Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok. upload_2021-2-24_14-52-23.png

Szépen kipucováltam a bicajomat, mert az idő olyan gyönyörű, hogy nem akartam gyalog jönni.
    Nekifogtam az eventnek, jutok ameddig jutok.

2. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Elkezdtem az eventet, olyan szorgalmas voltam, hogy nulla percezéssel, meg a hoszzúérésüekkel 630 felröppenőm van. A többi már simán meglesz, nem kell görcsölnöm miatta.
    Most mondta egy
    kedves farmtársunk, hogy a telefon a puffinnal működik, úgyhogy a holnapi szüretek is meg lesznek oldva. Délelőtt szedjük a sátorfánkat és irány Gödöllő, ahol 40 db napos csirke várja az étkezésemet 1 órakor vehetem át őket, aztán söprünk is haza. Viszek nekik egy kis kaját, már be is kevertem a túrót, tojást és kukoricadarát., hogy a hosszú út előtt meg tudjam őket etetni. Az én Szuzimmal megyünk, mert a vőmnek elfüstölt a kuplungja. A tesóm úgy döntött, hogy nem jön velünk, pihenő nélkül hosszú lenne neki az út. A gyerekeket meg egyedül nem akarom elengedni (pedig játszottam a gondolattal), mert még nem csináltak ilyent,. Az előbb esett le az álluk, mikor mondtam, hogy minden csirkét meg kell nézni, mert amelyiknek nem záródott a köldöke, az pár napon belül elpusztul, azt nem szabad elhozni. Rögtön mondták is, hogy ez csak legyen az én dolgom, ők majd csak csendben asszisztálnak. Alig várom, hogy itthon csipogjanak. Kicsit messze van , meg ebből kifolyólag csaknem a duplájába kerül-mivel az autó nem megy el paprikás krumplival - de csak náluk van ősmagyar génállomány. Volt már nekem ilyen állományom, másodévesen gyönyörűen megkotyoltak, ki is keltették az utódokat, szuper volt nagyon. Remélem most is sikerülni fog.
    Most megyek és még szédelgek egy kicsit a farmon.
    Legyen szép tavaszi délutánotok:Lujza

3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Lujza,
    nagyon komoly csirke farmotok lesz.Nincs is finomabb egy házi rántott csirkecombnak!!

Technics11986, mimi, Fatther és 7 más kedveli ezt.
  4. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok:)

18 fok van nálunk...megint nem bírtam megülni az íróasztal mellett...kimentem kicsit kapirgálni a kertbe...úgy nézem, hogy talán nem fagyott el semmi, de ezt majd egy jó hónap múlva fogom tudni biztosan...Tényleg csalóka az idő még, mert ugyan napközben kellemes meleg van, de reggel fél 7 körül engedtem ki az egyik cicát, mert csengetett és kinézve bizony deres volt az udvar, ezért az ilyen-olyan virágok teraszos napoztatását még töröltem egyenlőre...

Mimi, hogy nem működik a visszarendező? én most direkt kipróbáltam, a képet ugyan nem látom, amit lement - tehát vakon ugyan - de visszaállította...vagy nálad le sem menti?

Eventet elkezdtem én is, majd este megpróbálok pörgetni is, hátha...én itt is próbálom kihasználni a prémiumot, ilyenkor a tölgyesnél lévő mamutokat nem szedem le pár napig, ha jön bónusz akkor több a termés is...

Lujza, jó utat holnapra...most is tanultam valamit az írásodból...napos csirke - köldök vizsgálat...

Ma krémsajtos-spenótos gnocchi készült...egy kis párizsi szelettel...mert a fiúk igen erőteljesen tiltakoztak, hogy a menü nem tartalmaz húst...viszont így szó nélkül eltüntették a spenótot is, amit egyébként nem esznek meg...és befigyelt egy kis csokis muffin is.

Megyek bedobok még egy mosást, úgy néz ki helyreállt a víz, ma már mostam kettőt, de van még mit...aztán majd lehet vasalni is...később még benézek, legyetek jók.

Technics11986, mimi, Fatther és 6 más kedveli ezt.
  5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Zsona! Ezt a trükköt a csirkékkel én is itt tanultam a faluban. Mi városból költöztünk ki, teljesen tudatlan voltam mindenben. Aztán egyszer a szomszédasszonyom panaszkodott, hogy nem volt elég figyelmes csirkeátvételkor, és 5 db csirkéje elpusztult, mert nyitva volt a köldöke, csak ő nem vette észre, mert nem volt nála a szemüvege. Én meg az ilyesmit mindig szépen megjegyeztem és elraktároztam.
    Felraktam egy kis levest főzni, mert a lányom reklamált, hogy délben nem volt leves. A tesómnak meg süti ehetnéke támadt, úgyhogy egy gyors zsíros piskótát is belódítottam a sütőbe.Most éppen várom, hogy készen legyen. Legalább holnap az útra is viszek egy pár darabot. Micsoda népség, és micsoda igények, az eszem megáll.:oops::oops::D
    Jó, hogy szóltál, megyek én is kibontok néhány ládikót, hátha ad valami hasznosat, ha mást nem ,egy rakás pörgetést mindenképpen.
    Jó illatok jönnek a sütő felől, azt hiszem készen van a süti....megyek és kiszedem, mielőtt a tesóm éhen hal:D

Technics11986, mimi, Fatther és 8 más kedveli ezt.
  6. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Sziasztok!:inlove::)
    Hűűű nagyon régen jártam erre...de ez a "játék"kissé kiakasztott mostanság...26x bejelentkezni majd ledob vagy 8x>:(lassú az aratás,vetés..az ajándék küldésről nem is beszélek...van,hogy nem látom full üres a "lap"pedig próbálkozok...szomszédaim is fogyatkoznak...hol délelőtt hol délután vagy esetleg este jövök...itt néha csak a tetszikkelésig jutok..persze,hogy a teliholdasra nem sikerült bejutnom...na mindegy....o_O
    Végre jön a jóidő van dolog a kertbe...leszedttük a barkát még mielőtt "más" meglovasítaná..sajnos erre van sokszor példa szétszedett kerítés fogad minket legtöbszőr..nem is csodálkozunk rajta hiszen körülöttünk kihaltak az örökösök meg nem foglalkozna a telekkel sőt még az sem érdekli őket,hogy a hajléktalanok beköltöznek a házba...Csodálkozunk azon,hogy a Pilisi parkerdő (önkormányzat) végre kicsit kitisztítja a területét de ez marha kevés...Csak,hogy képbe legyetek a telkünk a Ruphegynél van körülöttünk építkeznek csak a mi részünk "mostoha" nyakig sárban trappolunk...a vizet is elvették vagy már 15 éve...a kútra járunk vízért,hogy legalább kezet tudjunk mosni...
    Voltunk Zamárdiban is van ott egy apartmanunk furcsa maga az egész,hogy csend és nyugalom van sehol senki csak az építkezések mennek sorba de az nagyon....
    Viszont 2 hétvégén kipróbáltunk egy nagyon fincsi ebédet sajnos képet nem tudok csatolni róla de leírom....Pesztós húsgombóc paradicsomszósszal tésztával tetején sajtal.4 főre.50dkg sertés vagy marha hús darálva,1 üveg pesztó szósz ,2 konzerv lulkulusz paradicsom,spagetti vagy más fajta tészta....A husit összekeverjük fél adag pesztóval só,bors,őrölt fokhagyma majd kicsi gombócokat gyúrúnk belőle.Kevés olivaolajban kisütjük.A paradicsomkonzerveket kiöntjük egy tálba majd kézzel összenyomkodjuk felforrósítunk egy serpenyőt kevés olivaolajjal majd beleöntjük a paradicsomot só,bors,oregánóval fűszerezzük...amikor már jól összeesett beletesszük a gombócokat és a kifőtt tésztát ezzel egy kicsit összekeverjük és kész is.Tálaláskor sajtot reszelünk a tetejére...isteni!!!
    Ma meg öszibarackos mascarpónés sütikét csináltam balys-be mártott babapiskótával:paz alján.
    Kicsit kézműveskedtem is nagyon várom már a tavaszt pár szitakötőt készítettem :)

Remélem mindenki jól van!
    Aki beteg annak mielőbbi jobbulást kívánok!!!
    Jó játékot és vigyázzatok magatokra!!!!!

https://kepkuldes.com/image/QKsqH5

https://kepkuldes.com/image/QKsGxR

7. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Sziasztok!
    Sütike én az utóbbi időben rászoktam, hogy összegyűjtöm a holmit és úgy bontok, akkor kerül benne valami, aminek örülni lehet. A múltkor hatvanvalamennyi bónuszládát bontottam, egész jó volt, de biztos nem volt benne több növénybevételi, mintha aprádonként néztem volna meg. A piccolóból most 7 van, még kuporgatok egy kicsit, legalább 10-ig és utána meg nézem, hogy mit dobott a gép.

Mimi a kölest beáztatod, mielőtt főzöd? Jó is, hogy írtál róla, még decemberben vettem, hogy kipróbáljam és meg is feledkeztem róla, hogy van.

Lujza én részletre vettem a telómat a Vodánál, két év hűséget kértek és nem kellett most fizetni semmit.,hát annyit kibírok. Nem nagyon hagyott választást a régi telcsi, egyik nap teljesen lemerült reggeltől estig, pedig nem is használtam, másnap hívtak és két szavanként bontotta a hívás, muszáj volt cserélni, munka miatt is hívnak, így elkocogtam és vettem egyet, menni kellett, mert a sim is régi volt és le kellett vágni az új telefonhoz. Végül is jó is volt hogy elmentem az üzletbe, mert vidáman közölte a jó ember, hogy erre a telefonra van tízezer kedvezmény a netes árhoz képest. A múltkor telefonos ügyfélszolgálatnál csörömpöltem kicsit, mert ötven percet hallgattam a nótázást mire emberhez jutottam. Megérte morgolódni, vigasztalásul engedett a telefon árából és kaptam 2500 Ft lebeszélhetőséget , így Danim telefonja is elég jó árasítva lett. Igazából szerintem sokat engedhetnek, hogy hűségidőt szerezzenek.

Dani ezt a dekort kiraktad? Nagyon megérős, le voltam döbbenve, hogy mennyit ad. Sajna már lejárt a + , most nem is tudom, hogy mennyit ad.

Én elkezdtem az eventet, ilyen szép időben jól esik a kapálgatás.

Már megint este van. Arra gondoltam, pénteken szabadnapot adok magamnak, kicsit sokat dolgoztam az utóbbi hetekben, kell egy kis lazulás.

Technics11986, mimi, Fatther és 7 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Edit !
    nem, még nem tettem ki. (Vigyázok rá, mint a hímes tojásra) Majd ha a többi Tp.-t adó elfogy, akkor kirakom....:):)
    Nekem a hóbortos állatok nevű ládából 3238 db van..
    Kibontsam?
    Vagy várjak még kicsit ? /Valahogy beszorult a nyitogatásnál.../
    Ettől csak szerszámom van több. Jelenleg 18941 darab van + barkácscucc 2957, XL-es 371 és XXL-es 309 db.....
    Ráadásul csak százasával lehet a szerszámot kivenni, így hagytam a francba, nem veszegettem ki mostanában....
    Nagyon tetszik a"csörömpölés" az ügyfélszolgálatnál....Szinte látlak...:):D
    Jó éjt....:)[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 24.2.21
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!

Pár napig sokat küzdöttem a géppel, de ahogy olvasom, nem voltam egyedül. Rendszeresen kidobált a Kergére menet. Is. Néha máskor is, de a Kerge az alapból volt ilyen. Hisztizett a gépem.

Lujza! Volna néhány kérdésem.
    1 Tényleg igaz az általad leírt a vődről? Nem mintha kételkednék a szavadban, de .... Idézlek. Az én Szuzimmal megyünk, mert a vőmnek elfüstölt a kuplungja. Nem a vőd kocsijának, hanem a vődnek a kuplungja? Neki is van? És ha van, akkor milyen? Automata vagy kézi váltóhoz való?
    2. Most komolyan. Tényleg van a csirkének köldöke? Én úgy tudtam, hogy az emlősök a méhlepényesek közé tartoznak, a méhlepény és az utód összekötő zsinórjának a maradéka az emlős utódján a köldök. De hogy egy tojásból kikelő szárnyasnak is van, azt nem gondoltam. És HOL kell keresni a köldököt? Felnőtt csirkén is van nyoma? Holnap hoz a fiam egy egész csibét, (nem élve, hanem holtan, de azt nem hiszem, hogy a köldöke tollból lenne) azon megkeresem, hátha előkerül. Eddig vagy én nem találtam vagy láttam ugyan, de másnak véltem. Figyelemmel fogom kísérni azt a csibét kívül, belül. És naaaagyon alaposan!

Marika! Szerintem van jobb egy rántott csirkecombnál. Van bizony! Nem egy, hanem kettő! xD Csak sajnos nem nekem.

Ma krémsajtos-spenótos gnocchi készült...egy kis párizsi szelettel...mert a fiúk igen erőteljesen tiltakoztak, hogy a menü nem tartalmaz húst...viszont így szó nélkül eltüntették a spenótot is, amit egyébként nem esznek meg...és befigyelt egy kis csokis muffin is.
    Erre én is bejelentkeznék. Nem lehet olyan rossz!!!

Az a húsos "táp" sok paradicsommal, olivaolajjal olyan olaszosan hangzik. Az olasz konyháról sok rosszat nem hallottam eddig, gondolom ez is jó lehet. Ki kéne próbálni.

"Csörömpölni" én is szoktam, csak másként nevezem. Hol ennek, hol annak, de teccik ez a megfogalmazás is. Lényegretörő!

Megyek ki a konyhába, mert most nekem ott van eventem, Sütöm a kenyeret.

Szép napot mindenkinek!

10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok jó reggelt mindenkinek 4
    Tihamér ,már megint megnevettettél korán reggel..
    A kérdéseifre a válaszok: 1.Valóban, egy kicsit pongyolára sikerült a fogalmazás, tehát a vőm autójának a kuplungjáról van szó..:D:D
    2. A csirkéknek is van köldökük, amivel a tojásban a szikhez kapcsolódnak, hisz a fehérje rész az, amiből táplálkoznak, amíg ki nem kelnek. Ez pontosan 28 napig tart ki, utána szépen kikelnek. Kelés után közvetlenül még látható, majd lefényképezem neked. És igen a csirkéknek is a hasukon van.
    Most viszont rohanok készülődni, mert Zala igencsak messze van Gödöllőtől.....Messzebb, mint Makó Jeruzsálemtől.......
    Nálunk már hétágra süt a nap, legyen nektek is szép napotok:Lujza

Technics11986, -elzemari-, mimi és 8 más kedveli ezt.
  11. Koppi

Sziasztok !
    Lujzám, sikeres utat a csibe vásárláshoz !
    Ha megyek, vagy állok az autóval és defektet kapok akkor az autóm kerekébe megy a szög, vagy egyéb eszköz, mégis azt mondjuk: defektet kaptam...ugye? :)
    Nálunk is süt a Nap !
    Lassan készülődünk mi is, visszük az Öregeket szurira.... (autóval, injekcióra a covid ellen, Debrecenbe.)

Utoljára szerkesztett: 25.2.21
    Technics11986, -elzemari-, mimi és 7 más kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sziasztok!

Igen Koppi, igazad van, de a magasra feladott labdát muszáj leütni. Előírja a vallásom. :p Hithű haspárti vagyok. Ez mondjuk az alakomon látszik is.

A feleségemnek mondtam kb. negyed órája, hogy csinálok róla egy arcképet a tablettel, aztán néhány hétig minden héten csütörtökön megismétlem. A képeket elmentem. Nem értette, de azért kapcsolt, mert "leesett" neki. Akkor már nagyon csúnyán nézett rám. megmorgott.
    - Azért kell az arcomról kép, mert megyek oltásra?
    - Persze! - feleltem lelkesen. - Muszáj, hogy legyen összehasonlításra alapom.
    - Mert az orvos kínait ad?
    - Ja! Mert ha mégis van benne valami, és ne adj isten, de mégis ferde szeművé kezdesz válni, hát legyen rólad egy rendes kép is emlékbe. - A válaszát nem merem leírni. Nem ideillő.

Lujza! Meg fogom keresni azt a köldököt holnap, mert birizgálja a fantáziámat, hogy hol van és mi az!

Megyek eventet folytatni a konyhába. A röfi vállpecsenyéje, amit megtöltöttem zsemlés töltelékkel sül, meg némi csirkepörkölt is van fent a lapon. De azon nem láttam semmi köldökszerűséget. A mell és hasa része nincs benne. A nyakán, szárnyán, stb nem látszik. Futóműveken sem.

Technics11986, -elzemari-, mimi és 7 más kedveli ezt.
  13. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Most már annyira szép idő van kinn,hogy a nap nagy részét kinn töltöm. Tegnap is elvetettem a komlót és pangott a földben vagy 18 órát. :)
    Eventet nem csinálom,most olvastam,hogy a szalamandra is tenyészthető lesz,na azzal telerakom a földeket és ennyi.
    Hagy szaporodjon. xD

Reggel amikor elvitték a kuka tartalmát kimentem,hogy behozzam a kukát,közben kijött ebből a célból a szomszédom is. Mondanom se kell,hogy több mint 1 órát trécseltünk. :)

Ma leves nem kell,mert tegnapról bőven maradt babgulyás. A második meg kapros-tejfölös tökfőzelék lesz és fasírt.
    Most megyek,legyen szép napotok! :inlove:

Technics11986, -elzemari-, Samborg és 9 más kedveli ezt.
  14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok!Megint agyon vigyorogtam magam...szenzációs dolgokat olvastam. Sokat tanultam is, a csirke köldök, egyebek révén, csak aztán még el kell olvasnom újra, mert a vicces dolgok a valósággal keveredtek. :D :D Ok, azt tudom, hogy a kuplung nem a Frenky sajátja, hanem az autóé. A finom elemózsiákat is érdeklődéssel olvastam.......mindig tanul az ember jó ötleteket.
    Eventet csinálom, gőz erővel, mert holnaptól nem igen lesz időm rá. A gazak meg is lesznek nemsokára, a röpi meg majd össze jön, az utolsó két oszlopot építem. Mostanában el kerülöm a kereket, a ládákat, és mindent, ami a szerencsével kapcsolatos. A biztos a raktár....:D Ami van, az tuti, meg van.
    Az idő nálunk is tavaszias, de még nem álltam neki a kinti munkának. Nagyon nehezen tudom magam rá beszélni. Erőszakot kell alkalmazni magamon, akkor nincs vissza út. Csinálni kell, hiába......Nagyon tudom értékelni, tisztelni, becsülni azokat az embereket, akik szeretik a kerti munkát.........Erre mondja a sógorom, hogy majd meg szeretem...ja, mondom, persze, 21 éve nem sikerült......Hát, ez van. Legyetek jók, vidámak, és élvezzétek a jó időt. :) :)

Technics11986, -elzemari-, mimi és 6 más kedveli ezt.
  15. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, Szép Napot:)

Csak beugrottam, mert futóban vagyok...mert lassú napom van...ez azt jelenti, hogy kénytelen vagyok lelassulni, mert a környezetem nem úgy reagál a dolgokra, ahogy szeretném...ez engem hátráltat, de ha végezni akarok a dolgommal, akkor sietnem kell....xDxD...és végre megértettem mit jelent az, hogy jó munkához idő kell....xD

Lujza már vígan robog hazafelé a pipikkel...lehet már haza is ért.

Dani, végül kibontottad azt a sok hóbortos ládát?...tegnap este én is bontogattam párat, de úgy veszem észre minél többet nyitok egyszerre, annál kevesebb benne a jó cucc...így csak 50 max 100-at nyitok egyszerre...tegnap az áhítatos ládára rágtam be...volt 102 db...nyitottam 5-öt...semmi, 10-et...semmi...így lementem 70-ig...de csak rózsa és cserép jött...aztán mérgembe rányitottam a 70-re egyszerre...így jött egy békaherceg és egy repülő elefánt...ennyit máskor 20-25 ládából simán ki lehetett szedni...

Szia Gyöngyi:)

Tényleg rég voltál, már kezdtem hiányolni a képeidet...szép ez a szitakötő....a sütikéd is guszta...a baelyst meg egyszerűen imádom...az egyetlen alkoholos ital, amit szinte büntetlenül tudok fogyasztani...a gombócos husidat kis változtatásokkal szoktam készíteni, mert nálunk a gyerek nagy spagetti rajongó...így a hozzá való szósz több variációban szokott készülni...egyszer volt a tánccsoporttal Szicílíában...no, utána pár hétig nem kívánta a tésztát, a pizzát és rizst semmilyen formában, mert ott az volt az elő a fő és az utóétel is...kicsit besokallt...xD

Szia Edit:)

Pihenj is...jól teszed...jó is, hogy jöttél, akartalak kérdezni a Salvatore könyvekről...találtam a menümben párat tőle, szeretném kérdezni, hogy melyiket ajánlanád kezdésre...most ugyan nem tudom kiírni a címeket, mert másik gépnél vagyok, de este pótlom.

ÁÁÁ....a kösz a segítséget még nálam is a menüben csücsül...pedig van belőle 3 db...csak valahogy mindig elfelejtem kitenni...pedig milyen jó kis TP-t ad tényleg....

Pont ma nézegettem, hogy rendet kellene tennem a házi kedvenc futtatóba...olyan kuszaság van, már sok mindenről azt sem tudom, hogy micsoda...de pont ezért nem merek nekiállni....

16. Koppi

Szia Sütike !

Itt is kívánok sok boldog szülinapot Neked !

Szia Ancsa !
    nem, még érlelem kicsit.
    Most a 100 körülieket bontogattam..

17. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Hűűűű, Dani, te aztán nagy gyűjtögető vagy, emelem kalapom. Nekem csak olyan ezerpárszáz van ebből a hóbortos állatokból, barkácsokat már én se bontom ki. A ládákat bontsd, mikor kedved tartja. Én gyűjtögetek még, januárban bontottam három hónap után.

Kezd az elején:
    Sötételf trilógia
    • Otthon
    • Száműzött
    • Menedék
    Sokan azt mondják, hogy ezt az első hármat írta meg a legjobban,ezekből meglátod, hogy tetszik-e. Én szívesen olvasom Salvatore könyveit, most a Pap ciklust fejezem be hamarosan, kb 12 könyvet olvastam tőle. Nem untam rá, szívesen folytatom, írt vagy 30 könyvet. Igazán szorgalmas volt és én ennek örülök. Mesék, mint a fantasyk általában, de jól kikapcsol a munka után. Írj baglyot, az első 6 könyv megvan PDF-ben szívesen elküldöm ha nincs meg neked. A többi már mobiban van csak.
    Bizony jól fog esni a pihenés így meghosszabbítva a hétvégét a péntekkel, különben is fél nap lett volna a munkára, mert délelőtt piacolok, mire hazaballagok, elmegy a délelőtt.

Ezt pedig Sütikének szeretettel:

18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

19. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Szép Estét:)

Sütike, Boldog Születésnapot kívánok:)

Jaj Lujza...ezek nagyon édesek...gondolom most jó nagy zsizsegés van nálatok...

Szia Edit:)

Ez a három biztosan megvan...van fönt több az oldalon, ahol nézelődni szoktam, csak nem voltak sorrendben...mikor az előbb néztem, akkor már rendszerezve voltak, az Otthont most le is kaptam, hétvégén belenézek...de pl. fent van a Vándorok könyve 1-2-3...Hazatérés 1-2-3...Sötét Elf 1-2-3...Jeges Szelek-Völgye 1-2-3...A Drow Öröksége 1-2-3-4 és így tovább...a fantasyt én is szeretem, de nekem eddig valahogy kimaradtak a könyvei...na majd most:) A felajánlást köszönöm szépen, ha kell élni fogok vele.

Jó éjt, aludjatok jól:

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Aki szereti a "mesét felnőtteknek", annak javaslom a Dragonlance/Sárkánydárdák sorozatot. Ebben is vannak elfek, orkok, goblinok, hobgoblinok, törpék, meg minden más, mi szem szájnak ingere, de nem étel. Meg sárkányok és griffek. Csak szellemi táplálék a fantasy kedvelőinek.

Lujza! Ezek a pipik mind füstösek? Milyen lesz a tollazatuk felnőtt korukban? Mert a kis csibe ugyan sárga icipici korában általában, de jércekorba lépve már nem biztos sárga színe. (Esetleg a vőd kocsijával mentetek, amelyiknek a kuplungja elfüstölt és AZ színezte be a pipiket? ;):p)

Jó reggelt minden korán kelő kis és nagygazdának!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.