Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok,
    Évike,
    igazán jó hir, hogy javult az állapotod ,még ha lassabban is, de a javulás, az csak javulás.

Rugdosom a labdát a kapu felé, majd csak sikerül kiváltani a nekem tetsző ajándékokat.Az idő felénk igen csak hűvös, de napközben jó időt jósolnak.Na majd meglátjuk.

Mosolyogjatok a világra és akkor szebbé tudjuk tenni.

suba_klara, Frankné, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  2. Frankné

Frankné Fórum biztosa

Marika remélem sikeresen rugdaltad a labdát .
    Most már a frízbit is dobálhatod.
    Ma már nagyon jó idő volt ,a vv kertben is lehet kapálni.
    Szép estét.

g.bella, mimi és -elzemari- kedveli ezt.
  3. g.bella

g.bella Fórum ismerője

Sziasztok!
    Azt hiszem, lassan egy éve nem voltam itt nálatok. Nagyon sok minden történt velem az elmúlt egy évben, voltam fent és lent egyaránt. Nem tudom, hogy ismét aktív farmozó leszek-e, de időnként azért megpróbálok legalább ide visszalátogatni, mert hinyoztatok ám. :)
    Remélem, ti jól vagytok!
    Szép napot, kellemes hétvégét!
    Bella

Frankné, suba_klara, mimi és 2 más kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Szervusz kedves Bella,
    olvastam, hogy minden történt veled az elmúlt egy évben, ami volt jó is és kevésbé jó.Én azért kivánom neked, hogy legyen sok örömöd a játékban és találd meg a jó oldalát, hátha újra aktiv farmozó tudsz majd lenni.

Évike,
    valóban dobáltam is a frizbiket a kutyusoknak, akik nagyon aranyosan el el kapták őket.S aztán nagy örömömre még ajándékkal is megleptek engem.
    Ma újra tenyésztésre adom a fejemet, mert a Vadon csodás állatai nevű műsorra beneveztem én is.Kivánom, hogy sikerekben gazdag tenyésztés elé nézzetek ti is.

Utoljára szerkesztett: 24.5.17
    Frankné, suba_klara, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Szervusz Bella! Igazán jó, hogy benéztél, mindig örülünk a "hazajáróknak". :)
    Ha baglyot küldök, azt mennyi időnként nézed meg?

Inkább jó történjen veled, mint rossz! :)

6. g.bella

g.bella Fórum ismerője

Elzemari, köszönöm a kedves szavaidat! Most úgy néz ki, aktív vagyok, ráadásul megtanultam már nemet mondani egy eventre, vagy nem állítok ébresztőt éjjelre, esetleg nem maradok fent még pluszbafél-egy óráig este, csak hogy learassak. Most úgy érzem, hogy hosszabb távú lesz ez az újrakezdés is egy-két hétnél, de biztosat majd csak az idő teltével tudok mondani. :) Mindenesetre a szomszédságomat már újra feltöltöttem, egy-két kiadandó hely maradt csupán.

Bocsáss meg, hogy csak ilyen későre válaszolok. Nagyon megható ez a "hazajáró" jelző. Köszönöm!:inlove: Farmon most minden nap vagyok, úgyhogy megkapom a baglyot is. :)

Olyan nagy mostanság itt a csend. :( Mi történt a csiripelő társaságunkkal? Mindenkinek közbejött a jó idő és a VV?

Frankné, suba_klara, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  7. mimi

mimi Fórum elő legendája

Ez is ok, meg talán "leült" a topic, már senki nem érzi magát "épelméjűnek". :D

Frankné, suba_klara és -elzemari- kedveli ezt.
  8. g.bella

g.bella Fórum ismerője

Ezt szomorúan olvasom, hisz olyan szívesen olvasnám, hogy ki miveltölti a VVs és farmos idejét egyaránt.

Frankné, suba_klara és -elzemari- kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Helló, sziasztok,illetve szia kedves Bella.

én válaszolok neked, hogy én mivel töltöm a valóságos életemet a farmon kivül, bááár nem olyan óriási esemény.Kis kertemben kapirgálok és a fán ülő nagyon aranyos madárkának a hangjaira ébredem kora reggel.Sajnos nem látom őt, de olyan hangos és kedves dallammal kelt minket, hogy élvezet még a korai kelés is.Meg is fogadtam, hogy ha meglátom , akkor a szomszéd fiataloknak van madártani könyvük, és majd kérem a segitségüket, hogy vajon milyen madárka szórakoztat minket.
    A kora reggeli után némi kertészkedés tölti ki a napomat, majd a háztartási teendők, amik azért messze nem olyan érdekesek.

A gazdaságban, mármint a farmon, szorgos munka folyik, miután egyik feladat váltja szorosan egymást.Most a karneváli hangulatban megmondom őszintén, jól el is fáradtam, mert azt a sok kosarat, amit a karnevál királynője jóvoltából ide oda mozgatva sikerült a sok ajándékot elkapkodni, hááát meg is lett az eredménye.A szupertápot és a szupertrágyát igyekeztem maximálisan elkapni, hogy majd a következőkben jól tudjam újra hasznositani.Igaz ami igaz, jól ki is fogytam belőlük, igy aztán vidáman kapkodtam őket.
    A Szorgos segitőknél a területet sikerrel kitisztitották, és most már a Csokoládé rózsa is sorra kerül újra, hogy A gazdaköri Grillparti vaddisznó módra is sorra kerüljön.

Kedves Bella, felénk ennyi a történet, ha gondolod, akkor egy két gondolattal te is kényeztessél el minket.További jó játékot és vidám napot kivánok.

Frankné, suba_klara, mimi és 3 más kedveli ezt.
  10. g.bella

g.bella Fórum ismerője

Kedves ELzemari!

Annyira megörültem a válaszodnak! Köszönöm, hogy leírtad nekem. :) Megértelek, hogy szereted a madárcsicsergést, én is ere kelek és ezt hallgatom egész nap. Ennél szebb muzsika nem is igazán van! Pedig pár évvel ezelőtt rengeteg hatalmasra nőtt fát vágtunk ki a tömbházaink körül, hála Istennek mégis találtak még olyan helyet a madárkák, ahonnan egész nyáron át énekükkel szórakoztassanak minket. :)

Én szombaton kint voltam Édesanyámmal a Csíksomlyóis Pünkösdi Búcsún. Hosszú út volt, bár nem is tudom, én szólhatok-e valamit a hosszúságról, hiszen itt élek a városban, mások országhatárokat, sőt, kontinenseket utaznak át, hogy eljöhessenek hozzánk. A lényeg, hogy mi is kint voltunk, haza fele a nap nagyon megsütött, még ma is csak olyan blúzot tudok felvenni, ami elég kivágott ahhoz, hogy a dekoltázsom bőréhez ne érjen az anyag. :music: Megszoktam már, hogy pünkösdkor mindig megfog a nap, de így leégni szerintem évek óta nem égtem le. De majd csak elmúlik. :) Megérte a hétvége még így is. Készült néhány kép is, amit ide töltöttem fel, ha valaki kedvet kapna hozzá. A bejegyzés végén az ősi székely himnuszt is meg lehet hallgatni, bár a felvétel nem idén készült, hanem 2013-ban és nem is a búcsún, de ugyanúgy a Somlyói NYeregben, a Hármashalom oltárnál énekelték el a székley legények és leányok, ahol a pünkösdi búcsús szentmisét is tratani szokták.

Én is futkostam a kosárkáimmal, sőt, még kihasználom az utolsó órácskákat is. Nagyon bőkezű volt hozzám a Malyomkirálynő, hatalmasat fejlődtem a Szigeten. Nálam ez is volt a fő cél. Aranybanán, Baha TP, csp, farmos TP, farmpengő, szupertáp. Ez volt a fontossági sorrendem, aztán a többit kapkodtam, ahogy jöttek. De még szép számmal sikerült bezsebelnem szupertrágyákból is, amit az eventnövényeknél elhasználtam, bőven visszatérült. Úgyhogy pozitívan zárom ezt az eventet. Remélem, hagyomány lesz majd, hogy évente egyszer meglátogat minket a Malyomkiráynő. :)

A szorgos segítős eventet csak félgőzzel végzem. Sokáig el sem kezdtem, aztán úgy voltam vele, ha helyet sem foglal, szupitáp, trágya se kell hozzá, max csak a vizet "pazarlom" rá, akkor miért ne. Még szűk egy óra, hogy beérjen a csokirózsám, hogy az utolsó területet is ki tudjam váltani. Utána ismét rózsát fogom ültetni, illetve éjszakára kukoricát, mert a gazdaköri eventből még van az utolsó előtt (ami csokirózsát kér) feladatsorból kettő, illetve az utolsóból egy vár még teljesítésre, amit ki akarok váltani, hogy megszerezzem az állatólakat, illetve a fá. :) Malomba viszont nem keverek, úgyhogy a nyársaim majd szépen beváltódnak.

Elzemari, köszönöm kérdésed. Remélem, nem voltam túl hosszú vagy unalmas. :)

Ha még van olyan, aki szívesen megosztaná velem/velünk hogyan telnek a napjai, szeretettel fogadom/juk. :inlove:
    Szép napot neked, és más idetévedőnek is.

Frankné, suba_klara, mimi és 2 más kedveli ezt.
  11. -elzemari-

Nahááát Bella,
    óriási örömmel olvastam amit a Csiksomlyói búcsúról irtál.Sokszor hallottam már róla, ismerőseim közül is voltak már a helyszinen és nagyon szép emlékként élték meg.
    Erdélyben én is voltam ami nagy nagy élményt nyújtott nekünk.Családoknál laktunk, akik igazán vendégszeretőek voltunk, alig győztük visszautasitani azt a sok kedves invitálást, amit mi kaptunk tőlük.Mi egy egyedülálló hölgy házában voltunk elszállásolva, de azt a vendégszeretetet és ellátást, hááát bizony nem felejtettük el.Minden nap reggeli is friss étek volt, a vacsoráról nem is beszélve.

Az erdélyi látnivalók csodásak voltak.Tordai hasadékkal kezdtünk.Én kissé óvatoskodtam az úton, nehogy már az út elején történjen valami gond.Parajdon, nem feledem azt a sok lépcsőt amit lefelé meg kellett tenni, hogy a nagyterembe jussunk.Nagyon rácsodálkoztam a fénylő sóra, olyan volt a talaj, mintha tükrön lépkedtem volna.A Szent Anna tó csodás panorámájában gyönyörködtünk.
    A Gyilkos tó meséjét is ámulva hallgattuk s a látvány, na az aztán magáért beszélt.A Székelykő Torockón a szép hófehér házaival."Szép város Kolozsvár,majd ott lakunk majd a Szamosnál."

Ó Bella, de szép is volt, sok sok élménnyel voltam gazdagabb.
    ne gondold azt, hogy sokat irtál nagyon nagy élvezettel olvastam, és remélem, hogy még a továbbiakban is tudunk olvasási élményeket okozni.

További jó játékot kivánok!

Frankné, mimi, g.bella és még 1 ember kedveli ezt.
  12. Vyca-cica

Vyca-cica Fórum hercege

Frankné, mimi, g.bella és még 1 ember kedveli ezt.
  13. g.bella

g.bella Fórum ismerője

Kedves ELzemari! Örülök, hogy örömöt okoztam az írásommal. Te is gyönyörű helyeken jártál. A Tordai Hasadék és a Székelykő mg nálam is bakancslistás. Rengeteg olyan hely van Erdélyben, ahol még nem volt szerencsém járni. A Szent Anna tavat nagyon szeretem, az egyik unokatestvérem Tusnádfürdőre ment férjhez, így viszonylag gyakran járok oda. Sajnos a tóhoz az utóbbi években nem jutottam el, mióta ennyire járnak ott a medvék, nem is nagyon merünk megindulni. A fiúk meg nem mindig érnek rá, hogy elkísérjenek minket. A Gyilkos tóhoz és a parajdi Sóbányába én is visszavágyom még. :)

Köszi szépen a figyelmeztetést! Ha nem írsz, sem én, sem néhány szomszédom nem értesülünk a Majomkirálynő visszatértéről. :inlove:

Frankné, mimi, -elzemari- és még 1 ember kedveli ezt.
  14. Vyca-cica

Vyca-cica Fórum hercege

Örülök hogy segítettem!
    :)

Frankné, mimi és g.bella kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Helló,
    kedves Bella,
    a medvékről jut eszembe, hogy a Medve tónál is jártunk, ott a környék is nagyon szép volt.Sétáltunk a szebbnél szebb házak mellett, ami kiváló nyaralóhely lehet.Mi ugyan nem fürödtünk, de azt mondták, hogy a sótartalma miatt, akár lebeghettünk is volna a viz tetején.
    A sóbányák látványából sohasem elég, jártam a Wieliczkai sóbányában is, Lengyelországban.Ott nem egy hatalmas teremben csodálhattam a sóbánya szépségeit, hanem több teremre osztva jártuk be.Volt olyan terem, ahol a sóból szép szobrokban tudtunk gyönyörködni.Majd kápolnában, ahol még a csillárok is sóból készültek.Ha nem mondják nem is hittem volna el.
    Bármelyikbe újra elmennk, és újra átélném az ott látottak élményét.

Visszatérve a medvékhez a televizióban láttam, hogy bizony bemerészkednek a falvakban és ott keresik az élelmet.Igazán félelmetes látvány lehet, amikor egy két medvével szembe nézne az ember.Én biztos, irtóra megijednék, s nem is tudom, hogy vajon ott és akkor hogy is viselkednék.Szerencsére engem ilyen veszély nem fenyeget, persze nem is bánom.

Most megyek mert dudált a hajóskapitány, aki elvisz engem a kis karibi szigetemre, hogy megetessem a pandákat és összeszedegessem az általuk készitett pálcikákat.A feladatból kapott titokzatos ólakból, még ilyen nem volt, hogy ilyen sok egyformával kényeztessenek el.Piros makikitombolóból kaptam négyet,a hosszúlábú rózsaszinű falmingóból kettőt ,egy anakondát és egy pálcikahegyező műhellyel is gazdagabb lettem.A majmok miatt kénytelen voltam babánfákat ültetni, hogy az étvágyukat ki tudjam elégiteni.

Miután elvégeztem a munkámat, már indul is újra vissza a hajó, hiszen nagyon hamar el tud telni az idő.Kivánok nagyon jó játékot és vidámsággal teli szép napot.

Frankné, brozsa és g.bella kedveli ezt.
  16. mimi

mimi Fórum elő legendája

Békés estét!
    Látjátok, ezért nem írok sosem, mert se olyan szépen, se olyan szépet nem tudok. A "semmit" meg nem szeretem ragozni. (Bár néha megpróbálom. ;)) Szeretném, ha sokat írnátok, hogy én sokat olvashassak. :)

Csíksomlyóra néhány évvel ezelőtt úgy jutottam el, hogy egy lelkigyakorlaton összebarátkoztunk egy kedves nővel, aki a következő Pünkösdre befizetett engem is az ő buszos csoportjába. (Isten útjai kifürkészhetetlenek!!) Sosem felejtem! Háromszor vert meg a jégeső a lefelé jövet, de senki nem zúgolódott, mindenkiben megmaradt a béke. (A kempingezőket mi se szerettük.) Sajnos csak messziről láttuk a sóbánya bejáratát, a Hargitára azért kicsit felmentünk a büdös vízig, mofettába beálltunk.
    Akkor azt hittem, majd még többször elmegyek, de ez nem sikerült sosem. Így az emlékbe kapaszkodok. :inlove: Betti, örülök, hogy olvashattam/láthattam a blogot, a képeket.

Gazdakörit nem tudtam befejezni, de kukoricázok, így a felhő meglesz. :)

Frankné, brozsa, g.bella és még 1 ember kedveli ezt.
  17. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    Beköszönök már,mert tényleg régen voltam én is. Igaz a munkahelyen kívül az elmúlt pár hétben nem voltam sehol,de a nyár tartogat sok meglepetés számunkra is.
    Öröm olvasni amit írtatok. Írjatok sokat még! :)
    Most elköszönök,de ha lesz időm jövök!
    Jó pihit Nektek! :)

Frankné, g.bella, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
  18. mimi

mimi Fórum elő legendája

19. -elzemari-

Halihóóó,
    Mimi,
    még ilyen kedves madárcsicsergésre ébredni, nahát ez nagyon aranyos.Igy most már vidám és jókedvű leszek az már biztos!!

Frankné, mimi és g.bella kedveli ezt.
  20. g.bella

g.bella Fórum ismerője

Sziasztok! Szép estét!

Így igaz. Sajnos már nem csak a környező falvakba, de a városba is bejönnek, ide, Csíkszeredába is. :( Pont idén volt medvetámadás a város határában, két fital pásztort támadott meg, az volt a szerencse, hogy a testvérpár édesapja közbe tudott lépni. Ilyenkor az a legfájóbb, hogy a medve élete fontosabb, értékesebb, mint az emberé. :( A medvékre nem szabad rálőni, megsebesíteni őket, még akkor sem, ha épp végig kell nézned, ahogy szétmarcangolja az egyik embertársadat. Én ezt a törvényt soha a büdös életbe nem fogom megérteni, még akkor sem, ha tudom, hogy a barnamedve veszélyeztetett faj. Az utóbbi években viszont nagyon el vannak szaporodva.
    Mikor Tusnádfürdőn vagyok, szinte mindig találkozok mackóval, sajnos. Mikor fesztiválozok, nem is merek éjjel haza menni unokatestvéremhez, ha késő este nem megyek velük haza a köncert után, akkor egész éjjel maradok, és reggel a fiú unokatesóimat kérem meg, hogy mielőtt a vonatállomásra mennek, tegyenek kitérőt és kísérjenek haza.

Pálcikahegyezőből nekem is rengeteg van, de nem bánom. Banánfa nagyon sok van, mert ahogy mondod, a majmócáknak kell. Most is az összes kint van. Bár az az igazság, hogy most kb 10-15 farmos fa kivételével az összes ki van rakva.

Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú valóban arról híres, hogy jégeső van. Nagy csoda, hogy sem idén, sem tavaly nem volt jégeső, sőt, tavalyelőtt is csak mise után eredt el. Pár éve már mi is jártunk úgy Édesanyámmal, hogy mikor elindultunk a hegyről lefele kezdett petyeregni, ahogy beértünk a város határába már hatalmas cseppegben esett, és ahogy beléptünk a lépcspházba, még fel sem értünk az első emeletre, már olyan szinten zúdult le, de egyik pillanatról a másikra, hogy az 5-6 méterre lévő másik lépcsőháznak csak a körvonalai voltak kivehetőek.

Szia Klári!
    Nagyon örülök, hogy be tudtál nézni! Hiányzol ám te is. Várunk vissza, addig is minden jót a farmos és VV életedben is! ;)

Kedves Mimi, ez a vers gyönyörű volt! Köszönöm szépen! :inlove:

Kicsit mesélek nektek, hogy mi volt az elmúlt két napban, ha még nem unkjátok. Tegnap hatalmas felhőszakadás volt nálunk, bár azt nem tudom, hogy az órákon át tartó dézsából ömlő zuhét is illetik-e a felhőszakadás jelzővel. A lényeg, hogy hiába volt esőernyő, annyira bevágott az eső, hogy a fejünk teteje volt épp csak száraz, más minden tiszta víz volt, mire elértünk a pár percnyire lévő kávézóba. Egyik kedves barátom a hétvégén haza jött Németországból, de csak csütörtökre tudtunk időzíteni a találkozónkat. Hiába áztunk el, azért jó volt beszélgetni vele, már három és fél éve nem láttam, de most megegyeztünk, hogy decemberben megismételjük. :)
    A kávézóból a Németországban dolgozó barátom ment tovább, mi a barátnőmmel pedig betértünk a kedvenc cukrászdámba, mert barátnőm tejszínhabos süteményt kívánt meg. Somlói galuskát rendeltünk végül, de egyikünk sem tudta mind megenni, annyira töményen édes volt. Haza fele természetesen ismét átáztunk.

Ma is szuper napom volt, hiszen két oylan unokatestvéremmel volt programom, akiket másfél éve nem láttam. Egyikünk Németországban él, másikuk viszont egy ideje már itt dolgozik a városban, de valahogy sosem futottunk össze - ráadásul neki ma születésnapja is volt,így egy hatalmas csokor virággal is megleptük. Pár órát együtt töltöttünk, sok mindent átbeszéltünk, utána a fiú unokatesómmat is meglátigattuk. Nagyon szeretem az ilyen napokat. :)
    Itthon muffin sütésre adtam a fejem. Pár hete vásároltam szilikon muffin formákat, és cukkini is pár hete ott szomorkodott már a hűtőben, így csokis-cukkinis muffinnal avattam fel a szilikonformákat. Csodásan működik! Annyira jó, hogy nem kell se papír, se zsiradék, mégsem rakad oda és még szép is lesz a süti formája.
    Ahogy a süti kész lett, én meg rendet raktam a konyhában, már kezdődött is mai Magyarország-Andorra mérkőzés, sajnos súnyás vereséget szenvedtünk, így a VB-nek is gyakorlatilag búcsút inthetünk, de nem is a VB miatt, mint inkább a mai játék minősége láttán vagyok borzasztóan csalódott. :( Erről inkább nem is ejtenék több szót.

Farmos is ténykedek. Most horror növényeket szaporítok. A sok hónapos kihagyás miatt van pár olyan növény, amiből csak az alap 10 darab van meg. De már sikerült kiváltanom két rémséges szentjani ólat, illetve boszorkányalmafát is egyet. Lassan, de biztosan meglesz a trutyiszörny és a másik rémséges fa is. :D

A kukoricázást én sem hagytam abba, de a felhő nem lesz meg. Talán a második kitehetőig fogok eljutni, de igazából nem is bánom. A gyümölcspiacra is kezdtem kivinni a pajtám tartalmát, de hamar rájöttem, hogy túl sok gyümölcsöt kérnek a kofák azért a néhány farmpengőért cserébe. Így hiába lenne szükségem FP-re, egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy a gazdaköri feladatok miatt anúgy is alaposan megdézsmált faterméses pajtaállományomat tovább fogyasszam.

Ti szállítottatok a gyümölcspiacra termést?

Ma végre sikeült nyári ruhát is készítenem magamnak a fórumra. Az avataromat viszont egyszerűen nem tudom lecserélni, mindig a régit mutatja, még akkor is, ha először törlöm és csak utána próbálom újratölteni.

Jaj, megint sokat írtam, ahogy látom. Elnézéseteket kérem érte!:oops:

Frankné, suba_klara, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.