Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Szerintem Bélát ki kell akolbólintani a zudvarra, tanyázzon ott!xD:pxD
    Nekem változatlanul az a véleményem, hogy aki bejelentkezik a farmra már jáccik mindegy mit csinál, tp-t hajt vagy csp-t, ólazik vagy fázik, vet-arat vagy vakondot kalapál stb, stb.:) ;):D

mya100 és Zsémbes-banya kedveli ezt.
  2. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Remélem WildB nem veszi magára, annál is inkább, mert a delikvenst Bellának hívják!xD
    Teljesen egyetértek veled. Az egésznek egy lényege van. Érezzük jól magunkat farmozás közben. Vakondot egyébként már szívesen kalapálnám, vagy kalapáltatnám (Ez pedig nem Bettiről szól:D):p

PiciEma, greenfields és mya100 kedveli ezt.
  3. Frankné

Frankné Fórum biztosa

Szép napot mindenkinek.

Mindig vár és ha vadászik büszkén mutatja ,csak nyitott ajtónál be is hozta.:mad:
    Nyitom az ablakot ,ha maradt még. Csak a házit szeretem.Morzsa helyet szoktam
    mákkal és dióval szórni.

Szia Mya ! Finom volt a kávé .
    Zsémbike ! Küldj egy zsákkal és segítek.

Imi is előkerült.

Ma milyen ügyes voltam?xDxDxDxDxDxD
    Reggel elindultam barátnőmhöz ,postára és a piaci zöldségeshez /tegnapi eső miatt a piac nézés elmaradt/,haza. Farmozás után savanyú májat akartam vinni a nagyon mozgáskorlátozott
    ismerősömnek.Tejfölös vödröt ki a hűtőből be a táskába és indulás.Szerencsére csak az első emeleten lakik ,toronyiránt csak 1 lámpás átkelő. Kis beszélgetés után leveszem az edénytetejét
    tejföl van benne .:mad:Mivel 2 tejfölös vödör volt a hűtőbe nem néztem meg melyik be mi van
    Tejfölt haza ,csere és utána vissza az étellel.
    Így a mai sportolás teljesítve 3 kör kerékpározás,2 lépcsőzés.xD

greenfields, mya100 és lukimi kedveli ezt.
  4. Zsémbes-banya

Köszi Évi!
    nagyon rám férne, már zsibbadnak az ujjaim.
    Nem mondod, hogy visszavitted a tejfölt!o_O Lehet, hogy az ismerősöd örült volna neki. Azt szabadon felhasználhatta volna, arra rakja amire éppen úri gusztusa diktálja.:p;)
    Ha nagyon beedzed magad, talán még Papival is versenyre kelhetsz idővel!xD
    Megyek babozni, de majd jövök ám. Átlag félóránként 5 perc pihit tartok, mert nem akarok odarozsdásodni.:)

PiciEma és greenfields kedveli ezt.
  5. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Köszi, gyönyörű szép :)

Ha fázik, akkor kapálni kell, hogy kimelegedjen ;):pxDxD

A vakondot/macskát sokan várják már, de Jónás sose találja Valdemárt :eek:

Szia Évi! Hát kondiztál egy jót, még szerencse, hogy nem messzire és nem magasra kellett újra menned ;)

mya100 kedveli ezt.
  6. lukimi

Remélem tisztába vagy vele, hogy nem volt véletlen a lebélázás, olvasásban mindíg élen jártam.xD:p
    Elnézést Évike, hogy változatlanul ámulok de új fórummal (és neked új nettel?) új Évit kaptunk! Rövid tőmondatok helyett kis regényeket írsz legalábbis az utóbbi időkben napi 1-2 rövidke hsz-ed volt.
    Tartsd meg az új szokásod!:)
    Én lehet, hogy ott hagytam volna a tejfölt és vettem volna hozzá kiflit is.xD

mya100 és .Emama. kedveli ezt.
  7. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Sziasztok! Sütike vagyok a kicsi farmról. Mára bevégeztem a gombócozást, de hoztam Nektek is egy kis kóstolót. Holnap megint ezt fogom csinálni, és még egy adag lecsót is el kell raknom, ha egyszer már haza hoztam a paprikát.
    http://www.jolkifoztem.hu/files/recipe/24875/28729_burgonyagomboc-1_m.jpg
    Aztán, ahogy ígérte, hoztam bemutatni a családom négy lábú tagjait.

Elsőként a kedves LUCY kutyust, aki spitz fajta, nagyon okos, fiamék tenyészetéből származik.

https://lh4.googleusercontent.com/-7AxQ_QYfERQ/U_7NlrLbQLI/AAAAAAAADe0/D5dhDrGCne8/s640/027.JPG

A másik kedvenc Kormica, a szép fekete cica, és ők Lucyvel imádják egymást, igaz, mind a kettő kislány. :)

https://lh5.googleusercontent.com/-l0FBq_MgDPo/U_7LcfhtVnI/AAAAAAAADd0/ddFcxbnUgUs/s640/003.JPG
    A harmadik kedvenc egy máltai selyemszőrű kiskutya, aki a lányom tulajdona, de mivel Ő külföldön dolgozik, a kiskutya többet van nálunk.......A neve Aphradite, és ő is kislány..:D
    https://lh4.googleusercontent.com/-...AAAAAAADeI/VSLY2WiRCTo/s640/005%20%282%29.JPG

Aztán, lenne egy kérésem...Kedves Ema! Ha nem vagyok telhetetlen...:) Találtam még egy vadmacskás képet az oldaladon, és ha lennél olyan kedves, hogy odaadnád, nagyon örülnék neki, mert itt a kicsi farmon is át tudnék öltözni..........ha nem probléma, csak akkor, légy szíves..köszönöm szépen előre is. A száma: 442 . Ma már többet jövök, szép estét kívánok Mindenkinek!

mya100 kedveli ezt.
  8. .Emama.

Szia Sütike! :)
    Köszönöjük a sok kedves képet és a finomságot is :)
    A máltai jóformán teljesen olyan így megnyírva, mint a bolognaink volt :) Nagyon aranyos, akárcsak a másik kutyus és a cica is.
    Az utolsó képen levő szennyestartó kosár az enyém:oops:, hogy került hozzátok???o_O ;):pxDxD

Hoztam a képedet, kétféle felirattal is:

Jó lesz így valamelyik? Logót gondolom változatlanul nem kérsz hozzá :)

Utoljára szerkesztett: 28.8.14
    mya100 és .sutimami. kedveli ezt.
  9. .sutimami.

Jajjj, de aranyos vagy! Mind a kettő nagyon tetszik, és nagyon szépen köszönöm! Most éppen a kicsi farmon vagyok, és már vetkőzöm is ki magamból.......:D :D
    Valóban a máltai kutyus nagyon hasonlít a bolognai kiskutyára..:) Hát, ez a kosár évekkel ezelőtt került hozzám, egy lomizásnál akadtam rá. Nálam a vasalni valókat tárolja, egy baja van...nagyon sok belefér..:D :D :D

Na, vajon, sikerült átöltözni az új ruhámba?

Sikerült, jajj de csinos vagyok!!! :D :D :D Köszönöm, Ema!!!!

10. Zsémbes-banya

xDTudi én azt nagyon jól, csak muszáj volt nem kihagyni!:D
    Nagyon szeretném én is ha Évi folytatásos regényírásba kezdene, és soha nem hagyná abba!:)
    Ezen a kifli és tejföl ügyön azért morfondírozzunk csak még egy picit. Nem sok így egy kicsit a kalória?:p
    Nagyon szépek a kutyáitok is, de az a tiszta, tiszta fekete cica, na az jöhetne hozzám is!:)
    Gombócot köszi. Erzsike ugyan már megkérdezte a Nyugiházban, de azóta nem jártam még ott, és nem tudom mit válaszoltál rá. Mit csinálsz ennyi gombóccal. Lefagyasztod télire?
    Vasalás! Brrr......
    Eventes növény 12650. Most vetettem egy kör kukoricát, nem árt ha van, és éjszakára megint megy a tönk(r)e búza.

PiciEma kedveli ezt.
  11. .Emama.

Nagyon szívesen, használd egészséggel és örömmel! :)

Épp számolgattam, a kosaramat bő 20 évvel ezelőtt vettem egy nyaralás alkalmával. Az ország nyugati részén autózva találtunk egy gyönyörű és hatalmas üzletet, ami csupa ilyesmivel volt tele. Megvettük, majd egész úton az első ülés előtt, a lábam mellett utazott velem, mert az autó hátulja meg más cucokkal volt tele, amit szintén ott vettünk :p Kényelmes volt, mondhatom, tényleg jó testes kosár és sok fér bele xDxD

12. lukimi

1-2 kifli nem oszt, nem szoroz. Legalább ha cukros nem fog leesni a szintje mert ennyi szénhidrát direkt kell. :p
    Ezidáig nemigen láttam, hogy problémáztál volna a kalóriákon. Nem írtad, hogy joghurtot eszel vagy állandóan zöldségfélét?!:eek: Jaaa, hogy mást igenis óvni akarsz?! Közben meg azt énekled, hogyaszongya: nekem az az áldott jóóó szííívem hajjajajaaaajj ajjajajajaaaaajj!xDxD

Zsémbes-banya kedveli ezt.
  13. Zsémbes-banya

Teeeeeeeeee!!!!!
    Az ének szövege egy picit más, az áldott jó szívem helyén a fájós jobb kezem áll a szövegben, és időnként átváltok a balra, mer' az is!
    Kalóriákon tényleg soha nem problémáztam.
    Amíg nem ragadtak rám a kilók azért, azóta meg azért, mert matekból mindig csehül álltam.
    Joghurtot szeretem, de újabban azt mondogatják, hogy nem szabad tejterméket enni, mert a szervezetben meginduló káros folyamatok egyik generálója éppen a tej és annak származékai. A tejről még nem sikerült lemondanom.
    Zöldségeket meg azért nem eszem, mert azokat beszélem, és nem akarom, hogy zöldség túltengésem legyen..:D
    Az áldott jó szívemet éppen most énekelted meg, ez egy ideig fennmarad az utókornak. Ez ügyben nekem úgyszólván semmi dolgom, csupán csak nem rombolni az imázst.:DDD

PiciEma és Magdusnéne kedveli ezt.
  14. lukimi

Drága Zsémbike pár éve netes mivoltomban én is elkezdtem az okosoknak hinni és próbáltam erről arról lemondani, a szomszédommal egyetemben akivel 1 húron pendülünk csak neki sokkal több a baja mint nekem és hát.....ő belépett a 7. X-esek klubjába. Csakhogy közben kiábrándúltam az okosokból! Pár évente cáfolják meg egymást és az ember csak kapkodja a fejét, hogy mijaz?! Mit egyek mit nem?! Háááá 2 éve még az volt a világ megrontója már meg abból kell sokat mert akkóóó soká elleszek mint a befőtt?! Példa: 40 évig kántálták, hogy kávét minél kevesebbet mert nagyon árt a koffein. Kb 2 éve meg: igyunk minél többet mert akkor nekünk meg a keringésünknek qrva jóóó lészen!! A tojással szintén évtizedekig hülyítettek, hogy a koleszterin, meg egyebek. Pár éve kiderült, hogy annyit ehetünk amennyit akarunk, mert egenyesen jóóó és ne, hogy már a sárgáját dobálózni használjuk, együk csak azt is megfele! Stb, stb, stb. Namost amit írsz a tejet szendigábor egyenesen úgy jellemzi, hogy régen soha nem az ember tápláléka volt mer' az a bocinak kell!xDxDxD A gabonáról amiről viszont semmit nem említettél azt írja, hogy a világ legártalmasabb eledele már amiket készítünk belőle! Persze 3 év múlva ki fog derülni, hogy a tej egenyest nektár, a gabonát meg közvetlen az anyatejjel kéne szívni mert szörnyen egészséges!:p:p:p Van még ugyanettől a pógártól a paleó kaja, amit hiszek és azt mondok igen én is bevállalnám, csakhogy ehhez 2 dóg hiányzik: 1, aki elkészítve elém teszi (elmira).xD 2, lottóznom kéne mert duplájába kerül a hétköznapi kajáknál. Tudom, mert nagyjából kipróbáltam csak úgy, önszorgalomból a g.as.troy. - nál vótam fogyasztó. Valami igen extrém fizetős munkahely is kéne hozzá.:eek::p

greenfields és mya100 kedveli ezt.
  15. .sutimami.

Valóban a fagyasztóba rakom a gombócokat. Elkészítem, de nem főzöm ki, egyesével rakom egy tálcára, és ha megfagyott, akkor zacsizom be. Nagyon régóta, minden évben ezt csinálom, és sokáig kitart, mert csak a férjem eszi egyedül, én nem szeretem, meg diétázom is. :) :)
    A fekete cica is tényleg nagyon szép, olyan a szőre, mint a selyem, és csillog-villog.....szerencsére, nem vagyunk babonások...D :D

16. Zsémbes-banya

Ja!:)
    A tejjel valóban lehet valami probléma, aminek nem hiszem, hogy köze van a tehénhez, inkább a feldolgozás során történik vele olyan amitől már nem "élet, erő, egészség". Az utóbbi időben vagy kétféle márkájú olyan tejet vettem, aminek förtelmes mellékíze volt. Az egyikre ráfoghattam, hogy féltartós és még dobozos is, de a másik nem volt tartósítva. Nagyon szeretem a tejet, néha kifejezetten ordít a szervezetem, hogy kér belőle, de azt azért furcsának találom, hogy állandóan keresgélnem kell, melyik iható még.
    Ez a tehén teje a bocinak, kecskéé a kecskének, anyáé a gyermeknek ott sántít, hogy a tehénnek és kecskének akkor is van teje, ha nincs kicsinye.
    Nekem valahol ott van a közepe az egésznek, hogy a tej és a tejtermékek akkor váltanak ki allergiás, vagy legalább is nem kívánt reakciókat egyre több ember szervezetében, hogy olyan anyagokkal kezelik és olyan folyamatoknak vetik alá, amit/amiket a szervezetünk nem tud tolerálni.
    A húst, hússal, töpörtyűvel, kolbásszal, stb........ehhez megfelelő mennyiségű zöldség és valamennyi gyümölcs is, nekem totál szimpatikusan hangzik, viszont a pénztárcámnak nem. Még a színe is változott az ötlettől.:D

Erika
    most olvastam gombóc téliesítési stratégiádat! Nagyon jó!:)

PiciEma kedveli ezt.
  17. .Emama.

A változó megítélésen én is jókat szórakozom és megvallom nem is foglalkozom vele. ;)
    A diétás kaják házilag készítve sem olcsók, sőt egy tisztes fogyókúra kiefejezetten drága lehet, de ezek a cégek meglovagolják a divatfogyókúrákat és valóban méreg drágán adják ezeket az ételeket. Szerintem nagyon nem éri meg ilyeneket készen venni. A fogyós kaják bár drágák, de gyorsan és könnyen elkészíthetők. Ez úgy általában is igaz nagyjából az ételekre. Ami olcsó azt sok munkával lehet elkészíteni, a drágább dolgok szoktak egyszerűbbek lenni.(Kivétel nyilván van azért ez alól a "szabály" alól;))

Én régen kipogácsázott fasírtot fagyasztottam így. :) Amikor kicsik voltak a gyerekek, akkor nagyon sokszor volt az főzelékhez feltét, és így csak elő kellett kapni és fagyosan mehetett egyből az olajba. :)

Én is nagy tejes vagyok, de a dobozos, tartós tejeket nem tudom meginni. Mindnek "papír íze" van nekem :(

18. Frankné

Frankné Fórum biztosa

De igen mert csak 1-2 evőkanálnyi hiányzott a vödörből és neki csak mélyhűtője van ,és egyedül él ,igazi öreglány 83 évesen.

Papi fut én kerékpározok/sima utat kérek/.xD különben :cry:

Imi ezt tette a kényszerpihenőxD, de regény írásra nem vállalkozom.
    Tő mondatban benne van a lényeg.És mikor 3-4 alatt sikerült a farmokat ellátni nem is volt idő és kedv írni .Főleg ha nem is sikerült elküldeni.
    Amúgy tetszik a fórumnak az idézése , mert mindjárt leírom amit gondolok,utána olvasok tovább.

Tej és tejtermékek már nem ártalmas legújabb információim szerint. Ne is szokjál le.
    Látod kiderül előbb-utóbb minden régi kaja visszajön ,kicsit más formában .
    Mivel nem kapálunk,kaszálunk,aratunk annyit ,azt akarom mondani ülünk a gép előtt,kocsiba....,igy nem árt a mennyiségre figyelni evésnél.
    Régen 7 szűk esztendőt követte a bőség , tűlelők pedig a /kövér/ duci emberek maradtak.
    Ma már bőség van ,de génjein ilyen rövid idő alatt nem alkalmazkodnak.

Sütimama nagyon csini vagy Sütikeként is .
    Köszönöm a gombócot.
    Nagyon aranyosak az állataid ,Kormi gyönyörű fekete cica/ enyém is ilyen/.
    Elköszönök .
    Jó éjszakát ,szép álmokat.

Vakond-Gazda, .Emama. és Zsémbes-banya kedveli ezt.
  19. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

Sziasztok, szép estét, mindenkinek!:)

Szia Évi, Akkor te, nem csak vacsit kapsz:) xDxD
    Nagyon bosszantó lehetett, de a reggeli torna is meg volt:):)

Szia sütimama, ha még maradt a későn érkezőknek is én is kinyitom az ablakot:)
    Nagyon aranyosak az állatkák, az fekete cicus, nagyon szép:) a kutyus mint a belerína, ahogy ott áll:)
    Szia Zsémbi, kukorica az sose árt, én zabot vetettem,:) Nem tudom, hogy mennyi növényem van, mert én dobálom bele az ezüstök már meg vannak jó szokásomhoz híven, megyek lefelé:)

Mya, majd csak leszünk mi eccer százasok, ha nem most karácsonya azt meg hagyjuk Ema-nak, majd jövöre:)

ezzel az idézgetéssel egy csomó időm elment, úgy hogy befejezem elnézést akit nem idéztem:) de én is végig olvastam mindent, szálkát nem találtam, csak a halba amit ma sütöttem a többit megúsztattam ecetben:)

Ema, köszönöm az új bannert, bocsi hogy annyi annyi gondot okoztam:)

Na... most már befejezem mert közben meg érett a zabom:p:DxDxD

mya100 kedveli ezt.
  20. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Nagyon jó ötlet a gombócos fasírt is, én is sokat raktam el, mikor a gyerekek itthon voltak, néha most is. Beletették kisütés után a zsemlyébe, és hamburgert ettek. :) A diétáról tényleg sok mindent lehet hallani. Én magam készítem a diétás ételeket, de ehető formában....:) Ma mondta éppen egyik ismerősöm, hogy a Laci bácsi diétás konyhájáról rendeli meg egy ideje a napi diétás menüt, Székesfehérvárról szállítják, és egy hétre 10.000 forint...na, mondom, abból én meddig főzök...:) :)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.