Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Shiba86

Shiba86 Törzsjátékos

Sziasztok!
    Idege/új vagyok itt! Régóta játszom úgy 5-6éve! Volt némi szünet de mindig visszatérek!
    Nálam tejszínes csirkepörkölt a menü tésztával előtte jó hideg meggyleves. iszonyat meleg van nehezen viselem én is és a nyuszkóim is ugyanis van két kis törpenyuszim. Imádom őket ők a mindeneim. Virágok: zöldikéim vannak,ők kiírthatatlanok. gyönyörűek! kaktuszaim kicsit nehezebben viselik az életvitelem. Meg van egy Maratheám ami nyílgyökeret jelent no róla már teljesen lemondtam,hogy elpusztult erre a kis hálás jószág csak kinyomott egy levélkét! Ápolgatom hogy helyrejöjjön mert nagyon imádom!Mindenkinek további szép napot! Itt metálkodás,nyúlászkodás,kajálás,punnyadás van. :)

_Ilona49_, Vadóc, suba_klara és 3 más kedveli ezt.
  2. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

Hoztam a hurkát Én héjába sült krumplival csináltam és ubisalival hozzá, mivel én sütöttem kicsit magamnak kedveztem, mert úgy szeretem, ha egy kicsit a bőre ropogós:)

Szia Sütike, Jó pihenést neked is:)

Nagyon szép a kerted a aranyosak a törpék ahogy vigyáznak rá:)
    Én korán csak akkor kelek, ha muszáj....... ami nagy úr, és csörög a telefon:p:)

Szia klári, Sajnálom, elkeserítő azért ennyi fából nem ad semmi...., ilyenkor nem bánom, hogy nem veszek, igaz esélyem sincs az újra, de ráérek vele, a farmra lassan már úgy se fér semmi, a sok ültetős eventől, már nincs idő lassan hogy kirakjam, mást se csinálok, mint folyton leszedem a farmot, így nem nagyon tudok a pajtába termelni, marad a piac....:)

Szia Shiba, Aranyosak lehetnek a nyuszik, nincs képed róla?:) de jó, hogy említetted a gyümilevest jövőhéten én is csinálok:)
    Jó pihenést!:)

Szerintem Én is lassan megőrjítem szomszédokat, pár napja egy barátnőmmel beszélgettünk a színházról, meséltem neki a Vámpírok Báljáról ami nekem nagyon tetszett, 2x láttam, ha közelebb laknék Pesthez, biztos többször is megnéztem volna, de előkerestem a dvd-t és a cd, és most 2 napja az szól nálam, örülni fognak....., ha már hétfőn dolgozni megyek:):D:D:D

MamaMeseKertje, _Ilona49_, Vadóc és 5 más kedveli ezt.
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Frissítő, forgolódás-mentes éjszakát kívánok! :)

Vadóc, suba_klara, .Emama. és még 1 ember kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó.

Jelentkezem a vakond lakból. Élvezet nektek mutatni valamit, mert nagyon hálás kis közönség vagytok.Tényleg szeretem a kis lakomat.Tesszük a dolgunkat.Ma is jót nevettem, mert a Papa körmei alatt vastagon volt a föld.Gondolhatjátok, mire kikerült onnan, egy pár sörte elfeküdt a körömkefén.

Betti, a hurka úgy a finom, ha kicsit megsül a héja, hmmmm ropogósra.A meggyleves nálam is a kivánság listán van, bár a meggyszósz is nagyon kedves étek.Tegnapelőtt tettem el három kiló meggyet, nagyon szépet kaptam a zöldségesnél, szép friss volt, még a cupkája is rajta volt, ahogy kell szedni a meggyet.Lett belőle hat üveggel, sajnos most csak ennyi, mert venni kell már, hogy a miénk az enyészeté lett.

Hogy sikerült a mai melegben létezni?

Szeretném megkérdezni, hogy a Zsémbi merre járhat Nem találkoztatok vele??[​IMG]Nézem, nézem de nem látom merre lehet.

MamaMeseKertje, _Ilona49_, mimi és 4 más kedveli ezt.
  5. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Szia Shiba!Édesek lehetnek a kisnyuszik.Na azért a Ti ebédetek sem volt rossz:)
    Köszi Betti,nagyon jól néz ki:)Hoztam én is a kacsát kicsit homályos lett,de nagyon fini:)
    Jó éjt Mimikém:)
    Mert nagyon aranyos kis vakond lak.:)Azért jó ott lenni.:)Meggyfáról jut eszembe,hogy jártam,van a kertben 1 meggyfa és 3 cseresznye amit eddig azt hittem,de nem mert az egyik cseresznyefának kikiálltott fa nem cseresznye,hanem meggy eddig nem termett rajta,nem tudhattam,de idén volt rajta és egyszerűen nem tudtam eldönteni,hogy meggy,nagyon édes volt,behoztam párat a páromnak ,hogy kóstolja meg mert nem tudom eldönteni,hát Ő egyből tudta ,hogy meggy,ugyhogy kiderült az a cseresznye nem cseresznye,hanem meggy.Zsémbiről nem tudok semmit,pont ma gondoltam Évikére és Zsuzsa mamára is velük mi lehet,hogy vannak?

MamaMeseKertje, _Ilona49_, mimi és 4 más kedveli ezt.
  6. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Kacsacomb...Szilvi,jaj nagyon guszta,hangosan korog a gyomrom. Nekem kacsaszárnytő van a fagyóba,kiveszem és holnap megsütöm.
    Amikor még kislány voltam nekünk is volt nyuszikánk. De Édesapámék eladásra is nevelték őket. Amikor már kezdenek bundásodni,hát nagyon édesek.
    Sajnos most az van,hogy a meleg beszorult a szobába,de most el is köszönök,mert nézem a focit! :)

Jó éjszakát kívánok Nektek!

_Ilona49_, mimi, Vadóc és 3 más kedveli ezt.
  7. .sylvia72.

Köszi Klári!Nálunk most kezdődik nem sokára a buli,remélem csendes eső lesz nem villogással,ki is kapcsolok mindent.Jó éjt szép álmokat mindenkinek.:)

_Ilona49_, suba_klara, Vadóc és 2 más kedveli ezt.
  8. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Jó éjszakát, jó pihenést mindenkinek! :)

.sylvia72., mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Szilvi,
    nem is tudom, hogy melyik gyümölcs a finomabb, az idén a boltban olyan gyönyörű cseresznyék voltak, hogy bizony vettem mindig belőle.Szép nagyszeműek, és ropogósak.Élvezet volt beleharapni.Csak ne lett volna olyan drága.A fáról szedni, persze az az élvezet.
    Amikor még dolgoztam a főnökömnek volt cseresznyefája és hozta nekünk minden nap a cseresznyét, jó sokat.Mi pedig rendesen be is lakmároztunk belőle.
    Ti melyiket kedvelitek jobban a cseresznyét vagy a meggyet?

Ma nem a csendre, hanem jó nagy esőre ébredtem.Kellett nekem elaludni.Igaz, amikor minden kintlévőséget hamar, gyorsan, védett helyre tettünk, s közben felnéztem az égre, nagyon rá is csodálkoztam , mert szinte nem számottevő kis szürke pamacs volt felettünk, ami ezt a galibát csinálta.Nagy eső kerekedett belőle, a fák, bokrok is hajlongtak a szél miatt.Ám amilyen hamar érkezett olyan hamar ki is este magát a kis szürke pamacsból , a szél is elállt.Még ilyet!!A bejáratnál lévő beton járdán látszik csak hogy esett az eső. Mire ezeket a sorokat lekopogtatom, addigra a napocska is megmutatja magát és mind a hét ágát kiengedi a tájra.

Kivánok derűt és vidámságot Mindenkinek.

10. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Jó reggelt!
    +21 fok, felhőtlen égbolt, napsütés ezerrel fogadott.

Képzeljétek! A tengerparton ma olyan ártatlan lettem kétszer is, hogy belefehéredtem. ;)

11. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] - és jó étvágyat! :)
    Még a köröm alatti koszt is úgy tudod elmesélni, hogy az ember lánya - ha akar, ha nem - mosolyogni kénytelen. :)
    Sajnos én sem találkoztam Zsémbivel, hiányzik. :(Janzit se látom régóta.
    Ti itt hajnalban kacsacombbal fogadtok? Meg eltett meggyel? Na jó, én meg csak a kiflit hoztam, de szívesen. :) Dörgésre ébredtem, de csak egy zápor volt.

12. Vadóc

Vadóc Fórum bárója

Sziasztok, szép napot mindenkinek!:)
    Szia Marika!
    Én a cseresznyét!!!!!:) A meggyet csak gyümilevesben, meg esetleg piskótában, de abból csak keveset eszem.
    Nekem vennem kell a gyümölcsöket, nincs hozzá helyem, hogy fákat ültessek, jó esetben valaki megszán a sajátjából egy kis mennyiséggel.;)
    Hajnali fél 5 - kor kezdődött a csinnadratta! Először csak egy kis szél, majd erős lökések cibálták meg a nyitott ablaknál a függönyöket. Jaj, a ruháim kinn vannak! :mad:Ugrás ki az ágyból, gyorsan szárítóstul becipeltük a párommal, majd erkélyajtó bezárása következett. 20 mp múlva elkezdett esni az eső, jó nagy cseppekben, de ekkor még nem volt folyamatos, hullámokban jött - 10-20 mp eső, majd szünet. A 4. hullámnál elkezdett kopogni a jég is, borsó nagyságú, de volt közötte cseresznye nagyságú is.:cry:
    Szerencsére nem tartott sokáig (kb. 4-5 perc)! Az eső azonban kitartott 3/4 órán keresztül. Így aztán nem lehetett tovább aludni, felkeltem olvasgatni, na meg kávét inni.;)
    Mostanra ismét a napocska vette át a hatalmat az égen.:)

Tegnap kipróbáltam, miként lehet házilag fagyit készíteni, fagyi gép nélkül, s a kis családom hajnali 6 - kor tesztelte a végeredményt.xD Nagyon finom lett!:pxDxD

Nagyon finomakat készítettetek tegnap is, nálunk a mai menü: zöldborsóleves, megbolondítva csirkemell csonttal, Dubarry szelet rizzsel ( sült krumplival - ez még vívás hatására fog eldőlni).:)

MamaMeseKertje, mimi, suba_klara és 3 más kedveli ezt.
  13. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Igaz az elmúlt napokban csak olvasni jártam errefelé, mert az unalmas hétköznapokról nem nagyon lehet mesélni.
    Azonban a tegnap délutánomról írtam "pár sort". Nem teszem be ide is, inkább meghívlak titeket hozzánk egy kirándulásra...

MamaMeseKertje, Vadóc, mimi és 3 más kedveli ezt.
  14. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Megyek kirándulni és olvasni ;):)

Megtörtént :) Köszönöm Kukucskának a beszámolót és a képeket. Szép helyen jártatok, minden elismerésem az elszántságotokért, hogy ilyen hőségben nekiindultatok felfedezni kis hazánk egy újabb szép pontját :)

Utoljára szerkesztett: 26.6.16
    Vadóc, mimi, suba_klara és még 1 ember kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Gabi,
    remélem a jég nem okozott kárt felétek.Ha erről hallok, kiver a viz, mert a teraszok felett egyszer nálunk is járt a jégeső és lyukacsodra mintázta a tetőt.Nagyon rossz volt látni, és persze az utáni intézkedés, tetőfedőt találni, sőőőt olyat, aki el is jön velünk megvenni az anyagot, s akkor még az azonnali anyagi kiadásról nem is beszélve.Jó hogy utána a biztositó megtériti, de azóta ha ilyet hallok, mindig össze szorul a lelkem, hogy ne legyen részem benne többet.
    Házi fagyi, na az aztán igen.A szomszédból mi is kaptunk szederből készitettet, fincsi volt.Te is olyan szines tartóba tetted?Tiszta fagyi forma és a nyelénél lehet kivenni belőle a fagyit.Hogy miket ki nem találnak.Nagyon ötletes volt.
    Borsóleves, minden nap megenném.Azt gondolom, nem vagyok vele egyedül, de azért néha egy két kört futok, és be iktatom most már a zöldbab levest is.Én el lennék leveseken is.Következik a jövőhéten a meggyleves is.

Erzsike,
    nagyon jó volt nektek. Ha kirándulásról van szó, nem számit az idő, csak a látnivaló és az élmények.

Vadóc, mimi és suba_klara kedveli ezt.
  16. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Erre felénk semmi eső nemvolt,de még csak felhő sincs az égen.
    Keltem fél 6-kor,kimentem a piacra,friss zöldségeket vettem a leveshez.
    Kacsaaprólékból főzök levest a husi már sül,mellé krumplipüré. a konyhában jócskán 30 fok felett van a hőmérséklet,de mivel a sütő be van kapcsolva,így még sütit is sütök,barackos és meggyes párnácskát.

Jövőhéten szabira akartam menni,de sajnos nem tudok,majd holnap kiderül,hogy mikor tudok menni.
    Jó hír: 2 hét alatt 8 kg. fogytam. :) Ez annak is köszönhető,hogy elég rendszertelenül eszek,van,hogy csak reggel 9-kor bekapok pár falatot és ennyi egész napra.. Meg mozgok is rendszeresen.
    A kerti munka is kiszívja belőlem a plussz kilókat,de még nagyobb a előnye,mert már szép barna vagyok.

Este 9-re megyünk a Főtérre,nagyon várom már,remélem bejutunk a legjobb 8 közé! :)

Vadóc, mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  17. .sylvia72.

Sziasztok!Szép napot mindenkinek!
    Én meggy párti vagyok,cseresznyét még alig ettem amelyik nem volt kukacos csak akkor míg félig érett,vagy nagy ritkán egy egy szem,így marad a meggy,de nem csak a kukac miatt,hanem nagyon szeretem a savanykás ízét magában sütiben jöhet mindenféleképpen:D Nálunk is volt eső valamikor,de végig aludtam,nem is tudom volt-e égzengés,most kicsit kellemesebb az idő.Na most mondja a párom,hogy 5 körül volt itt a vihar ,de azt hitte itt a világvége még keltegetett is mert olyan felhők voltak és tudja hogy felhő vadászat van,de feladta,mert semmi reakció nem volt részemről:music:Úgyhogy Ema lemaradtam a fotózásról,úgy sajnálom,mert ecsetelte is milyen gördülő volt és még hullámos is.Ááá,majd legközelebb:D

18. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok. Ez a vég, hogy már csak az időjárásról tudunk csevegni. :D:D De jó kibeszélni, valahogy könnyebb viselni.
    Mari, én a meggyet szeretem inkább, a cseresznyét szinte sosem eszem, meggyet szoktam olyan 3-4 kilót elrakni kimagozva, két napig főzve. Ha "úgy ennék valamit" támad délutánonként, akár háztartási kexel is finom.
    Megyek a szomszédba olvasni. :) Aztán aludni, majd leragad a szemem. :D

Update:
    Nagyon jó, hogy elmesélted Erzsi a kirándulást. Jó az, ha az ember gyereke magával visz. :)

19. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Egymást vittük...
    Úgy indult az egész, hogy megjegyeztem, hogy sütni kellene valami finomat. Erre a fiam mondta, hogy inkább el kellene menni valahova.
    Ha kitaláltad, hogy hova, indulhatunk és már kezdtem is öltözni...
    A toronyból kinézve ezt láttuk a várudvaron.

mimi, suba_klara és .sylvia72. kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Klári,
    nem semmi kilót fogytál két hét alatt.Sokat számit a sok mozgás, nem utolsó sorban a nagyon kevés evés.Azért vigyázz magadra, mert nem biztos, hogy jó ez a sok kiló leadása.Na jó, az irigység szólt belőlem, mert nálam meg nem mozdul még húsz deka sem, nem hogy kilók.
    Ó én azt hittem, hogy most is hatkor kezdődik a meccs, mert már én is kiváncsisággal várom.

Szilvi,
    tudod korábban mindig csodálkoztam a piacon, amikor kérdezték a cseresznyénél, hogy húsos e.Hogy lehet a gyümölcs húsos, de gondoltam a gyümölcs húsára értik.Nem szoktam megnézni, hogy mennyire kukacos.Nagyon jó, hogy sok idény gyümölcs van, szeretem őket nagyon.
    Amikor még élt a fánk, szoktam én is meggylekvárt eltenni, csokival és mentával fűszerezve, hogy az milyen finom.Meggyszörp is készült az ifjúságnak, s mivel igy kicsit szárazabb maradt a lekvár, amikor érett a szilva, össze kevertem őket.Igy lett belőle meggyszilvi lekvárom.

Milyen igaza volt a fiadnak.A süti alig pár falat élmény, a kirándulás meg ....

MamaMeseKertje, Vadóc, .sylvia72. és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.