Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

nekem is a kosárból van ennyi köles /a gerberáig szoktam napi szinten venni,/ az eddig nem kellett a temékekhez amit gyártok:) a vevőket én már több hónapja nem szolgálom ki, nem ér nekem annyit, feléjük se nézek:p:D:D

küldtem baglyot:)

.Emama. kedveli ezt.
  2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Én csökkentett üzemmódban, de kiszolgálom a vevőket. Kell azért az a Tp mit adnak.
    A kosárból én az egresig szoktam vásárolni, illetve a végéről az ólomvirágot. Az valahogy furcsán olcsó lett a többi hasonszőrűhöz képest ott a végén. Aztán figyelem, hogy miből mennyi van és egy idő után kihagyom azokat amiből nagyon sok, ezért pl kölesből "csak" 6 ezer volt. Épp most döntöttem el, hogy ezek után nem fogok semmit kihagyni. A múltkor az eper és a vörösáfonya kellett, most ezek, tehát várható, hogy a jövőben is csipegetnek majd ezek közül az alacsonyabb szintű növények közül. :)

Most látom, hogy hozzáírtál. A Picin vagyok, 3 perc múlva aratok, azután megyek át a nagyra :)

Utoljára szerkesztett: 19.12.14
    Vakond-Gazda kedveli ezt.
  3. Vakond-Gazda

Én válogatás nélkül megveszem a gerberáig az összeset, ólom virágot néha én is szoktam venni, ha nem felejtem el, de mivel a végén van az már ki megy a fejemből:p:music::D Jól megtévesztettél az aratással, majdnem én is learattam, aztán eszembe jutott. hogy az eventre várok:) már megértek a hosszuk is:)

4. .Emama.

Azon gondolkozom, hogy az arany rekeszes gyorsítók nélkül mennyi lehet a nemesített bónuszokkal a rózsa érésideje? Egy kockán mindjárt megnézem, jó lenne legalább azt ültetni az eventkezdésre. Kölesre tuti nem kapok sok felrepit [​IMG]

12:19

Megy a gesztenyés gyorsítóm is, így 1:02 perc a rózsa. Az utolsó kör köles helyett akkor 2x2-n rózsát ültetek, aztán majd valamikor befejezem a kölest is :)

5. Vakond-Gazda

Nekem a gesztenyés gyorsítóm, még két nap, mire beérik, én csak majd fehér ártatlanságot fogok enni, a kezdethez az is elég lesz:) Rózsát még sose próbáltam, pedig kivan nemesítve, a felröpik mindig meg voltak nem volt rá szükségem, csak hagymát próbáltam ki egyszer, a gesztenyést miatt, de érdemes volt hagymázni, sok felröpít adott, és termékeket, meg a piacon azért jól el lehet adni, csak sok szupitrágya kell hozzá:)

.Emama. kedveli ezt.
  6. .Emama.

Én azt hiszem kétszer rózsáztam eddig a felrepik miatt! Először a mosómedvés, másodjára tán az egeres event volt ami olyan pocsékul adta a felrepit és rengeteg kellett belőle. Akkor 2x2-n jó pár kör rózsát letoltam az meghozta amennyi kellett.
    Lehet, hogy majd az eventnövény mellé is azt teszek most, amíg még van szabad hely a 3 területen, az is ad akkor valamennyit. Sztrágyám van valamennyi, abból tudok kényelmesen használni a mai napon.

Vakond-Gazda kedveli ezt.
  7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Szép napot kivánok Mindenkinek!
    Ha hiszitek ha nem, de a kosaram tele van a nap sugaraival, mert felénk olyan csodálatosan kiengedte az összes ágát , hogy egyszerűen, élvezet kinn lenni.A hőmérséklet is nagyon finom, s olyan jól esik, hogy ahogy az ember kinn tartózkodik, az arcát csak úgy simogatja, a kabát szinte lekivánkozott rólam.Igy aztán ki is élveztem a jótékony hatását.

Jöttem én az én kis farmomra is, ám a gépem azt gondolta, ha már igy elhanyagoltam a tegnapi napra, akkor jól kibabrál velem, és sorra lefagyott, még pedig oly módon, hogy amikor akartam volna másik területre sietni, hiába nyomogattam én a térképes táblánál a titkos rekeszt, hogy megnyillana az átjutás lehetősége, nem és nem nyilott.Sebaj, gondoltam, van én nekem más böngészőm is, sőőőt egy harmadik is, ám mindegyikkel igy jártam.Igy aztán éppen a malommal végeztem, hogy a holnapi keksz készitéshez egy kis lisztet őröltessek, és itt hagytam az egészet.Viszont olyan jól kárpótolt engem a televizió, hogy még ilyen sok szépet, amit egy órában láttam.Csodálatos faházakat épitettek emberek, és azokban gyönyörködtem . Na nem ám a mi léptékeinkkel mérteket, hanem, olyan hét meg nyolcszáz négyzetmétereseket.Ha ilyet látok, mindig elcsodálkozom, hogy vajon mit is lehet ennyi helyiségben, ekkora négyzetméteren csinálni???

Most már , kivánok további kellemes délutánt...

Vakond-Gazda és .Emama. kedveli ezt.
  8. .Emama.

Szia Biciklis Lány! :)
    Olyan sok napsugarat hoztál a kosárkádban, hogy még ide mihozzánk is jutott belőle ;):)
    A faházakat én is nagyon szeretem, azon belül is a rönkházakat a legjobban. Találtam is a közelmúlt éjjeli barangolásim során videót az építéséről, meg is néztem. A másik amit szeretek, az a fákra épített fa-ház. Csuda lehet ott élni a fák koronái között, szívesen kipróbálnám :)

9. -elzemari-

Szia Ema,
    Ne is mond , ott a fák lombjai között élni, na az valami érdekesen izgalmas lehet.Kipróbálni?Nem is tudom, én valahogy jobb szeretem, ha a lábaim alatt biztos talaj van, megjegyzem, a madarakkal egyszinten lenni...hmmmm valami csoda...Én ennél sokkal betojibb vagyok, hogy kipróbáljam...
    A héten egyik nap a lakókocsikról volt egy film..Hááát a szám tátva maradt rendesen,amikor láttam...hogy oldalt egyszercsak kitolódik a hely, és egész komoly terület keletkezett.Valami fantasztikus, hogy miket tudnak megálmodni és véghez is visznek.

Nagyon izgalmas a kézilabda.A franciákkal játszanak a lányok, az ötödik helyért.Juj, nagyon tudok izgulni, hogy sikerüljön, nyerni!

Szeretitek a sport közvetitéseket?,

.Emama. kedveli ezt.
  10. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Sziasztok, szép estét mindenkinek!:)
    Jó fáradtan végre itthon vagyok, vége a munkahétnek- elég is volt belőle....
    Nekiálltam aratni, vetni. Ezen a farmon és az 59-es banyán megcsinálom az eventet, a többin nem. Elvetettem a kezdőmagokat, itt vagy háromnegyed óra múlva arathatok is.
    Elze én már régóta nagyon ritkán nézek tévét.
    Amit szerettem a sportközvetítések közül az a kézilabda, ha nagy volt a tét a vízilabda, kajak - kenu bajnokságok és a műkorcsolya volt, abból is a jégtánc.:)
    Amíg még tévéztem, a végén már csak a Spektrumot, NG-ot néztem, néha ha volt ismeretterjesztő vagy természetfilm akkor más csatornákat is. Felzaklatott az az erőszakosan rám zúdított hírdömping, aminek jó része kreált és a valósághoz van a legkevesebb köze. Amennyiben pedig való is, olyan körítéssel "tálalják", hogy éppen a lényegre nem figyel oda senki. Minden eltúlozva, minden drámai hangon. Sajnos azt sem lehet nem észrevenni, hogy már a magyar nyelv egyik sajátossága, a szóeleji hangsúly is eltűnt. Úgy döntöttem, hogy homályban ugyan nem maradok, de nem úgy informálódom, hogy ülök a tévé előtt és várom, hogy mennyre megy fel a vérnyomásom.:)

Kosárkád tartalma böngészésre indíttatott, aminek eredményeként ezt hoztam nektek:

Egy régesrégi nyári éjszakán szerelmes lett a Napba a Hold. Még sohasem látta a Napot, csak a melegét érezte, s a meleget kísérő furcsa illatot. Szerette volna közelebbről is látni azt, aki a meleget és az illatot maga után hagyja, de bármilyen korán indult is útjára, sohasem olyan korán, hogy találkozhatott volna vele. Hosszú éjjeli sétáin, miközben lassan végigjárta az eget, százféleképpen is elképzelte a Napot: hol ragyogónak és kedvesnek, hol kacérnak és kegyetlennek, hol pedig szelídnek, csöndesnek. Akkoriban még nem voltak csillagok, a Hold nem tudott szólni senkihez, s őt sem vigasztalta senki. Olykor bősz szelek érkeztek hozzá, de őket a Hold nem szólította meg. A szelek ezért gőgösnek tartották a Holdat, s nem meséltek neki sem a Napról, aki mindig mosolyogva fogadja őket, sem a folyókról és tengerekről, melyeknek ők fodrozzák vizeiket. A Hold a virágokról sem hallott soha. Nem látott még mást, csak a nagy és fekete éjszakát, nem érzett még mást, csak azt a meleget és azt az illatot, amely oly különös módon borzongatta meg, és amelyről azt sem tudta, mi lehet. Éjfélkor, amikor a legmagasabban járt, megállt egy pillanatra, körülnézett, de onnan sem láthatta a Napot. Ekkorra már a levegő is lehűlt körülötte, ő pedig szomorúan járta be égi útjának hátralévő részét, hogy hajnalban nyugovóra térjen, s ebben a pillanatban az ég másik oldalán útjára induljon a Nap. Az a Nap, aki sohasem gondolt a Holdra, csupán sietett eloszlatni az utána maradt hideget, sietett fölmelegíteni a levegőt. Szikrázott, forgott az égen, tréfált a felhőkkel, játszadozott a széllel, azok pedig elmesélték neki, hol jártak, mit láttak. Üzenetet hoztak az erdőktől, a földektől, s a Nap addig nyújtózkodott, míg fel nem melegítette a legrejtettebb zugokat is, meg nem talált minden élőlényt. Sosem volt szomorú, sosem volt fáradt, és sosem gondolt arra, hogy mi lesz vele, ha egyszer majd megöregszik. A Holdat ő sem látta soha, eszébe sem jutott neki, hogy mi történik a világban éjszaka, ki világít az égen, ha ő nincsen ott. Sok-sok éve így volt ez már: Nap és Hold váltogatták egymást, rendben, ahogy kellett, mikor egy éjszaka minden megváltozott. Ezen az éjszakán a Hold megállt az égen s el- határozta, hogy nem mozdul el onnan, míg el nem jön hozzá a Nap. Néhány héttel azelőtt egy öreg sas röpült el mellette, a Hold megszólította, és elbeszélgetett vele. A sas mesélt neki a Napról is, elmesélte, hogyan táncolja át reggeltől-estig az eget, hogyan szórja szerteszét sugarait. A Hold még kíváncsibb lett rá, s minél jobban fázott éjszaka, annál jobban vágyta a Napot. Azért is állt meg azon az éjjelen, hogy magához ölelje végre. A Nap a megszokott időben ébredt, frissen nekivágott az égnek, ám néhány lépés után megtorpant, nehezen tudta kiegyenesíteni sugarait. Egyszer-egyszer vissza is csúszott, és egyre halványabb lett, egyre erőtlenebb. De újra és újra nekilódult, próbált az égen magasabbra jutni. A Hold szilárdan állt a helyén, az ég legmagasán, és akkor sem mozdult, amikor már elviselhetetlen hőség vette őt körül. Ekkor a Nap már majdnem félúton járt, s igen közel került a Holdhoz. Közelétől a Hold kibillent egyensúlyából és sebesen zuhanni kezdett felé, húzta magához a Nap ereje. A Nap nagyon megijedt a feléje tartó hatalmas korongtól, de már nem tudta elkerülni a találkozást. Abban a pillanatban, amikor egymáshoz ért a két test, hatalmas robbanás rázta meg a világot, és szétszóródott az égen sok ezer apró, fényes darab. Többé nem találkozott a Nap és a Hold, s így van ez jól, mert ha megint találkoznak, egyikük biztosan elpusztul.
    Ez volt a legszebb szerelem, ami eddig a világon létezett, mert ebből a szerelemből születtek meg és kerültek föl az égre az első csillagok.

.Emama. kedveli ezt.
  11. .Emama.

Nekiálltunk pakolni, majd jövök :)

12. Zsémbes-banya

Csak nyugodtan, higgadtan, aztán gyere!:)

.Emama. kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Szia Zsémbi,
    először is engedd meg, hogy a jó meleg szőrme sapkás képednek gratuláljak, nagyon jól áll neked. Én is szeretem a sport közvetitéseket és sajnáltam, hogy ma a franciák egy góllal, de megelőztek minket.Egy gól, olyan kevés, és mégis eldöntötte, hogy csak hatodikok lehetünk.Sebaj, jóval többen vannak mögöttünk még igy is...

Ma tényleg szép táncot járt a napocska és úgy, de úgy szórta a sugarait, hogy élvezetes volt nagyon.lLehet, hogy táncolt is közben....Szép szép a szerelem, de szerencse, hogy már nem találkoznak...

.Emama. kedveli ezt.
  14. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szijasztok Farmgazdák!xD
    Ema, Betti én eddig csak "fokhegyeltem" ezt a kosárból megvásárolni az olcsókat (Ema már régóta írta ezt de nemigen mélyedtem bele eddig), de meggyőztetek és utána jártam a dógoknak. Nos, az igen igen olcsó növényeket én is meg fogom mától venni ki is írtam mit érdemes 100-asával gyűjteni, persze ami drágább mint a piacon el akarom kerülni ezért is jegyeztem fel a különbözetet persze ezeket szerintem pár nap múlva már fejből is tudni fogom. Főfarmon, Bahán is akad szép számmal olyan cucc amiből érdemes gyűjteni, legfőbbképpen a bónuszokhoz pl gerbera, búzavirág, gyöngyvirág, gyep, bambusz, stb stb. Mivel a vevőkört már több mint 1 hónapja elhagytam útközben így szépen gyűlhet nekem is napi százasával. Elég nehezen viselem, hogy régebben volt mindenből több ezer most meg 300 és 2000 között lézengenek a pajtámba és hiába nem eventezek hébe és hóba csak kellenének.xD
    Szerencsére nekem még egyetlen fagyásom volt reggel, amikoris éppen ki akartam lépni. Így csak bezártam a farmot délután még elkerült.
    Itt is gyönyörű idő volt!:)
    Én meg arra lennék kiváncsi-fáncsi, azokat a több 100 négyzetméteres hodájokat ki takarítja?! A háziasszony?! xD:p
    Viszont én meg a lombházépítést szoktam sasolni legutóbb pl 20 méter magasban rittyentettek egy gyönyörű kalyibát! Nekem kell a tér mindíg is kellett de azért olykor olykor beköltöznék én is egy ilyenbe. Az erdőért oda vagyok gyerek koromtól, hisz' tisza partján nőttem fel és bizony özön gunyhót építettünk mi is földön, fatetején. Azért én szívesebben tartózkodnék egy vályogházban mikor facsavargató viharok is vannak, persze nem mindenki él a lombházába csakis a saját örömükre kreáltatták.
    Aha, neked is tetszik ugye? Meg van ám azokban is mindenféle "civilizácijjós" kényelem?! Azt el tudnám képzelni, hogy a gyerekeket úgy kell leparancsolni onnan amikor hazatérés van.
    Sajnos elbuktuk de így is csoda volt a 6 között végezni mivel ehhez legyőztük a végső győzelemre is nagy esélyes Norvégokat még akkor is ha nekik már nem kellett törniük magukat
    Zsémbike a Tévézésről és Sportról én is tudnék rittyenteni egy oldalas szösszenetet de maradjunk annyiban, hogy a világon általam a legjobban szeretett focit is csak elvétve nézek. Minden a pénzről szól és nekem ebben semmi vonzó, szépség nincs.
    A Tv-ről annyit, talán 20 éve is már, hogy karate, lövöldözős, ütök vágok, egy ember elver egy sereget, stb stb ökörségeket nem nézek. Ez egy hosszú törpénet hogyan is alakult ki ez nálam de nem nyújtom ki mint a rétes tésztát szokták.
    Akkor mit nézek?! Amikből már ti is soroltatok, mindenegyes természet filmes csatikat, tudományos és nem túl fantasztikus akármiket (minden Discoveryket), ami az evolúcióval összefügg részletezés nélkül de szájtátva, ezenkívül állandó jelleggel a kis vidám, vígjáték sorozatokat mostanában meg már az ifjúsági filmeket is amelyek vígjáték jellegűek (Disney, Nickelodeon) és örömömre Jó részüket HD minőségben! Természetesen sportot és zenét is nézek, de mindkettő iránt csökkent az érdeklődésem. Húúúújjjjj de jó lettek volna ezek a 80-as években?!xD:p

.Emama. kedveli ezt.
  15. Zsémbes-banya

Úgy biza!:D Csak egy baj van ezekkel a csatornákkal, hogy véget, hosszat nem érően ismétlik ugyanazokat. Mondjuk a legtöbbet érdemes volt másodszor is megnézni, és időnként azért jöttek újak is. Amiket felsoroltál azokon kívül én még a főzöseket is szerettem.:D
    Sétáltál ma a jó időben? Nemrég néztem meg az előrejelzést, már halvány esélye van a karácsonyi hónak, a szilveszteri pedig majdnem biztosnak látszik.
    Ma korán reggel mentünk a megyeszékhelyre, egy program továbbfejlesztését ismertették mindössze egy órában. Visszafelé már ragyogóan sütött a nap. Elnéztem a zalai tájat...., gyerekek egyenesen gyönyörűek azok a szelíd dombok, a dús erdőkkel. Annyira szép ami körülvesz bennünket, és lassan odajutunk, hogy már nem tudunk rácsodálkozni. Pedig az nagyon fontos lenne. Feltölti az embert energiával, örömérzetet ad, és megújít. Szinte sajnáltam, hogy 35 perc alatt visszaértünk, aztán kapcsolhattam be a gépet, nyúlhattam megint egy papír után. Szeretem a munkámat, és annyiban hasznosnak is tartom, hogy ha már egyszer minden le- és beszabályozott, nem mindegy azoknak akik az ügyeiket intézni hozzánk kényszerülnek, hogy mi hogyan dolgozunk, hogyan kommunikálunk velük. A kedves szó, a mosoly és az, hogy látja a segíteni akarást, mindenkinek jól esik. Azért mégiscsak szívesebben sétáltam volna egyet valamelyik erdőrészben.:D

.Emama. kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Szia Imi,
    hogy vajon ki takaritja ezeket a nagy házakat?Szerintem olyan modern dolgaik vannak, hogy nem lehet nagy dolog ott rendet teremteni.Talán egy gombnyomás, és a helyiségben a légbefúvás, már ki is fújta a port.Vagy az ablakokat a meleg levegő le is tisztitja.A csoda tudja.

A lomházakról, körülbelül ezt a magasságot tudnám a részemről elképzelni,http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/7/2/_/lombhazak_6_872217_80070.jpg, mert mint jeleztem sokkal betojibb vagyok annál, sem hogy magasabbra merészkednék.Bááár egyszer lehet kipróbálnám, de nagyon gyorsan le is igyekeznék..

Zsémbi, nagyon igazad van, hogy nem mindegy, hogy milyen hozzá állással intézik a dolgainkat.Hiába volt ma szép napsütés az én ügyemet nem jókedvűen intézte a hölgy.Semmit nem érzett a külső időből.
    Hátha lesz még további jó idő, és tudsz majd egy jót sétálni, feltöltődni...

Mára elköszönök, további szép estét kivánok!

Frankné és .Emama. kedveli ezt.
  17. Zsémbes-banya

Sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid vannak. Azt az egyet soha nem engedném meg magamnak, hogy a rosszkedvemnek mások igyák meg a levét. Egyrészt kutyakötelessége az embernek normálisan viselkedni, másrészt tényleg nagyon jó érzés ha elégedetten köszönnek el a végén.:)
    Kellemes otthonokat képzeltetek el, de nekem az igazán kellemes otthon még mindig a szép, napsütötte erdei tisztás szélén az a fehérre vagy sárgára meszelt, zsalugáteres ablakú erdészház, amiről kislány koromban álmodoztam.:)
    Jó pihenést, szép álmokat Neked!:)

Frankné és .Emama. kedveli ezt.
  18. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Sziasztok!
    Letelt idénre az utolsó munkanap is. Mire véget ért kellemesen betaknyosodott állapot állt elő nálam.
    Hurrá, végül is itthon leszek már, majd elgöthösködök ahelyett, hogy élvezném a szabit. :pxD
    Minden esetre aszzem folyékony fertőtlenítésbe kezdek. xDxD
    Az event-növény szaporítása késve, de elindult. Majd reggel folytatom.
    További szép estét nektek.

Frankné, .Emama. és Zsémbes-banya kedveli ezt.
  19. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Igen, amit hoztál egy átlag lombház ilyeneket láttam én is eddig amit én írtam a 20 m-es extrém, asszem meg is jegyezte a májsztró, hogy először hatolnak ilyen magasságba.
    Sokat sétáltam! Nekem ez már olyan idő, amikor is a kint tartózkodáshoz elég 1 póló és egy kis könnyű hosszú újjú vékony pulcsi, sapka kizárva.
    Van olyan műsor amelyeket többször is meg nézek. Kapcsolgatok és mindíg találok valami érdekeset. Bírom a szomszédomat mert állandóan nyürrög, hogyhát este is lefeküdtünk a tikokkal, aztán éjféltől meg megint nem tudtunk aludni. És miért fexetek le olyan korán, én 23 és 00 óra között fexem éveken át. Hát azééé mert nem vót semmi a tévében....Mi?! Az én tévémben meg annyi minden volt, lépten nyomon találtam jó dolgokat csakhát....na.....a zembert érdekelni is kell valaminek mert ha nem, valóban nincs semmi jóóó benne?! Ja, neki is van vagy 60 csatorna....xD:p

.Emama. kedveli ezt.
  20. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Sziasztok, szép estét Mindenkinek!

Ema gratulálok Neked![​IMG]

Ma ebben a nagyon jó időben, ami amúgy a karácsonyi hangulatot egyáltalán nem fokozta, megejtettük a karácsonyi vásárok megtekintését. Minden évben elmegyünk abba a két-három vásárba ami a környékünkön van, de ebbe a mostani melegbe még egy forralt borra sem csábultunk el. Sült gesztenyét viszont vettünk, hát a minősítést itt most nem taglalnám, de azt észrevettem hogy egyre kevesebben árulnak sült gesztenyét, a Vörösmarty téri vásárban igen, de azt hiszem kicsit a külföldiekre van szabva az ára.

Utoljára szerkesztett: 20.12.14
    .Emama. kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.