Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Én a városban laktam születésem óta, 10-évre ki kötöztünk falura nagyon nehezen szoktam meg azt a csendet ami ott volt. Nagyon szerettem ott lakni. a házunk is nagyon szép volt nagy 3-szintes.

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net...=f81a83578424912e55325ca5b7121cd5&oe=54C2E3BB

Most 10-éve hogy vissza költöztünk a városba, akkor meg itt nehéz volt meg szokni a zajt. De szívesen vissza mennék, de már ebbe a korba, ez kényelmesebb. Minden a maga idejében jó, míg az ember egészséges és bírja magát.

sutimami57 és lukimi kedveli ezt.
  2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Rengeteg idő van még hátra, sztrágya nélkül is egész biztos kész leszel :) Én a nagy farmon azért használom, mert nagyon kevés kis kocka földön kell letermelnem a 20 ezer 8 órás növényt és anélkül nem tudnám megcsinálni ;)

Arról volt szó, hogy csak a nagyokon eventezel o_O;)xDxD

Igen, figyeltem rá és ismerem is a tacsik hangját :) A mi kutyánknak is igen éles, erős hangja van, de ő itt van bent a szobában. Szerencsére többnyire csak akkor ugat, ha kint hall valami számára érdekeset. Kutya nagyon elvétve van ezen a környéken, de ha azt meghall vagy meglát, akkor nem lehet bírni vele :oops: Állítólag nekimegy minden más állatnak, legyen az akármilyen nagytestű kutya, annak is. Kis pukkancs :pxD

Milyen csini képet hoztál ;):)
    Én azért szívesebben laknék csendes helyen, remélem megadatik majd még az is! :)

3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

szia Ema,
    jó szivvel hoztam az apró kis versikét, és örömre szolgált, ha tetszett..

Szia Erzsike, lehet, hogy már meséltem, de nem emlékszem.Amikor kimegyek nyáron a kertbe, ott nekem is meg kell a különféle zajokat szokni.Igaz jobban szeretem hallgatni a tücsök ciripelésést, vagy a madarak csivitelésést, mint a kutya ugatását.Ezt idáig nem vettem zokon, mert azért kutya, hogy ugasson, de állandóan??
    Az idei nyáron derült ki, hogy milyen elviselhetetlenül tud bosszantó lenni a folytonos kutya vonitás és az ugatás.A szomszédban, szemben, most lettek új tulajdonososk, és van három kutyájuk.Au egyik gyönyörű vizsla.Nagyon szép zsemleszinő bundájával okos pofájával, de a szája!!Na az aztán megunható nagyon.
    Sajnos a tulajdonosok elmennek reggel dolgozni, gondolom, és a keritést még náddal is bevonták, hogy még ki se lásson az a szerencsétlen állat, és a kapú mellett van egy kis szabad terület, és ott szokott vonitani kidugva az okos fejét, reggeltől estig, amig haza nem érkeznek.Egyszer sem láttam, hogy kihozták volna sétálni ezt az állatot.megmondom őszintén, sajnálom is, meg magamat is, mert ezt hallgatni nem egy leányálom...Ha van olyan nap, amikor pauzát tart a kutya, hááát az maga a felüdülés...
    Most tudom csak, hogy milyen jó dolgom volt, amig nem laktak itt!!!
    Pesten nincsenek zajok, kivéve, amikor valamelyik szomszéd a traktorját beizzitja, vagyis a mosógépet, mert mint a traktor úgy megy,olyan a hangja.Sajnos Ő is egy új lakó lehet, mert van a házban három lakás,a tizenötből, ami ki van adva lakónak, és igy aztán a tulajdonos nem részesül ebben az élményben.Pedig szivesen ajánlanám neki ....

Imi, érdekes dolog, mert egy rövid ideig éltem én is a Vigszinház mellett és a villamos és a buszjárat dübörgött, vagy amikor vidéken éltem egy rövid ideig, ott meg a vonat ment el a ház mellett.Nagyon rövid idő alatt megszoktam, és már csak akkor tünt fel, amikor figyeltem az érkezésést...
    Úgy gondolom, a zajok hozzátartoznak az életünkhöz, és ha nem nagyon zavaróak, akkor élnek velünk...

Kivánok további szép és tartalmas napot...a kezetekre vigyázzatok, hogy a paprika ne csipje...

Utoljára szerkesztett: 9.10.14
    georga06, sutimami57 és lukimi kedveli ezt.
  4. .Emama.

Nekem nem a kezemet, hanem a szememet kezdi csípni ez a sok paprika >:( Kezdek besokallni tőle. :pxD Mindig ez a bajom ezzel a temérdek (és főleg a hosszú érésű) eventnövénnyel. Ilyenkor szívem szerint hagynék csapot, papot és abbahagynám az eventet. :oops: Persze nem teszem, de az biztos, hogy most megint megfontolom alaposan, hogy mikor kezdek bele egy újabba:p

sutimami57 kedveli ezt.
  5. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok, végig olvasván a hsz-eket nem idézem a többit mert egyetértek mindenkivel akinek már volt dolga éjszakai monoton és 20 másodpercenként ismétlődő kutya ugatással, hogy az egy nagyon elviselhetetlen dolog. Több szomszédok közti viszályról is tudok, mivel az egyikük a másikuk ablaka alá helyezte a kutyaólat és a szerencsétlen ebet éjszakára sem engedi el (falusi jó szokás, 2 méters kurta láncon tartja) persze, hogy ugat, vonyít egész éjjel nappal meg alszik.xD A vétlen szomszéd a szegény ürge egy darabig tűrte....majd hatalmas veszekedés lett belőle mert senki nem tudott közük aludni vagy pihenni éjjelente. Ezután sok évig vagy örökre nem is szólnak egymáshoz, még olyan is van ami generációkon át öröklődik az utódok már azt sem tudják miért is haragszanak egymásra?! Én olyan alvó vagyok, hogy ha a régi ablakom alatt egy szúnyok elhúzott felébredtem.xD Azt hiszem már írtam itt arról, hogy 2-3 éve felújítás törpént a lakásomon és új nyílászárókat rakattam fel na azóta a szomszédék randa hangú kutyája felőlem úgy ugat ahogy akar mert egy kukk sem hallatszik be hozzám.xD

Egyébként nem tudom megszoktam volna-e azt a bizonyos villamos stb zajt mert csak 2 hétig laktam a visszább említett címen utána egy csendes környékre sikerült költözni egészen véletlenül (garay tér).:) Szerintem nem lehet megszokni mert amikor a villanyos elindult és felgyorsított ahhoz hasonló visító, csattogó mittomén még hogy ragozzam csatazajt ritkán hallottam azóta is.De amikor haza költöztem legalább 25 évig egy udvarra nyíló kis szobában aludtam na ott meg a macskák egész éjjeli tavaszi koncertje volt életetem csúcspontja. Komolyan mondom felért egy falka kuvasszal! Hogy én azokkal mit szívtam?! Kimentem éjjel és a környékről is el zavartam az összes bűnös és ártatlan szerelmetes példányokat, mivel a padláson is fel alá rohangáltak és attól is elment az álmom oda is felmásztam és góráltam őket persze nem találtam pedig komolyan akartam, stb stb. Persze mire megjött az álmom megint ott szirénáztak az ajtómhoz közel.xD:p

Már megint hiba van nem tudom leszedni a tevéimet. :eek:

georga06, .Emama., sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  6. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

xD:pxDxDés hihihi:eek: Ne haragudj Imi! xDxDxD Édesjómamám!xDxDxDHogy lehet szerinted így dolgozni?????xD
    Nem a tevék miatt röhögök.:)

Ema
    Nem vagy Csokonai, tessék csak tovább folytatni a küldetést!:)

.Emama., sutimami57 és lukimi kedveli ezt.
  7. .Emama.

A tavaszi macskakoncert borzalmas tud lenni. Nekünk volt egy nem is olyan nagyon pici tavacskánk a kertben (a férjem csinálta) és abba beleköltöztek a békák. Na azok és a macskák komoly megpróbáltatást jelentettek tavaszonként xD Azért az alvásban nem zavart :)

A tevék remélem hamarosan meggondolják magukat és nem rakoncátlankodnak tovább a karámban ;)

Igenis, értettem. Küldetés teljesítve ;) Na nem az, hanem egy másik, de most az is megteszi.:pxD Az eventet pedig folytatom ;)xD

8. lukimi

Nevess csak azért írtam, modjuk akkor nem volt vicces számomra! (de igaz ám?!) Dolgozni meg úgy lehet, hogy a munkahelyen kell kipihenni az éjszakák fáradalmait.:eek:xD
    A tevéket kis késéssel le tudtam aratni.

georga06, .Emama. és sutimami57 kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Ema, nem megsimogattad a szemedet, és azért csipi??Jó ez volt a vicc...engem csak a sok mennyiség zavar.Emlékszem még amikor először volt soknak hitt mennyiség az eper termesztése, juj de sokaltam, pedig akkor csak ha jól emlékszem nyolc ezer volt...Én azt gondolom, ez már kevesebb nem lesz!Vigyázz a szemedre!!!

.Emama. és sutimami57 kedveli ezt.
  10. .Emama.

Holnap valamikor már szerintem mindkét farmon kész leszek, de alig várom már.;) Reggelre lejár a szószom is a malomban, egyedül a felrepi kérdéses, hogy a növénnyel együtt meglesz-e? Ha igen, akkor eltűntetem minden nyomát az eventezésnek a farmomról és boldogan játszom majd tovább;)xD

Én a régi eventekre csak olyan félig-meddig, vagy annyira sem emlékszem. Azt tudom, hogy szépen emelkedett a letermelendő növény mennyisége, aztán a csatni+töklekvár bevezetésével iszonyatosat ugrott. Azóta az ígéretek ellenére sem lett kevesebb, hanem szerintem egyre több. Mostanában nagyon favorzálják a 8 órás növényt és ez nekem nagy bánatom. Hihetelenül utálom ugyanis :p

georga06, jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  11. -elzemari-

Nekem még egy kicsit kitolódik a munka, mert nem tudok mindig jönni a következő napokban.Sebaj, csak készen lesz nekem is..

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  12. .Emama.

Rengeteg idő van még hátra, egészen biztos kész leszel :) Valami jó kis programot nem is érdemes kihagyni ;), remélem ilyesmi okod lesz a távollétre! :)

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  13. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Jöttem volna ma már, de mindig meg akadályozott ez az error a belépésnél, alig tudtam aratni, vetni. Írtó mérges voltam, és ez majdnem egész nap kitartott.
    Remélem, holnap nem ezzel indítunk. Jókat mosolyogtam az éjszakai zajok meséin, főleg, a cicák hajszolása tetszett.......
    Én szeretem a várost, engem nem zavar a zaj, ha odavaló..igaz, vidéken élek, nekünk is van két kutyus, a szomszédokban is, de ha alszom, igazából vihetik a házat........

Az event megy, a keverő dolgozik, de nagyon lassan, kín kivárni, a 8 órásat pedig nagyon utálom. Egyszer azt mondtam, ha megint 8 órás lesz a növény, neki sem állok...azóta is csinálom, de nagyon nem szeretem.

Ma itthoni dolgozások voltak, htb munka, ami soha nem fogy el.....

Valahogy most olyan üres a fejem nem jut eszembe egyetlen épkézláb gondolat sem.....Kellemes, szép estét!! :)

.Emama. és jolanda1948 kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Igen, igyekszem a jó idő minden percét kihasználni, mert ha bejön a hűvös, esős, szeles idő, na akkor nagyon nehezen mozdulok ki bárhová is.Akkor is kell mozogni, tudom, de nem szivesen teszem.Hosszú lesz még az az idő, mikor az én kedves évszakom újra rám köszön, a tavasz és a nyár.Milyen érdekes, az ember saját maga hajtja az időt, pedig szalad az magától is.
    Majd elmesélem merre jártam és mit láttam.... .

Utoljára szerkesztett: 9.10.14
  15. Csókos

Csókos Fórum bárója

Sziasztok! Megszereztem reggel a titokzatos tenyészeteket. Lett egy-egy narancs ló, és pulyka.. egy pocok, és egy gólya. Az utóbbiaknak örülök, de már van belőlük 1-1. Másból pedig még most sincs. A fákat nem tudom, hogy meg tudom a szerezni. A tehenek nem legelésznek a farmomon... Most tenyésztem, hogy meglegyen a létszám, de a szupertáp fogyóban. Közben, nagy öröm ért (bár cinikusan is elmondható ugyanez), a sima tehénből zűrtehenem lett. Bezzeg ilyenkor nem jönne össze két tarka... Úgyhogy küzdöm az ellenem dolgozó energiákkal. Dilemmámban segítsetek dönteni. Eladjam, vagy beadjam a zűrtehenet?

sutimami57 és jolanda1948 kedveli ezt.
  16. .Emama.

Szia Sütike! :) Én egész jó kis épkézláb gondolatokat olvastam tőled, nem tudom hol a hiba? ;)

Kíváncsian várom majd a beszámolókat :)

sutimami57 kedveli ezt.
  17. lukimi

A pletyis lakói szerint újabb tojás a láthatáron, de még semmi mást nem lehet tudni róla.o_O

sutimami57 kedveli ezt.
  18. .Emama.

Hmmm, hát érdekes hír :) Kíváncsian várom a fejleményeket, bár szerintem ha tényleg megszűnik a gazdaraktár akció, akkor nem fogok tudni ilyesmit venni. Elég sok féle tojás van már amik számomra haszontalanok, kíváncsi vagyok mi lesz az új :)

sutimami57 kedveli ezt.
  19. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Ema ne legyél már annyira el kenődve a hosszú érésű növény véget. Nekem a titok fából, egy ujjas juhar és 1-Szokura cseresznye fa lett. Az utolsó adag gazt most 17-ó kor ültettem el, és raktam ki a titok ólakat. Reggelre készen lesznek, a hiányzó szósz meg szombat reggelre lesz kész. És már búcsút is mondok az eventnek, jöhet a következő. Most már elköszönök mindenkinek jó éjszakát

szép álmokat. [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  20. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

Ema

Igazad van nem is tudok annyira sietni,mert van egy klub ahova járok minden szerdán megyünk próbára,mert táncikálunk.
    Átlag életkor 71év.Sok meg hívásunk van.Tegnap egész napos program volt.8 kor mentünk és este 7kor lett vége.
    Az utolsó szám után be jelentették,hogy van egy meglepetés,ha megengeditek ide linkelem,remélem látni lehet.
    https://www.flickr.com/photos/126790948@N07/15297711729/.
    Nagyon jól éreztük magunkat.
    Jó éjszakát

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.