Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Utánanéztem, mi az a pulutyka. Kiderült, 10 perce nyeltem le az utolsó falatot :D

2. Havasi_Gyopár

Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

Szia mimi kedves!
    Az nem pulutyka, hanem plutyka. :inlove:
    Bocs, hogy belekotyogtam, de mifelénk nyugaton is az a kelkáposzta főzelék "beceneve". ;)

3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Hozd el ide a napsütést keleti régióra is, mert reggel óta felhős az ég, ráadásul sűrű köd is van.
    A hőmérséklet: +1 fok !!!!!

Kiszúrtam magammal: a gyékény nem érett be, mert elfelejtettem meglocsolni és trágyázni...:(
    Csúszok 1 órát mindennel a kezdést illetően, mert a 4 órásat nem akarom választani.

Bonnbonn, Technics11986, mimi és 3 más kedveli ezt.
  4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Én meg kerestem a "pulutykát" google úrfinál:D:D
    De a plutyka az ismerős, Zalában is így hívjuk a kelkáposzta főzeléket.

Bonnbonn, Technics11986, mimi és 5 más kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ezt "mondta" a Gugli. ;) Azt is írja, ghogy plutyka, meg azt hogy pulutyka a lucskos káposzta. :D Ez olyan mint a tócsni és társai.

6. Koppi

Nálunk csak simán kelkáposztának, semmi pulutyka, plutyka...hívják.
    Késő délután kikandikált a nap a felhők alól!! El is érte a 0 fokot a hőmérséklet....:wuerg::wuerg:

Bonnbonn, Technics11986, mimi és 3 más kedveli ezt.
  7. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

Kicsit megcsúsztam én is a kezdéssel, csak most ültettem el a csokoládérózsát...tegnap kiraktam 32 ólat, ezek innen-onnan jöttek össze és kaptam 1 db mogyorós pelét, így már 3 db-al küzdök a gazdaköri ellen...még nem mostanában leszek kész vele, pedig az első 2 már a kezdetek óta kint van....de láttam, jön hétvégén a bahára a medúza.

Dani, nálunk ma 12 fok volt...most már azért kezdünk hűlni...ködnek, hónak semmi nyoma...meglestem az időképet, hétvégére ebből 14-15 fok lesz...legalábbis errefelé ezt ígérik...majd küldöm én is felétek. Egyébként nálunk csalhatatlan jelei vannak, hogy közeledik a tavasz...egyrészt ma porszívóval kellett kergetnem a lakásba betévedt büdösbogarakat szellőztetés után...másrészt a lány cicánk elkezdett fogyózni...mi úgy hívjuk, hogy készül a bikiniszezonra..xD Ősszel, készülve a télre pár hét alatt felkap magára kb egy kilót és a bundája is jóval sűrűbb lesz...tavasz közeledtével pedig szépen leadja...ma nézegettük a gyerekkel, hogy elkezdett fogyni....persze, tudom én, hogy még csak február van és még márciusban is lehet akár hóembert építeni...

Látom a kelkáposzta is téma volt...hát, nálunk mindegy, hogy hívják...az én konyhámban még nem volt...a férjem még az illatát sem bírja elviselni...pedig a rakott kelt nagyon szeretem, ha azt akarok enni, akkor megkérem anyukámat, hogy készítsen...mondjuk így van a kókusszal is, de ha olyan étel készül, amibe kell, azt neki egész egyszerűen kihagyom...így a Tihaméréknél készülő hólabdából nálunk értelemszerűen készül kókuszreszelék nélküli is...de a kókuszgolyó és a raffaello is kétféleképpen készül...

Aztán van olyan, amiből alkuképes...pl a lecsót sem volt hajlandó megenni...aztán egyszer valamiért készítettem...megkóstolta és ez mára odáig jutott, hogy Ő készíti annyira megszerette...de ilyen pl a kapor is...régen ki nem állhatta, aztán mostanában úgy szórja a salátaöntetekbe, hogy öröm néznixD Cserébe az én ízlésem is változott az Ő hatására...már megeszem az ananászt és a konyakos meggyet...xDxD

Dani, gratula a Jackhez....az is nagyon jó...most csináltam egy kis helyet a kincsesen én is, és kiraktam 11 piccolót...majd hozom az eredményt.

Bonnbonn, Technics11986, mimi és 4 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Szia Ancsa !
    Jól megmerítetted a hálót, hogy 11 piccolo ládát összegyüjtöttél !
    Vagy, ennyire takarékos vagy ?? :):)
    Akkor holnap számítok a küldeményedre a meleget illetően.
    Ma beszéltem a lánykámmal és szabadtéri főzést akarnak rövidesen csinálni a tesójával. Remélem az idő is jó lesz rájuk...
    Egyelőre nem úgy néz ki, de hátha... ;);)

A kezdést illetően, kissé felrúgtam az eddigi szaporításomat, mert az első beérés után komfort földbe tettem a termést.
    Most úgy várom azt az 5 magot mint a messiást ! :)
    Nekem is volt 2 db. pelém és a titkokból összejött még három. Így jelenleg teáskannám van kint az Erdein...:)

Bonnbonn, Technics11986, Samborg és 3 más kedveli ezt.
  9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be ugrottam hamar le jelentkezni, aztán annyira bele felejtkeztem az olvasásba, hogy ki ment a fejemből, miért is siettem.....:D :D Élvezettel olvastam mindent, jókat nevettem, aztán meg éheztem, mert a cicege, akár hogy is nevezik, a kedvencem....imádom. A kelkáposztát is szeretem, ma egy diétás változatot ettem, a levelekbe sült a tojás. Nem volt rossz, de legalább a jótól marha messze állt, a muffin sütőmet meg ki is dobtam, mert annak aztán vége lett.
    Én is örülök a jó híreknek. Lujza, szuper a géped!!!! Meg érdemelted, remélem, sokáig tudsz vele játszani...:) :) Legyen benne sok örömed!
    Dani, szerencsés vagy, gratulálok! Nekem csak vacakokat adott a ládám. Titkosokkal is teli a raktár...valahogy nincs kedvem mérgelődni. :)
    Amúgy sem vagyok olyan vidám hangulatban. Városunk gyászol. Elhunyt egy zenész , a lagzis, bulizós muzsika jeles képviselője. Mindenki ismerte, szerette, a férjemnek gyerek kori barátja volt, tőle tanult gitározni. Van egy csomó kazettánk is tőlük, és sok közös emlék. Nagyon sajnáljuk. :(

Eventet el kezdtem, hiba nélkül indult, még a pannikat is vonszoltam minden hova. Szinte már meg szoktam az új farmokat, nincs vele semmi bajom. A hibákkal el vagyok. Be is akarom fejezni, mert a reményhal ott van a végén......:) Hátha egyszer nekem is lesz szerencsém....:) Legalább a játékban.........
    Na, de már megyek is tovább, mert eszembe jutott, miért is siettem......A fürdőben már izzik a levegő. Jó éjszakát, szép álmokat Mindenkinek!:inlove::inlove:

Bonnbonn, Technics11986, Samborg és 4 más kedveli ezt.
  10. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Szép Estét:)

Beértek a piccolók...hát, kissé vegyes érzéseim vannak...lett virágcsokor (kupont ad), tündér termálforrás (szupertrágyát ad), Ingrid tanítványa (szupertápot ad), varázskalap és végtelen kincskeresés (FA ad), Havermackó és fényfesztivál (ládát ad), levéltánc és multitaszking zseni (TP növelők), aztán lett egy Jack (ennek nagyon örültem) és egy varázsfa...na ennek abszolúte nem örültem, ment is rögtön a többi mellé a raktárba...összességében azért elégedett vagyok.

Viszont a kerék bőségesen kárpótolt, kaptam 3 db 100 százalékos terménybónuszt, és 2 db +1 növényt...egy óra múlva meg lesz a 8 órás növény.

Sütike, annyira megszoktam, hogy Te mindig pörögsz, hogy azt vettem észre, a Te írásaidat kétszer kell elolvasnom...először mindig átfutom jó gyorsan, utána pedig nyugisan még egyszerxD

Dani, akkor a Te farmod peléből szerencsésebb volt:) A meleget nem felejtem, holnap a napocskát felétek is küldöm.

Jó éjt, aludjatok jól:

11. Koppi

Szia !
    Köszönöm....
    Egyenleget vonva a 3 piccolóból, egészen jól jártam....
    1., virágcsokor
    2., Jack ajándéka
    3., Pocoklégyfogó....
    :):)

12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Stziasztok!
    Erikám, látod engem nem bosszant a titkos, mert akár egyenként rakom ki, akkkor kevésbé bánt, mintha sokból egy se lenne kedvemre való. (Mas nagyon rosszul működik a kezem, bocsánat!)
    Legyen jó napotok!

13. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok![​IMG]

Olyan jó ide bejönni, mindig tele van olvasnivalóval.Én még nem is hallottam a kelkáposztának a népi elnevezését, igaz nem is jártam utána.Biztosan összetéveszteném, hogy pulutyka vagy plutyka.Milyen érdekes, csak egy betű az eltérés, és máris mást jelent egyes helyeken.Vagy mégis ugyan azt?

Piccolo láda nálam még nem került felderitésre, de most, hogy olvasom tőletek, hogy milyen nyereményeket lehet kapni, fordultam egyet és egy zsákba bepakoltam és elindultam a titokzatos erdei tisztásra, hogy ott kitegyem őket.Komolyan mondom, amikor az idő elteltével visszamentem, hogy kiváncsiságomat kielégitsem, lett is nagy csodálkozásom.Ha nem bánjátok, veletek is megosztom, hogy mit is rejtettek a ládák.
    Egy varázskalapos medve asszonyság, megajánl nekem a varázskalapja alól, napi négy farmaranyat, negyvenszer.
    A végtelen kincskeresésbe valószinűleg az egyik majom fogott bele és napi egy farmaranyat talál nekem tizszer.S még a tp sem elhanyagolható mennyiség.
    Az Ingridnek a tanitványa is megjelent és naponta hat farmaranyat ad, képzeljétek harminc napon keresztül.
    Virágos dallamos is zengenek öt alkalommal, és elszórnak nekem csengőpengőket az idő letelte után.
    Medve koma és társa egy showt készit nekem negyvenszer és a húsz óra elteltével ott hagy nekem 3 farmpengőt.Nahát, műsor is és még fizetnek is érte.
    Fényfesztivál is készül nem is akármilyen, mert ajándék ládádt is kapok és még jó sok tépét is, ami 11 685 001 .S mindez húszszor.

Szóval csak ámulok és bámulok, hogy mi mindennek ajándékoztak meg a jó munkám jutalmául.

Lujza kedves,
    nagyon örülök, hogy van egy új számitógéped.Legyen benne nagyon sok örömöd, hiszen az új szerzeménynek az ember mindig nagyon tud örülni.

Zsona kedves,
    látom te is jó sok mindent kaptál a piccolo ládádból.S a kerekkerék aztán jól ellátott termény növelőkkel.Gratulálok hozzá.

Sütike,
    mostanában nagyon sok jó ember hagyta itt ezt a világot mostanában.Ha ismerős volt, akkor dupla a szomorúság.

Dani,
    igazán szerencsés vagy te is a ládákat illetően.Na meg egyébként is....

Ahogy kinézek az ablakon, látom ám, hogy nagyon küzd a napocska a felhőtakarójával, szurkolok neki, hogy sikerüljön lerúgni magáról, és vidámságot kölcsönözzön nekünk.

Jó játékot kivánok...

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sziasztok!

A plutyka, pulutykához csak annyit, hogy errefelé a kelkáposztafőzeléket IS hívják pulutykának, de a lucskos káposztát is. Ez olyan, mint a krumpli, burgonya, a pityóka, a kolompér. Mind a kettőt szeretem, mindegyik jó. A rakott kelkáposzta mindegyiknél jobb!!! Viszont én nem a fejet főzöm meg, vagy a lefejtett leveleket, hanem a kelkáposzta fejét a torzsa eltávolítása után felvágom, majd sózott, őrölt borsozott és Major Annával megszórt vízben megfőzöm. (Az ilyen módon készített káposztának kissé jobb íze lesz a pótfűszerektől.) Amikor megfőtt, akkor leszűröm, a további elkészítési módja már hagyományos. Nem leveles, hanem szálas. NEM így tanultam a nagymamámtól, hanem ÉN változtattam rajta, de azóta (cca. harminc éve) csak így csinálhatom. ÍGY szereti a család apraja, nagyja. Az, hogy a pulutykából kimaradt egy U bötű, vagy a plutykához betársult egy U bötű, az másodlagos. A plutyka és a pulutyka ugyan azt jelenti. Szerintem.

Az ebéd viszont túrós tészta volt. Ugye van a csusza, ami a tépett tészta, meg van a mácsik is, ami az egyik helyen CSAK a vágott, főtt tésztát jelenti, míg egy távolabbi vidéken minden főtt tésztának kijár ez az elnevezés, kivéve a cszuszát. Oszt olyan is van, ahol meg a mácsik nem ismeretes, nem használják. Ha akarom, nagy ez az ország!

15. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Egy kis kuncogás!!Jót tesz mindenkinek!xD Régi felvétel! De nekem tetszik!

Utoljára szerkesztett: 19.2.21
  16. Koppi

Szia !
    Köszönöm ! Megnevettettél...:)
    Egyszerűen remek !

17. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

Nálunk az van, így a délután nagy részét kint is töltöttem a levegőn...elmostam az üres virágládákat, kigazoltam az előkert felét, a fekvőfenyőket csak annyira nyírtam meg egyenlőre, hogy a szegélyt ne lépjék túl, és az általuk benőtt lámpákat szabadítottam ki...ha már ott vannak ne legyenek láthatatlanok...megmaradt a sziklakert és a kis tó elől...illetve a pampafüveket kell még visszavágni, de azt meghagyom a férjemnek.

Beléptem aratni, az event kész van, estig, amíg tartanak a bónuszok a rövid érésűeket kellene szaporítani, de nem nagyon van kedvem most itt ülni, ezért kukorica került a földekbe, jó óránként azért rá tudok nézni. Szintet is léptem, felülmúlhatatlan farmmunkás megtisztelő nevet kaptam...néha elgondolkodtat, hogy is születhettek ezek a nevek...xD

Vettem pár ólat is a bahára, a medúza az esélyt megkapja...egyenlőre nem tudom kitenni helyhiány miatt, a malomban azonban nagyon optimistán elindítottam a tápkeverést neki...ha már beesik, ne éhezzen.

Mielőtt bejöttem lefújtam a teraszon a redőnydobozokat...csak úgy potyogtak a poloskák...mindjárt megyek is és összesöpröm őket, még az ottani ablakokat akarom megpucolni és a kinti dolgaim mára rendben lesznek.

Azt hiszem írtam róla, hogy pár hete majd egy hétig nem volt víz nálunk, mert ivóvíz minőség javítása volt a cél...nos nem tudom, hogy mit dolgoztak ennyire, de azóta szinte ihatatlan a víz...én napközben szinte csak azt iszom, de most eljutottam oda, hogy még a cicák tányérjába is ásványvizet kellett töltenem, mert csak fintorogtak azok is olyan fertőtlenítő szaga van...tegnap az orchideákat is a vasalóvizes flakonból locsolgattam...olyan szépek, nem szeretném, hogy valami bajuk legyen.

Drága Marika, nagyon jó kis dolgokat kaptál ám a ládikákból...a virágos dallamoknak, miután adakoztak egy kis csp-t sokkal jobb tulajdonságuk lesz...szép magas TP-t fognak adni, hogy segítsék a haladásodat majd.

Drága Mimi, jobbulást a kezednek.

Most lépek, de majd még később benézek...a videót is akkor nézem majd meg...nekem Bánhidy Lászlóról mindig Matula bácsi és az Ötvös filmek ugranak be.

18. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Végre egy kis jó kedvet sikerült becsempészni, én is örülök hogy egy két embernek , esetleg jó kedvet , nevetést, sikerül előcsalni!!:inlove:

19. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szia! Felénk a mácsik hosszúmetéltet jelent A túrós tészta viszont mindig kockatésztából készül, a csusza tépettből. Én vegyítem a dolgokat. Fodros kockatésztából készítem a túrós csuszát. A megfőtt tésztát miután leöntöttem a főzőlét abban a fazékban összekeverem túróval, tejföllel. Belerakom a tepsibe, ráöntöm a pirított szalonnát a zsírjával és megsütöm. Aki még kér rá tejfölt az utána még tehet rá. Így is jó és nem kell annyit mosogatni. :D
    A rakottkrumplira is láttam már egy ilyen összekeverős videót ahol még a krumplit se kell megfőzni. Lehet a napokban ki is próbálom.

20. Koppi

Szia Ancsa !
    Delejezhetnél jobban is...:D:D
    Nem sikerült a napocskát nevetésre bírni felettünk, egésznap felhőpaplan volt rajta. De már elérte a déli órákban a 6 fokot is a hőmérő higanyszála !
    Ám az messze van a 12-14 foktól ami volt a Dunántúlon...
    Mi ez medúza akció? Megyek megnézem...:)
    Megnéztem.....és lőn....[​IMG]

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.