Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

A lényeg és a hangsúly a videókon van, amit Apó hozott, négy növénykén, így tudod? ;) Egy polipfám van, már tegnap óta, de olyan, mintha nem lenne xD Picit lassú, hiába turbózom xD Miért lenne szégyen? Nekem is csak azért van meg, mert itthon vagyok...

Neki fogok, de ma biztos nem, köszi a biztatást, Zsémbi! :) Mindig hosszú í-vel akarom írni, a "bízik" miatt, és mindig elbizonytalanodom, lecsekkolom, és rövid, nekem meg így nem tetszik xDxD Épp a minap olvastam, hogy vannak olyan magyar szavaink, amelyeket mindenki fél felszólító módba tenni, megtaláltam, nézzétek csak:

"Az emberek jó része zavarba jön, ha a csuklik, a siklik vagy az ízlik igét felszólító módban kell használnia. Különféle nyelvi fórumokon csaknem heti rendszerességgel bukkan fel a kérdés, hogy hogyan helyes. Pedig a válasz kézenfekvő.
    Meglepő, milyen sokan állítják magabiztosan, hogy ezeknek az igéknek nem létezik felszólító módú alakjuk. Sőt, vannak, akik ezt hajmeresztő módon megpróbálják megideologizálni: azért nincs, mert ezeket az igéket nem is lenne értelme felszólító módban használni, hiszen nem tudjuk arra kérni a másik embert, hogy kezdjen el csuklani, nem mondhatjuk a vonatnak, hogy térjen le a sínről, és nem tudjuk megkérni a társunkat, hogy legyen kedvére való az étel. Pedig a felszólító módú igéket nemcsak felszólító mondatban, hanem a kötőmódú tagmondatokban is használjuk.
    Természetesen létezik és helyes a csuklik, siklik, ízlik ige felszólító módú alakja: csukoljon, sikoljon, ízeljen. „Adok egy kis vizet a babának, hogy ne csukoljon”; „Muszáj volt behúzni a vészféket, hogy ki ne sikoljon a vonat”; „Jó sok zöldséget tettem a levesbe, hogy ízeljen” – ezekben a példamondatban a legkritikusabbak sem találhatnak kivetnivalót.
    A -lik/-zik végű igék egy részénél semmiféle gondot nem okoz a felszólító módú alak megalkotása, használata: omlik-omoljon, oszlik-oszoljon, romlik-romoljon, bomlik-bomoljon, lélegzik-lélegezzen, hajlik-hajoljon, botlik-botoljon, ömlik-ömöljön, párzik-pározzon, virágzik-virágozzon, hangzik-hangozzon, áramlik-áramoljon, habzik-habozzon. Sőt, hasonlóan működik az ugrik ige is: ugorjon. Az említettek mintájára bátran használjuk a sikoljon, csukoljon, ízeljen, sőt a hámoljon, kotoljon, bicsakoljon, rémeljen, feseljen, nyakoljon, zajoljon, foszoljon, özönöljön, villámoljon igéket is! Attól, mert valami szokatlan, még nem helytelen."
    forrás: mno

Milyen az a kefíres, Zsémbi?

Vadóc, Vakond-Gazda, .sylvia72. és 3 más kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Két alapfám nagyüzemben termel, 48 db polipcsáp van már a polcon. Az XL-re nem hajtok, de ha meg lesz, akkor persze használom majd.

Vadóc, Vakond-Gazda, .sylvia72. és 4 más kedveli ezt.
  3. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

A mérce a kefíres pohár, de én nem azt szoktam használni, hanem egy szokványos 2 - 2,5 dl-es csészét.
    Négy tojás, két pohár cukor, két vaníliás cukor, aki szereti az tegyen bele citrohéjat is (én szeretem) az alap, ezt fehéredésig keverni kell. Aztán megy bele egy pohár olaj, ezzel összekeverjük és a két kefír amit beleforgatunk, majd a négy pohár sütőporral elkevert liszt. Ezzel is összekeverjük, kivajazott (margarin), gyengén lisztezett tepsi, és húsz perc múlva olyan illatok vannak, hogy csuda!:) Húsz perc után már csak pár perc, míg mindenhol megszilárdul. Akkor jó, ha már mindenhol szilárd, de szép vajszínű a teteje.:)

Vadóc, Vakond-Gazda, .sylvia72. és 3 más kedveli ezt.
  4. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Janzi, sokszor volt már itt téma a mjúzika én most nem sorolok mert hangulatemberke vagyok és ha rám jön valami nótázhatnék a gugli az én barátom meg a yutyub is.:):music: Persze a gépemen is meg van sok kedvencem onnan is talán napokat is csemegézhetnék, de újabban akkor hallgatok zenét ha ichletet kapok.xDxD:p Ha azokat a kisvidiket végig nézném/énk hallgatnánk amik ebben és a többi totyikban is be vannak citálva, csakis állandóan vidiket néznénk. Éppen ezért én nem nézem/hallgatom végig az összeset mert mást is szeretnék internettózni, de ha valami nagyon kiveri a szemem azt meg hallgatom. Annyi a kedvencem, hogy korszakokra bonthatnám a sok évtizedeimet és minden korszakból kiemelhetnék többet is és ez hálátlan feladat. Csak mintának: volt Omega korszakom vagy ez mindíg is elkisért, volt Neoton, Edda, Kovács Kati örök kedvencem , Boney-M, Europe a nagyon kedvenc, CC.Cats és nem bonyolítom tovább mert reggelig sorolhatnám. Ezek és több ezer szám az elmúlt évtizedekben különböző minőségi és kezdetleges zeneszerszámokon tárolva voltak nekem, annak idején ha meghallottam egy nótát amire én azt mondtam, hogy ez nekem kell!!!! akkor addig nem nyugodtam amíg fel nem vettem az éppen soros magnómra. Egy biztos, nem szeretem a komolyzenét a jazzt utálom, operettekből a túlzott ajvékolósakat ki nem állhatom de vannak gyönyörűek pl nagyon csípem Sárdi Jánost stb stb stb, és itt vagyok, csak bele bonyolódtam megint pedig 1 mondatban akartam neked válaszolni.xD:p

Hóóvirág, Zsémbike, én is a teliholdat csinálom gőzerővel. Én szokás szerint sokat nem gondolkoztam hanem a 3 elmaradott legrégebbi gazdakörire gyúrok és innen haladok majd egyre előrébb. A Tiszta boszorkányság és a felhőjéhez tartozó kütyük kiváltásához szükséges növények is meg lesznek, előrébb még nem gondolkoztam mi fér még bele a 11 vagy mennyi napba. Most megyek nagyaratni.:)

Vadóc, Vakond-Gazda, .sylvia72. és 4 más kedveli ezt.
  5. Zsémbes-banya

Tudod mi a csúcs az egészben Juditka? Az, hogy megint bevetettem, és a fákat megint csak elfelejtettem.:(
    Egyelőre azt hiszem megvárom a nyitogatós naptárt, annak a végén majd lesz egy(?)
    A dallamos komolyzenéket sem szereted?
    Sárdi János a kedvencem. Lehet, hogy sokaknak ósdi, nekem egy fantasztikus énekes, aki ha más országba születik,a világ hevert volna a lábai előtt. Nem mellékes a színészi tehetsége sem.:)
    Jó, hogy említetted a régebbieket, mert megint nem néztem volna meg, hogy mi hiányzik a Kerberoszos felhősoromról. Múltkor nagy boldogan közöltem Emával, hogy megvan, a Kerberosz meg is volt, de egy kitehető még hiányzik. Elnéztem...
    Megnéztem, a Drakulyanyúl a bűnös.:)

Dóri
    nagyon érdekes amit hoztál nyelvünk rejtelmeiről.:)
    Ez a csukoljon, sikoljon, stb. borzasztóan hangzik, függetlenül attól, hogy így kellene mondani, én azt hiszem inkább nem mondom sehogy.:D

Vadóc, Vakond-Gazda, .sylvia72. és 5 más kedveli ezt.
  6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Ide értem végre, valahára. Hogy rá érnék, az túlzás, de már nagyon hiányoztatok. :) A nyugodt hétvége kissé bezavarodott, mint általában, de azért jól vagyok.

Eventet már el is felejtettem, de azért jó volt, alig hittem, hogy sikerül mind a két farmon, de elég hamar meg lett. A teliholdast is csinálom ezerrel, már amikor éppen be tudok jönni. Jó, hogy ilyen hosszú...:) :)
    Semmit nem tudok, mi minden történt, még a farmon is el vagyok maradva, de igyekszem célba érni, valahogy, valahol. Egyszer biztos lesz időm mindenre. :)

Vadóc, .sylvia72., Vakond-Gazda és 4 más kedveli ezt.
  7. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Ez roppant érdekes volt, ennek dacára nem fogom az írni, hogy csukoljon, majd mondom azt, hogy adok vizet a babának, mert csuklik ;)xD

Szia Juditka!
    A gazdaköriból csak 2 féle növényért lehet kiváltani a pilipfát, olcsóbb, mint a boltban ;)

Én megszereztem az alapot és a 2 XL-t, a másodikkal megvárom azt amit ajándékba fogunk kapni. :)

Szia Sütike! :) Jó, hogy berobogtál, most már csak lesz egy kis nyugid :)

8. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Én azt úgy értettem, hogy az XXL-es lesz, de lehet, hogy csak az én képzeletemben...[​IMG]

Vadóc, .sylvia72., Vakond-Gazda és 3 más kedveli ezt.
  9. Zsémbes-banya

Tyhúúúúú Te! Az még jobb lenne! Áldanám a képzeletedet, na meg a BP-ét! Akkor még mindig van más út, hogy szerezzek alapot!:)

Szia Sütike!
    Jövő héten sem lesz időd pihenni? Ej-ej-ej Sütike! Tessék egy kicsit önzőbbnek lenni, és magadra is gondolni!:) Kicsikincsed hogy van?:)

Utoljára szerkesztett: 25.10.15
  10. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Már mentem is, köszönöm, hogy leírtad :) Az illatokat már érzem is...;)

Szia Imi! :) Hasonló szisztémában gondolkodom, gyorsan letudnám már a Múmia átkát, és csapnék bele gőzerővel az újakba, csak tegnap olyan balga, meg figyelmetlen voltam, hogy az újhoz termeltem a növényeket, és egész nap észre sem vettem xD Én sem számolgattam, hogy végzem, mit fogok tudni befejezni..:)

Nekem is érdekes volt, mert ha élő beszédben ne adj'Isten ezt szerettem volna mondani, akkor tuti megállok, és kérdőjel xD Biztos, ami biztos, én is kikerülöm továbbra is ezeket az igéket :)

Szia Sütike! :) Akkor Te is haladsz szépen...;)

Vadóc, .sylvia72., Vakond-Gazda és 5 más kedveli ezt.
  11. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Én csak nyugisan csinálom,most már az alapok megvannak,nekiálltam az xl-re gyűjtögetni.:)Rá nem beszélek az xl-re,de szerintem megéri.;)
    Növénykés dolgok helyére kerültek,kaptam telefonos segítséget.:music:Megmondom neked,én turbózni nem fogom,azt a mamutfáim kapják Dóri.;)
    Erzsike gratulálok ehhez a mennyiséghez,és emelem kalapom.:);)
    Imi ezek nekem is nagyon bejönnek.:) 1 kis sport kérdés,forma 1-et szereted e,és van e kedvenced? Sima polipfa turbózva,mennyi időre jön ki?Köszönöm,ha valaki megsúgja.:music:

Vadóc, .sylvia72., Vakond-Gazda és 5 más kedveli ezt.
  12. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

xDxD A polipom mamutfám hiányában kapja :cry: Akkor azt is láttad, hogy semmiféle horror mennyiség nem fog kelleni?
    Nem volt időmérő, elmaradt, elvoltak a boxutcában xD Láttad? :)

Zsémbes-banya, Vadóc, .sylvia72. és 4 más kedveli ezt.
  13. sutimami57

Most éppen van..:) :) Holnap már megint robogok...te jó ég, hiszen még abba se hagytam! :D :D

14. lukimi

Kedvencem Ferrari és Sumi. Mogyoródi pálya óta szeretem a forma 1-et, de előző sok sok évben is figyelemmel kisértem de igazából Mogyoród, majd Sumi óta. Sumi megtestesített mindent amit én a sportban szeretek. A Vettel éra előtt kb 3-5 évre kiszálltam a forma1-ből példáúl a baromarcú közvetítő riporterek miatt (1ik palik) és egyéb ok miatt, oda se figyeltem többé. Amikor Vettel kb a 2. világbajnokságát nyerte ismét bekapcsolódtam és mivel német, maradtam mellette. Van egy versenyző akit nem csípek ezért ellene és így Vettelért szurkoltam mindezidáig. Már nem kell a valaki ellen szurkolni mert közben elszállt.xD Vettelnek szurkolok és ismét a Ferrarinak de messze nem úgy mint Sumiért.

Utoljára szerkesztett: 25.10.15
    hóóvirág, Vadóc, .sylvia72. és 5 más kedveli ezt.
  15. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Szép estét mindenkinek!Nem hiszitek el!Zsémbi!Ugyanezt csináltam én is,remélem most nem felejtem el.:music:

16. sutimami57

Szia, Zsémbi! Holnap hivatal, ügyintézés, egyebekkel indul a hetem, a többi még képlékeny..:) :) Kicsikincsemet egy hete lesz holnap, hogy láttam, de mindenképpen ki ugrom hozzájuk egyik nap, mert baba hiányom van. :) :) Úgy tudom, jól vannak..:) :)
    Szia, Dóri! Hát, hogy szépen, azt nem mondanám.... :) Haladgatok. A horroros feladatokkal nagyon el vagyok maradva, mert nem szeretm őket, és mivel általában csak egy nap volt, nem is érdekelt. Most meg ez a sok új...ki tart pár évig. :) :)

17. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Nekem Senna halálával ért véget a Forma1-es rajongásom. Addig nagyon szerettem, mindent megnéztem, amit tehettem, azóta viszont egyáltalán nem nézem. A férjem szokta bekapcsolni, akkor néha látok belőle valamit, de nem kaptam többé újra kedvet hozzá.

18. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

Szép Estét! De jó, hogy mondtátok a Forma 1-t majd elfelejtettem, mióta áttették, M4-re folyton ki megy a fejemből:) Mostanában engem se érdekel úgy mint régen...., de én a délutániakat szeretem, mert ebéd után olyan jót lehet rá aludni.. :p:D:D:D

Gratulálok, a jó fákhoz, nekem semmi csak 1 majomkenyérfa lett ami említésre méltó:)

5 polipfám van, amit katázok, 1 XL-es, de teljesen mind1 mert 8óra 48 perc érésideje, azt is csak 2x tudom aratni, elkezdtem a gazdaköriket, hogy haladjak, holnap már hétfő akkor nem sok időm lesz rá, majd hosszúakat ültetek:)

19. lukimi

Szia, neked aztán különleges alkalom kell az alváshoz?! Ha meg netalán tán éjjel nem menne az alvás, csak fel kell venni lemezre a versenyt és máris lehet folytatni!xD:inlove::music:

20. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Nem láttam Dóri,de nagyon köszönöm,hogy tudósítottad.;)
    Úgy néz ki a dolog,hogy a forma 1-s rajongásunk teljesen 1forma.Először Senna rajongó voltam,amíg a tragikus balesete be nem következett.:( Amit a mesterről írtál,teljes mértékbe 1etértünk.;)Nem emlékszek az évre amikor balesete volt.De ha az akkor nincs,8-xoros világbajnok lenne.Schumi és Vettel nagy barátok,és tisztelik 1mást.:) Nem úgy mind ma Hamilton és Rosberg.Őszinte leszek elejétől fogva,hogy Hamilton megjelent a forma 1-be,nem szereztem kategóriába van nálam.Ha 1xer valakinek sikerül a Mester rekordjait megdönteni,az csak is Vettel lehessen.:)
    Akkor amikor a forma 1-t elkezdtem nézni 10 pár évesen,1xerre Senna volt szimpatikus,Prostal szemben mindjárt.Imolai tragikus futam a youtuben is fenn van,sokszor megnézem.1994 május 1-n történt a tragédia,de én a mai napig igazán felfogni nem tudom a történetet.Ha utána nem jött volna Schumi rajongásom,talán hátat is fordítottam volna ennek a sportnak.De jött,és ez így volt jó.:)
    Uram jézus borogass 5 polipfa,elismerésem fogadd Betti.;):music:

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.