Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. breki072

breki072 Fórum elő legendája

2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Breki,
    most sajnálom csak igazán, hogy itt van előttem a monitor!!Van olyan valaki, aki nem szereti a szilvásgombócot?
    Szilvi,
    hely is van és tea is van,breki jóvoltábol itt van előttünk karnyújtásnyira mind a kettő!!Máglyarakás is, és a szilvásgombóc is.

Utoljára szerkesztett: 20.1.16
    Zsémbes-banya, Vadóc, .Emama. és 5 más kedveli ezt.
  3. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Hihetetlen de van! Ismerem és még a palacsintáért sincs oda:eek: nem tudja mi a jó :D
    A gombóc pedig házilag egyre ritkább :cry::cry: pedig az az igazi :inlove::inlove:mert a rohanó világba mire is érünk rá :(

4. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Breki!Ez nagyon nem volt szép Tőled.:D:D:D:DCsorog a nyálam már attól is,hogy írták a lányok,hogy mit alkotnak,erre Te meg még fotót is hozol?:oops:Hol van az együttérzés?Na megállj csak.:D:DVisszakapod!:D
    Akkor jövök.:D:D
    Na majd hétvégén összedobom a házit és majd csak leshetsz.:)

Zsémbes-banya, .Emama., Frankné és 4 más kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Ez tényleg hihetetlen, pedig mind a kettő egyszerű, olcsó, és nem utolsó sorban finom.Házilag sem kerül olyan nagyon sok időbe az elkészitése.Télen inkább a szilva előteremtése a gond, bááár nem tudom, hogy mirelit szilvából milyen lehet.Nyáron elkésziteni és azután zsupsz a mélyhűtőbe télire.

Zsémbes-banya, Vadóc, .Emama. és 4 más kedveli ezt.
  6. .sylvia72.

Finom mirelit szilvából is,de tény,hogy nyáron az igazi a friss gyümölcsből.Szilvát szoktam lefagyasztani aztán a gombócok gyártása van csak.

Zsémbes-banya, Vadóc, suba_klara és 6 más kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Szilvi, mennyire engeded ki a mirelit szilvát?Teljesen, vagy, csak lehet még egy kicsit jeges?

8. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Erika erről tudna mesélni. Emlékszel nyáron százasával gyártotta a szilvás gombócokat...
    Ha nincs szilva jó abba a nutella is. [​IMG] Próbáljátok ki.

Zsémbes-banya, Vadóc, suba_klara és 5 más kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Igen emlékszem,vajon mind elfogyott már neki?

Zsémbes-banya, Vadóc, .Emama. és 4 más kedveli ezt.
  10. .sylvia72.

Én ki szoktam engedni teljesen és kicsit le is csepegtetem.:)

11. -elzemari-

Köszi, még nem próbáltam, de végül is meg ér egy próbát.Persze a finom szilvalekvárral is meg lehet próbálni?
    Szoktatok szilvalekvárt eltenni lekvárnak?Az idén tettem el sültekhez szilvát, és nagyon bánom, hogy csak három üveggel, mert nagyon finom lett.Az idén elhatároztam, hogy jóval többet teszek el, mert valahogy jobban megy, mint a savanyúság.

12. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Úgy emlékszem egyszer mondta, hogy már nincs. Lassan érkezik és elmeséli, ha lesz ideje...

Zsémbes-banya, .Emama., Frankné és 3 más kedveli ezt.
  13. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

Ha tudom, hogy hozol neki se állok, de sehogy se tudom kiszedni:oops:;):p:DxD
    De már elkészültem vele, igaz mirelitet csináltam hamar meg van:)

Hát.... azért házilag nem kevés idő, mikor az első szilvás gombócomat csináltam, volt szilvafánk és annak gyümölcséből, még iskolás voltam, Én Horváth Ilonától tanultam főzni, reggel kinyitottam a szakácskönyvet és elolvastam a receptet, kell hozzá főt krumpli, na raktam is fel, mikor meg főt kinyomtam nyomóval, majd nekiálltam a tésztának aztán azt vettem észre kemény lett nem olyan mint a könyvbe le van írva, és újból főztem krumplit, majd neki álltam a tésztának, annyi lett belőle mikor szüleim este 6-kor hazaértek még mindig a szilvás gombócot főztem, a fél utca azt ette vacsorára.... :wuerg::D:D egy darabig aztán nem is csináltam:)

14. -elzemari-

Ez a történet nagyon ismerős, mert amikor még az unokák nyaranta nálunk voltak, én is nekiálltam a szilvás gombócnak.Hol a krumpli volt kevés, mert a liszt sikerült többnek a kelleténél, és ez igy ment egy darabig, mig végül is akkora lábas szilvás gombóc kerekedett, hogy mondtam is a Papának, hogy ez nem fog elfogyni soha sem.
    Ám a félelmem gyorsan elillant, mert nagyon nagy sikere volt az ebédnél, majd a vacsoránál is.Reggel aztán az volt az első, hogy van még a szilvás gombócból-hangzott a kérdés?
    Nos eddig tartott a félelem, mert ilyen sikere egyik ételnek sem volt, mint a nagy lábas szilvás gombócnak.

15. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    Hazaértem,jövök olvasni nemsoká! Sok-sok oldal vár rám! Van mit bepótolnom! :)

16. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Sziasztok, majd este elolvaslak titeket, most nincs időm, de szeretnék legalább bejelentkezni.

Dugulás ügyben semmi jó hírem nincs, szerintem ma is a nyakunkba fog folyni a víz.

Reggel 1/2 8-kor beestek a fiamék a picivel és nem túl régen mentek el. Reggel azért learattam, most meg hamar elpecáztam, ami csalit össze tudtam rakni. Mindkét farmon megvan a felhőm, de a Picin éppen 750 pontot sikerült csak összeszednem. A nagy famron a felhőn túl még elköltöttem 150-et és maradt még 89. Csalit a Picin kettővel többet tudtam csinálni, mint a nagy farmon. Szóval az egyenlőtlenség továbbra is fennáll a két farm között.

Most megyek dolgomra, majd valamikor előkerülök.

17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Egyszóval: detto! :)
    A lájk nem a plafonodra vonatkozott. ;)
    Ha nem lenne a játék, egy undok, kötözködő, zsörtölődő vénasszony lennék. Ezért inkább játszom, sőt még korlátolt mennyiségben költök is rá. Ha valami nem sikerül, morgok egyet, aztán játszom tovább, mert szeretem ezt a játékot.
    De ha fiatalabb lennék, talán nem lennék "függő". ;) :)
    Csak azértis beidéztelek, hogy hosszabb legyek. :p:p
    Nóci hiányozni fog, de neki most jobb, ha a privát életére koncentrál. Aztán akár kezdje újra. ;)
    Én se tudom megállni. Ahogy egy csali összejön a háromhalas horoghoz, már szaladok is. Elég jól sikerülnek. A felhő és két rátehető kész van, a harmadiknak a fele is.
    Már nem is nézem, miből mennyi röppen, úgyis csak a reggeli aratás ér valamit.:oops:
    Brozsa, neked hajrá, biztos össze fog jönni! :inlove:

18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Én még mindig rakok el pár üveggel. Nagyon sok befőzést abbahagytam, nincs akinek kellene, de pár kiló szilva megy befőttnek is, lekvárnak is. Meg azért a baracklekvár is fontos.
    "Nem vagy éhes, édes?" Két emelet boldogság.... Domján és Kaló "professzorok". :D:D

19. -elzemari-

szia Mimi,
    nem vagy egyedül, hogy néha el el zsörtölődünk, amikor valami nem tetszik a játékban.Ám a játék varázsa azért itt tart minket és játszunk tovább.A fórum az egy jó kis társasági hely, ahol jókat dumcsizunk, és el is száll a mérgünk.Nálam is vendégségbe szokott lenni Sopánkáné, de csak ideig óráig, és ahogy jön úgy el is megy.
    A fiatalok valóban nem játék függőek.A múltkor is olvastam egy felmérést, hogy jobbára a középkorúak játszanak ma már, és a még idősebbek.Háát itt tartunk.

Nálunk is a barack lekvár az első és a legjobban szeretett lekvár.Nem is lehetne mással elképzelni a finom zserbót, a palacsintánál is a legelső.

"Nem vagy éhes, édes?"jut eszembe, van nálam Győri édes.

Mára búcsúzom, további szép estét és jó játékot kivánok!

Zsémbes-banya, Vakond-Gazda, mimi és 6 más kedveli ezt.
  20. Frankné

Frankné Fórum biztosa

Nálunk is a barack az első ,de van keményre főzött szilva lekvár is derelyébe ,gombócba való.
    Saját készítésű gombócot szeretem és frissen / lefagyasztás után már nem ízlett /.
    Mélyhűtött szilvából szoktam csinálni ,sokszor félig enged ki .
    Hideg burgonyához kell a lisztet rakni / nem lesz kemény /,előző este megfőzőm és összetöröm .
    Már elképzeltem szombatra ,de változik a program ,megyek Ágihoz és Csengéhez estig.

Ma kora délután a kesztyűt elbírta a kezem ,de a hátamon fojt a víz ,
    kabát nélkül csak nem kerékpározhatok .

Zsémbes-banya, Vakond-Gazda, mimi és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.