Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

Szia Ema, tegnap már nem értem ide, de nem is gondoltam, hogy lesz még valami a hétvégén, én megatp-kor szoktam megvenni a havi FA készletem, és megpróbálok abból gazdálkodni, de erre nem számítottam, olyan nagyon nem érdekel, majd holnap lehet veszek egy kis csomagot, a munkásokra, de remélem jövőhónapban is lesz a szokásos:)

2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Szia Erzsike! :) Futóról nem tudok nyilatkozni, állóban van tapasztalatom. Annak, ha puha a szára, akkor vissza kell vágni addig, amíg teljesen kemény, egészséges, belül zöldes részhez nem érsz. Ezzel meg is tudod állapítani, hogy van-e élő töve még :) A visszavágás amúgy nem árt neki, szépen kihajt újra, ha még él.

Nagyon fura, hogy szombat este 11 után jött a hivatalos. Ilyen időpontban nem szoktak ilyesmit hozni általában.

Megvettem a maradék pár darab hiányzó fazekat és beadtam a levesmestert. 4,4 M TP-t adott, plusz a Bahára is jó sokat, szintet is léptem vele ott. Kint van az első két rózsaszín ólam, el sem hiszem :)

Zsémbes-banya, Frankné és Vadóc kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Állóról van szó... Megyek egy metszőollóval ellenőrizni...
    Mondtam én, hogy gyorsan meg lesz az a fazékmennyiség... [​IMG]

Zsémbes-banya és Frankné kedveli ezt.
  4. .Emama.

Muszáj volt megvennem, ezt nem bírtam ki sokáig ;) Szerencsém van, hogy hétvége van és ilyenkor sokkal jobb a piac vásárlás szempontjából. Az utolsó 6 db-ot vettem csak 9 ezer fölött, a többit alatta. Ma reggel még 7 ezerért is vettem elég sokat.

Kíváncsi vagyok, hogy a muskátlival mire jutsz? :)

5. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Sziasztok, szép napot Mindenkinek!

Legelőször is: Lona mindenkit puszil, nagyon sok a dolga, de mindenki hiányzik Neki. Amint tud jönni fog. /Szerintem Anyák napja után lesz/

Szia Gabika!
    Még nekünk sem sikerült üres kézzel hazajönni.
    Szia Erzsike!
    Közben Emától megkaptad a választ a muskátlira.

Szia Ema!

Én is most délelött vettem észre a Mega Tp.-t, tegnap este nem láttam, pedig este még megnéztem a naptárt is. Nem is gondoltam volna hogy most berakják. Nem vagyok boldog:music:

6. .Emama.

Szia Juditka! :)
    Hát nem éppen a legideálisabb megoldás. Gondoltam én már este is, hogy sokan lecsúsznak majd róla a késői értesítés miatt.

Lonának üdvözletem, hiányolom én is őt :)

7. kpe59

Négy levelesedik, háromnak nem találtam zöld részét. Egyet ki is téptem, a másik kettő egyelőre maradt.
    Ha már a kezemben volt a metszőolló körbe gyagyáztam a loncomat is. Elég csupasz lett, de majd szép friss hajtásai lesznek.
    Közben meg hallottam a déli harangszót, ebédem meg nincs is... [​IMG]

8. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Köszi szépen, átadom. A Megát nem kommentálom, mert nem publikus>:(:cry:

Szerintem ha már nincs zöld része, akkor azok sem élnek.
    Mivel ebédem még nekem sincs, elhúzok mint a vadlibák.:p

Utoljára szerkesztett: 26.4.15
  9. .Emama.

Ha nincs zöld része, akkor az kipusztult. Ami hajt, azt is érdemes visszanyesegetni, szépen megújul tőle a tő. Ha ép, szép szárat vágsz le, és legalább 3-4 levéltő van a száron, akkor érdemes a többi muskátli mellé visszadugni, meg szokott eredni szépen.

Szegény loncot meggyagyáztad???? o_O;)xDxD

Hamar nézzél valami ebédet, már igen csak elmúlt dél ;)

Jó étvágyat a majdani ebédetekhez! :) Én megettem a leveskémet és most én is elhúzok, de az ágyikóm irányába ;)xD

Zsémbes-banya, Magdusnéne és Frankné kedveli ezt.
  10. kpe59

Nincs levágni való része, mert tavaly virágoztak először, tavaszi hajtatásból...
    Már kész a kaja, csak még meleg, [​IMG] addig ide evett az avas olvasni...

11. .Emama.

Azóta mostanáig már alighanem kihűlt... ;)xD, sőt lassan újra megéhezel :)

Zsémbes-banya és Vakond-Gazda kedveli ezt.
  12. kpe59

Így ahogy mondod, lassan uzsonnaidő van... [​IMG]

Zsémbes-banya és Vakond-Gazda kedveli ezt.
  13. .Emama.

Kis hiányos vigyorúd valami jóféle csokit ehet, én azt egy pudinggal váltottam ki ;) xD

Zsémbes-banya, Vakond-Gazda és Kriszti kedveli ezt.
  14. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Sziasztok! Betévedtem..:) :) :)

Mindenkit elolvastam, aztán meg csodáltam az új ruháitokat...Juditka, nagyon csinos vagy, és Mindenki nagyon szépen van öltözve....
    Most a kicsi farmról jöttem...nekem is le kellene vetni a nyuszikat.
    Hamar el ment a mai nap, délelőtt a főzéssel, mosogatás, utána fürdés, hajmosás, az udvaron szárítgattam magam, de úgy ott maradtam, hogy csuda....még a tyúkjaimat is el felejtettem, jó egy kis semmittevés..:D :D

Nekem sok muskátlim van, az ablakokban mindegyikben 3-3 láda. Egyik évben, mikor be lett pucolva a ház, nagy vagányan vettem egy csomó félfutó muskátlit. Akkor még szépek voltak, aztán egy sem maradt meg. Azóta csak a hagyományosom van, mindig tavasszal levagdosom őket, ahol hiány van, le dugom a szárakat, és egész nyáron tele van virággal, semmi gond nincs velük. Nem is veszek többet olyan vacakokat, jó nekem a falusi muskátli is. :D :D

Ja, amúgy jól vagyok ám, a jó kívánságok hatottak, szépen el múlt a megfázásom. Még szedem a gyógyszereket, de csak két nap, és felejtve..:) :)
    nagyon ügyesek vagytok a feladatok végzésében, csak nézem, hogy haladtok a gazdakörben. Én sehogy.....:D :D Olyan magasak a beadandók, hogy nem szívesen állok neki, majd egyszer...D :D

Szép délutánt, kellemes pihenést Mindenkinek!

15. .Emama.

Szia Sütike! :) Én igaziból csak az álló muskátlit szeretem. Nekem az "a" muskátli ;) abból is az igazi, szép sötétpirosat :)
    Tavaly úgy lett futóm, hogy itt a szomszéd nagy boltban le volt értékelve a 20 db-os 500 forintra, és sajnáltam ott hagyni. Többet sajnálatból sem veszek, nem vált be. Eleinte nagyon szép volt, de meséltem hogy járt, nyár közepén ki kellett szegényt dobni, mert apróra tört az egész.

Apropó, muskátli és paprika. Kaptam tavaly a fiam feleségétől muskátlihoz tápoldatot. Szerintetek lehet azt a paprikára is locsolni? Másom nincs és nem is lesz :p

16. .sutimami.

Hát, szerintem biztosan nem ártana a paprikának sem az a tápoldat.....

Nekem is piros az üsszes muskátlim. Szépen hajtanak most is, jönnek az új levelek....

Talán az idő teszi, de egyfolytában álmos vagyok..:D :D

17. .Emama.

Gondolom legalább a virgázás időszakában biztos nem ártana neki.... :)
    Itt mostanra hétágra kisütött a Nap, már nagyon meleg van kint. A lakás még elfogadható hőmérsékletű, de délelőtt kifejezetten hűvös volt.

18. .sutimami.

Nálunk meg már el is bújt a nap.....a lakásban semmi jó idő nincs..:) :)
    Holnap Ajkára megyek reggel, ügyintézés céljából. Ilyenkor aztán nem tudom, mit vegyek fel. reggel még hideg lesz, délben, ha jövök haza, akkor meg meleg..........Cipelem a ruhákat..:D :D

19. .Emama.

Régen a munkába járásnál volt ez napi probléma ;) Hajnalban, ha ment az ember, akkor még hűs volt, délben, délután hazafelé meg már nagy meleg, még kézben cipelni a kabátot sem volt kellemes :)

20. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Sziasztok nem vesztem el. Hamarosan előkerülök.:)
    Én is ilyesmi tápoldatokat szoktam használni, ha nincs más. Általában az összetételük arányaiban tér el, de végül ez is tápoldat.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.