Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Szép jó reggelt kívánok! [​IMG]

Csabimmal elmentünk a suliba,én aztán mentem bevásárolni,akartam venni fehér káposztát de csak egy igazán ronda volt a pultban..
    Kapusznyikát szeretnék sütni. De 1 órára megyek fodrászhoz és veszek utána a piacon.
    Már most meleg van..30 fok fölé ígérik a hőmérsékletet.
    Reggel lehúztam az ágyneműt,és nem vettem észre,hogy a tollpárna ki van szakadva...gondolhatjátok..minden csupa toll lett..hajnali 6-kor porszívózás..izgi volt. :)
    Repkednek a tyúkok össze-vissza..le kell vágnom a szárnytollaikat. Régen csináltam már ilyet.

Gabi,gratulálok a 100-as szinthez,nagyon ügyes Vagy! :)
    Mimi,vigyázzál a testi épségedre,ha a kövek ilyen intenzíven röpködnek! :)
    Marika, májgombóclevest főztem tegnap és csúsztatott palacsintát sütöttem. :)
    Leves még maradt,ma borsos tokány lesz+nokedli. Na meg kapusznyika,ha kapok káposztát.
    Ema,a lábad? Hogy Vagy?

Az eventel készen vagyok,valami csodásak ezek az épületek. :)

Legyen szép napotok! [​IMG]

Frankné, Vadóc és .Emama. kedveli ezt.
  2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Sziasztok! :)

Szia Vadóc! :) Gratulálok a "megszázasodásodhoz"! :)

Szia Klári!
    Köszönöm kérdéseteket, nincs rendben a lábam. Javult, de nem az igazi még.

Szia Mimi! :) Én a másodikat választom, ha szabad ;) Kávé korlátlanul jöhet, de kizárólag koffeinmentes [​IMG]

suba_klara, Frankné, Vadóc és 2 más kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Gabika,
    egy óriási gratulációt küldök, hogy már a százasok táborát gyarapitod.
    Mimi,
    elképzeltem, hogy egy páran tényleg ott ülünk a kiserdőben, és együtt kavargatjuk a kávénkat, esszük a répa tortádat és jókat derülünk a sok mesélnivaló alatt.de jó is lenn, ha mez igaz is lehetne.
    Klári,
    mindig mondom, hogy sok mindenért jó ez a játék, mert sokat lehet még tanulni is.Például, én még életemben nem is hallottam, hogy mi lehet az a kapusznyika.Bevallom elballagtam a Google úrfihoz, hogy avasson már be, hogy vajon miként néz is ki ez az étek.Nagyon ügyes hölgy vagy te Klári, hogy munka, gyerek nevelés, háztartás, kert, állandóan friss étel az asztalon, és nem is akármi.Csak gratulálni tudok hozzá.
    Ema,
    látod, a nagy játékban el is felejtem megkérdezni, de mielőbbi javulást kivánok.

További szép estét.

suba_klara, Frankné, .Emama. és 2 más kedveli ezt.
  4. mimi

mimi Fórum elő legendája

Igen, én is ámulok Klára képességein. :)
    A kapusznyikát én is megnéztem, aztán rájöttem, hogy csináltam már ilyet régen, csak nem tudtam, hogy így hívják. :D Az Ízőrzőkben elhangzó "idegen" szavakat is meg szoktam nézni.
    Reggel nem fogom tudni hozni a reggelit, jönnek a csajok meg a pedikűrös, aztán meg kenyeret is kell sütnöm.

suba_klara, -elzemari-, Frankné és 2 más kedveli ezt.
  5. Vadóc

Vadóc Fórum bárója

Mimi!
    Köszönöm!:)
    Klári!
    Köszönöm!:) Gratulálok a befejezéshez!
    Nagyon finomakat készítettél már megint.
    Ema!
    Neked is köszönom!
    Sajnálom, hogy a lábad nem javul eléggé.:(
    Marika!
    Köszönöm!:)

suba_klara, Frankné és .Emama. kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Jó reggelt.
    Mimi,
    ma elnézem neked a reggeli hiányát, mert ahogy olvasom nagyon jó napod lesz.Készüljél is rá, egyik program jobb mint a másik.Legyen nagyon szép napod.

Gabika,
    remélem javult a mészkő állományod száma.Még van négy nap, nagyon bizom benne, hogy meglesz a mennyiség.

Felénk a napocska már mutatja magát, bááár kicsit ködösnek tünik a reggel.Kivánok derűs napot mindenkinek.Na és persze jó játékot!

Ma jó nehéz volt a kosaram, mert...
    Még ilyet!!

Misztikus hangulatú Európa első földalatti trambulin parkja.
    A földalatti játszóteret Észak-Walesben, egy régi bánya gigantikus üregeiben alakították ki, ahol a kalandra vágyók a trambulinokon misztikus hangulatban pattoghatnak.
    Az Észak-Wales-i Blaenau Ffestiniog egykori palabányája területén nyílt Bounce Below trambulinpálya a Zipl World kalandpark része. Az egykori viktoriánus bányába egy kisvonat viszi le a vállalkozó szelleműeket, akár 7 éves kortól. Aztán, a hatalmas katedrális méretű barlangban öt szinten lehet csúszni, gurulni, ugrálni és pattogni egyik hálóról a másikra.
    A kalandpark kialakítása több mint egy évbe, 10.000 munkaórába telt és annyi kötél felhasználásába, hogy kétszer ki lehetne feszíteni London és Brighton között.

Bevallom azért én is kipróbálnám!!

Utoljára szerkesztett: 16.9.16
    Frankné, .Emama., Vadóc és még 1 ember kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Csak bejöttem köszönni, még reggelit is hozok, csak lazán. :)
    Én is kipróbálnám. :D Marha jól mutatnánk ott így együtt. :D

Frankné, .Emama., Vadóc és 2 más kedveli ezt.
  8. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Kicsit csavarogtam,nem rég értem haza.
    Köszönöm a szép szavakat,igyekszem mindent megcsinálni,de azért a férfi karokra is szükségem lenne..;):p

Vettem nagyon szép csontos karajt,azt fogom kirántani és a csontból levest főzni. Valamilyen krumpli lesz majd mellé.
    Vettem a piacon szőlőt,szép nagy szemű,de olyan ízetlen,hogy csak na..

Hú,én is szívesen kipróbálnám a trambulint,pláne így,hogy ilyen mesés környezetben van.
    Délután jövök,most főznöm kell.
    Puszi.

9. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ha ilyen szőlőt kapok, akkor elteszem befőttnek. :) Kis cukros víz, kétszer-háromszor forralva és száraz dunszt.

Frankné, .Emama., -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Halihó.
    Miért ne, akkor próbáljuk ki, még a délutáni gyorsra hátha kapunk jegyet.

11. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Felkapaszkodtam a felhőre. Tényleg szépek a paloták. :)

Frankné, .Emama., Vadóc és még 1 ember kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Láttam amikor igyekeztél felfelé.Ugye milyen szépen megcsinálták ezt a a grafikát.Nekem is nagyon tetszik.

13. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Tényleg jó lenne,én benne vagyok!
    1 kilót vettem,sütöttem piskótát,rá a vanília krémet bele a szőlőt így talán elfogy.
    Csudaszépek. Nekem is nagyon tetszenek.

14. Vadóc

Vadóc Fórum bárója

Sziasztok, szép napot mindenkinek!:)
    Szia Marika!
    Társulok melléd!;):) Az emberi találékonyság kifogyhatatlan.xD
    Szia Mimi!
    Akkor már hárman leszünk!;):)
    Klári!
    Nagyon finomakat készítettél tegnap.
    az ugráláson már 4 a létszám;)xD
    A felhő teljes pompájában mutatja magát a kisebben, a nagyon még 30 mészkő hiányzik, de az meglesz estére.:)

Frankné, suba_klara, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  15. mimi

mimi Fórum elő legendája

Remélem nem éheztetek, hogy nem hoztam reggelit. Kenyeret dagasztottam előbb, hogy legyen ideje megkelni. Meg leszűrtem a kovászos uborkát, beraktam a hűtőbe.

Ema! A kenyértészta gyönyörű lett, nagyon jól engedte magát gyúrni, remélem sütés után is jó véleménnyel leszek róla. :)

Ma maradékot eszem, holnap vendég leszek, majd csak hétfőn főzök. Akkor töltött káposztát akarok főzni annyit, hogy a testvérem vihessen belőle. Meg fasírtot állítok össze, fagyasztóba megy, hogy csak sütni kelljen. Lehet, hogy egyben megsütöm.

16. .Emama.

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Szia Biciklis Lány! :) Nagyon érdekes amiről hírt hoztál, de én a tériszonyommal biztos nem ugrálnék a "semmi" felett. A frász törne ki tőle ;):pxDxD

Szia Mimi! :) Végül is folyadékot tettél hozzá többet? Majd mesélj, hogy sikerült, kíváncsi vagyok rá :)

17. mimi

mimi Fórum elő legendája

Tulajdonképpen most az "alap" receptet csináltam. Kaptam kenyérlisztet, hozzáraktam valamennyi teljes kiőrlésű rozsot meg pár kanál kukoricalisztet és joghurtos vízzel raktam össze. Nagyon jó volt gyúrni, hamar lejött a kezemről, és utána se ragadt.
    A liszt összesen 60 deka, a joghurt 1 deci, a víz 3. Talán sóból rakhattam volna kicsivel többet, mert az az 50 deka liszthez volt adag. [​IMG]
    [​IMG] , az előbb kikukucskált kb 2 percre a nap. :)

Frankné, suba_klara, Vadóc és még 1 ember kedveli ezt.
  18. .Emama.

A 60 dkg liszt 4 dl folyadék az alap. Nagyjából ennyi, de aztán függ a liszt milyenségétől, nedvességétől, a folyadék sűrűségétől, és még jöhetnek tényezők amik előre nem kiszámíthatók. Ezért kell figyelni mindig a kelt tészta állagára :)

A Nap itt is erőlködik, de szerencsére nem tud győzni. Nem hiányozna az a párásság, ami akkor lenne.

Frankné, suba_klara, mimi és 2 más kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Gabika,
    gyere csak kipróbáljuk, aztán majd ráérünk utána szörnyülködni, hogy milyen merészek voltunk.
    Mimi,
    időközben már kisült biztosan a kenyérke, illatos, ropogós.Amit hétfőn főzöl, megannyi finom étek.
    A héten én is elcsábultam a péknél, mert a nagy kerek háromkilós kenyérből egy kis darabot vettem.A kenyér nagy lyukú, ropogós,szóval ahogy az elő van irva,a L...i pékségnél a nagy kerek három kilós paraszt kenyér.
    Képzeljétek nem is tudom már mikor ettem fehér kenyeret, de hazavittük egy gyors kézmosás és egy szelet levágása után, kacsazsirral megkenve, paradicsommal mi egy akkorát ettünk belőle, hogy csak na.Már régóta terveztem ezt a bűnözést, de most végre létre jött.Nagyon finom volt.Most egy jó darabig el leszek az emlékével.

Ema,
    ne gondolj a tériszonyodra, egyszer kipróbáljuk, aztán lesz ami lesz.
    A Nap nálunk nem csak erőlködött, hanem olyan nagy vehemenciával kezdett el sütni, hogy újra az összes rolót le kellett húzni, hogy valamiképpen megvédjük magunkat a sugaraitól.Jó kis meleg kerekedett újra, pedig én reggel már azt hittem, hogy Ősz anyó érkezett meg, de ezek szerint még nem adja át a helyét a Nyár.

Vidám estét kivánok!

Ez az élni akarás iskolája.

Utoljára szerkesztett: 17.9.16
    Frankné, suba_klara, .Emama. és 2 más kedveli ezt.
  20. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    A Ki is az a Jós Jónás topikban olvashattok a találkozóról. Jó volt, kedves embereket ismertem meg újra és örömmel találkoztam az ismertekkel is. :)

Frankné, suba_klara, .Emama. és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.