Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Kapaszkodj Imikém és inkább ne menj ki ;)

Remélem Sütike kiélvezte a meleget, mert jó lenne, ha több ilyen nem lenne az idén. Ez pocsékra sikeredett, sose akar ideérni az a hidegfront már.:oops:

Menjél, ha teheted, hogy strandolsz egy finom medencében, vagy akár egy valós strandon, akkor tedd is meg! Jó hűsölést neked! :)

2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Egyenlőre pihegek, és kiélvezem, amikor kicsit csökken a meleg érzetem...Egyenlőre nem találok hűsölésre alkalmas helyet, mint az udvaron a zuhany.Ám amig oda érek, igaz nem sok lépés, de még az is sokkkkk....

Andersen, szerintem mindenki próbálja túlélni a mai és a holnapi napot.Én még nem éreztem idáig a nagy meleget, de ma, ma igen, ma aztán nagyon!!

3. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Mi még most kezdjük fogyasztani a paradicsomot. 5-6 db érett még be csak, de ha eccer béindúl?!xD Van vagy 20-30 bokor. A legtöbb olyan fajta, hogy közel 2 méter magas vagy a végén több is lesz. A szomszéd kertészektől kaptuk, az övéké már kb 1 hete érik szedik is már majd minden piacra. Látom a fólián keresztül, hogy igen szépen piroslanak. Na, ott lehet csak a jó idő, a fóliában?! Én nem bírnám esetleg folyamatos locsolásban.:eek::)

4. -elzemari-

Most itt akkor bevallom, hogy összesen három darab érettet szedtem le, de akkor is a saját termesztés...Tavaly volt nekem is vagy 20 vagy talán még több is, mert saját maga nőtt ki, nagy meglepetésemre.Igy aztán más dolgom nem is volt, mint szét ültetni őket.Igen ám, de sok zöld maradt belőle.Vigye kánya... a pirosakból még paradicsomlét is készitettem.De jó is volt az télen.
    Hát tudod, szerintem a fólia alá is csak hajnalban tudnak bemenni, akkor is, valami védő folyadék kiséretében, mert ami meleg ott lehet...

5. .Emama.

Nálunk most melegszik be a lakás, hogy nem megy az egyik légkondi, illetve csak néha. Most 30 fok van a légkondis szobában (itt), a gyerekeknél még sokkal több lehet, pedig egész nap folyik a jégprojekt. Már az én pici ventilátorom előtt is jeges palack van, mert tiszta meleg levegőt kavart az arcomba.

Házi paradicsomot én is szívesen ennék, de az sajnos nincs. Ilyen magasra növő mag kéne talán nekem is jövőre, azt esetleg egy vödörbe ki tudnám tenni. Most a magas paprika kint van és nincs különösebb reklamáció érte.:music:

6. lukimi

Egy bokrot felrakok, csak úgy mutatóba, hogy miről is áradozok:

http://kepfeltoltes.hu/view/150707/DSCF4798_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem méreteztem át a képet, de így is látszik csak kilóg a képből.xD

Vakond-Gazda, -elzemari-, Vadóc és 4 más kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Ema,
    én nem tudom megmérni, hogy mennyi lehet a lakásban, de nem vészes, igy vigasztalom magamat..Csak amikor uzsonnáztunk, utána valahogy elkapott a melegség.Nem igaz az, hogy meleg teát kell inni, mert valószinűleg attól lett olyan melegem...
    Imi,
    pazarul néz ki ez a paradicsom...Ebből aztán van termés bőven.Gyönyörű...
    .Volt egy év, amikor zsákos paprikával kisérleteztem, mert egyik ismerősöméknél láttam.Igen ám, de azzal nem számoltam, hogy nekik volt jó földjük, és még valami maradék trágya is, és azért volt olyan csoda szép a termés.
    Vettünk jó erős műanyag zsákot, földet bele, és az oldalát kilyukasztottuk és bele a palántát.Középen egy rúd, ami szintén kilyugattva, abban volt a viz öntözése.Lett is paprika, nem mondom, de olyan kis csenevészek, de annak is örültem.Ám többet nem kisérleteztem vele.

8. .Emama.

Hűűű, de gyönyörűűűűűű :) Majd jövőre időben megpróbálok ilyen magot venni. Az idén amikor valamit akartam, akkor már nem volt egyáltalán vetőmag a T...oban.

Láttam én krumplira is zsákos megoldást, nagyon klasszat, de azt nem tudom itt megcsinálni. Még 1-2 tő paradicsomot lehet, hogy ki tudnék vödörben csempészni.

9. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Sziasztok, szép estét, de előtte még finom érett paradicsomot! Sokat, sokat! Ha nektek nem kell, akkor azt is nekem!:p;)xD
    Már a végét járom, szerintem konkrétan agylágyulásom van. Olyan melegem volt egész nap, hogy folyamatosan szakadt rólam a víz. Eresztettem amikor csak tudtam a csuklómra a vizet, mostam az arcom, de már úgy érzem a tüdőm is elég a forró levegőtől. Reggel amikor bekapcsoltam a számítógépet és az egérhez nyúltam konkrétan megégette az ujjaimat. A veríték kimarja az arcomat, végem van.:cry:
    Ugye ti jól vagytok? Már csak ez vigasztalna...
    Imi sétája jól sikerült?

Köszönöm, hogy gondoskodtok rólam, így már csak nem felejtem el a fürge malmot!:)
    Megyek, megnézem Don Matteot, aztán kert jön, és majd este valamikor ide esz a jó sorsom.:)

Utoljára szerkesztett: 7.7.15
    Kriszti, Vakond-Gazda, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Tudod, amikor újonc kert tulajdonos volta, hiába a falat kert, akkor is én mindent akartam ültetni.Amikor borsót ültettem, elmentem nyaralni, mire haza jöttem megöregedett.A sárgarépa, olyan volt mint a kisújjam, a petrezselyem az még hagyján.Volt év, amikor vendégek jöttek, mindenki gyalult tököt kapott ajándékba, mert egyik érett a másik után.Ma meg egy sem tud megérni...A cukkinival szintén igy volta, nőttek nőttek, mert nem győztük enni, pedig csak két palántával volt.
    Ma már marad a virág és a zeller a zöldje miatt, és a paradicsom...Igy múlik el a dicsőség...

Zsémbi, még egy napot birjál ki, mert ha igazak az előre jelzések, akkor már csak a holnap lesz ilyen irtózatos meleg...Boldogan küldeném az egyik paradicsomot neked, de sajnos elment szabadságra öreg barátom, igy nem tudom elteleportálni...
    Jelenleg jól vagyok, és most már bizom benne én is, hogy már csak egy nap...

11. Wekendtelek

Wekendtelek Utánpótlás-írogató

Sziasztok
    Emama én is meg néztem

Tuti tojás:

1x1 területet igényel.
    8 óránként 310 Tp-vel gazdagítja a farmot.
    Az ültetvényre, vagy a Kincses szigetre kihelyezve BTp-t ad.

Fészekfoglaló:

2x2 területet igényel.
    12 óránként 1680 Tp-vel gazdagítja a farmot.

Menő tojgli:

2x1 területet igényel.
    10 óránként 1100 Tp-vel gazdagítja a farmot.

Tematikus felhősor:

A felhősor területei: 1 darab 1X1-es, 1 darab 2X2-es és 1 darab 1X2-es felhő.
    Várakozási idő: 10 óra
    Bónusz, jutalom: 3000 Tp és 3000 BTp

Én ki se tettem a felhősorra mert mikor ki számoltam több BTp -ot kapok a Bahamán mint a felhősoron igaz így nincs Tp , de üsse kavics.

Emama A mostani Légiparádé elemei is elég szép a Tp és BTp ad
    Világjáró

2x2 területet igényel.
    9 óránként 1555 Tp- vel gazdagítja a farmot.

Dutyi liba

[B]1x2 területet igényel.
    9 óránként 850 Tp- vel gazdagítja a farmot.[/B]

Vakond-gazda Nagyon szépen megköszönöm :) Zsémbi úgy látom elég jó hangulatban van
    Én tudok egy jó kis hűsítőt érdemes ki próbálni recept : 4 -5 darab menta levél egy citrom vagy lime ezt a kettőt össze törni és jeget tenni bele majd a kedvenc teával illetve hígított szörppel fel önteni 2L-es edénykébe és hűtőbe rakni egészségetekre ;).
    A hőséggel nincs olyan nagy gondom , egy 50cm -es falon elég kicsi az esély hogy túl melegedjen én Áldom a régi paraszt házakat a régi emberek tudták, hogy kell építkezni ,tudom sokan le nézik és vita tárgyát képezi vályog házak ,de utána kell nézni ha most valaki vályog házat akar építeni milyen drága 1 tégla belőle és ez nem vicc.

Vakond-Gazda, Vadóc, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  12. bgyongyi56

bgyongyi56 Fórum-zöldfülű

Szia! bgyongyi56 vagyok,és most először járok itt a fórumban.Olvasgattam már napok óta a leveleket. Emamama hívott,hogy nézzek be,hát megtettem,pár nap nézelődés után merek csak megszólalni.Írtad,hogy sok zöld paradicsomod maradt tavaly,nekem is rengeteg maradt,éppen ezért zöld paradicsomos chatny-t készítettem belőle,hasonló íze van mint a ketchapnak .Annyit még,hogy vidéken élünk,elég nagy a kertünk, szinte minden zöldség megterem benne,és én imádok befőzni.

Vakond-Gazda, Vadóc, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
  13. lukimi

Apropó, cukkini. Most fejeztem be......31-néhány karikát burkoltam be, egyik tránszport kisült 1 perc alatt eltüntettem jöhetett a másik. Igaz, ebben az időben nem sokan állnak neki ilyen öngyilkos melóhoz de valahogy kibírtam, legalább 2 kilót fogytam.xD:p

Vadóc, Zsémbes-banya, .sutimami. és 2 más kedveli ezt.
  14. .Emama.

Szia! A mostanit muszáj a felhőre tenni, különben nem üzemelne. Nekem van annyi kitehetőm, hogy ami jó a felhőre, azt odateszem, mert egy csomó így is csak porosodik a raktárban. Cserélni akkor szoktam, ha van nagy ritkán egy-egy olyan, ami kirivóan jó TP-t ad. :)

Szia Gyönygyi! :) Jaj, de örülök, hogy bemerészkedtél :)
    A valóságban is csatnit gyártasz, nem csak a farmon? Hogy készítetted? :)

A többieknek szeretném Gyöngyit bemutatni, nem túl régen lettünk szomszédok, kérlek fogadjátok őt szeretettel! :)

Te Imi! Én még azt is hatszor meggondolom, hogy egyáltalán bekapcsoljam a tűzhelyet :pxD

15. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Amit fogytál az csak víz volt... Viszont nem kevés...

Engem nem tud érdekelni, hogy milyen meleg van, még a sütőt is begyújtom, ha olyat akarok enni, [​IMG] ami csak ott készülhet...

Üdvözöllek!
    Én a zöld paradicsomot a vegyes darabos savanyúságba szoktam beletenni, mást még nem készítettem belőle.

16. .Emama.

Régen én is sütöttem kenyeret bármilyen hőségben is. Ma már megfontoltabb lettem, vagy még kevésbé bírom a meleget, vagy simán csak öregszem :pxDxD

17. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Sziasztok! Látom, mennyi mindent hoztatok...szép képeket, hideget, meleget, gyönyörű képeket, szép paradicsomokat, aztán van itt minden..:) :)

Köszi, hogy gondoltatok rám...élvezem a meleget, egész nap úton voltam, mindent elintéztem, vásároltam, utána ringlót szedtünk, meg gazoltam...azt nem mondom, hogy enm volt melegem, de én jól bírom.

Remélem, azért még lesz jó idő a nyáron, ha jön a hideg front, akkor is..:) :)

Ez a pár nao ilyen lesz nekem is, futkorászós, dolgozós, sütés-főzés........
    én is sütök, ha kell melegben is...:)
    Tavaly a fiam lagzijára hétfő hajnalban el kezdtem sütni, és pénteken délben fejeztem be. Közben aludtam is egy keveset....:D
    Augusztusban volt..:D :D

Látom ám azt is, hogy vendég érkezett....Kedves Gyöngyi, nagyon jól tetted, hogy be néztél..itt aztán nagyon szuper egy csapat van, bátran állíthatom. :) Hiba lenne nem meg ismerni ezeket a kedves gazdatársakat! Gyere máskor is! :) :)

Liba tenyésztést meg néztem. Két esélyes nálam a dolog. vagy meg csinálom holnap szimpla tenyésztéssel, vagy ki hagyom. Mivel hétvégén nem leszek gépnél, így, ha lesz bumm, nem tudom kihasználni az esélyeket. Még nem döntöttem. Nagyon nem szeretek bumm nélkül tenyészteni....Szép estét!

Magdusnéne, Vakond-Gazda, Vadóc és 5 más kedveli ezt.
  18. lukimi

Én a zöld paradicsomot meg várom, amíg piros lesz.xD:p

19. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Nem bííííííírom ki! Nem akarommmmm! Mire beértem a locsolásból vizesebb voltam mintha magamat locsoltam volna.:eek: Persze nektek könnyű,mert nem vagytok hisztisek, de énnnnn hisztis vagyok, hisztis vagyok, hisztiiiiiis vagyoooook!>:(:wuerg:;):pxD

Gyöngyit üdvözlöm. Remélem hamarosan azt érzi majd amit mi, hogy muszáj jönnie!:)
    Igaz, pillanatnyilag én azt érzem, hogy muszáj mennem, főleg egy ilyen belépő után.:pxD

Magdusnéne, Kriszti, Vakond-Gazda és 5 más kedveli ezt.
  20. .Emama.

Szia Sütike! :) Bumm nélkül én sem szeretek tenyészteni, nem is igazán szoktam. Ha hétvégén nem vagy a gépnél, akkor viszont muszáj kompromisszumot kötni, ha meg akarod csinálni az eventes feladatot.
    A hidegfront után megint melegszik az idő, csak talán ilyen szörnyű hőség nem jön. Annak azért kifejezetten örülök ;)

Ajjajjajjjjajjjj.........:oops: Nagyon hisztis vagy? Félve kérdezem meg .....;)xD

Magdusnéne, Vakond-Gazda, Vadóc és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.