Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Technics11986

Technics11986 Fórum biztosa

2. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Bocsi, hogy eltüntem, de annyi minden történt nálunk egykupacon, hogy asütiker is csak elsőáldozó hozzánk képest. Kezdem ott, hogy meghalt a tesóm gépe, így egy gépen osztozkodunk:( Ez nem mindig zökkenőmentes... Aztán a lányomon kitört a karácsonyi őrület, napok óta mézeskalács házikó alkatrészek terítik be a konyhát.
    Szóval beszippantott a vv rendesen .Még arra sem volt időm, hogy olvasni bejöjjek
    Most idekeveredtem a gép elé, de a tesóm már a hátam mögött van, úgyhogy átadom neki.
    Ebéd után jó eséllyel lefekszik aludni, akkor jövök:Lujza

3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Akar valaki fokhagymát pucolni? Van 1 kilogramm is..

4. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Hali!
    Az nem sok, add el a piacon. :D

Technics11986, Katka54, sutimami57 és 8 más kedveli ezt.
  5. fénylő.

fénylő. Kivételes tehetség

Szia Dani:)

Én szeretek fokhagymát pucolni,nekem is van jó pár fej :) Kocsonyához,husleveshez,vagy főzelekékekhez mindig jól jön.)
    Remélem mindenki jól van.:) Kellemes 2.advent vasárnapot mindenkinek :)
    Sziasztok :)

6. Koppi

A piacon vettem és a holnap kell a kolbászba is és a toroskáposztába is....:)

7. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Szia Dani!

Fokhagyma pucolásban jó vagyok, azt lehet ülve csinálni

8. Farmerzsolt1970

Farmerzsolt1970 Fórum ezredese

Szia Dani. Nagyon jól haladok a saját "eventtel". :) Persze vásárolok is,de a zömét,termelem. Jó lesz ez. :)

Technics11986, fénylő., Katka54 és 6 más kedveli ezt.
  9. Koppi

Köszönöm a felajánlást Katka, már kész van...:)

Akkor két event között lesz mit csinálnod. + Gazdakörizel is ?

10. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Szia!Na akkor mérgelődttem volna tuti miért is nem lehet játszani vagy nem tölt be...

Szia Lujza!
    Ismeőr ez valamikor mi is hárman osztoztunk 1 gépen fúúúú nagyon nehéz volt úgyhogy megértelek :eek:Mézeskalács az fincsi nagyon:inlove:

Szia Dani!!!
    Hűűű azt nagyon csipjük majdnem mindenbe teszek főleg amikor itthon kitőr a kórság a pirítósra ráreszelve isteni:pforró teával...jajjjj

Remélem jól telt a mai napja mindenkinek!!!Vigyázzatok magatokra!!!!:inlove::inlove:Ismét hozok egy szépséget remélem tetszeni fog majd nektek :);)

https://kepkuldes.com/image/fdWfDR

11. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Ez nagyon szép!!!!!!
    Én is hoztam egy képet:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20201206v02ucyzqd.jpeg
    Az eventet már tegnap megcsináltam, ma ismét a gazdaköri megy ezerrel, na meg egy kis termelés a pajtába, mert az is fontos.Képzeljétek, odáig süllyedtem hogy répát kellett kiraknom az egyik farmomra, annyira kifogytam belőle. Most viszont az event miatt nagyon felment az ára.
    Holnap operába leszek, mert az egyik kutyámat viszem fémkivételre, ami annyit jelent, hogy egész nap a műtőasztal mellett leszek. Már pénteken felhívott a doktor, hogy biztosan megyek-e hétfőn:p
    Ma viszont a tesómmal meglógtunk itthonról, elmentünk a piacra bolházni. Dupla maszk, gumikesztyű, de muszáj volt kimozdulni egyet. A gyerekek Siófokon voltak, gyakorlatilag egyszerre értünk haza, volt nagy csodálkozás, hogy merre kódorogtunk:) Viszont sikerült kifognunk egy gyönyörű duplafenekű nagy fazekat a bolti ár töredékéért. Zsír új ráadásul. Igen jó vétel volt. meg kellett is nagyon, mert a nagy fazekam már igencsak a végét járja. Igaz, hogy az anyósomtól örököltem, és ő is az anyósától örökölte. De azt hiszem lassan feladja a harcot, a kilyukadás határán van.
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20201206v02uh9247.jpeg
    3000 forintra alkudtam le 5-ről.....
    Zsolt! Ne kinlódj az apróságok termelésével. Én a Sütikétől tanultam,hogy szint szerint állítom a kosárnál a növényeket, és az első három oldalt ( a bahán az első kettőt ) minden nap megveszem .Plusz hozzáveszem a gombát, mogyorót és répát is. Az egy hónap alatt tízezer növény, nem kell termelgetni, sőt, nagyon jó forrás piacozáshoz is. Én az első 100 millió csp-met így szereztem, piacozással, meg csatnival.
    Azt hiszem így hamarjában ennyi elég is belőlem. Mivel holnap 6-kor kelek,ezért ma korán elülök.
    Vigyázzatok magatokra, jó éjszakát:Lujza

12. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Na igen, azért ez a szürkés szín kicsit bizarr ételnek.
    Nekem ez az egy, ami nem sikerül soha, a padlizsánkrém, valahogy mindig jobbat remélek, de valahogy sose elég jó, lassacskán feladom.
    A tengeri herkentyűk tőlem is örök életet kapnak, ha rajtam múlik végelgyengülésben pusztulnak el. Pedig azt mondják nagyon finom a tintahal, jó étvágyat hozzá!
    Dani, Dani!
    Ahogy szóba hoztad, hogy a coca befejezi földi pályafutást én elkocogtam a vásárcsarnokba és vettem egy adag disznótorost. Az volt a pénteki vacsoránk, nagyon finom rizses hurkát kaptam. Nekem az az igazi, gyerekoromba azt ettem. Igaz, hogy véres hurkát nem csináltunk anno, hagymás vér volt a reggeli, így a hurkába nem jutott. Nálunk este orja leves, toros káposzta, sült hurka, kolbász és a végén hájas tészta volta menü.
    Erre most ezzel a toros káposztával jössz....de ezt azt hiszem kihagyom, nagy szomorúságomra. Úgy is nem sokára karácsony és csinálok töltött káposztát, a nagy részét lefagyasztom és kitart nyárig, mert csak én szeretem. Még kocsonyán settenkedek, azt is csak én szeretem, így az is ritkán van.
    Ma megsütöttem a mézeskalácsot, jó sok lett, tornyot építettem a sütis dobozokból. A díszítés is jó kis program lesz, ha az is kész már kevés lesz a három doboz.
    Mára záróra. Jóccakát mindenkinek!

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igen, a színe nem túl szép, de finom. Ha esetleg valakit érdekelne még padlizsános/törökparadicsomos recept, akkor itt egy. A nevét megváltoztattam, nem akartam kiadni a valós nevemet, mert ÉN magamról neveztem el a recepttáramban.

Spagetti onagger52-módra

Hozzávalók:

15 dkg padlizsán, 15 dkg cukkini, 15 dkg kaliforniai/pritamin paprika, 20 dkg ketchup, ½ leveskockásból húsleves (2 dl), 20 dkg trappista sajt, 1 fej hagyma, 4-5 ek olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, olasz fűszerek (oreganó, kakukkfű), só, őrölt bors, petrezselyem zöldje vagy bazsalikom, fél kg spagetti.

Elkészítés:

Hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket. 5 percig pároljuk, borsozzuk, óvatosan sózzuk, megszórjuk fűszerekkel. Spagettit sós, olajos vízben kifőzzük. A szószhoz hozzáadjuk a leszűrt tésztát, rányomjuk a 2 gerezd fokhagymát, kockára vágott sajtot és megszórjuk petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

Én a zúzott fokhagymát a fűszerekkel együtt a raguba teszem az elkészítéskor. A sajtot nem kockázom, hanem reszelem. Lehet variálni a zöldségek mennyiségével is, ki mit szeret jobban.

14. Koppi

Szia !

Mentve a recept a többi mellé...:)
    Hozd a többit is, mert anno nem igazán mentettem ha írtál róluk...:)
    Jó éjt ![​IMG]
    Megyek szundizni, mert reggel szokatlanul korán kelek, ez fél 5-öt jelent. (Könnyű megszokni a késői kelést...)
    Régen amikor dolgoztam fél 5 kor keltem...

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

A reggeli fél öt nekem már későn van. Három előtt felkeltem, mert az ágy kirúgott, mondván eleget lustálkodtam, menjek dolgozni. Feltettem a kávét, elővettem a kenyérsütőt a dagasztáshoz. Még tíz perc és a megpofozott tészta bekerül a mikrobiba kelni. Reggel hétre készen lesz a kenyér. Kenyérsütőt csak dagasztásra használom, a kenyeret magát a delejezett (villamos) kályha sütőjében sütöm majd meg. A mikrót azért kedvelem a kelesztéshez, mert ott ha nem is kapcsolom be, de nincs huzatban a kelő tészta. Nem fog megfázni.

Koppi? A rendes mennyiségű fokhagyma már megpucolva? Mert arra a böllérnek szüksége lesz a délelőtt folyamán, a malacríkatást követően.

Messze ellátni, nincs köd. Tegnap délután mászkáltam a napsütésben, még le is tettem a becsesebbik testrészemet egy negyed órára egy padra. Fel nem fázok, mert egy vékony, de azért mégis csak hőszigetelő ülőpárna van nálam ilyenkor, amit a célnak megfelelően használok is. Menet közben a dzseki zsebében elfér a hengerré tekert szivacs. Akkor van csak gond, ha vizes, harmatos a pad, mert akkor nem csücsülök le. Gondolom, felmerül - talán - valakiben, hogy mi a fenének cipel magával ülőpárnát? Az a helyzet, hogy van nálam mindig szpré, amit ha kell, (de ne kelljen!) a nyelvem alá ajánlatos fújni, ha az a motor elkezd rendetlenkedni. Az a robbanószer (nitroglicerin) ami a lényege, leviszi a vérnyomást. Olyankor ajánlatos leülni vagy lefeküdni, nehogy ájulás legyen a vége. Inkább a padon ülök, mert kisebb az esélye, hogy mások netán sárban hentergő részegnek néznek. Mikor jó tíz éve panaszkodtam a régi háziorvosomnak, hogy doktornő, nem jó megöregedni. Visszakérdezett: Miért? Fiatalon meghalni jobb? - Hát ami azt illeti, ... az sem jobb. :)

Szép napos napot mindenkinek!
    Ez lett a sütés eredménye ma.
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20201207v01ufkkaq.jpeg

Utoljára szerkesztett: 7.12.20
  16. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Kicsit én is eltüntem,mert elég sok dolgom akadt. Tegnap itthon kiraktuk a fényfüzéreket az ablakokba,némi matricával. Zsoltival készítettünk fenyőágból,díszekből a kertbe egy Adventi koszorút. Van egy nagy kőrgyűrű a kertbe és ez jó alapnak bizonyult. Előszedtem a fenyőfát is,cuki műfenyőnk van évek óta,persze vettem rá megint díszeket,megszámlálhatatlan mennyiséget van már.

Nemsoká indulunk Csabival az ofotértbe,mert eltőrt a szemüvege,még garanciás,remlem nem lesz gond a szervízelésével.

Vigyázzatok magatokra! :inlove:

Technics11986, Kuzdern, ursa11 és 7 más kedveli ezt.
  17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Valami hasonlót csináltam, de kelkáposuzta csíkokkal a tészta helyett. És igenis finom.

Technics11986, Kuzdern, ursa11 és 7 más kedveli ezt.
  18. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Szia Lujza :)
    Köszönöm örülök,hogy tetszik :)A házikótok is nagyon szép lett!!Gratulálok!!!!

A fene egye meg ezt az időt...itt reggel óta esik (Pest) borús...sötét van...áááá ez a nem szeretem idő...szerintem ahogy kész a frankfúrti leves meg a fasírt tojásssal-kolbival tölte gyors köret rízs és krumpli :pnekiállok valami szépet fűzni az mindíg felvidít ;)Legyetek jók!!!Majd még jövök este teszek megint egy képet :inlove:

https://kepkuldes.com/image/fdXCTR

19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be ugrottam olvasni. Minden szépet, jót hoztatok, nem győztem gyönyörködni. Nagyon szépek a házikók, az ékszerek, a frissen sütött kenyér! Jók a receptek, finom ételek........Szeretem olvasni a jó ötleteket, ki, mit hogyan szeret? Azt mondják, ahány ház, annyi szokás. Igaz is. Mindenki azt egye, amit, ahogy szeret! Nekem ez nem probléma, hiszen nekem is meg vannak a bogaraim, de nyitott vagyok az új ízekre, ha tetszik, ki is próbálom. Mindent szeretek, ami nekem finom, de alapból a jó kis házi, igazi magyaros ételeket..Dani, a kolbászod, ajajajaj, emlékszel? Fantasztikus volt. :D Magam is hús imádó vagyok, nagyon sok finomat főzök belőlük.
    A töltött káposzta, és a kocsonya nagy kedvenc, nálunk mindig szilveszterkor van, ez hagyomány, én vezettem be....:D Karácsonykor finom husik vannak, imádják a gyerekek. Sütik, saláták, Finom húsleves......Jaj, de éhes vagyok, pedig most ettem ebédet. Diétásat.

Nagyon dolgozás van, ma be fejezem amit terveztem, holnap megyek világgá. Ügyezés, vásárlás céljából. Remélem, nem fog esni, mert utálom. A Mikulás nem járt erre, csak Domika kapott csomagot, én nem voltam jó. :D :D A versike nagyon tetszett, aranyos. :) :)
    Tegnap meg lett a nagy fa is, nagyon szép lesz, biztos. Tőlem függ, én díszítem mindig.
    Na, megyek is, mert nem halad a munka...szép délutánt!

20. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Nem volt egyszerű menet elmenni bárhová is. Azt hittem az ofotértre nem vonatkozik az idősáv..pedig de..1 órát mászkáltam céltalanul,ennyi kirakatot régen bámúltam már meg. :)
    Csabi szemüvege kb. 2 hét múlva fog elkészülni,csak szárcsere lesz,de ez is 10 ezerbe került. Garancia mellett,érdekekes ez is. De nem veszekedtem, sajnos kell a gyereknek a szemüveg.

Nagyon szépek a házikók,a kenyérnek szinte érzem az illatát,a disznótort is szeretem nagyon,bár most már nins részem benne. Fokhagymánk nekünk is van,sok-sok kiló,mert termett,Antim azt mondta készít krémet belőle,már 1 üveggel van,nem is rossz,husok megkenéséhez kimondottan finom. Nemrég beszéltem Hugimmal,és mondta,hogy Ő miként készíti a rántott husit,Vegetával ízesíti,egyik felét megkenni mustárral,hagyja álnni kb. 2 órát és utánna panírozza. Azt mondja nagyon finom,igaz nálunk tegnap volt rántott szelet,de majd hétvégén kipróbálom.

Most megyek,mert kell a gép Csabinak,jön az online infó óra! :)

sutimami57, Technics11986, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.