Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Ez a beszéd Zsémbi, nagyon szeretem amikor lezsémbölöd a társaságot!Olyan ez a fórum mint egy teleregény, mindenki tesz hozzá, engem nagyon érdekel, csak én nem tudok olyan választékosan írni mint Te.
    Klárikám, én megértem az aggodalmadat, én se ülnék lóra, de a gyerekeimnek megengedtem, igaz félve néztem. Az unokámat is elvittem, azt mondta a legkisebb " mama én bes....k, annyira jó", pedig 6 éves volt, és olyan vezetőszáron vagy mi a csudán vezették a lovat.
    Jót ne olvassak rólatok!Zsémböljetök csak!

Zsémbes-banya, mimi, Vadóc és 4 más kedveli ezt.
  2. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

:D Egyedül nem megy ám mindig, mindig, mindig! Tessék jönni és segíteni!
    Választékosan? Jesszusom, valaki mást is hívnak itt biztosan Zsémbinek, és róla beszélsz.:oops::pxD
    Egyébként a lényeget ragadtad megint csak meg. Mindenki tesz hozzá valamit, ahogyan TE is!:)

mimi, Vadóc, SZERENCSELOVAG és 4 más kedveli ezt.
  3. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

4. Zsémbes-banya

Neked is jó éjszakát, szép álmokat és puszi!:) Kitartás, holnap már szerda, az a hét közepe, onnan már kifelé megy a munkanap!:)

mimi, Vadóc, suba_klara és még 1 ember kedveli ezt.
  5. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Most lehet, hogy nem jó helyre írok, de egy hozzáértő majd csak olvassa.
    Azt kérdezném Tőletek, hogy a cukorvulkánI-re ráteszem a Cukorvulkán II és a harmadikat akkor összeadódnak a tapasztalatpontok?
    Ha pedig leszedem akkor már nem lesznek különállók?Régebben már megjártam ilyen egymásra tehető kütyükkel.
    Most jut eszembe egyáltalán egymásra tehető?
    Köszönöm ha válaszoltok.

6. Zsémbes-banya

Erre nem nagyon merek írni ötletet, hátha félrevezetlek, de talán jön valaki aki már utánanézett!:)

7. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Szia!
    Igen, egymásra tehetők. Most leszedtem és egybe rakja be nem szedi szét és egyben is lehet kirakni cukor III néven a tp 2800

Utoljára szerkesztett: 16.2.16
  8. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Szia!Egymásra tehető,de szerintem nem adódik össze a tapasztalat pont.Nálam húsvéti lekvárral ad 3640tp-t.És sajnos nem lesznek különállók kipróbáltam.:(

Zsémbes-banya, mimi, Vadóc és 4 más kedveli ezt.
  9. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Köszi szépen a receptet, nekem nincs ilyen komoly gépem, de majd átvariálom a receptet az enyémre.
    Én régebben félbarna jellegü kenyeret sütöttem, de az egyik lisztet amit használtam kivonták a forgalomból azóta én is használom a teljes kiörlésű tönkölyt és én rendes élesztőt használok.

Szia Vadóc!

Tudom hogy Emma a fő szakértő kenyérügyben, de azért neked is jókora rutinod lehet már sütésben. Te géppel sütsz vagy hagyományos módon?
    Leánykádnak jobbulást kívánok!

Zsémbes-banya, mimi, Vadóc és még 1 ember kedveli ezt.
  10. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia.
    Ha egymásra rakod akkor a lll. tp-jét fogja adni ami a legnagyobb. Szétszedni nem lehet többet tehát aki küldeni akarja csak akkor tudja ha mindhárom külön van a váza alatt. Nekem is van több ilyen kütyüm és mivel össze van rakva hiába szedem be a váza alá nem engedi küldeni. Dehát úgy a jó, ha össze van rakva akkor adja a legtöbbet.:)

Zsémbes-banya, mimi, Vadóc és még 1 ember kedveli ezt.
  11. Zsémbes-banya

Még a végén meghozzátok hozzá a kedvem!:) Mimi kenyere....., annyira szép. Hhhh. Nem megy ki a fejemből!:)
    Az összerakásig még meg is értem Imikém, csak azt tartom nagyon bosszantónak, hogy szétszedni nem lehet.

suba_klara, mimi, Vadóc és 4 más kedveli ezt.
  12. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Azonkívül, hogy valaha talán el szeretnénk ajándékozni/cserélni miért is kéne szétszedni? Ül a helyén és dógozik!xD

Zsémbes-banya, suba_klara, mimi és 4 más kedveli ezt.
  13. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szép estét neked és mindenkinek:);)
    Szilvi és Breki már válaszoltak.:) Annyival kiegészíteném,ha 1másba teszed utána már cserenapon nem tudsz vele üzletelni mivel a fejlesztést nem engedi.:music:

Zsémbes-banya, mimi és Vadóc kedveli ezt.
  14. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

@Zsémbi: Nyugotan süssél csak kenyeret. A gép előtt én sütőben sütöttem ezt a tönkölyös receptet jénaiban. Úgy is finom volt, csak kicsit keményebb volt a héja. Ja és rendes élesztőből. A gépbe használok csak porélesztőt az időzítés/késleltetés miatt.
    További szép estét.
    Megyek dünnyögésmentesíteni. ;)

Zsémbes-banya, suba_klara, mimi és 2 más kedveli ezt.
  15. Zsémbes-banya

Pl. ha jön jobb ami a helyére kívánkozik, és leszedem, aztán tényleg valakinek szüksége lenne rá.:)
    Szia Janzi!:)
    Miksza
    már nagyon hajlok, és az előbb - utóbb a teljes elhajlást jelenti nálam.:):D
    Csak okosan! Ha elmarad a dünnyögés, akkor nem lesz hümmögés sem!:):D
    Janzikám
    mi újság nálad? Az utóbbi napokban olyan szűkszavú vagy. Minden rendben?:)
    Talán írsz majd rá valamit, amit holnap elolvashatok!:)
    Elfáradtam ma, megyek aludni.
    Jó éjszakát, szép álmokat, derűs ébredést és vidám holnapot kívánok mindenkinek!:)

suba_klara, mimi, Vadóc és 2 más kedveli ezt.
  16. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Klárika lovasparájára van egy történetem,gyerekkoromban unokatesómat fejbe rugta nagyapám lova,hála az égnek nem lett komolyabb baja csak félt utána az állatoktól,még a kiscsirkétől is,na én meg az incidens után a lovaktól.13 éves voltam mikor anyám főnökének a lánya megkérdezte anyámat nem engedne -e el lovastáborba,mert Ő tanár volt és alsósokat vittek táborozni,na mint fél kisérő elmentem,elengedtek.Fogalmam nincs hol voltunk,annyira emlékszem,hogy vonattal mentünk ,majd iszonyú sokat gyalogoltunk,majd valami tanyára érkeztünk,persze semmi nem volt csak istálló valami kis házikó, lavorban mosakodás a kisházban,mindenki sátorban aludt,életem legrosszabb kajáját ott ettem,mert a tanárok főztek,tarhonya leves akart lenni az ebéd,de úgy össze volt főzve,hogy inkább főzelék volt,és le is égett,gondolhatjátok már a kinézete is hányinger volt,azóta is utálom a tarhonyát.Na nem is ez a lényeg,hanem ezek ellenére életem legjobb nyara volt,mivel már nagyobb voltam,nemcsak a karámban lovagolhattam,hanem kimehettem terepre is a tanárokkal,nagyon jó volt,azt a szabadságot azt az érzést nem hiszem,hogy elfelejtem.Sokat gondolok arra a nyárra,és mielőtt elkezdődne nem a lovászfiú miatt:D:D:DUtána még 1x voltam lovardában,de baleset óta nem,mikor ide költöztünk sokat mondogatom,itt a garázs,nincs autónk,vegyünk egy lovat azzal tudnék menni a boltba,nem kellene gyalogolnom,de süket fülekre találtam eddig.:music:Jó éjt,szép álmokat mindenkinek.:)

17. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Először is aludj jól,és álmodj szépeket Zsémbi.:)
    Minden rendben van,olvastam folyamatosan a napi történéseket.:) Van,hogy nem tudok hozzászólni adott témához,ilyenkor megyek a farmokra ügyködni.:music: A kis farmon ültettem folyamatosan az event növényt,aztán malmozás és cica etetés amíg bírja.:music: Délután az utcánkba dolgozó fodrászunk meglátogatott,1ben meg is nyírta a hajam.:) Jól eltelt az idő,holnap már többet tudok lenni remélem,hogy Ema sziporkáin tudjak jókat nevetni.:);)
    A többieknek is szép álmokat kívánok.:):) Alkimista mesterségem eredeti állapotba található.:music:

Zsémbes-banya, suba_klara, mimi és 5 más kedveli ezt.
  18. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Jó éjszakát, jó pihenést mindenkinek! :)

Zsémbes-banya, SZERENCSELOVAG és mimi kedveli ezt.
  19. Vadóc

Vadóc Fórum bárója

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Köszönöm szépen a jókívánságokat!:):inlove::inlove:

Szia Juditka!
    Az esetek többségében a sütőben készül a napi kenyerünk, pataki tálban, mert nekem nincs jénaim, de szerintem így is nagyon finom. Ha kevesebb az időm, akkor készül gépben, annál az időzítést szeretem.Nekem is van Pana gépem, meg egy Alpina, semmi pénzért nem adnám oda egyiket sem,;):)Sokszor kell a két gépet egyszerre indítani, pl. kifli sütésénél. mert a család igen nagy étvágyú, s a 16 kifliből tudok csomagolni a gyerekeknek, a párom tud éjszaka falatozni a sós fajtából, s esetleg nekem is jut talán belőle.;)
    Nagyon sokszor használom a gépet csak dagasztásra, még a kevésbé drága gépekkel is sokkal könnyebb ez a művelet, mint kézzel.:p:)
    Miksza!
    Ha a folyékony alapanyag kerül alulra, s a száraz félék felülre a tartályban, akkor lehet az időzítőt használva a normál élesztővel dolgozni a gépben.Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen folyadék az élesztő mellett.:sleepy:

20. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Szia Vadóc! :)
    Megint belekotyogok, hiába a kenyérsütés mellett nehezen tudok szó nélkül elmenni :)
    Nem csak a folyadék, de cukor se lehet az élesztő mellett az időzítéshez. ;) :) Én is mindig kizárólag friss élesztővel dolgoztam, mert a porélesztők ahány, annyiféle volt. Ha kitapasztal egyet az ember, akkor persze az is biztosan tökéletesen megfelel, de én rövid kísérletezés után maradtam a frissnél.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.