Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusztok! Igen nehezen haladok ezzel a társasjátékos eventtel. Van 10 érmém és még a 15 és 13 érmés dekorokat kell kiváltani. Igen nyöszörgősen halad. Holnap sürgősséggel fogad a kardiológus. Vélemény kell tőle hogy kibírom-e ami rám vár. Szakrendelés nincs. A kórházi osztályra kell bemenni a véleményért. Máskor se de most jobb ha senki nem beteg. Megcsináltam Lujza keverékét. Ma lett 3. napos. Meg kellene kóstolni. Evés előtt vagy után kell bevenni és hányszor naponta?

mimi, Fatther, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó estét, mert már sötét van kint!

Azért csak lett valami ajándék a feleségnek, ha macerásan, idegeket borzolva is. Mindenki ideges, zaklatott, ünnepek jönnek, nagy a zsúfoltság mindenütt, - hiába az intelem, Maradj otthon! - senkinek semmi nem jó. Az eladónak a türelmetlen vevő, (Miért MOST akar karácsonyi ajándékot venni, hisz ott volt az egész nyár, ráért volna, meg semmiféle korlátozás nem volt akkor?) A vevő is ideges, mert sokat kell várni míg lesz, aki vele is hajlandó foglalkozni. (VELE, mert ő a pénzét hagyja ott abban a boltban, ezért elvárja a türelmes, alapos tájékoztatót.) Aztán a vevő vagy megveszi morgolódva azt amit tud vagy elmegy egy másik boltba, de nem biztos, hogy ott kedvesebbek vele. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy bizony sok a háklis vevő is. Kér valamit. Az eladó közli, hogy nincs. De esetleg... Esetleg sincs, elfogyott. ... Megnézné, hátha ... Nem, nincs a hátha alatt sem. Már a múlt héten elfogyott. S megy ez így tovább. A vevő is ideges, az eladónak is felmegy a pumpa. Valahol pedig véget kellene vetni ennek.

Igen jövőre a Flash támogatottsága megszűnik, a BP nem fogja a játékot Flash segítségével "adni". Csak a Unity és csak a Unity kliense lesz. Tabletre és mobilra sincs még támogatottság. Ha valakinek bejön az okos telóján, kivételes szerencsében lesz része. De az utóbbi megoldásán már agyalnak az "illetékesek". Ezt lehet a fórum más oldalain, topikjaiban olvasni.

Ha én nem szeretek "rongyvadászaton" részt venni, feltételezem, hogy egy nőnek sem leányálom felnit és tetősínt vásárolni, gusztálgatni az autós boltokban. De, nem vagyunk egyformák. Mit lehet tudni.

Szép álmokat minden gazdának!

Koppi, mimi, ursa11 és 7 más kedveli ezt.
  3. Farmerzsolt1970

Farmerzsolt1970 Fórum ezredese

Sziasztok. Szép estét mindenkinek.
    Szia Zsona :) Én nem veszek a piacon. Van hogy ki pörgetek egy-két olyat amit kell,vagy a ládika adja a kellőt. De főleg tenyésztem. Már nekem is sok meg van. Szép lassan csinálgatom a gazdaköriket. Jobban megy mint az eventek. :D Az időkorlátos gazdaköriket meg hanyagolom. Nem szeretem. De ahogy olvasom,te is sokat meg csináltál már. Gratula. Én is nyomom rendesen. :)

Koppi, mimi, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Viki !
    Lujza azt írta, hogy éjszakára ne vedd be..Többet nem.. Bár szerintem kaja után....,
    Tegnap befejeztem a társasjátékos eventet... Igaz bele adtam apait anyait...:)

Szia !
    Nekem is bent van az összes időkorlátos. Én sem kedvelem...:)

Szia ! Ma gond nélkül dolgoztam az Irodában az Unitys változattal...Igaz másik gépen.
    Csak az a baj, hogy ez a gép egy kolléganőé....
    Az az csak akkor használható, ha Ő már hazament....(Ez számomra nem biznisz...)

mimi, Bonnbonn, Farmerzsolt1970 és 5 más kedveli ezt.
  5. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szia Dani!
    Telefonról már én is be tudtam lépni az Edge böngészővel. Ezt javasolták itt a fórumon. Most van ehhez egy topik. Dobtam a telefonomról a papagájost. :D

mimi, Bonnbonn, Farmerzsolt1970 és 5 más kedveli ezt.
  6. Koppi

Ez remek ! Gratula !! Kipróbálom....:)

7. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Szép Estét:)

Hűtő kitakarítva és feltöltve, bedobtam még egy adag mosást is, mert még van dolgom az irodában, sőt annyira ügyes voltam, hogy már a holnapi kajánk is rotyog a tűzhelyen.

Szia:)

Lujza annyit írt, hogy naponta 2*1 evőkanállal minden lerakódást kitakarít, és ne este együk, mert nem hagy aludni, megköhögtet. A dokikat ne is mond, 3 hete próbáltam időpontot kérni a kisebbik fiamat akartam ortopéd dokihoz vinni, maszekot hívtam, de mondta az asszisztens, hogy nem tudja mikor lesz doki, most lett pozitív a koronavírusos tesztje, próbálkozzak két hét múlva....próbálkoztam, most a doki vette fel és az asszisztens vírusos...majd talán januárba lesz belőle valami. A nagyobbiknak októberben kellett volna kiszedni a szájából a fogszabályozó drótjait, de idén abból sem lesz már semmi...mondjuk az annyira nem okoz problémát.

Szia Tihamér:)

Háklis vevő...régebben egy italnagykernél dolgoztam adminisztrátorként...volt a városban egy kis boltjuk és elkezdték bővíteni idényszerűen a kínálatot...ez azt jelentette, hogy decemberben a szörpök, palackos üdítők és alkoholok mellett forgalmaztak például szaloncukrot is...aztán történt, hogy a boltos kolleginának eltörött a keze és hirtelen kellett valaki, aki be tud ugrani helyette...nos, én lettem a valaki, akkor láttam életemben először pénztárgépet a másik oldalról, nyitás előtt egy órám volt betanulni...aztán elkezdtek jönni a vevők...hja, a szaloncukor lédig volt, 5 féle ízben, kimérve árultuk...volt olyan vevő, aki mind az 5 féléből 5 db-ot vitt...hogy megkóstolja a család...szóval én ebből tanulva mindig mosolygok az eladókra, még a morcosabbakra is, és mindig úgy jövök ki a boltból, hogy köszönöm szépen, további szép napot.

Az autós felszerelésekkel nekem nincs semmi bajom, azt hiszem nem írtam még, de a párom autószerelő, tehát lépten-nyomon belebotlok az alkatrészekbe...csak azért kért meg, hogy kísérjem el, mert a hely ahova megyünk 80 km-re van tőlünk, Ő nem akar egyedül menni, én meg szívesen vagyok vele.

8. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Kösz a tippet,ki fogom próbálni.
    A tesóm kotyvalékát naponta reggel és délben célszerű beszedni 1-1 evőkanállal, én nem nézem hogy étkezés előtt, vagy után, csak amikor eszembe jut.
    Nekem általában nincs rossz tapasztalatom az eladókkal, de azért nekem is volt olyan élményem, hogy fehúzott egy eladó a bunkó viselkedésével, én meg ott hagytam neki a teli bevásárlókocsit, hogy akkor tartsák meg az árujukat, majd máshol bevásárolok. De biztos nem énbennem volt a hiba, mert utánam még 3 vevő kivonult boltból...
    Amúgy én egy nagyon jámbor nőszemély vagyok, meg általában megtalálom mindennek a humoros oldalát, de felhúzni nem érdemes....
    Most viszont elvonulok pihibe, mer holnap kezdek el sütni némi bevásárlás után,mivel ma el kellett mennem az állatorvoshoz egy kis kötszerért, mert az operált kutyámnak szétment a sebe (mondjuk várható volt), és elfogyott a kötszerem. Amúgy tüneményes egy kutya, főleg most, hogy bébiruhában rohangál,mert különben minden kötést leszerel magáról.
    Majd holnap hozok róla fényképet, ma már békésen pihizik a tesóm ágyában:D
    A lényeg a lényegben, hogy ha én beteszem a lábamat a rendelőbe,akkor ugye mindenki tudja rólam,hogy 5 percen belül a műtőasztalnál állok, és amíg műtét van a láthatáron, addig onnét ki nem szabadulok. Életveszélyes ez a doki:oops: Ennyit a mai sütésről. Majd holnap... Akkor a rendelő 5 Km-es körzetébe sem megyek.
    Most gyorsan elköszönök, mindenkinek jó éjszakát:Lujza

Technics11986, zsona416, Bonnbonn és 7 más kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt minden ébren lévő és még békésen alvó gazdának!

Jelentem elindítottam a legújabb konyhai eventet. A kenyér tésztája dagad. Ha nem, akkor az én agyam fog dagadni, a olyankor a méregtől akkorára nő, hogy nem tud bent maradni békében abban a tökben ott a nyakamon. Érzem, hogy szét akar robbanni a fejem. :)

Ja ha a férj autószerelő és hosszú útra kell kell menni, de a magány ellen viszi a főnökét, akkor egészen más már a gyerek fekvése. Meg se szólaltam kérem! ;)

Drága Lujza! Csak csupán kíváncsiságból kérdezem. Ha a kedvenc és szeretett Blöki a tesód ágyában szendereg, akkor testvéred hol alszik? A Blöki helyén? Bent a házban vagy kint a lakáson kívül a kennelben, esetleg a kutyaházban? Ha viszont a tesóddal alszik egy ágyban, nem vagy féltékeny rá, mert "megcsal" az az álnok Vahur?
    Amikor meglátom a nevedet, mindig szeretett nagyanyám jut az eszembe, aki 1984-ben hagyott itt minket. (Ő is LUJZA volt.) Hetvenhét évesen halt meg szepszisben. Világ életében epés volt - én is tőle örököltem ezt a nyavalyát - és az utolsó epegörcs, roham túl sokáig tartott. Nagyanyám felettébb akaratos volt. Amikor a fia, akikkel együtt élt, ki akarta hívni a körzeti orvost, elhessegette, pedig már a második napja feküdt, annyira fájt az epéje. A harmadik napon nagybátyám kihívta az orvot. Az kijött és rögtön hívatta a mentőket. Irány a kórház, be a műtőbe. A sebész már neki is esett a szikével, majd bezárta a sebet. Kijött a műtőből, s közölte az ott várakozó nagybátyámmal, hogy sajnos a mama későn került be. Mire ő feltárta a belső részt, addigra az epehólyag felfakadt, az epe elöntötte a hasüreget. Ő már nem tud mit tenni. Mama öt nappal később távozott. Igazából Ő volt az, aki felnevelt minket, nem az anyánk. Anyánk elment reggel dolgozni és csak késő délután jött haza. Mama htb volt (Gy.k.: háztartásbeli), nem dolgozott munkahelyen, csak addig, míg férjhez nem ment 31-ben. Otthon viszont sokat dolgozott, eljárt takarítani másokhoz, mosott bérmosónőként, meg amit még tudott és lehetett, elvállalt. Aztán 55 éves korában özvegyi nyugdíjra lett jogosult, mert a férje, nagyapám 54-ben, amikor az a nagy szigetközi árvíz volt, meghalt tüdőrákban. Rég volt, nagyon rég.

Reggel ment minden a Unityvel kivéve a már "szokásos" nemszeretemapaszulyt felvonást. Megint totál kiakadt a Gizi. Be kellett zárnom a böngészőt, hogy ki tudjak lépni. Amikor visszaloptam magamat, semmi gond, rohant a babfához, akkor már tudta, hogy mi is a dolga. Együttműködni a progival.

Megyek ki a konyhába, rápillantok a tésztára. Én meg az asszonyt csalom meg, a tésztára pillogok, nem rá. xD

Utoljára szerkesztett: 16.12.20
  10. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Randa idő van......Hát persze, milyen is lenne télen. Tegnap hibernáltam magam rendesen. Remélem, nem leszek beteg, mert nem érek én arra rá. Reggel el men-
    tem a postára, hamar gyorsan,nem
    öltöztem medve módra, melegítő, dzseki kabát. Fél órát álltam a posta előtt, mert csak kettesével lehet bemenni, utána futás haza, befűtöttem, aztán neki álltam ki pakolni a fagyasztó ládát. Amikor jött a sógorom, éppen végeztem, meg is fagyott a kezem. Utána ki mentem az udvarra gereblyézni, kukázni, stb. Aztán végig takarítottam a házat, meg ami jött.
    Ma fürdő takarítás lesz ezerrel, aztán még van hátra két szoba, hétvégén ki is kell pakolni az egyikből, hogy el férjen a nagy fa. Papesz örült az ötletnek...:D :D Még boltba is kell mennem a héten. Apró sütiket nem sütök, ilyenkor nem igen szoktam. Krémes, torta, ilyenek lesznek. Meg egy nagy kedvenc, a raffaello golyók, amit 24.-én fogunk csinálni, mert a lányom akkor jön haza, és hozza a tejport, mert itt sehol nem kaptam. :D
    Eventeket be fejeztem, mivel hogy reggel hamar be vetettem estig a farmot, utána jöttem rá, hogy hogy az event gaz ki maradt. Nem baj, a felhő meg van, a többi nem fontos. A tenyésztőst már az első nap le zavartam. Talán unalmas lesz a hétvége event nélkül?
    Jókat olvastam, vigyorogtam......Most viszont futok, mert ha nem fűtök be hamar, megint meg fagyok...:) Szép napot, jó játékot!

Technics11986, zsona416, Bonnbonn és 5 más kedveli ezt.
  11. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Jó fej vagy.:)
    Én már ritkán vásárolok üzletbe, inkább a neten, amit lehet.
    Anno először kiválasztottam a robot, hogy pontosan melyiket is, után elolvasom a véleményeket, mert van, hogy azokból derül ki, hogy ez pont nem lesz jó nekem. Na szóval a vélemények a robotról, egy pasi aranyos volt, ezt írta: A feleségemnek vettem karácsonyra, abba bíztam, hogy több sütit süt....bejött:D
    Nekem is Bosch van, nagyon szeretem. Dehogy kell még egy pasi, még egy éhes száj;)
    Nem csak te, mi is a szürkeséget kapjuk.
    Az igen, jó korán keltél, mint egy igazi pék.

Én hanyagolom a unityt, majd ha kell, akkor azzal játszok, mert nem lesz más.
    Az eventtel nem igazán haladok, most sok a munkám, holnap reggel meglátogatom a kedvenc henetesem, holnap után is beszerző túra.
    Hétvégére tervezem a beiglit és csinálok egy adag kozák sapkát, ha már azt írtátok, hogy legyen krémes süti, közbe kicsit megtolom az eventet, ha már hozzákezdtem, csak befejezem.

12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Én is mindent a neten rendelek, amit lehet. A mostani aprítót, is ott vettem, amit kapok a papesztól karácsonyra..:D Remek, szeretem. Ha 5 csillagos vélemények vannak, akkor jöhet. A Bosh még azért is nagyon jó, mert egyszer el romlott, aztán meg el törött a lapátkája, mindent lehet hozzá rendelni a web oldalukon, azóta is szuper, nagyon szeretem. Olyan szuper habos krémeket kever nekem a tortákhoz, hogy majdnem el repülnek...:D :D Egy pasi sem tudná jobban el készíteni. :D :D Réges régen, amikor még nem volt robot gépünk, meg ilyenek, papesz villával verte fel a habokat...jó móka volt. Már régóta nem áll be a konyhába, mert minden gépesítve van.
    El kezdtem a fürdőt takarítani, jelenleg tömény tisztítószer felhőben úszik. Hamar rá jöttem, hogy nincs valami nagy kedvem hozzá, de mégis...jajajaj, jöhetne egy robot pasi, tényleg. Fürdőszoba takarítás céljából. :D :D

Ma sajtos palacsintát akartam ebédre magamnak, aztán meglepődve láttam, hogy a papesz el vitte a sajtos krémeket. Most gondolkodhatok, milyen diétás ebédet dobjak össze hamar. Na, megyek vissza a fürdőbe, mert le kell mosnom a habos tisztítószert, mert túlságosan tiszta lesz.

Technics11986, ursa11, zsona416 és 7 más kedveli ezt.
  13. Farmerzsolt1970

Sziasztok. Szép jó reggelt mindenkinek. :)

Szia Dani. Szerintem nekem bent is marad. Amit csak tudok meg csinálok,de az időkorlátosok kuka. :)

Technics11986, ursa11, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  14. Koppi

Sziasztok !
    Sütike, Te egy látnok vagy. Nekem is a fürdőszobában van/lesz tennivalóm.

Ma délelőtt a Mamánál fúrtuk fel a falra az új konyhabútor felső részeit. Mit ne mondjak, a szakember akit hívtam azt mondta visszaadja a mester levelét, ha ilyen gyatra kivitelezésű konyhabútort árulnak/gyártanak.
    (Tényleg ne menjünk bele a részletekbe de 100%-ig igaza volt. De ne firtassuk tovább, mert már kiszállításnál is adódtak gondok....
    Egyszer csak megjelent a Mama a nagy fúrás közepette, hogy mindjárt leesik a falról a kép olyan zajjal vagyunk. (A válaszfal kisméretű tégla) és Ők a papával a túloldalon voltak..
    Megnyugtattuk alig 8 szor fogunk még ilyen tevékenységet végezni, ugyanis annyi szekrényt kell még a helyére rakni..
    Lelombozva elment..

15. Farmerzsolt1970

Dani. A mai szekrényeket ne firtassuk. Pár éve lett le cserélve a konyhabútor pesten,és 1 év elteltével a fiók csapágyozása olyan volt,hogy csokorba szedtük a csapágy golyókat. A szekrény ajtó kicsapó pántja,meg akár mit csináltam vele,egyre jobban lógott. A mai bútorok,a pocsék áruk fórumán,első helyezést érnek el. :D Ha meg jót akarsz venni,akkor személyi kölcsön,20 évre,mert annyiba kerül. Ez a szomorú valóság.

Technics11986, ursa11, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
  16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó nagy pörgés van itt, örülök neki, de én kicsit le vagyok amortizálva, csak olvasó módban tudok bejönni sokszor.
    Jó látni Erzsit is! :)
    De szép!
    Tényledg nagyon szépek. :inlove:
    Kipróbálom én is. Hátha...

17. Koppi

Szia Zsolti !
    Tiszta fogyasztó társadalom lettünk. Vedd meg használd és dobd ki...Nem ehhez vagyok szokva...
    Nekünk a Hajdú energomat mosógép 18 évet bírt ki. Még most is jó lenne, ha nem lett volna mellé téve és nem a kád szélére a kifolyócső és maga alá engedte a vizet...:( Akkor lett zárlatos a motorja és bekkent ki az egész.
    Később vettünk egy Indesitet. Az éppen kibírta a 2 év garit, és utána durrant ki.
    Olyan hibája lett, hogy inkább vettünk egy újat...

18. fénylő.

fénylő. Kivételes tehetség

Sziasztok :)

Valaki tudna esetleg nekem sajtos rúd receptet írni,ami puha marad napokig? Szalalkális recept kilőve,azt nem szeretjük :) Előre is köszi :)

Technics11986, ursa11, sutimami57 és 6 más kedveli ezt.
  19. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Szia Fénylő!
    Én leírom neked drága nagyikám receptjét...ez tuti eláll...igaz nem sokat próbáltuk ki mivel hamar elfogy eteti az embert nagyon...

30 dkg liszt,1 margarin,6 evőkanál víz,2 evőkanál ecet,2 evőkanál tejföl,2 teáskanál só.Összegyúrás után 1-2 órára hűtőbe tenni pihenni...1/2 cm vastagra nyújtani 1 tojássárgájával megkenni sajt vagy köménymag (egész) megszórni és derelyevágóval 1 cm vastag csíkokat vágni abból 8-10 cm hosszú legyen.Sütése 180°C légkeverésesnél úgy 20 perc...

Remélem tudtam segíteni ;):p

Üdvözlettel:
    Gyöngyi :)

Technics11986, ursa11, fénylő. és 7 más kedveli ezt.
  20. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusztok! Itt egy egyszerűbb és finom sajtos.
    Hozzávalók

Elkészítés

1. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Elveszünk belőle 5 dkg-ot.
    2. Az 5 dkg sajtot, lisztet, vajat, túrót és egy tojássárgáját összegyúrunk, és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
    3. A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk a maradék sajttal, vékony rudakra vágjuk fel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
    4. 190 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

ursa11, zsani_apja, Technics11986 és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.