Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Kedves _Cígnus_!
    Köszönöm a jókívánságokat. Kívánok Neked én is minden elképzelhető szépet és jót a játékban és az élet minden területén!:)
    Jutuskám!:)
    Köszönöm szépen, és kívánom, hogy találjon Rád a szerencse, az egészség, a boldogság és a szeretet, bárhol is jársz!:)

.Emama. kedveli ezt.
  2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

A sajtos nekem is szerepelne a terveim között, de abból már karácsony előtt nem lesz semmi. Majd legfeljebb ünnep alatt megsütöm, ha éppen lesz hozzá kedvem és energiám. Hozzánk nem jön úgysem senki, időm éppen akadna rá majd :)

A kekszes? Tejfölbe vaníliás és sima cukrot kell keverni. Rétegenként a keksz és rá a tejföl. A közepébe szoktam egy baracklekváros réteget csinálni és a tetejére is azt szoktam kenni. Lekvár eredetileg nem szerepelt benne, azt én találtam ki. Az eredeti tetejére két féle gyümölcskarikákat kellett tenni sakktábla szerű elrendezésben és rá színes zselatin ment. Nekem jó így, ahogy átvariáltam. Ez kivételesen olyan édesség amit a férjem is nagyon szeret, az ő kedvéért szoktam készíteni.

A Zserbógolyót meg akarom mindenképpen csinálni, nagyon tetszik a recept, biztos nagyon finom. Vettem még ma bevonócsokit is hozzá, mert ami volt itthon az elment a Zserbóra.

Az éjszakába munkával már nem tudok belelógni, kicsit rozzant vagy ahhoz. :(

Holnap töltött káposzta (irdatlan mennyiség) és baconos, sajtos rakott pulykamell, mellé tartáros krumpli-zöldség-tojás saláta, aminek szintén lavór a készítési edénye. Ez utóbbi nálunk tradícionális karácsonyi étel volt sok évig. Most viszont évek óta nem csináltam, de pár hete beállított féláras pulykamellel a férjem. Na ez elindította aztán a lavinát, úgyhogy az idén megint lesz ez, a gyerekeim legnagyobb örömére. Nagyon szeretik :)

Beiglit viszont nem sütök, az valahogy kifutóban van nálunk. Veszek majd 24-én a szomszéd boltban olcsón 2-3 rudat, aztán jó lesz az is a többi házi édesség mellett.

Szia! :) Jaj ne haragudj! Az előbb rohantam, most meg elfelejtettem, hogy idézzelek. Hiába no, a kor ...... ;)

Köszönöm szépen a jókívánságaidat. Hasonlóan szép ünnepeket kívánok neked is és az új évben sok boldogságot! :)

Utoljára szerkesztett: 22.12.14
    Frankné és sutimami57 kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Na, az a pulykamelles nekem is nagyon be jönne, mert én is ilyen finomságokat szoktam csinálni, nálunk a csirkemelles hústorta a kedvenc, de az idén a lányom remekel, biztos finom lesz az ünnepi vacsi, nagyon jól főz ő is.
    Én szerdán főzöm a töltött káposztát, ami nálunk nem karácsonyi étel, de mivel nem leszünk itthon, másnapra jó lesz, meg a fiamék is itt fognak étkezni indulás előtt, és a menyem kérte, mert nagyon szeretik. Beiglit soha nem sütök karácsonyra, a menyem a beigli felelős, én egyébként nem is szeretem. csak a a krémes sütik, vagy a sósak jönnek be nálam,. Holnap meg csinálom a krémest, ami szintén meg vár minket a hűtőben, meg a saját, speciális őszibarack sütit, azt viszem magunkkal, meglepi lesz. Mindenki kedvence.

Ajjajjj, de éhes vagyok...:( :(

.Emama. kedveli ezt.
  4. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Tudom, hogy ez nem igazi vacsi, de életmentőnek jó lesz, és mindenkinek jut belőle egy darabka.:)

.Emama. kedveli ezt.
  5. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Sziasztok!
    Nálunk az ünnepi készülődéssel telt a nap.
    A fa díszítéssel és a sütik egy részével (sajtos rúd, bejglik, diós-lekváros karika, piskóta) megvagyunk.
    A többit majd holnaptól.
    Jó éjszakát mindnenkinek.

.Emama. és Frankné kedveli ezt.
  6. talpapi

talpapi Kivételes tehetség

Sziasztok :)
    Na túl vagyok az utsó idei munkanapon, majd csak jan. 12.-én menek dogzani :D
    A hétvégén megatp nap lesz, most közölték időben :)
    A sarkam sokkal jobb, de sajna úgy néz ki hogy a futásra allergiás :mad:
    Majd csak lesz valahogy.....

Frankné kedveli ezt.
  7. .Emama.

Lehet ezt is csirkemellből, de sertésszűzből is készíteni, az is finom :)

Nálunk csak én vagyok felelős mindenért, amit nem csinálok, az bizony nincs :( A férjem rendes nagyon, ő szokott segíteni, de most itt olyan rumli lesz holnap is, hogy nem igazán fog ráérni. Ezért is tartok tőle, hogy mi lesz velem egyedül, illetve összesen a fájós hátam és derekam lesz a társaságom és kuktám ;)
    Még a pakolászásból is van hátra és takarítani is kell, de ezeket végképp nem tudom egyedül csinálni. Mindegy, majd kialakul valahogy a holnapi nap is.:)

Guszta nagyon, de te hun vagy már? ;)xD

Szia Miksza! Ti akkor szépen haladtok, ügyesek vagytok :) Jó éjszakát, jó pihenést, holnapra pedig jó folytatást kívánok! :)

8. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Ezt a kekszest ismerem, finom...
    Az idén úgy döntöttem, hogy a beiglit kihagyom, úgyis mindig nekem kellett megenni. A halászlé és sült hal biztos, a többi kaja még megbeszélés kérdése...

9. .Emama.

Finom nagyon, mi is szeretjük :)
    A beiglivel én is úgy jártam, hogy a végét nem győztem kivel megetetni. Azon túl, hogy nálunk mindenki vagy csak a mákost szereti, vagy csak a dióst, vagy egyik se kell neki (ez a férjem). Ha megmaradt egy fél rúd mákos pl. akkor azt nem tudtam rábeszélni senkire és még ráadásul az nekem sem kellett.
    A halat nem eszik a gyerekeim semmilyen formában. Egyedül a legidősebb fiam a halászlét, de csak szelet hal nélkül. Az nálunk teljesen kikopott a karácsonyi menüből, talán ahelyett lett ez a baconos hús.

hejakutmacsonya kedveli ezt.
  10. kpe59

Tavaly is, mint minden évben 26-án este a maradék beiglit lefagyasztottam és amikor később rákívántam, csak elővettem pár szeletet. Így volt mihez nyúlni hirtelen, ha erőt vett rajtam valami "sütiehetnék"...
    A halat mindenki szereti, minden formában, elég sűrűn szerepel az étlapon, nem csak karácsonykor.

.Emama. és hejakutmacsonya kedveli ezt.
  11. talpapi

talpapi Kivételes tehetség

Na léptem álmi vagyok :)
    Jóccakát+ilyesmit is:):p;):p:)

12. .Emama.

A fagyasztás jó ötlet :) Beiglivel kapcsolatban még sose jutott eszembe, pedig kenyér-, péksütiféléket mindent szoktam fagyasztani.
    Én nagyon ritkán főzök/sütök halat. Nagyon keveset eszünk, pedig nagyon egészséges és mi még szeretjük is. Nem is tudom miért, valahogy így alakult és beleragadtunk ebbe a szokásunkba.

Jó éjszakát neked is Papi! :)

23:40

Elköszönök mára én is. Azt hiszem ma csak az éjfélt várom meg, kíváncsi vagyok a holnapi ajándékra, aztán elbillegek aludni. Fáradt vagyok és kemény napom lesz holnap.

Jó éjszakát mindenkinek! :)

Utoljára szerkesztett: 22.12.14
    talpapi kedveli ezt.
  13. Vadóc

Vadóc Fórum bárója

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

7°C van nálunk, és még nagyon sötét!
    Össze kéne kaparni magam a mai napra, még jó sok teendőm van, mint mindenkineko_O:oops:;)
    A sütik felével kész vagyok: beigli 12 rúd, mandulás patkó 4 adag, 4 adag pogácsa ( még kell 2 adag nekünk is).
    Ami mára marad:a hiányzó pogi, fehér püspökkenyér 2 adag, mert kimaradt 10 tojásfehérje, s az ilyenkor tökéletes, kókuszos süti 4 adag, ja és a mézes kalács, amit a gyerekek holnap szeretnének szimatolnl, meg eszegetni fadíszítés közben, s eddig nem volt rá időm elkészíteni, így lehet, hogy idén nem lesz belőle házikó, csak a kiszaggatott formák.Még majd kiderül.

14. .Emama.

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Ébredeztem és farmokat rendeztem mostanáig, most pedig kiveszem magam a konyhába. A fél szememet ma azért rajtatok tartom, a nagy cincogást meghallom ám, mert a közelben leszek ;)xD

Jó készülődést mindenkinek! :)

Frankné kedveli ezt.
  15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ema! Ha cincogást hallasz azt még véletlenül sem mi hallatjuk, hanem ez a kis huncut... [​IMG]
    Megsűrűsödtek mára a dolgaim, de itt-ott jövök...

16. mikszafarm

Szép napot, jó készülődést mindenkinek!
    Kellemes őszi idő van +10 fokkal és derült égbolttal.
    Mára a kocsonya és a töltött paprika készítés a fő csapásirány.
    Néha remélem én is be tudok kukkantani. ;)
    Ma szintszorzós BTP a csizma tartalma.

.Emama. kedveli ezt.
  17. .Emama.

Szia Erzsike! Ennek a bájos kis csibésznek megbocsátható ;) Biztos unatkozik egyedül, azért cincog :pxD

Szia Miksza! :) A kocsonyát értem, a töltött paprika nem káposzta véletlenül?

Remélem időnként azért mindenki be-bekukkant a nagy munka közepette. Én haladok, de még tényleges látszata még nincs a munkámnak. Ha már lesz, akkor részeredményről beszámolok ;):)

Frankné kedveli ezt.
  18. kpe59

Nem kellene, hogy unatkozzon, mert itt a párja is, [​IMG] csak valahogy kicsit komolytalan a kapcsolatuk...
    Az udvarrendezés és egy mosogatás kész, megyek csinálok néhány csetrest megint...

19. .Emama.

Fiatalság, bolondság.......;) Így azért már nem olyan hangosan cincognak, lehet mással vannak elfoglalva ;)xD

Hja kérem, ha te direkt csetreszgyártásba fogtál, hogy ne unatkozzál, aaaaz máááááás xDxD

Megyek vissza, csak egy zsepiért (hagyma) és egy cigiért jöttem :)

Frankné kedveli ezt.
  20. mikszafarm

De igen, csak kíváncsi voltam figyelsz-e! ;)xD
    Eventbe már csak kb.: 100 db felröpi kell. Ültettem rózsát, így biztosan meglesz.

14:20
    Ebéd utáni szundi -> helyett kocsonya leszűrés, ajándék csomagolás. :)

Utoljára szerkesztett: 23.12.14
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.