Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Vadóc

Vadóc Fórum bárója

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be futottam, szokás szerint. Tegnap katasztrófális volt a napom, este későn már nem volt energiám benézni.

Kedves Szilvi! Nagyon boldog szülinapot kívánok Neked![​IMG]

Eventet el kezdtem, de nem is tudom, hogy fog alakulni, mert ezek a sálak förtelmesek. Szedegetni, szedegetni........ebből aztán nem lesz 180, az biztos, főleg, hogy két napig nem is leszek. Na, mindegy.

Legyen szép napotok, azért be nézek, ha tudok. Persze, hogy tudok, hiszen kell jönni lesegetni a farmon a sálakat. Kellemes napot, jó játékot!

3. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Sziasztok!Elég hideg van,de nem esik,végre.:)
    Sütike!Köszönöm szépen!:inlove:

4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

[​IMG] ügyben úgy állok, mint Imi, a [​IMG] meg se közelíti azt, de nem aggódom egyáltalán, mert még nincs egy napja, hogy elkezdődött az event.
    A paprikáim beköltöztek a folyosóra. Most pedig megyek összekapom azt a zászlót és lehordom a pincébe a muskátlikat...

5. gyongyvergazda

gyongyvergazda Fórum hercege

Utoljára szerkesztett: 21.10.15
  6. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Kész vagyok... Totál kész vagyok :p;)xD

7-kor felébredtem, neki is ugrottam egyből a farmoknak és mostanra sikerült mindent visszapakolnom.
    A csomagok felét keveri a malom, sálam csak 8 db maradt a Picin. Ott sokkal rosszabbul állok velük sajnos, a nagy farmon sokkal többet kaptam ajándékba.
    Ami viszont ezt a sálkeresést illeti, ez egy borzalom. Az ólakon és a fákon egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy hova biggyeszti a gép. Roppant jó lenne, ha vagy valami élénk színű alapon lenne, vagy erőteljesen villogna a megjelenése után, mert így gyakorlatilag láthatatlan. :music:Azt hiszem ez egy elég utálatos event lesz a sálak miatt :eek:

7. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Sziasztok, szép napot!
    Köszönöm Gyöngynek a 10-kor kelők menazsériáját és szívem tájait!:)
    Ema lehet, hogy tévedek, de nekem eddig mindig pontosan ugyanott volt mind a hat, alul megfelelő távolságokra egymástól.
    47 db-om van, amitől egy kicsit legörbült a szám, de van még idő rendesen, majd meglesz amennyi kell.
    Növényekből 5000 alatt vagyok, és elvetve, a zászlókkal szerintem jól állok, tekintve a hátralévő időt.
    Későn kelőknek kevés az idejük, ezért most rohanok rendbeszedni magam, aztán a boltba.
    Puszi!:)

8. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Mégeccer, jó reggelt.
    Eccerűem nagyon szépek!:)
    Akkor én szerencsésebb vagyok mert a farm baloldali aljára teszi mindíg kb 3 hely van ahová szereti, de majd mindíg az ott lévő bagoly stb fájára. Én még nem kevertetem, úgyis holnap este vagy holnapután délelőtt lesznek meg a sálak.
    Abban nagyonis egyetértek, hogy csapnivaló ötletnek tartom ezt a 15 percenkénti leszedést, mivel vagy napokig bekapcsolva kell lennie a gépeinknek, vagy akinek dóga van még rosszabbul jár. Én ezt így nem kombinatív eventnek nevezem hanem kitolásnak. De megcsinálom....
    Tekintve, hogy a hátralévő ráérő időd a csillagos ég valóban nagyon jól állsz!xD

9. .Emama.

Szia Zsémbi! :) Ott van alul egy sorban, ha 6 db van kint, de mindig máshol jelenik meg, ha csak egyesével van. Amikor ólra kerül, akkor teljesen láthatatlan, a fán is nehéz észrevenni. :(

Szia Gyöngy! :) Csudaszép és kellemes délelőttöt okoztál, még afeletti bánatomat is elfújtad a képekkel és az írásoddal, amit a pakolás miatt éreztem ;):)Köszönöm neked :)

Szia Kukucska! :) Vigyázz, nehogy beakadjon a muskátlidba egy-két zászló vagy sál, hiányozna a végén az eventből ;)xD

Szia Szilvi! :) Itt hétágra süt a Nap, de hűs van és némi szél is lengedez :)

Szia Sütike! :) Ha két napod kiesik teljesen, akkor tényleg lehet, hogy nem leszel meg. Kár lenne. :( Azért hátha sikerül be-be lépned és lekapkodni legalább a sálakat, akkor azért csak kész lehetnél :)

Szia Imi! :) Nekem az alsó 6 hely közül váltogatva kerül valahova. Ahol ól van, ott nem látni :( A szemem jojózik már, hogy megtaláljam. Ja, és kizárolag F5 után jelenik meg :oops:

10. gyongyvergazda

Emama teljesen egyetértek veled sálügyileg. Nekem valahogy nem akaródzik 15 percenként futkározni valahonnan :eek:o_O, utána meg lépkedni egyik farmról a másikra ( kellet nekem kettő :p) , Zsémbike, hogy csinájja mind a 15-tel o_O:p:)?

Imi, utánanéztem egy kicsit a tündérfátyolnak, elképesztően gyönyörű!!! Ha jól láttam egyfajta tavirózsa? Mennyire sűrű? Teljesen beborítja a tó felszínét, vagy lehet lavirozgatni a vadkacsáknak közötte? Illatos-e? Védett-e?
    No, kérdésből, ennyi mára elég :wuerg::)!

11. lukimi

Nekem van még 1 rafinériám, mindíg másik területen vagyok és amikor letelik a 15 perc várok még 1 percet, majd akkor megyek a Fő-re és többször is előfordul, hogy nem kell f5 ott van a delikvens. Mint most is így volt.:)

12. kpe59

Jól körbenéztem, [​IMG] de nem keveredett a muskátlik közé egy sem...

Kiugorhatnál már egyszer végre abból a mókuskerékből... [​IMG]

13. .Emama.

Amúgy sem szeretem ezeket a szedegetős eventeket, sok embernek meg tényleg nagyon előnytelen. Nem kellen ezt erőltetni szerintem ;)

Éjjel kettőig tudtam percre figyelni rá, de ilyenkor nappal nem megy. Érzésre nyomom az F5-öt, és mindig ott van a következő sál. :)

Akkor jó ;)
    Sütikének tényleg ki kellene már valamit találjunk, még olvasni is sok amiket megír, hogy miket csinál (és akkor még nyilván nem is ír meg mindent) :oops:
    Csak olvasom, hogy két naponta fejtetőre állítja a házat, nálam havonta se kerül rá sor :music:

14. lukimi

Magyarországon védett, de nem veszélyeztetett. Úgy is mondják, hogy tündérfátyol hínár hiszen az iszapba kapaszkodik az indája/gyökere. Szinte mindíg sulymos között díszlik és sok helyen olyan tömött, sűrű, hogy ha az ember ül a csónakjába akkor a sulymos között ami ugye haragos zöld színű, sávokban szinte kirikít, van úgy, hogy hatalmas területen és akit eddig csak a közelébe vittem vagy eddig még nem látta el volt ájulva.xD Sajna nem emlékszem arra, hogy illatos-e. A vadkacsák ahová csak akarnak befurakodnak a kajáért nincs számukra akadály (és a sűrű súlymosban védve érzik magukat az emberekkel szemben) de azért rendszeresen olyan helyen szeretnek alábukni és az iszapban fecserni, ahol kisebb tisztások vannak, vagy gyérebb a növényzet. ja és a búbosvöcsök ami hasonlít eme récékhez is előszeretettel szinte ugyanúgy mint a kacsa bukdosik le az iszaphoz és jó soká bukkannak fel. A vöcsök és a kacsa is vagy párjával úszkál, vagy a fiókákkal, vagy csapatokban. Megfigyelhettem ezeket a dógokat mert miközben pirkadattól vártam a kapásra (sok sok éven át) addig ezek a szárnyasok is beindultak minden hajnalban kajálni. A kukoricával etetett helyemről még hessegetni is kellett őket, de nem nagyon ijedeztek.xD (ez már nem is tartozott a tárgyhoz)

15. .Emama.

Azért jó, hogy tárgyon kívül megírtad ezt is ;)
    Olyan jó olvasni téged Imi, jó lenne, ha többször lenne kedved így mesélni :)

16. gyongyvergazda

Futok gyorsan sulymos után nézni :), nem vagyunk még ismerősök! ;):)
    Igen, igen, nagyon bólogatok!!! :)

17. kpe59

Az eszem egy helyben áll és toporog [​IMG] a piaci árak láttán...

18. lukimi

Nézd meg ezen a fotón, bár kicsinyítve van nem találom a gépemen nagyobban de ez volt mindíg a kedvencem több honlapom is volt az elmúlt 11 évben és mindegyiken szerepelt. Egy nádas előtt (jav:gyékényes előtt) van és súlyom között szerintem nagyon szupi fotó lett.

Tündérfátyol

Természetesen azért is látszik ilyen tömöttnek sűrűnek, mivel csónakban ülve fényképeztem felülről bizonyára ritkásabbnak látszott volna.

Letöltve rá lehet nagyítani ameddig csak nem pixelesedik.

A súlyomot amúgy vízidiónak is nevezik.

Utoljára szerkesztett: 21.10.15
  19. gyongyvergazda

Húúúúúú, ez nagyon szép :)!!! Köszönöm!

Wikiné még ezt tudta róla:

Lágyszárú, 0,5–2 m hosszú, egyéves vízinövény. Kezdetben az iszapban gyökerezik, majd levélrózsájának kifejlődése után úszó hínárrá válik. Vízfelszíni levelei (30-50 db) rombusz alakúak, 1-4,5 cm hosszúak és ugyanilyen szélesek, elöl durván fogasak, 7–17 cm hosszú levélnyelük hólyagszerűen felfújt. Alámerült, víz alatti levelei fésűsen szeldeltek, gyökérszerűek. A szárközök hossza 5–10 cm. Fehér, 4 tagú virágai a levelek hónaljában magánosak, a szirmok mintegy 8 mm hosszúak. Július-augusztusban virágzik. Szürkésfekete termése 2–4 cm hosszú, 2-4 szarvú, a csúcsán koronátvisel. Belelépve igen fájdalmas találkozás a vízparti fövenyben megbújva. Csapdafegyvert is neveztek el róla. Latin neve is erre utal. A keményítőben gazdag termése miatt, a sulyom bizonyos időszakokban, pl. török háborúk és hódoltság idején mint ínségeledel is ismert volt az Alföldön és gyűjtötték. A sulyom továbbá az ázsiai konyha egyik jellegzetes eleme is, olykor (helytelen megnevezéssel) vízigesztenye néven találkozhatunk vele pl. wok-zöldség keverékekben. Nevezték íze után még vízidiónak és vad mandulának is. Termését nyersen, sütve, főzve, lisztként lepénybe-kásába téve fogyasztották. Mielőtt védetté nyilvánították, a Tisza-menti éttermekben finom szószával készült fogásokat lehetett enni.

20. lukimi

Na igen, gyerekkorban ettünk mi is súlymot, nyersen is és főzve is. Ezenkívül a beérett, kemény, piszokul hegyes tüskéit igen sokszor kellett a mutternek a talpamból kigyomlálni lévén, hogy abban az időben nyár elejétől ameddig csak lehetett mezítláb közlekedtünk és fürdés közben az iszapban sokszor beleléptünk.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.