Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek. ma! Jobban van már a fiad?
    Hoztam nektek egy kis reggelit, hogy jól induljon a napotok:

Meg egy kis reggeli mosoly:

legyen szép napotok: Lujza

.Emama. és gyongyvergazda kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Nagyon sietek, de azért be ugrottam. Szép jó reggelt kívánni, Ema remélem a fiad javulgat.

.Emama. kedveli ezt.
  3. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Így egyben felelek.

Köszönöm az érdeklődéseteket, igazán meghatódtam :)

Éjfélre teljesen lement a láza a fiamnak, beadtam neki még egy adag szenet, aztán hagytam most reggelig aludni. Most reggel megint egy adag szén, jó nagy bögre teával, de lázméréssel nem zaklattam, mert a saját "lázmérőm" alapján csak hőemelkedése lehet.
    Miközben írtam megjelent itt mellettem. Most mégis lázat mérünk, ha már ennyire felébredt, nagyon fáj a feje és szédül. Ezek normális tünetek, majd lassan rendeződik ez is.
    Most már bubmentes ásványvizet fogok itatni vele az ásványianyag tartalma miatt és elkezdem majd a sópótlást is. Hát ennyi :) Most már a javulás útjára lépett és szépen halad rajta :)

Utoljára szerkesztett: 30.9.14
    gyongyvergazda kedveli ezt.
  4. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Ema olvasom,hogy beteg lett a fiad. Mielőbbi gyógyulást neki. Remélem már nem lesz láza.
    Hozok egy kis ebédet ide is, jó étvágyat. :)

Most futás, majd még bekukk.

5. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Szép napot Mindenkinek!

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/405906_653094681374421_26199301_n.jpg

Tegnapelőtt a nagy buli után úgy gondolta a netem hogy egy kicsit szünetelteti magát, úgyhogy tegnap este
    fél 10-ig távol volt.

Ema gyógyulást a fiadnak, remélem ma már jobban van egy kicsit.

6. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Holnap 10-től ismét Boldog ól nap.
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/boldog-ól-nap.11248/#post-66279

Valami furcsaságra jöttem rá de csak más számításai után. Valaki közzé tette valamelyik topikban amely hsz-t viszont nem tudom visszanézni mert nem tudom hol találtam:eek::p:p, de ha jól emlékszem a számítására azt írta az illető, hogy a tavaszi előállítása nála 77 ezer csp. Ekkor koppant az én állam, nem tudom hallottátok-ééé?! Gyorsan le ellenőriztem az én piacomon lévő árakkal és lőn igaza!! Igaz nálam "csak" 70 ezer csp/db/előállítás jött ki de több terméken is láttam, hogy jelenleg occsóbb mint szokott, pl a gyöngyvirág, stb. Tehát kapaszkodjunk meg: a fél évihez képest (akkor akár 140 ezer csp is volt huzamosabban) a tavaszi már hetek (hónapok?) óta 80 e csp körül mozog! Tehát akinek nincs vagy kevés a virágderóttya, nincs helye terményeket termelni stb stb, érdemesebb meg venni a Tavaszi koszorúúút a piacon. Mivel én betermeltem a terményeket - guanó, angóra, paletta, pehely - márciusig előre és virágderótom kb 40 ezer van nem kell szaladnom vásárolni de asszem olykor olykor gyűjtögetni fogom a tavaszit amikor úgy érzem nincs hova tenni a csp-met, veszek rajta azt.xD Ja és az 1db koszorúhoz kellő 90 db virágdrótot nem tudom csp-síteni.
    Aki már tudta és így járt el annak gratula a nagy okosságához.:)

7. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Sziasztok:)
    A panaszos topikban olvastad Szürkepenésztől:)

Talán ide illik
    Összehasonlítottam két ötödik szintű termék alapanyag és a késztemék piaci árát. Mind a kettő 30% TP bónuszt ad.

Tavaszi koszorú 65976 alapanyag - 77000 késztermék
    Húsvéti lekvár 7014 alapanyag - 57000 késztermék

Nincs igazán arányban a kettő. A tavaszi koszorúnak aránytalanul drágább az előállítása. Ugyan így a hozzávalók megtermelése is sokkal körülményesebb. Jelenleg a tavaszi koszorút csak akkor érdemes előállítani ha nincs elegendő cukor a lekvárhoz.
    Szürkepenész, Péntek, 06:05-kor

gyongyvergazda és .Emama. kedveli ezt.
  8. .Emama.

Szaisztok! Köszönöm szépen, már javulgat szép lassan :)

Szia Imi! Én már egy ideje mondogatom, hogy befuccsolt a tavaszi ;) Pontosan nem számoltam ki, de olyan sok termény és növény kell bele, hogy abban biztos voltam, hogy eladásra nem érdemes csinálni. Én itt a nagy farmon egyáltalán nem csinálok most, mert mindent vennem kéne hozzá, az meg totál felesleges lenne. A Picin néha pár darabot azért csak megkötök, de ott még a rengeteg felhalmozott virágdótom sem fogyott el ami a szintlépéskor ott várt.
    Azt sem számoltam ki pontosan, de a Húsvétit még megéri szerintem eladásra gyártani, abba nagyon kevés fatermés kell.
    Amióta az utolsó nagy Bahás fejlesztés bejött, azóta esett ennyire le a Tavaszi ára, igaz vitte magával a Húsvétit is valamelyest. Szerintem mindenki a Bahás temékeket rakja az arany rekeszekbe és nem figyelnek rá, hogy a Húsvéti-Tavaszi kombóval több TP-t lehet szerezni a Bahán is, mint bármi egyébbel. (Igaz ezt sem számoltam ki, de szerintem nem csal meg a saccolásom ;))

Szerk.: Miközben írtam, hozta Kukac a pontos számítást, a Húsvétival igazam van ;)

9. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Köszi akkor hát ezért nem találtam mert a panasztopikban olvastam később meg a gangban és a fejlődésben kerestem.:)
    Igen írtál ezekről a dógokról de ugye én a 4 fajta terményt tavaszig előállítottam (és ezek a drágábbak a termékből, most kb 35 e csp) így nem érintett de mivel most ennyire a számba rágták, hogy még én is megértettemxDxD gyűjtögetni fogom a tavaszit mert jöhet még akármilyen változás és reményeim szerint áprilisban már nem tudnám meg termelni azt a bizonyos 4 fajta terményt. Amúgy én ezeket mint tudod nem eladásra termelem arra ott a teve, régebben az elefánt na és most a 5-6 naponkénti 10 mangós.

Amúgy látom a termelők egyre jobban ráéreznek arra, hogy csomóan a mamutok miatt nem termelnek (nem csak én:p) és egyre drágábbak a növények, pl rozs, tönköly, málna, stb, van amelyik huzamosabb ideig 110-120 csp! De pl a rövidekre is áll ez. Éppen ezért az első adandó alkalommal kirúgom a vevőkörömet.xD:p
    Utó irottmány: mikorra ezeket leírtam meg vizslattam a tavaszi mostani árát és bő 74 ezer csp volt! Három db, amely már mind a pajtámat boldogítja.xD

10. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

sziasztok...
    Ema ez nagyon jó hir, hogy jobban van a fiacskád.Hiába a Mama tudja mit kell tenni.
    A további hozzászólásokat csk nézem, olvasom, majd megállok és megint nézem és olvasom,de nekem nagyon japán nyelven van.Hiába, aki okosan játszik az tud.Vagy forditva, aki tud, az okosan játszik.Na igy talán jobb, de a lényeg ugyan az.

Szia Imi, hogy én milyen apró Misi vagyok hozzátok képest, Oda se neki, én most mióta a határok ledőltek, azóta sziiivom magamba a tudást, igaz kicsit későn.Korábban emlitettem, hogy a römi kártyával való játszást is csak szeretem, és...

"Én boldog pillanataimban gyermeknek érzem magamat és akkor derűs a szívem, ha munkámban játékot fedezek föl. Félek a játszani nem tudó emberektől és mindig azon leszek, hogy az emberek játékos kedve el ne lankadjon, hogy azok a szűkös életfeltételek, melyek a játék kedvét és lehetőségét szegik, megszűnjenek."
    József Attila

11. .Emama.

Nekem még fenntartásaim vannak a készletezéssel. Meg nem tudom magyarázni, hogy miért, de én még biztos nem állok neki. Az is igaz, hogy az én ménkü drága piacomon volt már 68-69 ezer is a Tavaszi, de azért úgy vélem sokkal ezalá nem fog menni az ára. Az is lehet - ha csak nem jön valami nagyobb durranás a főterületre - hogy hosszú távra így marad az ára, mint ahogy a csatni is egy mélyrepülés után megállt és most nagyon olcsón lehet már jó régóta kapni. Emlékszem annak is volt 130-170 ezer körüli ára is ;)

Szai Elzemari! :) Szépet hoztál, köszönöm :)
    Szerintem mi is játszunk, csak nekünk így izgalmas a játék. Én nagyon szeretem ezt a játékot, végül is nem véletlenül játszom már lassan 4 éve ;) Én nagyon szetem ezt a sok agyalást, kombinálást, hogy az éppen aktuálisan kitűzött célomat minél gyorsabban/jobban/célszerűbben elérjem. Enélkül nekem azt hiszem unalmas lenne. Kellenek a kihívások és mindig keresek magamnak egyet-kettőt ;)xDxD

12. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek![​IMG]

Délelőtt jártam már erre, csak különösebb mesélni valóm nem akadt.
    A felmerült kérdéseimre közben választ kaptam.
    Jók ezek a taktikai diskurzusok, de nekem nem a napi minél több tp a cél. Egyelőre nem sok mindent tudok belőle hasznosítani, de memóriába tárolva van és alkalomadtán elő lehet hozni.
    A fejlődési taktika topic-nak is rendszeres olvasója vagyok, de már nem sok újat tudnak nekem mondani. Látszik, hogy én sem ma kezdtem a játékot...

13. .Emama.

Szia Erzsike! :)
    Hát igen, ha az ember több éve játszik és kialakítja a saját játékstílusát - amin esetleg nem is akar változtatni - akkor sok újat nem tudnak neki mutatni. Azért néha egy-egy "morzsa" jól jöhet, mint nekem most az utolsó eventemnél amit Miksza hozott. Nem csináltam volna meg, ha nem hozza a resetlehetőséget és azt hogy úgy kevés növénnyel is meg lehet úszni az egészet.
    Az alapvető játékomon egyelőre én sem szeretnék változtatni, de azért érdeklődéssel szoktam olvasni mások játéktaktikáját is :)

14. kpe59

Én sem véletlen olvasom ezeket, ha van olyan akkor hasznosítom. Nincs bebetonozott taktikám, mindig kész vagyok az átrendezésre és a változtatásra is.
    Most pl három napja folyamatosan pakolászok ide-oda, de ennek holnap vége lesz és egy kicsit lazítok...
    Aztán az is lehet, hogy felülbírálom magam...

15. .Emama.

Majd meséljél róla, érdekel...... ;):)

16. kpe59

Úgy gondolom sejted te, hogy miről van szó...[​IMG] Holnap lehull a lepel.[​IMG]

17. .Emama.

Hümm, hümm:music:Van tippem, kíváncsian várom a holnapot ;)

18. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Sziasztok! Befutottam.....:)
    Ema! Örülök neki, hogy a fiad a javulás útjára tért, na, ezt csak a betegségéből kifolyólag mondom, és most már hamar, gyors felépülést kívánok neki!
    A mai napom nagyon el ment, el rohant....reggel jött a menyem, így aztán minden volt, csak takarítás nem. Jó kis napot tartottunk, estefelé jött a kisfiam is, szóval, szuper volt, és az előre be nem tervezett pihenés, kikapcsolódás spontán bejött, a tervezett munka pedig ott maradt, így holnap folytatom.

Nagy érdeklődéssel olvastam a termékekről folyó beszélgetéseteket, nekem még tudtok újat mondani..azt is itt tudtam meg a múltkor, hogy mit hoz a lekvárosban az ötödik szint, és már nem is lepődtem meg, mert ma elértem.....szeretem olvasni a jó tanácsokat, taktikákat, mert nekem még van mit tanulnom....szép estét Mindenkinek!

19. .Emama.

Szia Sütike! :) Gratulálok a lekváros 5. szintjéhez és a jól sikerült pihenőnaphoz is! ;):) Látod? Megvár a munka, a beiktatott szabadnap peidg testileg-lelkileg biztosan rád fért :)

20. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Ema, a fiad javul már?Zsémbi még gyengélkedik?Ha látod, üdvözlöm, kérlek mond meg neki...

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.