Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Abból az "és még"-ből kérhetek?

Én csak féltelek, nehogy lebukj... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Mi sem természetesebb ennél ;)Szólok, ha készen lesz :)

Kikaptam egy kis konyhatakarítást mielőtt bármihez foghattam volna. A helyére akartam tenni az instant kávés üveget. A tetejénél fogtam, leesett alóla az egész üveg és csinált nekem majd egy órai takarítani valót. Olyan helyre is esett, hogy rengeteg mindent televágott és aktuális is volt ott átmosni mindent. Hát most megtörtént. Még most állok neki a többinek [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép és vidám délutánt kivánok!

Tele van a farm báróval és grófokkal.Te jó ég, ennyi nemes egy lapon!!

Ema, ha esetleg a sütiből maradna én is szivesen megkóstolnám. Sajnálom, hogy több munkád lett, mint amit elterveztél.Látom a jobbik oldalát nézted és elvégzed az éppen aktuálist!!Van ilyen....

Talpapi, igazán nagyon jó programok elé nézel. Kiváncsi vagyok, hogy fog tetszeni Szinpetri.Én is voltam és sok látnivaló van...Majd beszámolsz róla??

Zsémbi, hazaértél már?Nem ám, most pihenni....

Imi, legalább Te a keréken láttad az arany szamarat,én még ott sem.Nálam a vaniliás kifli a legnagyobb nyeremény...

További kellemes délutánt kivánok!

Utoljára szerkesztett: 20.10.14
    lukimi és sutimami57 kedveli ezt.
  4. .Emama.

Szia Elzemari! :) Természetesen neked is fog jutni a sütiből :) Mindenkinek aki csak szereté megkóstolni :)
    A süti már a sütőben csücsül, a krumplit megpucoltam, most nekiállok a tócsni masszáját megcsinálni. A süti után az fog a sütőben szépen sorban megsülni :) Amíg az sül, addig meg még főzök egy pudingot is a sütibe, aztán mára ennyi elég is lesz :pxD

sutimami57 kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Látom, senki nem unatkozott ma sem...Ema, kicsit balfogás volt ez a kis üveg ma, de én sem voltam ügyesebb, igaz, én csak egy kis kávés csészét törölgettem el, és le jött a füle.......Nem volt eseménytelen nálam sem a nap, a férjem neki állt felrakni a redőnyt a nappali ablakra, hát, nem unatkoztam. Most végeztem nem régen a takarítással, ami jött a fúrással, meg az átpakolással, kívülről befelé, belülről is befelé por formájában. Remek munka volt. A kutya azóta folyamatosan sikogat, mert a kanapé tetején szeretett feküdni, és nézegette a macskákat este, most meg nem lát semmit..:D :D :D
    Nem vagyok olyan fitt, mint máskor, de szerintem egy kiadós alvás helyre tesz, remélem. Éhes is vagyok...olvasgattam itt a jó kis ennivalókat, meg a cicegét...jajjajjj....pedig hétfő van, és ilyenkor mindig rosszabb........holnap már jó lesz minden. :) :) Szép estét!

6. .Emama.

Szia Sütike! :) Cicege-tócsnit most eszem, az első adag már megsült abból is.;)

A süti is készen van már. valami ilyesmi lett, csak egy réteg csokipuding is van a közepén. Tessék venni bátran, aki szereti :)

-elzemari-, sutimami57 és lukimi kedveli ezt.
  7. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Köszi, így virtuálisan én is bevállalok fél tányérral.:)
    Persze csak akkor ha eláruljátok mi az a cicege?!:eek:o_O:D
    A pudlingot én is csípem akár a közepén akár a tetején lenne.xD

sutimami57 kedveli ezt.
  8. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Sziasztok! Megérkeztem én is.
    Ma is motoros napom volt. Meg kopasztós is.! (a fodrász által) ;)
    Legalább rendesen belefér a fejem a sisakba.xD
    Látom mindenkinek mozgalmas napja volt. Most már tessenek pihenni is!
    Hű vacsi előtt sütit, köszike.
    Imi a tócsni a cicege. (asszem)

sutimami57 kedveli ezt.
  9. sutimami57

Valóban, a cicege, tócsni, és még sok neve van.....imádom.
    A kakaós süti jól néz ki, tegnap én is ilyet sütöttem, nagyon gyorsan, de csak porcukor volt rajta, de bármilyen krémmel, puddingal is nagyon finom. Csoki torta alapnak is használtam már, sőt, még muffint is sütöttem belőle, csak beleszórtam a csoki darabokat. Univerzális sütike..:) :)

10. .Emama.

Tócsni-cicege alapja nyers, reszelt krumpli, tojás és liszt. Ehhez én még teszek hagymát, fokhagymát, kefírt, borsot, a liszt egy része helyett prézlit és zabpelyhet és egy kevéske sütőport is. Általában forró olajban sütik, de én a sütőben szoktam, részben olaj- részben kalóriaspórolás miatt. Lehet tejföllel enni, sajttal, ketchuppal és még nem is tudom mivel, de én most üresen csipegetem. Nagyon finom lett.;)xD

Szia Miksza! :) A fodrász kopasztása még hagyján ;)

Tényleg az, én is még csak párszor sütöttem, de még kétszer nem volt egyforma xD

sutimami57 és lukimi kedveli ezt.
  11. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Gondoltam kezemben a fegyverem (net) gyorsan meg is néztem a Tócsnit közelebbről. A látványból kiderült, hogy ismerem és ettem is.

Tócsni:
    1. A tócsni reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban, vagy olajban sült nemzetközi népi étel. A legvalószínűbb feltételezés szerint a tótlángos névből alakulhatott ki a tócsni név, ami Magyarországon a lapcsánka név után a legelterjedtebb.Wikipédia
    Ema, most irigyellek és.....glukk (nagy nyelés), nyam nyam!xD

Ráadásul eccerre írtunk.

Utólag rájöttem a wikiről, hogy gyerekkoromban bodag néven ismertem sőt, sokat ettem. Csak az nem pont így nézett ki.

sutimami57 kedveli ezt.
  12. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Sziasztok:D
    Miksza szép lettél? Szép lettél:)
    Holnap még talán motorozhatsz, de a holnaputánt könyveld el úgy, hogy nem, még akkor sem, ha véletlenül reggel jó idő lenne!:)
    Ema
    én is kérek szépen ilyen szép sütit és és tócsit is (nálunk nincs benne "n" betű):)
    Sütike
    ugye most már jobb?:)
    Erzsim
    :DDDD
    Imikém
    nagyon könnyű elkészíteni. Lehet palacsintasütőben is sütni és tepsiben is, amelyiket éppen egyszerűbbnek gondolja az ember!:)

sutimami57 és lukimi kedveli ezt.
  13. talpapi

talpapi Kivételes tehetség

Sziasztok:)
    Mozgalmas nap volt, 2 geoláda, és 13,5 kili a mai mérleg.:)
    Sok mesélnivalóm nincs, ezt látni kell, nem igazán lehet leírni.
    Az őszi erdőnél szebb látvány kevés van :)

sutimami57 kedveli ezt.
  14. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Ezt neked hoztam Papi:)

Áprily Lajos: Az őszre várj

Nyáron ne járj az erdőn. Őszre várj,
    mikor fel nem verik turista-szók,
    arany ruhába öltözik a táj
    s a magasból megjő a halk pirók.

Szél jár feletted, hosszú sóhajú,
    bágyadt sugár becézi vén szíved,
    s a bronz erdő, a Tizian-hajú,
    füledbe súgja: Most vagyok tied.

talpapi és sutimami57 kedveli ezt.
  15. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Zsémbike nagyon szép kis verset hoztál papinak. Most már én jó éjszakát kívánok mindenkinek.

Zsémbes-banya és sutimami57 kedveli ezt.
  16. .Emama.

Sajnálom, hogy nincs igazi fényposta, most elküldeném neked amit most szedtem ki a sütőből :)

Szia Zsémbi! :)

Én javasolnám, hogy próbáljátok ki a sütőben sütést, szerintem sokkal jobb, mint olajban. Nagyon jó ropisra lehet sütni, és bár kb 40 perc max fokozaton a sütési idő, de 7-9 db sül egyszerre és nem kell ott állni mellette, mint az olajban sütésnél. Én ilyen mennyiségnél meg is gebednék mire kiállnám a konyhában, hogy ez mind megsüljön. Már az utolsó adag van a sütőben, az a tietek lesz a Mamával ;):)

Szia

Szia Papi! :) Jó nektek. Élvezzétek ki alaposan a szabit! :)

sutimami57 kedveli ezt.
  17. sutimami57

Nagyon szép az őszi vers. Bár, nem a kedvenc évszakom.

Jobban vagyok, persze...Holnap már felejtem a gyengeséget, remélem. Nem érek rá betegeskedni..:D

18. -elzemari-

Ema, azt el is hiszem, hogy finom lett.Tudod én még zöldségesen is szoktam késziteni.Karalábé, cukkini, sárgarépa, burgonya, hagyma, lereszelve, és zabpehely lisz, só, bors, erős Pista,tojás.Próbáld ki egyszer, igy is nagyon finom...

Talpapi, való igaz, hogy szép és nyugtató az erdő, és az ottani séta.S ha már mi nem is tudjuk leirni,
    Zelk Zoltán
    Ez már az ősz
    Ez már az ősz. Itt-ott még egy tücsök
    dalt próbál szegény, a füvek között.
    Szakad a húr, szétfoszlik a vonó -
    nem nótaszó ez már, de búcsúszó.

Ez már az ősz. Borzongva kél a nap.
    Közelg a rozsdaszínű áradat.
    Átzúg kertek, erdők, hegyek fölött -
    elnémul a rigó, el a tücsök.

Mily korán jő, mily korán tör felénk -
    hogy kortyolnánk még a nyár melegét!
    Be üres is volt idén a pohár,
    be hamar elmúlt ajkunktól a nyár!

S hallod, ők is, hogy szürcsölik a fák
    az őszi ég keserű sugarát.
    Hiába isszák, nem ad már erőt,
    csügged az ág, sárgára vált a zöld.....

sutimami57 és talpapi kedveli ezt.
  19. .Emama.

Jó éjszakát, jó pihenést neked is Rozimama! :)

Szép ez a vers is, akárcsak Zsémbié :)

Majd ki fogom próbálni egyszer a zöldséges tócsnit is :) Az a helyzet, hogy a tócsnisütés általában hirtelen ötlettől vezérelve tör rám. Ha van hozzá itthon minden (főleg a kefír kérdéses), akkor sütök, de ritkán szoktam előre készülni rá. Zöldségféle viszont nem szokott itthon lenni, ezért aztán még nem próbáltam úgy ki. Ami késik, nem múlik ;):)

sutimami57 kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Igaz, kicsit macerás is a sok zöldséget lereszelni, de nagyon izletes és finom...
    Ema a sütőben milyen hőfokon sül?S kb mennyi idő alatt??

Utoljára szerkesztett: 20.10.14
    sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.