Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Én is gyerekkorom óta túrom a földet, de velem nem tudta ez sem megutáltatni. Nem vagyunk egyformák és így kerek a világ...
    Elárulok neked egy titkot... Mikor olyan meleg van, nem vizet kell magaddal vinni, hanem teát, pici cukorral és sok citromlével, esetleg pici sóval, de azt nem mindenki szereti.

Az udvari munkálataimat lassan szüneteltetni kell, mert kezd nagyon odasütni a nap, ahol ténykedem. Vagy keresni kell árnyékosabb helyet...

2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Szia Kukucska! ;):)
    Én is teát vittem magammal, amikor nap, mint nap a legnagyobb déli hőségben kellett 2-3 órát autóznom. Előtte beraktam a fagyóba egy kicsit, jégkásásan vittem el, majd mire hazaértem tiszta meleg volt, de úgy is üdítő volt a citrom miatt. Cukrot nem teszek a teámba.
    Pihenj egy picit :)

3. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia, nekem ezt az 1960-as években senki sem mondta. Én vizet vittem és ha néha meg jelent a lajtos kocsi akkora már minden pénzt megadtam volna egy pohár hideg vízért. Vagy sörért.....:)
    Tegyük tisztába a dolgokat: katonaság előtt, 1971-ben voltam utoljára "földeken". Az előttről származnak a rossz emlékeim. Ellentéte a gyár: bementünk reggel 6-ra, 14 után ki jöttünk lefürödve, ünneplőbe és utána odamentünk ahova akartunk. Nekem ezt tetszett és nem a földeken orrvérzésig. És itt tök mindegy volt milyen volt az időjárás.

4. kpe59

Amikor te befejezted, én nagyjából akkor kezdtem a komolyabb földtúrást. Később megtapasztaltam ezt a fajta gyári életet is, de onnan hazaérve kimentem a kertbe is...

Megyek gyorsan [​IMG] míg árnyék van ott, ahol épp áskálódni akarok...

5. lukimi

Én nem tudtam kimenni a kertben Budapesten a harmadikon, de volt egy pár cserép virágunk az erkélyen.xDxD:p

Csere-bere >>>>>

Valdemár >>>>>

Telihold event >>>>>

Utoljára szerkesztett: 11.6.15
  6. .Emama.

Én így nőttem fel a 2. emeleten ;), csak nem erkély volt, hanem egy hosszabb függőfolyosó, teli virágládákkal :)

7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok...
    Erre jártam és mit is irjak ezen gondolkodom...
    A kerti munkáról?Tudjátok, tegnap térdelve tépkedtem a gazokat, mert ha lehajolok, akkor a vérnyomásom hüléskedik és a Papa meglepett egy nagyon cuki kis térdeplővel, meg van ám térdemre szerelhető olyan kis védő valami, szóval fel vagyok szerelkezve minden lehetőséggel, hogy ne fájjak....Olyan nálam ez a kerti munka, hogy szivesen csinálom, mert amikor látom, hogy végre valahogyan kinéz, akkor még az utcára is kimegyek és benézek, hogy ejnye de kis hejre kertecske ez kérem.
    Na jó csak viccelek, mert ez egy parányi kis kertecske, de van benne minden ami nekem szükséges, hogy azt a kis időt, amit nyárnak hivunk, azt kellemesen el tudjam tölteni benne.Hol kertkaput festek, mert éppen már lepereg néhol a festék, hol az első teraszon az egyik másik fugából kijött......... a szóval kijött.Hol a kis kerités léceit kell lesmirglizni, majd lelakkozni az első teraszon.Hol a székeket kell lefesteni ....
    Na tegnap is, mit fedeztem fel.Éppen kötözöm a szőlőt, amikor látom, hogy az egyik alatt megint kikelt paradicsom palánta.Olyan életre valók, igaz nem akkorák, amiket a piacon árulnak, de azt szokták mondani, hogy ami magról kel ki az életerős.Na majd meglátjuk.
    Mivel hűbérben gondozzuk a szomszéd néni kiskertjét is, mondom is a Papának, hogy kellene ásni egy kis darabot, hogy ezeket a kis paradicsom palántákat mentsük már ki jobb helyre , mint itt az árnyékos helyen.Igy is történt, és a komposztálóból kiszedtünk egy kis kupacot és bele a gödörbe, majd a kis palántákat.
    Majd reggel meglátom mi lesz belőle.Első utam még úgy hajnaltájt, meg is néztem, és szépen álltak a reggeli fényben, és megnyugodva mentem vissza, hogy vagy lesz belőle paradicsom vagy nem de nem hagytam veszi őket...
    Nem is tudom miért irtam én ezt le, de jó róla beszélni...még ha el is fáradok, meg fáj is a térdem, de akkor is....

A melegre való tekintettel hoztam...

8. .Emama.

Szia Biciklis Lány! :) Hol a bringád, csak nem romlott el? ;):)

Megértem az örömödet, én is szerettem nézni, ha valami elkészült, nőtt, fejlődött a kertben. Mivel a veteményes időszakban én 3 picuri gyerekkel voltam otthon, a férjem állandóan dolgozott, nem is értettünk az egészhez igazán, így nálunk tényleg mindig a gaz győzött. Ezért lett aztán pihenőkertünk, amiben munka azért szintén volt, de lényegesen kevesebb és jobban beosztható, mint a veteményesben.
    Most a kis paprikapalátáimon sopánkodom, nagyon megviselte őket a kitelepítés és a vihar. Nem tudom, hogy megmaradnak-e egyáltalán? :oops:

9. lukimi

Hogy senki ne lepődjön meg holnap:

_tHUNder_

"Kedves Játékosok!

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy holnap, azaz 2015.06.12-én (pénteken) 14:00 -tól előre láthatóan 15-30 perces karbantartás várható a játékban.

A karbantartásokra szükség van ahhoz, hogy a játékotokban minden rendben működhessen.

Kérünk Benneteket, hogy a farmos teendőtöket ennek megfelelően időzítsétek, hogy minél kevesebb problémát okozzon a munkálatok ideje alatt kieső idő.

Köszönjük a megértéseteket, türelmeteket!

a Farmerama csapata"

Gazdaraktár akció >>>>>

A belső udvar nekünk is körbe függő folyosó volt.

10. kpe59

Lehet, hogy egy házban laktatok és nem is tudtok róla...???!!! [​IMG]

11. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Nem romlott el, csak siettem, mert valami dörgés félét hallottam abban az időben, és nem szerettem volna, ha a dörgésből eső is lesz.Igy aztán nem vettem elő a bicajt....
    Most jöttem be a kertből, mert kötöztem a szőlöt, már elvirágzott és igy aztán minden egyes veszőn lévő hajtást, egyenként leszámolom a fürttől az öt levelet és utána levágom és felkötözöm.Úgy állnak, mint a .........szóval szép egyenesen.Van még mit csinálni....

12. lukimi

xD
    Kizárt. Akkor neki még nemhogy 3 gyereke sem lehetett, hanem.....lehet, hogy oviba járt? xDxDxD 75'

13. .Emama.

Nekünk nem volt körfolyosónk, csak egy kis szakasz függőfolyosó, ami a lakásunkig vezetett. Nem lakhattunk egy házban ;)xD

Akkor mára is van mit csodálnod a kertecskédben :) Egy kertben mindig van munka.....;)

Kikérem magamnak:p, akkor végeztem az általánost és kezdtem a középiskolát xD

14. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Sziasztok! Ma el vegyültem a dolgaim között, aztán szépen el is ment a nap, közben volt pár futásom is, de ilyen jó időben semmi nem veszi el a kedvem.

Nagy élvezettel olvastam írásaitokat, jól is esett sokat olvasni, mert legalább addig el nyugszom a hátsómon. :D :D

Betti! Nagyon aranyos kis mesét hoztál! Köszi szépen! Ha még dolgoznék, el vinném az óvodába a gyerekeknek..:) :)

Zsémbi! Szinte meghatott, ahogy írtál a kertről, a föld, és a növények szeretetéről. Ezt valóban csak így lehet csinálni, szívvel, lélekkel. Aki nem szereti, és nem talál örömet benne, annak csak kényszer, ahogy nekem is az. Nálunk is pihenő hely inkább az udvar, de jó nagy, és sok a munka benne. Ha neki állok, olyan iramban, mint az őrült, minél előbb végezzek vele...:( De jó olvasni arról, aki ennyire szereti...Marika is nagyon gondos gazda a valós kertben is, és csak azt tudom mondani, sokáig erőben, egészségben tudjátok élvezni a kerti munkát, és sok örömetek legyen benne! :) :)

Meglepődtem a mini eventeken.....Igaz, szeretem a csere napot, Valdemárt nem igazán........a teliholdról azt hittem, megint olyan event lesz, mint az előző...ez nem is event, csak tovább tart mint szokott. Nem baj, meg oldjuk...

Holnap péntek, ez jó hír sok dolgos gazdának, nekem annyiból, hogy a hétvégén legalább ehetek...:) :)
    Meg etetem az állatokat, aztán lassan este lesz..:) :) Kellemes, szép estét, jó pihenést kívánok!

Ja, még annyit szeretnék el mondani, hogy Rozimamát meg operálták, egyik lábával, és már jól van,ha pár nap múlva haza jöhet, biztosan mesél, mi minden történt vele ez alatt az idő alatt.

Na, tényleg szép estét! :) :)

15. Kriszti

Kriszti Fórum nagymestere

Sziasztok!
    Csak beköszöntem. Isten éltesse a névnapost! :)
    A hétvége eléggé zsúfolt lesz! :eek: Itt is, és a VV-ban is. Pedig olyan jó lenne pihenni egy kicsit. Sajnos augusztus közepéig nem lehet szabadságra mennem. :cry: Elég sűrűn lefagy a memóriám ettől a melegtől. xD
    Benéztem a gangra is, de ott a tomahawk és a disznóölő kés repked igen gyors ütemben. :(
    Legalább hozzátok jó benézni. Na, jövök majd még!
    Puszi mindenkinek! :)

16. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Sziasztok!
    Imi élvezettel olvastam a kertészeti irományodat és egyet is értek a leírtakkal. Lehetőség szerint én sem használok permetszert, csak ha muszály. Valóban azt szeretném, ha sikerülne egy kicsit magunknak termelni. Előző évben a meztelen csigát gondoskodtak róla, hogy ez ne történhessen meg. Most a jégeső próbálkozott be. Ilyenek után az embernek el tud menni a kedve az egésztől. De azért következő évben csak ültetek. :);)
    Rendesen megszórtak minket minieventekkel. A cserenapra nem is igazán tudtunk felkészülni. :( Amit korábbra ígértek, az nem akar jönni, amit későbbre, az pedig már másodszor van. Ki érti ezt?;)

17. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Tényleg, ki érti?? :) :) Nem baj, Miksza, azért meg másszuk párszor a léggömböt, hátha találunk valami érdedkeset...:) :)

18. .Emama.

Rozimamának drukkolok, hogy minden rendben menjen! Mihamarabbi teljes gyógyulást kívánok neki! :)

Szia Kriszti! :) Köszönöm szépen :)
    A gangra ezért sem járok ;) Meg azért sem, mert időm sincs rá.[​IMG]

Szia Miksza! :)
    Szerintem a cserék sűrűjét utoljára - hathatós közreműködéseddel - el tudtuk intézni. Ami kisebb kimaradt vagy szüksége van valakinek valamire, azt megpróbáljuk ügyesen megbeszélni .
    A csereberésben lehet írni hsz-t és azt ide belinkelni, ha valakinek valamire szüksége van, akkor így tudomást szerezhetünk róla.;):)

19. kpe59

Pedig nagyon tanulságos... [​IMG]

20. .Emama.

Biztos igazad van, de nem az én idegrendszeremnek van kitalálva, hogy mások áskálódását, igaztalan vádjait és piszkálódását olvassam. Sok vitát megéltem már én itt a mi topikunkban is régen, nagyon örülök, hogy elmúlt az az időszak és ilyen kis békés helyen lehetek. Nem vágyom el innen ;):)

0:32
    ...........legfeljebb majd az ágyamba ;)

Jó éjszakát, jó pihenést mindenkinek! :)

Utoljára szerkesztett: 11.6.15
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.