péntek 13-a is van, nem sok ez a jóból????Vajon mit mondanak erre az okosok?

A városi legenda szerint a babona eredete, hogy a francia király 1307. október (péntek) 13-ára adta ki a tömeges letartóztatási parancsot a templomos lovagok ellen. A dátum stimmel, IV. Fülöp valóban ekkor csapott le a rend tagjaira, akiknek jelentős része máglyán, vagy a kínzókamrában végezte, hogy aztán a király rátehesse kezét az “első bankárokként” is számon tartott társaság hatalmas vagyonára, illetve megszabadulhasson a velük szemben felhalmozott tekintélyes adósságaitól.
    Ugyanakkor semmilyen bizonyíték nincsen rá, hogy péntek 13. ennek a sötét napnak köszönheti a rossz hírét. A helyzet az, hogy bizonyos kultúrákban mind a péntek, mind a 13-as szám szerencsétlenséggel fenyegető babonás félelmekkel volt körülvéve emberemlékezet óta, melyek pontos gyökeréről csak találgatások vannak. A templomosokra mért csapás mellett a hiedelmek lehetséges forrásaiként szerepelnek Jézus keresztre feszítése (nagypéntek), és a középkori naptárakat vezető szerzetesek életét bonyolító 13 teliholdat számláló évek is. A hajós népeknél elterjedt babona volt, hogy pénteken nem szabad útra kelni, mert ez szerencsétlenséget hoz a legénységre.

A péntek és a 13-as szám különösen baljóslatú kombinációjának írásos nyoma mindenesetre nem lelhető fel a 19. század előtt. Valószínű, hogy régóta számon tartották, mint különösen szerencsétlen napot valahogy úgy, mintha azt mondanánk: “a péntek szerencsétlen nap, a 13 szerencsétlen szám, ez így már duplán szerencsétlen”.

A duplázott babonát emellett jelentősen felturbózta egy 1907-ben megjelent, mára elfeledett, de a maga korában népszerű Péntek 13. c. regény. Thomas W. Lawson könyvének főszereplője egy sötét lelkű, elvtelen bróker, aki a babonáktól való félelemre építve robbant ki egy Wall Street-i tőzsdepánikot. A regény és a sajtó által felkapott cím nagy mértékben hozzájárult, hogy péntek 13 a modern világ legismertebb babonájává vált napjainkra.

Legyen szép az estétek.

sutimami57, Fatther, _Ilona49_ és 8 más kedveli ezt.
  7. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Végre hazaestem,szó szerint,mert megbotlottam a küszöbön,a nálam levő üveg meggybefőtt meg ripityára tőrt. Szóval takaríthattam fel.
    Elég jól eltelt a napom,ma nekem nem volt annyi munkám mint a többieknek,de azért itt-ott besegítettem,de csak módjával. :)
    Most az elkövetkező 1 hónapban nem leszek sokat,mert Csabinak kell a gép a tanuláshoz. Mindent nem tud megcsinálni a telóján keresztül. De azért naponta legalább egyszer jeletkezem.
    A tavaszi itthon tanulást sokkal jobban megoldották,minden 1 helyen volt,most meg nem győz a gyerek egyik oldalról a másikra ugrálni. Én is belekavarodtam tegnap amikor megmutatta. Hihetetlen ez-az egész helyzet,remélem most nem 3 hónapig lesz itthon tanulás,mert nemhogy én,de a gyerek is beleőszül.

Pizzázunk,na nem én sütöttem hanem a kedvenc pizzériánkból rendeltem. Azt hiszem megérdemeljük egy ilyen hét után.

Én csak a Bahás eventet csinálom,pont elég nekem az is.

Most megyek,mert kihül a pizza. :)

sutimami57, mimi, Fatther és 8 más kedveli ezt.
  8. Technics11986

Technics11986 Fórum biztosa

Na mára beiratkozom. Marha rosszul alszom. Ma PVC-ztem egész nap. El ne unjam magam. Már most zavar,hogy 8-tól nincs kijárás.

Igértem Koppi neked olat csak nem engedi küldeni. Ha valamire szükségetek van irjatok.

sutimami57, mimi, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  9. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szia Marika! A 21 gyógynövényes mesterbalzsamot próbáld ki. Két-három nap használat után már érezhető a hatása. Ami gyorsabban hat az a MOTTO tapasz.

sutimami57, mimi, _Ilona49_ és 8 más kedveli ezt.
  10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Óóóóóó, hogy hiányoztak ezek az okosságok. És lusta vagyok felkutatni őket, de mindig örömmel veszem, amikor felvilágosítasz ilyenekről.:):):)
    Samgorgnak viszont igaza van, próbálj ki valami kenőcsöt, vagy tapaszt. Részemről én a Rozmaring forte kenőcsre esküszöm (patikában 1000 forint az ára), vagy a Salonpass tapaszra.
    Érdemes kipróbálni valamelyiket. Ha nem fontos ,ne szenvedj.

Krisztián, el is felejtettem, hogy cserenap van. Kösz, hogy szóltál.

Dani, gondoltam, hogy valami dolgod volt, nem szoktál te igazolatlanul hiányozni;)

Klári! Az ember azt gondolná (józan parasztésszel), hogy a tavaszi online oktatásból leszűrték a rosszat, és mostanra már egyszerűbb lett. Lehet hogy rossz helyre tették a szűrőt, és a jó dogokat szűrték le, majd dobták ki..
    Hogy jártam ma ... Elvittem a vőmmel végre vizsgálatra a kutyámat, bealtatva, ahogy kell, feltettem az asztalra, és a kutya nyakán egy darab nyirokcsomó nem volt:oops::oops:. Mondtam a doktornak, hogy hogy bocsi, de véletlenül meggyógyítottam. Ma reggel meg nem néztem meg a nyakát. Egy kicsit sem volt égő... Na, jó ha így jártunk, hát így jártunk, mehetünk haza, mondtam a vőmnek, amikor hoztak egy kutyát, hogy többször hányt, lehet hogy megette az egyik játékát. Mondja a doktor, hogy várjam meg a röntgen eredményt, mégis több szem többet lát. Nem is ragozom... 15 perc múlva a műtőasztal mellett voltam beöltözve. A vőm az hazament, mondván, hogy szóljak, ha jöhet értem. De annyira röhögött kifelé menet, majd megfulladt.
    Mi meg szépen meggyógyítottuk a kutyát..... És szinte magam előtt is szégyellem beismerni, de kifejezetten jól esett ez a műtét!!!!!.Nem vagyok én normális, sose voltam:oops::oops:
    Ennyi volt a ma délutáni zsolozsma, majd még bekukkantok:Luja

Samborg, sutimami57, mimi és 11 más kedveli ezt.
  11. Koppi

Szia !
    Kész a szemüvegem !!!! Szuper !
    Most már semmi bajom a látással, sőt a nézéssel sem. Immár vidáman nézhetem a tévét és eltünt a szellemkép róla..:D Közelre, meg nem kell. Most sincs rajtam...:)
    Jó ez amikor maszkot kell viselni, nem párásodik a hemükéje a delikvensnek...:)
    Szóval sokkal jobb így kocsit vezetni, amikor rendesen lát az ember ..:) A feleségem is észleli a változást, mert szerinte sokkal magabiztosabban vezetek, mint a "rossz szemem" idején..

Samborg, sutimami57, mimi és 6 más kedveli ezt.
  12. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szép estét mindenkinek!

Tudok-e valakinek segíteni? Tudjátok ajándék és csere napok vannak:D

13. Koppi

Köszönöm Katika, a gekkón kívül meg van mindenem...:)

14. Farmerzsolt1970

Sziasztok. Szép estét mindenkinek. Hogy haladtok az eventtel? Én csak a farmosat csinálom. Az jól gurul. :) A bahás nem érdekel. :)

Samborg, sutimami57, mimi és 5 más kedveli ezt.
  15. Koppi

Szia !
    Haladok. Még nem keresgéltem semmit. Ahhoz nyugodt körülmények kellenek. Már eddig le van gyártva 75 adag a kereséshez.
    A Bahásat is hozom. Ott lassabb a haladás.

Samborg, sutimami57, mimi és 5 más kedveli ezt.
  16. Álomhajsza76

Álomhajsza76 Fórum hercege

Puszi pacsi :) Ha tudok adni ajiba valamit,szóljatok :) Én szeretnék szurikáta ólat,sajna nem sikerült még szereznem.

17. Koppi

Nekem is 1 van, Nem tudok küldeni.

sutimami57, mimi, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  18. Technics11986

Szia! Szurkoljál hogy elmenyen.

Elvileg elment!

sutimami57, mimi, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  19. Álomhajsza76

Álomhajsza76 Fórum hercege

kérj bátran,ha van dupla küldöm amit kérsz <3

megérkezett köszönöm szépen <3

sutimami57, mimi, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  20. Technics11986

Koppi probáltam töbször küldeni nem engedi!

Adtam a kijárási tilalomnak! Újság kiosztó müködik nálunk és nincs áramuk. Szerelőt kajtatunk mert hajnalba dolgozni akarnak szombaton.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.