Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Jöttem volna előbb is, csak most engem ért el az internet szolgáltató ördöge.
    Nyilván beáztak a vonalak, így olyan volt a net, mint a mese. Egyszer volt, hol nem volt... Most van, ki tudja meddig.
    Gyorsan arattam-vetettem a teliholdas gazat. Míg érik megint elfoglalom magam a vv-ben...

Frankné kedveli ezt.
  2. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Nos igen azt jelenti. Megvallom férfiasan utólag azért nem is bántam.;)

Zsémbi felétek mi a helyzet rengésileg? A hírekben 1,9-eset mondtak.
    Nálunk nagytakarítás folytatása van mára ütemezve. Persze időnként szökdösök aratni is. ;):)
    Itt is esik folyamatosan.:(

3. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Mivel rengeteg újdonság van/lesz folyamatban, Lonának ide citálom őket mert biztos, hogy este ha beesik felét nem fogja meg találni:

1., Borzongás paszuly csomag-vásár. (225 Fa) Lona nézd meg mert sok mindent ad! Ez nem az eventes paszulyra való, ami most van folyamatban! A vásárlás lehetséges: 10.31-23:59-ig
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/borzongás-paszuly-csomag-vásár.11376/#post-82886

2., Lona mint tudod a Telihold event már megy, de van egy akció is mégpedig a Táltostojás melyet 890 ft-ért lehet megvenni és 10 óránkként ad 20% Tp-többletet. A kergére vagy a kincses kergére lehet kirakni. Ezt 10.31-22:00 ig lehet meg vásárolni, ne átutalással vedd!
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/telihold-event-és-táltos-új-házi-kedvenc-akció.11374/

3., Mega Tp nap. Szombat 10-től hétfőn!!! 11-ig.
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/mega-tp-nap.11378/

4., Rövid idejű akciós ajánlat a bankban:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/rövid-idejű-akciós-ajánlat-a-bankban.11373/

5., Halloween 2014, hétfőtől:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/halloween-2014.11356/#post-83151

Lona csak ide hoztam miket ad a Borzongás paszuly csomi:
    Felhősor tulajdonságai:
    • Lezárási ideje: 24 óra.
    • Amit ad: 3500 TP
    • 1500 Bahamarama TP
    • CSP, nagysága: szinted x 100 (én írom: 90 fölött közelít a 10 ezerhez)
    Ezeket adja ám minden lezáráskor, az az minden nap!!

Utoljára szerkesztett: 26.10.14
  4. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Miksza
    mi semmit nem vettünk észre az egészből.:)

Frankné kedveli ezt.
  5. gyongyvergazda

gyongyvergazda Fórum hercege

Kedves Emama beugrottam ezzel ide egy csöppet, aztán futok is tovább!

Meg minden kedves Épnek !

Frankné és lukimi kedveli ezt.
  6. lukimi

Értem Zsémbike, ha véletlenül megközelíteném a 85-öt igérem ha másnak nem magamnak, hogy én is fogok enni válogatás nélkül minden finomat!! (resszkess, 85)xDxD

Utoljára szerkesztett: 24.10.14
    gyongyvergazda kedveli ezt.
  7. Frankné

Frankné Fórum biztosa

Muszáj lesz keresni valakit,még nem tudom ,de érdeklődök.
    Le kell szedetnem a nem használt antennákat és ,pot cserepet rakni. Ez van.

Nagyon csini vagy.
    Holnap talán már nem esik.

Gyöngy nagyon szép virágokat hoztál.

sutimami57 kedveli ezt.
  8. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Persze a többit összekombináltam én is, hogy mi miért van, de az átpakolás v. ültetés miatt bosszant a horrorba belerakott megaTP.
    Nem is pakoltam át semmit, mert végre belefogtam a horroros gazdakörikbe, azt fogom folytatni. Lehet, hogy mérgemben aranyat sem veszek :(

Kell is az ember idegrendszerének egy kis leeresztés ;)

Szia Imi! :)
    Egyetértek veled, csak nem akartam vitába szállni az előbb Zsémbivel. Ha valakinek magas a cukra, akkor nem szabad semmi cukros étlet, italt fogyasztania, függetlenül a cukorbetegsége milyenségétől.
    Én Zsémbit is megértem, hogy nem akar anyukájától megvonni semmi jót. Sajnos idős korban az ember éppen az édességekre kap rá jobban. Egyrészt az az ízérzékelés ami a legjobban/legtovább megmarad az embernek, másrészt nyilván a szervezet egy nagyon könnyen hasznosítható energiaforrást keres és talál is a cukros dolgokban. Így a legkisebb ráfordítással tud kalóriákhoz jutni, nem megterhelő a feldolgozása.
    Na, befejeztem a bölcselkedést xD

Szia Erzsike! :) Már hiányoltalak is. :)
    Akartam menni hozzátok a "napindítódat" meglesni, de még nem volt érkezésem hozzá. Bebújtam a varrodámba és nem találok ki onnan [​IMG] xD

Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy :)
    Mindjárt megírom ez is a nevedre, mert így még felirat nélküli ruhában jársz ;)

9. gyongyvergazda

Nem baj az :D:inlove::), úgy szeretem, nagyon jó lett, nem tudtam megállni, hogy ne vegyem fel :music::D.
    Gyorsan még egy avát is eszkabáltam hozzá.
    A tied biztos jobb lesz majd, csak már ki akartam próbálni :D.
    Juppi, ilyen vagyok [​IMG] :D!

sutimami57 és Frankné kedveli ezt.
  10. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Szia Imi!

Te akkor miket eszel, itt gondolok a kenyérfélére, köretekre /krumpli, rizs, tészta, stb./ vagy esetleg édesítővel készült süteményekre?
    Köszi szépen Évi.
    Remélem én is hogy holnapra már csendesedik egy kicsit.

sutimami57 és Frankné kedveli ezt.
  11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Zsémbi ! csak az a baj én már 3-szor oltom magam naponta,és vigyáznom kell a sütikkel. Valóbban igaz az időjárás is befolyásolja, meg az idegeskedés is. Néha én is kimondottan kívánom az édeset, és ha a papa nem látja meg is eszem. Gyöngy te is nagyon finomat hoztál, ha itt volna bizony meg kóstolnám.

sutimami57 kedveli ezt.
  12. .Emama.

Örülök az örömödnek :) Használd egészséggel és örömmel őket! :) Már mindet kicseréltem, csak ezt akkor törlöm, ha átvetted a feliratost.
    Az avád aranyos nagyon. Megpróbáltam felhasználni, de nem jó a tervemhez. Mindegy az nem is olyan lényeges, majd valamikor délután megpróbálom befejezni :)

sutimami57 és gyongyvergazda kedveli ezt.
  13. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Én is ott vagyok... Na, nem a tiédben, hanem az enyémben...
    Elég sűrűn kitalálok onnan, nem is haladok úgy, mint kellene, de most nem érdekel. Hol az egyik gyerekemet udvarolom körbe, hol a másikat...
    Néha meg itt a fórumon lopom a napot...

sutimami57 kedveli ezt.
  14. lukimi

Szia.
    Kenyeret a lehető legkevesebbet eszem, kb heti 2 alkalommal pirítóst (az kell a jó foghagyma miatt is) az egyszerre 2 legvékonyabb szeletelt kenyér, olivaolajat rá, stb. Vagy az ismert előre elkészített tallért vagy ezekhez hasonlót keveset, kevéske kenyérrel. Kenyérben nem válogatok amit a szomszéd hoz magának nekem is olyan kell mert a világháló tele van kalótyával és egymás cáfolatával, hogy ilyen kenyér a jó, másik szerint meg pont az nem, teljes kiőrlésű a minden, másik szerint az a legveszélyesebb stb, stb. Ebédet rendelem 1 ismerős étteremtől ha sokallom a heti tészta adag egy részét átadom a szomszédnak, amúgy ezzel az ebéddel kötök kompromisszumot az az szinte mindet megeszem (nem hatalmas adag, az biztos), a reggelivel és vacsorával mahinálok. Ebédhez sose eszem kenyeret. Reggelire a már említett pirítós, v lecsó, parasztos reggeli, rántotta vagy tojás akárhogy, cukkini v padlizsán v patisszon de ezek jöhetnek este is persze 1 nap csak eccer, más most nem jut eszembe.
    Vacsira a 100%, hogy 1 kefír v joghurt különféle müzlivel vagy pehellyel de csak annyi amennyi 1 joghurt dobozban elkeverhető. Tejet nagyon ritkán eszem mert a kevés %-osat iszom az meg lehet, hogy nem is tej (súly probléma is van). Amihez csak lehet rengeteg paradicsomot, paprikát, ebédhez ubit, céklát, meg ilyesmit. Nálam a vacsora a kritikus pont mert általában ott jön ki a cukor rajtam xD és sokszor nagyon éhes vagyok. Azért jó pl a padlizsán (már venni kell:sleepy:) mert jó sokat sütök belőle és belakhatok. Egyébként azért vagyok este irreálisan éhes mert le kéne feküdnöm időben de mióta gép/net van szó sem lehet róla.:mad:xDxD
    Eszem sok banánt, de ez napi 1db-ot jelent, almát nem díjazom de eszem, turmixolok sárgarépát-almát-banánt stb de ezt nem napirenden mert nem tartom kajánakxD, főleg a répát, kivit narancsot meg ilyesmit is vetetek, néha hozatok téliszalámit amiből alig merek szelni 1 alkalomra mert el talál fogyni! de van olyan is, hogy megtömöm magam belőle na akkor aztán hónapokig nem hozatok.:p
    Amit kérdeztél krumpli, rizsa, és még csomó ilyenek mint írtam rendelt ebédem van amely szőröstűl bőröstűl nem túl sok tehát ezeket nem szelektálom.
    Mostanában hozatok szalonnát is nem viszem túlzásba (legalább lehet hozzá enni özön paradicvsomot v paprikát v mindkettőt, meg lilahagymát....) de már látom, hogy az elterjed hülyeségek rabja voltam félig meddig és a szervezetnek igenis kell a zsír is mert ha nem előbb utóbb baj lesz belőle én már csak tudom?! Ennyi jutott eszembe könyv nélkülxDxD, ami teljesen ki van zárva: minden féle süti, csokoládék, de ha véletlenül hozatok csokit azt 1-2-re befalom nem tudok ellenállni ill beosztani akkor hónapokig nem vetetek mert ha nincs előttem meg lehet állni, mindenféle cukor is ki van zárva, teába minden reggel 1 kanál mézet teszek máshoz meg nem kell, illetve az ebéden kívül semmiféle tésztát nem eszem.
    Biztos van még amit említhetnék de így egy szusszra ennyi jött elő.xD
    Mint visszább írtam a kis közünkben több súlyos cukros van/volt (abba halt bele, csonkolták stb,) ezért nem sajnálom magamat amiért nem eszem a sok finomságból. Ez jutott ezt kell szeretni. Sokat tettem érte, hogy cukros legyek szerencsére eddig csak enyhének mondható. Most vezekelek.xDxDxD:p

sutimami57 kedveli ezt.
  15. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Úgy legyen:D Sütök neked valami finomat és végig nézem, ahogy megeszed jó?:)
    Nálunk is komoly gondokat okozott idén a beázás, azért kellett az előszobánál a lemezt lecserélni, addigra már jócskán beázott a fal, és elkezdett lejönni belül a vakolat.
    Nyugodtan bölcselkedj Ema, jól áll neked.:)
    Nem arról van szó, hogy én rosszat akarnék az anyámnak, hanem arról, hogy ő úgy látja, hogy már megért egy kort, sok - sok fájdalommal, de még mindig nagy akarattal, és néha annyit dolgozik, hogy fiatalokat is megszégyenítene. Neki már minden év olyan, hogy vagy van, vagy nincs. Ha egy évvel tovább élne, lemondással és örömtelenül, neki az nem perspektíva.
    Gyöngy a Gyöngyöcskéivel.:) Ez gyönyörű, nem is kell más a boldogsághoz!:)
    Megértelek Rozika, és én is azt tanácsolnám, hogy vigyázz minden egyes falattal. Te még abban a korban vagy, amikor lehet és kell is előre gondolni. Kívánom, hogy érd meg és szárnyald túl azt a kort amit anyám eddig megért!:)
    Szhia Erzsike!:)
    Neked ma nagyon jó programod van, udvarold csak körbe őket, nem minden nap van rá alkalom. Az ilyen napokat jól ki kell használni!:) Aztán csak lopd a napot itt is!:)
    Na jól van, akkor, ahogyan megbeszéltük, majd 85-nél újra kitárgyaljuk a dolgot!:)
    Viszont amiket eszel, azok tök jók!
    Nekem már régóta forog az agyamban, hogy hús, saláta, zöldségek, gyümölcsök, de ez még egy ideig nem valósítható meg, mert kétfelé és kétfélét nem főzhetünk, és azt ugye mondanom sem kell, hogy így jobb, mint lesz azután, bármit is eszem.:)

sutimami57 kedveli ezt.
  16. .Emama.

Gondoltam mindkettőt ;) A munka megvár, a gyerekek meg elmennek, tehát teljesen jogosan övék az elsőbbség ;):)

Imi! Keménytojást korlátlanul lehet enni, akár este is. Az egy olyan étel aminek a megemésztése több kalóriába kerül, mint amennyi van benne ;)

Tudom Zsémbi :) Azért is kezdtem azzal, hogy megértelek téged is :)

sutimami57 kedveli ezt.
  17. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Köszi szépen a felhomályosítást, amit az elején írtál az "előre elkészített tallér vagy ehhez hasonló" azt nem tudom mire gondoltál.
    A kenyérfélék a rákfenék itt /főleg talán a mennyisége/ mert kenyér nélkül azért elég kevés dolgot lehet enni.
    A banánra is azt mondják, hogy a cukrosoknak nem ajánlják mert nagy a cukortartalma, a másik oldalon meg azt mondják, hogy nagyon jó mert sok vitamin,stb. van benne, ami jó a szervezetnek. A mézről ugyanez a szóbeszéd.
    Az édességet tényleg csak úgy lehet elkerülni, ha nem veszed meg és nincs előtted.
    Én pld. a műzlit nem szeretem, de csak egy kefir v.joghurt vacsorára, hát:eek::cry:

gyongyvergazda kedveli ezt.
  18. gyongyvergazda

Édesapám egy csúnya szepszis után cukorgbeteg lett.
    Elképesztő szigorúsággal betartja a diétáját :eek:, ahogy kedves Imi is írta. Betegsége előtt 90 kiló volt, térdei úgy fájtak, hogy négykézláb pikérozott. Most fogyott 20 kilót és kétszer annyit dolgozik, mint egy fiatal... Csak győzzed utána szusszal :eek::).
    És igen Imi, jobban kell a zsír, mint a szénhidrát! Teljesen egyetértek veled :)!
    Ezek ellenére, ha ott tartanék, mint Zsémbike édesanyja, valószínű, hogy úgy döntenék, ahogy ő ;):). Addig meg nem eszek szénhidrátot :eek::cry:, csak ha kísértésbe esek xD. Én pedig, már a környezetem megtanulta, mindennek ellenállok csak a kísértésnek nem xD!

.Emama. és lukimi kedveli ezt.
  19. lukimi

Elkerülendő de akkor is vásároltatok én is pl Tescóból: fasírt szerű tallérok, pulyka falatkák, csirke amkármi, előre panírozva, éppen csakhogy át kell sütni és nálam 1 kaja elkészítésénél ez szempont mivel nekem kell elkészíteni!!xDxDxD
    Attól függ ki a kenyeres én nem és alig is eszem és ezt díjazom, hogy valaha nem lettem kenyeres.
    A napi 1 evőkanál méztől nem tágítok vallom, hogy milliószor egészségesebb még cukrosoknak is az édesítő szereknél.
    Azt szokták mondani, hogy semmit nem kell túlzásba vinni én szerintem a napi 1 banán-de nem minden nap - elfogyasztása nem probléma.
    Ema, én a tojásra is azt írom mint előbb a szalonnára - főleg, hogy Szendi Gábort olvasok -, hogy évtizedekig átvertek a tudósnak nevezett kuruzslók és most már szerencsére olyan formában eszem minden szíre szóra a tojást ahogy éppen kedvemre van, semmi bajom nem lesz tőle.xD
    Juditka, még annyit mivel nálam ez nagyon időszerű: a kalóriák és szénhidrátok figyelése közben nem szabad elfeledkezni a.......hmm.....megfelelő? emésztésről sem mert egyébként beüt a krack!:eek: Példul ezért eszem ismét szalonnát is sok sok év után és máris van 1 saját tudományos magyarázatom, igenis nagyon jót tesz az emberrel!! Nagyon nagyon vigyázzon mindenki az internettóval, mert különösen amerikai de angol, stb tudósok sok olyan marhaságokat írnak és akarnak etetni velünk, amelyek 1 életre tönkre tesznek!:eek: 10 év múlva meg saját magukat megcáfolják.....jaaaaa?! Hogy ez már nem ide tartozik?! Elnédzést, el kapott a gépszíj! (kinyílott a dumaláda)xD:p
    20 kiló fogyáshoz már vas akarat kell, gratulálok édesapádnak! Az én rekordom 13 kg, az is régebben.
    Nekem is fogynom kéne könnyebb lenne de így 60-on felül hirtelen kevés lett a mozgás.....és kopott az a híres akarat is?!:eek::eek:
    Igen, a szénhidrát a sok baj okozója én is ezt próbálom szabályozni a megfelelő bevitellel, de én is gyarló vagyok én is szoktam tévelyegni. Azért ez ritka.xD
    Azt, hogy tornázom a horgászat helyett már 100-adszor fogadom meg de eccer el kell kezdeni. Kicsit tornázom én, de kevés....

sutimami57 és gyongyvergazda kedveli ezt.
  20. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Érdekességeket írtatok, és én, mivel örökké diétázom, faltam a szavaitokat! :) Sokat tudnék írni erről a témáról, de nem akarok...:) :) :)

Nagyon szépek az új ruhák, még nem tudtam bemenni a varrodába, lesekedni, de ma este, remélem, itt fogok lebzselni, és körül nézek...annyira aranyosak lettek, öröm nézni ezeket az új öltözékeket!!!!
    Nagyon csinik vagytok! Én a télre készülök, de még nem cserélem le az őszieket, szeretem őket. Bár a téli kabátomat is nézegetem időnként, imádni fogom......Ma már csak egy mosogatás vár rám, és befejeztem. Ahhoz képest, hogy laza napnak indult, mint a futóbolond, rohangáltam egész nap...talán holnap lazulok...:) :) :)Kellemes pihenést, szép estét!

stadler42 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.