Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Gyönyörű szép lett a cipő, azzal leglább sikert értem el. Majdnem olyan, mint lánykorában volt ;)
    A ruhákon szárad egyelőre a gaz, majd később lerázom amennyire lehet, aztán azokat a tapadós fejű gazokat kézzel egyenként kicsipkedem belőlük és végül mennek a mosógépbe. [​IMG]

A jó oldalt a felhők fölött kell keresni, mint ahogy Vadóc írta reggel ;)

Köszi a híreket Imi! :) Ezt a boldog aratást miért erőltetik, azt nem tudom.:eek: Most volt, inkább boldog fa jött volna helyette :pxD

Zsémbes-banya kedveli ezt.
  2. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Mindegy, az a lényeg, hogy van jó oldal!:D
    Aludtál már, vagy még ezután?

PiciEma kedveli ezt.
  3. .Emama.

Aludtam már ;):)
    Nincs eventkiírás :eek: Lehet, hogy nem is kezdődik holnap a meghirdetett event? [​IMG]

Más. Nincs valakinek véletlenül valami nagyon egyszerű (és olcsó) csokitorta vagy bármiféle csokis süti receptje? Holnap jön valaki a fiamhoz, annak kéne valamit kreálni meglepetésként, de ezzel a lassú netemmel piszok nehéz keresgélni a receptek között.

Utoljára szerkesztett: 17.9.14
  4. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Késő délutánra várható az event ismertető.

5. Zsémbes-banya

Szia Laboviti!
    Köszönjük szépen a hírt.:)
    Ezekből a szép mézes sütikből szabad venni egyet? Karácsonyig elraknám, és feltenném a fára!:)

PiciEma kedveli ezt.
  6. .Emama.

Szia Laboviti! Köszönöm szépen a hírt, akkor várok türelmesen :)

7. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Erika mama csokis süteménye:

"Csokis süti erikamama konyhájából recept
    receptekédes süticsokis süti
    [​IMG]erikamamareceptje

elkészítés
    1. Tegyük a cukrot, a csokit, a vajat egy hőálló edénybe. Az edényt tegyük forrásban levő víz fölé, s kavargassuk a tartalmát, amíg egynemű nem lesz. Vegyük le a tűzről az edényt és tegyük félre, hogy kissé lehűljön.
    2. Majd egyenként keverjük bele a tojások sárgáját, mindegyik után alaposan verjük fel.
    3. Szitáljuk a masszára a lisztet és a sütőport, valamint a kakaóport. Jól keverjük össze.
    4. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a csokis masszába."
    5. Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokos sütőben 45 percig, vagy még a süti megsül, süssük meg.
    6. Ha kihűlt porcukorral szórjuk meg, és tálalhatjuk.
    • sütési hőfok: 180°C
    • költség: 1000 Ft"
    1 adag 573 kcal.

.Emama. kedveli ezt.
  8. .Emama.

Jaj de aranyos vagy :) Köszönöm szépen :)
    Jó gyors is, viszonylag egyszerű is, egyedül a tábla csoki gond, annyim nincs itthon.[​IMG]

9. Zsémbes-banya

Nézd, ehhez még csoki sem kell, és nagyon egyszerűnek tűnik. Amit Imi hozott biztosan finomabb, de ez sem lehet rossz.:)

Hozzávalók:

Mindent egy 3 dl-es bögrével mérek
    1 bögre liszt
    1 bögre tej
    3/4 bögre cukor
    1 zacskó vaníliás cukor
    1 egész tojás
    1/2 zacskó sütőpor

Ízesítésnek:
    3/4 bögre mák vagy
    3/4 bögre darált dió vagy
    3/4 bögre darált mogyoró vagy
    3/4 bögre kókuszreszelék vagy
    1/2 bögre instant kakaó
    vagy
    1/2 bögre lekvár (vagy ki mit szeret)

Elkészítés:
    Minden hozzávalót egy tálba öntök, robotgéppel összekeverem. Kivajazott tepsibe öntöm a masszát és tűpróbáig sütöm.
    Ha elkészült még kétfelé-háromfelé lehet vágni, ízlés szerint tölteni, de egyben, porcukorral meghintve is fogyasztható.

Elkészítési idő: 30 perc

PiciEma, lukimi és .Emama. kedveli ezt.
  10. .Emama.

Puszi, köszönöm szépen :) Ehhez minden van itthon, igaz a kakaó nem instant, hanem főzős. Szerintem azzal is jó lesz, csak legfeljebb kicsit kevesebb kell bele. Lekvárom is van, legfeljebb félbevágom és megkenem majd azzal.
    Megyek mosogatni és ezt megsütni ;)

Zsémbes-banya kedveli ezt.
  11. Zsémbes-banya

Majd egy picit hozz belőle nekünk is lécci!:)

PiciEma kedveli ezt.
  12. .Emama.

Nanááá, csak sikerüljön ;)
    Szerinted meddig kell ezt sütni? Másfélszeres adagot csináltam, mert a legkisebb edényembe is kevésnek gondoltam az egy adagot. Ez így rendben is van, kb. 4cm magas benne a massza. Előmelegített sütőbe raktam be 200 fokra. 45 percet húztam rá, szerinted???

13. Zsémbes-banya

Szerintem az elég is, mert az egyszeres mennyiséghez írt 30 perc elkészítési időt, kutyulással együtt.:)
    Majd azért az illatára figyelj! Ezek a kavart sütik - ha nincs bennük sok zsiradék - nagyon gyorsan elkészülnek. Meg lehet érezni az illatról, szél ellenében 100 méterről!:D
    Jesszusom! Nem tudom mit csináltam. Franciául beszél a játék. Az alá ahol belépéskor egyik birka talicskában zötykölődteti a másikat ezt írja ki: "Veuillez patienter":D

PiciEma kedveli ezt.
  14. .Emama.

Két dolgot tehetsz, vagy hamarjában megtanulsz franciául, vagy átlépsz a magyar nyelvre a játék főoldalán ;):pxD

Köszi a sütős tanácsot, majd figyelek :) Szerintem amúgy a fél óra csak az elkészítésre vonatkozik, bár annak meg kicsit sok. Nekem abban a mosogatás is benne volt ;)

PiciLona és Zsémbes-banya kedveli ezt.
  15. Zsémbes-banya

Végül is a könnyebbik utat választottam, természetesen megtanultam franciául.8) Aztán, mert nem akartam senkiben kisebbségi érzéseket kelteni, ezért gyorsan átmentem magyarra.;):pxD

PiciEma, PiciLona és .Emama. kedveli ezt.
  16. .Emama.

Ügyes vagy, piros pont, leülhetsz ;):pxDxD Már csak Mátékára való tekintettel is ;)

17. Zsémbes-banya

PiciEma, PiciLona és .Emama. kedveli ezt.
  18. .Emama.

Na ez az amit itt megint nem lehet tovább ragozni ;) Ügyes vagy és pontxDxD

Megsült a süti, kb 35 perc kellett neki. Kivettem, majd ha kihűl, akkor félbevágom, megkenem lekvárral és a tetejére teszek csokikrémet. Maradt abból amit a palacsintához készítettem, azt nem rákenni gondoltam, hanem csak olyan vonalakban végigcsurgatom a tetején. Jó sűrű hidegen, lefolyni nem fog róla.

Valami ilyesmi módon fog kinézni :)

19. Zsémbes-banya

Ez tökéletesen meg is felelne nekem.:D Gyorsan megsült.:)
    Elolvastad az ismertetőt?

PiciEma kedveli ezt.
  20. .Emama.

Nem, már van ezek szerint? Mindjárt futok [​IMG]

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.