Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Ó de kár,sebaj, majd legközelebb kevesebb időt szánsz a főzésére.Járnak e még kismadarak felétek?Nem tudom hogy vajon miért, de felénk olyan sok varjú jár mostanában.Korábban nem tapasztaltam sohasem.Vagy nem figyeltem fel rájuk?Egyik nap, arra lettem figyelmes, hogy a műanyag terasztetőn valaki motoszkál és olyan kis apró kaparászós hangok hallatszottak.Te jó ég, ez vajon mi lehet?Óvatosan kimentem és két varjú sétálgatott a tetőn.Még ilyet.Igaz korábban is mondtam, illetve irtam, hogy milyen csend van erre felé.Na de varjú a tetőn?

Vadóc, suba_klara, Vakond-Gazda és 4 más kedveli ezt.
  2. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Az volt a baj,sosem csináltam,mert anyósom mindig megcsinálta,de úgy volt nem jön csak jövőhéten és gondoltam akkor nem várok addig nem nagy dolog,mindenki mondta így csináld úgy csináld ,de azt nem ,hogy nem kell sokáig főzni,na én meg főztem,aztán ebéd,mondja a párom nagyon jó íze van,de kemény a borsó,erre akkor még főztem egy kicsit,gondolhatod milyen lett.:music:Madarak járnak igaz a rozsdafarkú nem költött,de van itató jönnek pacsálni,a verebek másodköltést iktattak be,lassan kirepülnek a kicsik az odúból,de olyan ricsaj van egész nap méltatlankodnak:DJó fejek lehettek :DVarjú van felénk is pár db.meg rigó,szarka.Azért hallgattak el mert költési időben csivitelnek ,és már befejezték,kivéve a verebeket.:D Vércse gyereket meg most tanítják szerintem egerészni vagy pockozni,mert őt is hallom meg látom,hogy nem hagyja az anyját:DMost a sünik garázdálkodnak.Nagyon nem bírják egymást,vagy valami nászi jelenség lehet náluk,nem tudom:music:de tegnap is kimentem este és az egyik szerintem a lány süni ment elől a fiú utána leszegett fejjel,de a lány úgy puffogott és folyamatosan hátrafelé fordulgatott,de olyan hangos volt és nem is foglalkoztak velem,pedig 1 lépésnyire álltam tőlük:DAz a szegény süni fiú meg csak ment utána,nagyon jópofák voltak.:D

Vadóc, suba_klara, Vakond-Gazda és 4 más kedveli ezt.
  3. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szép jó napot mindenkinek! Jó időtök van?! Itt nagyon fáin, a szobában a venti előtt ülve.xD:p

Gyülölcspiac event
    >>>>>

Vadóc, mimi, Vakond-Gazda és 3 más kedveli ezt.
  4. .sylvia72.

Szia Imi!Igen itt felénk is jó idő van:)Azt hittem lesz egy kis eső,be is borult,de eső nem esett,ugyhogy este locsolás lesz.:)Köszi a hírt.

mimi, Vakond-Gazda, .Emama. és még 1 ember kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Szilvi,
    de aranyos vagy.Látod igy lehet megtanulni, az ember a saját kárán tanul a legjobban.Most már egy életre tudod, hogy a friss borsót nem kell sokáig főzni.Tiszta ornitológus vagy.Nagyon jól ismered a madarakat.Én csak szeretem nézni őket de nevesiteni nem tudom.Igaz az én hibám, mert nem is foglalkoztam vele soha, hogy megismerjem.
    A sünik nagyon aranyosak lehetnek.Még hogy puffog, lehet hogy a süni fiú nem fogadta a közeledését?Naná hogy puffogott a visszautasitás nem lehet kellemes .Még most is mosolygom , ahogy lefestetted a süni kalandot.

Szijja Immmmiiiii,
    felénk is nagyon jó a klima most már, mert ha nem is a venti, de a hátsó ajtó már nyitva és jön be a kellemes levegő.Amikor melegem volt, itt van kéznél a kis legyezőm, és aztán nem kiméltem a kezemet és hajrá, közelben szórtam magmara a hüvit.Igaz szerencsére nagy meleg nincs a szobában, mert amikor úgy kettő körül, kicsit mélyebbre vettem az olvasást, arra ébredtem, hogy fázom.Nos éber állapotban már mindjárt más lett a helyzet.Nem panaszkodom, még birom.

Vadóc, mimi, Vakond-Gazda és 3 más kedveli ezt.
  6. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Két napra el fogok tűnni, majd ne nagyon keressetek ;):music:xD

Nyár végén akarunk menni a Balcsira, és még tavasszal kitaláltam, hogy menjünk le egy napra és nézzünk körül, hogy merre is menjünk augusztusban. A most vasárnapot néztük ki, mert elromlik az idő és nem hőségben kellett volna autózni. ( A víz attól még jó, fürdeni akkor is lehet.) Erre a férjem ma kora délután kitalálta, hogy egy napért nem érdemes annyit benzinezni, menjünk holnap hajnalban és valahol aludjunk meg. Kerítettem szállást, így reggel indulunk és vasárnap este valamikor jövünk haza. Tiszta kapkodásban vagyok, mert azért két napra valamit csak össze kell pakolni, de most már lassan a végére érek :)

Vadóc, MamaMeseKertje, apa1971 és 7 más kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Érezzétek nagyon jól magartokat.Abszolút igaza volt a férjednek, mert egy költséggel dupla haszon lesz.

Vadóc, mimi, Vakond-Gazda és még 1 ember kedveli ezt.
  8. .sylvia72.

Marika!Úgy vagyok vele,hogy mostanában nem lesz főzelék az biztos:oops:.Majd anyuka megcsinálja:music:.Legközelebb majd fotót is hozok a madarakról.:)Nagyon aranyosak voltak a sünik tényleg.De lehet a lány volt a puffogó nem akart még anyai örömök elé nézni.:DCsak azért gondolom,mert az volt a kisebb:D
    Jaj Ema!De irigykedem,:)Csak jó indulatból.Mentek,Balaton,kicsi kimozdulás.Érezzétek jól magatokat.:)

Vadóc, mimi, suba_klara és 3 más kedveli ezt.
  9. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Reggelente jelen szoktam lenni és ez reményeim szerint nem fog változni. ;)

@ema: Zsémbinek puszi és hiányzik a sziaám! Ti meg érezzétek nagyon jól magatokat.

Vadóc, MamaMeseKertje, mimi és 4 más kedveli ezt.
  10. .Emama.

Szia Miksza! :)
    Na püff, most jól lebuktattál ;) Nem is tudom honnan gondolod, hogy találkozunk Zsémbivel?? :music::pxDxD

Találtam egy nagyon jóképűnek tűnő kempinget a közelükben a Balaton parton, és még ráadásul olcsóbb is, mint Akali ahova szoktunk járni. Meglessük most, és ha tetszeni fog, akkor augusztus 20. után oda fogunk menni. Az az igazság, hogy a sátrazás nem igazán jött már be tavaly, úgy látszik öregszem :oops: Itt az Akalis sátor áráért bungalót adnak, saját fürdővel, azért az csak kényelmesebb lesz.:)

Vadóc, MamaMeseKertje, mimi és 4 más kedveli ezt.
  11. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

Sziasztok, szép estét!:)

Szia Ema, Érezzétek jól magatokat, Zsémbit puszilom:)

Végre egy olyan event amihez nem kell több ezer növényt termelni:) Még nem tudom mennyi fát szeretnék mert nem akarom lenullázni azt a kevéske gyümimet:)

Vadóc, MamaMeseKertje, mimi és 3 más kedveli ezt.
  12. .Emama.

Az összes puszit és ölelést átadom Zsémbinek, megígérem :)

Jó éjszakát, jó pihenést kívánok mindenkinek! :)

13. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Jó reggelt!
    +18 fok van felhőtlen égbolttal, madárcsicsergéssel és kakaskukorékolással.

14. -elzemari-

Sziasztok, jó reggelt kivánok!

Kikandikál a kosárkámból valami, mégpedig gyönyörű kagylóból készült alkotások.
    A legtöbb ember, ha tengerparton jár, emlékbe szeret hazavinni kagylókat, köveket. Svetlana Ivanchenko ukrán művésznő gyönyörű mozaikokat készít kagylókból és homokból amiket a tengerpartról gyűjt össze. Minden képet kézzel gondos válogatással készít. Az 50 éves rajztanárnő először színek szerint válogatja az alapanyagokat, majd egy hosszadalmas folyamattal rakja ki a kívánt képeket. Az elmúlt 12 évben 7 kiállítása nyílt már Svetlananak műveiből.

Legyen szép és vidám a napotok.

15. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni...teljesen el voltam veszve...de jó értelemben...
    Remélem ma azért sűrűbben bejövök,de nem ígérek semmit! ;)

Sokat írtatok,mindent elolvastam...
    Jó pihenést kívánok a hétvégére Mindenkinek!

Indulok a piacra,gyors leszek,mert már meleg van. :music:

Zsémbinek nagy ölelést és sok puszit küldök! :inlove:

Meg Nektek is! :inlove:

16. .sylvia72.

Jó reggelt,szép napot!Itt is jó meleg van már megyek vásárolni,hideg meggy leves lesz az ebéd egy kis brassóival,majd fűnyírás,úgyhogy este érkezem valamikor.Legyen szép napotok,jó pihit.:)

17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Csak egy gyors beköszönésre van lehetőségem. Ema remélem viszi az én pusziámat is.

Szilvi, köszi a segítséget, kész az event. :) Most szaladok zöldséget pucolni a fiamnak, mert kell a szarvasraguhoz. Puszi, vagy este vagy reggel jövök. :)

18. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Vettem a piacon meggyet és ciberét főzök éppen... Nem akartam kivenni a fagyóbol,jó lesz az majd a télen.. .)
    Huuu,kimentem a kertbe,félórát ha bírtam..rettenetes a meleg,de még rettenetes a fű ami megnőtt...du. folytatom..
    Kezem-lábam reszket,annyira melegem van...
    Megyek tusolni.. :)

Event kész..
    Nézegettem a faterméseimet a pajtába,nem is gondoltam,hogy ilyen jól állok.. :)
    Na megyek..majd jövök..

Vadóc, Vakond-Gazda, mimi és 2 más kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Halihó.
    Klári,
    sikerült a piacon mindent bevásásrolni?
    Hideg meggyleves az most nálunk is sláger a borsó leves után, felsorakozott második szintre.
    A fűnyirás megvolt?Most olyan jó érzés szétnézni a birtokon, és megállapitani, hogy igy azért mennyivel szebb.Te is pihentél?
    Én ma buliztam, születésnapot ünnepeltünk és hazafelé ronygyá áztunk, mig a kapuból a teraszra értünk, mert akkora eső lett pillanatokon belül, hogy csak na.Kicsit nyűgös vagyok már ettől a sok esőtől, pláne ha még a programmba is beleszól.

Mimi,
    húúú, biztos nagyon finom volt a szarvasragú.S együtt lenni a gyerkekkel, ez nagyon jó program.Mesélsz majd egy kicsit róla?
    Klári,
    gratulálok , hogy sikerült az eventet befejezni.Felétek is ilyen gyorsan nől a fű.Erre én sem tudok panaszkodni, mert nől nől, mi meg vágjuk, vágjuk.Nagyon meleg volt felénk is.
    Na mire jó egy ilyen gyümölcsös event?Igy megtudja az ember, hogy mennyi a termés a gyümikből.Én arra gondoltam két két darab fát sikerül majd megvenni, a számitásaim szerint.

További szép estét kivánok.

Vadóc, .sylvia72., Vakond-Gazda és 2 más kedveli ezt.
  20. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Én mivel sok sok fatermésem van 4-4-fát tervezek kivenni és az összes egyebet, kivéve a matricát. Az eventesből másoltam ezt a számítást, minden lehetőséget mutat. Azt jelentik a számsorok a 3 táblázatból melyeket érdemes megcsinálni mert ha csak sorba mennénk valamelyik táblázaton akkor elég szépen lehet termést veszíteni.

Tehát aki 1 db új fát szeretne mind a 4-ből, plusz minden vegyes: 64 db érme
    Kis csomag 1-2-3-4-5-6, közepes csomag 1-2-3-4-5-6, nagy csomag 1-2-3-4-5 = 2,118,000

2 db fa mindengyikből, plusz vegyes: 104 db érme
    Kis csomag 1-2-3-4-5-6-7-8, közepes 1-2-3-4-5-6-7-8, nagy csomag 1-2-3-4-5-6-7-8-9 = 3,972,800

3 db fa mindegyikből, plusz vegyes: 144 db érme
    Kis csomag 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10, közepes 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10, nagy csomag 1-13 = 6,245,200

4 db fa mindegyikből, plusz vegyes: 184 db érme
    Kis csomag 1-14, közepes 1-14, nagy csomag 1-16 = 8,906,800

Egy pletyi a pletyisből: valószínűleg a bahás tárolókat Ab-ért is ki lehet váltani. Nem gondolnám, hogy 10-10 db-ért.....xD:p:p

Utoljára szerkesztett: 2.7.16
    Vadóc, -elzemari-, .sylvia72. és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.