Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Ema, haza vittem, ott megtalálod. 515/10281.
    Felénk a piacon 600 forintért adják a gyalult tök kilóját.Az idén a kis tökökből főztem sokat, úgynevezett töklecsót.Igaz a lecsóhoz semmi köze nincsen, de én igy örököltem..http://www.csodasarok.eoldal.hu/img/picture/48/007.jpg
    Nem tudom hallottál e már róla...??

Utoljára szerkesztett: 16.7.15
  2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Elolvastam még és Zsémbi még éppen időben beidézett, így legalább nála megmaradt itt is ;)

A töklecsót nem ismerem, de a lecsót és a tökfőzeléket külön-külön annyira szeretem, hogy nem is igazán vágyom egy ilyen kombinációra belőlük.
    Nem tudom lesz-e olcsóbb még az idén a tök, ha nem, akkor kimarad ez az év, pedig sokat szoktam csinálni és azt jóformán mindet én eszem meg. A fiúk nem szeretik, a férjem 2-3 alkalommal eszik egy nyáron, az elég is neki. Kár, hogy piacra végképp nem jutunk el, ott azért talán lehetne olcsóbban is venni.

3. -elzemari-

Nem is tudom, hogy miért kapta ezt a nevet, mert sem paradicsom, sem paprika nincs benne.Ki érti ezt??
    A piacon biztosan kapnál.Volt olyan év, amikor két palántából még a barátaimat is elláttam tökkel és a mélyhűtőben is lapultak főzeléknek valók.Ám az idén sem és tavaly sem sikerült a tök termesztése.Sajnálom, mert igen finom étek...
    A szomszédban látom, a komposztáló tetején élnek vidáman a tökök.

Találtam egy szép képet a tenger szineiről, Tahitin...http://kepfeltoltes.hu/150716/13718107271_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    S még egyet, a Takachiho kanyon Japán déli részén található. Különlegessége az, hogy egy hajdani vulkán lávájából képződött bazaltprizmák szegélyezik a folyócska partjait. Időutazás a geológiai rétegek közé az odalátogatók számára.
    http://kepfeltoltes.hu/150716/3208837951_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

További szép estét kivánok!!

4. .Emama.

Csudaszép képeket hoztál, a második haza is jött velem ;)

Sajnálom, hogy nem sikerült tököt ültetned, az tényleg nagyon finom lehet, amit zsengén, magának szed az ember.

5. Frankné

Frankné Fórum biztosa

Nagyon szép képeket hoztatok.
    Mindenkinek jó éjszakát kívánok,jó pihenést ,kertészkedést.

6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Én is szeretem a tököt, a lecsót, és a töklecsót is. :) :) De hogy mit főzzek szombaton, azt még mindig nem tudom.

Van még időm aratásig, el megyek nézelődni.

7. bgyongyi56

bgyongyi56 Fórum-zöldfülű

Sziasztok! Örülök a szíves fogadtatásnak.Mostanában sok volt a dolgom ,és nem volt időm idejönni,mert gyorsan letudtam a kötelezőt.és irány az ágy.Ígérem a chatny receptet leírom.Savanyúságba is szoktam tenni,de tavaly rengeteg zöld maradt.A meleget nehezen bírom,és most megint hőhullám jön.Bevallom,hogy be szoktam vizezni a hajamat ,és a pólómat,amíg megszárad addig jó.Sziasztok megyek is lefeküdni.mert fáradt vagyok.

8. .Emama.

Jó éjszakát, jó pihenést neked is és vigyázz magadra! :)

A szombati főzésig még van időd kitalálni, holnap még csak péntek ;)

Szia Gyöngyi! :) Jó, hogy egy picit bekukkantottál. A kerti munka mindenkit leköt akinek van valós kertje is, ezzel itt mindenki tisztában van, és sokan hasonló cipőben is járnak.
    A vizes póló és haj sokat segít a nagy melegben, legalábbis amíg meg nem szárad az emberen.:)

Jó éjszakát, jó pihenést neked is! :)

9. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Pár évvel ezelőtt hallottam először a töklecsóról, akkor kipróbáltam, nekem nagyon ízlett. Aztán később felesben csináltam - paprikával és paradicsommal -, úgy még finomabbnak találtam, és könnyebbé tette a hagyományos lecsót.
    Jó, hogy eszembe juttattad.
    Tahitiról pedig annyit, hogy most már végképp nem tudom hová szeretnék menni.
    Jó pihenést neked Elze, álmodj szépeket!:)

Köszi Évike, neked is! Örülök, hogy jöttél.:)
    Nincs ötletem Sütike, de ebben a melegben csak valami könnyűt tudnék elképzelni. A levesben biztos vagyok, én holnap őszibarackból fogok gyümilevest csinálni.:)
    Szia Gyöngyi!
    Mindannyian megszenvedjük ezt az időszakot. Ma már azt hittem több ízben, hogy a végét járom.xD Megpróbálok időben elaludni, mert a hőségre tekintettel engedélyezték a munkába járást reggel 6-ra. Mivel pénteken amúgy is előbb van munkaidő vége, eljöhetnék délben, és negyed egykor lenne buszom is hazafelé. Nincs rá garancia, hogy fel tudok kelni 4 órakor, mindenesetre az ébresztőt beállítottam.
    Sajnos a munkahelyemen nem vizezhetem be sem a ruhámat, sem a hajamat, de ezt a szervezetem nem képes elfogadni, ezért időnként olyan mintha megtettem volna.
    Talán már csak pár ilyen napunk lesz, aztán idén már nem szabadul így el a "pokol".
    Jó pihenést neked is, mindenki másnak is.
    Álmodjatok szépeket, ébredjetek frissen, derűsen, és legyen szép a holnapotok!:)

10. apa1971

apa1971 Fórumprofi

Szép Estét Mindenkinek.

Most értem haza. Nem semmi napom volt, a Győr mellett, a Szigetközben dolgoztunk. Nem elég a 40 fok, a kukoricásban kellett robotolni, ahol fasírt nagyságú húsokat ettek ki belőlem a szúnyogok... Ilyen még az Elm utcában sincs! A borzadály, az nem kifejezés..
    No mindegy, nem siránkozom, mert a holnap sem lesz ingerszegény..:p

Jó Éjt Nektek.

11. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

12. .Emama.

Szia Apa! Nem irigyellek, mint ahogy senkit sem, aki ilyen időben kint kényszerül dolgozni. A szúnyogok pedig a hab a tortán, jó napod lehetett. Ha ilyen helyre kell mennetek holnap is, akkor vigyél valami szúnyogriasztót. :)

Tényleg ott van ;)
    Ne aggódj, nekem néha van olyan, hogy az összes (mind a 6) baglyom a főfarmon röpköd, pedig mindegyiket más területről szedem le :music:xD

Jó éjszakát, jó pihenést nektek is! :)

23:54

..........és mindenkinek! :)

13. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Jó reggelt!
    +18 fok van és szórtan felhős az ég.
    Ma sem fogunk fázni. :p
    Zsémbi: Péntek van! ;)

14. -elzemari-

Jóóó reggelt kivánok!
    Kukurikúúúúú, szól a kakas itt a kertek alatt és mintha azt vettem volna le a kottából, hogy még vidám pénteki napot is köszönt..

15. .Emama.

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Ma a Francia Alpokból, jó kis jeges, havas tájról hozok képeket ;) Az apropója ugyan nem ez, hanem az az üvegkilátó ami 1035 m-es magasságban, a "semmi fölött" áll/lóg. Én nem mernék kimenni rá, de még a közelébe sem, olyan tériszonyom van :pxD

1, 2, 3, 4, 5,

Szia Biciklis Lány! :) Jó korán kerekeztél erre, gondolom a nagy meleget akartad elkerülni ;) Hűsölj egy picit a havas képek látványával te is! :)

16. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Holnaptól Mega Tp nap>>>>>

17. .Emama.

...........mint az várható is volt ;)
    Szia Imi! :) Köszi szépen a hírt :)
    Hogy állsz ma a meleggel? Én hadilábon.....:oops: Azt ígérték, hogy hétvégére jön a lehűlés, meg valami hidegfront, ehhez képest vasárnapra valóban kevesebbet jósolnak, 38 helyett 34 fok maxmimumot. :music:Hát miféle hidegfront lesz ez???o_O:eek:

Utoljára szerkesztett: 17.7.15
  18. Zsémbes-banya

Sziasztok, szép napot!:)
    Hurráááááá!!!!:D
    Az igaz, hogy nem hajnali 3-kor kellett volna neki! Erre nagyon alulkoordinált kakasok vannak azt megmondom!;)xD
    Hallod?! Jól kiszúrtál velem. A nagy kapkodásban Franciska Alpoknak olvastam. Rohanvást a "G" nevű barátomhoz, aki többféle keresési mód ajánlása után nem szolgáltatott semmi információt.
    Hanem bárminek is hívják fenséges táj! Ide is el akarok menni!:p:)
    Köszi, puszi!
    Tegnap elhatároztam, hogy nem veszek titokzatos ól csomagot, mert az utoljára lehetséges egérből biztosan kapnék vagy 5-öt, ehhez jön a retró++ hód legalább 5, egyéb nyalánkságok és csak a garantált egy db. jégmadarat kapnám úgyis. Inkább veszek 10 ólat, és ha lesz benne akkor jajdejó, ha nem, akkor pipa leszek, de majd abból merítek erőt, hogy "csak" 150 aranyam bánta.
    Egyéként sem látok értelmét megvenni 30 ólnak, amikor a meglévőket sem tudom kirakni hely hiányában.
    Ez volt tegnap este. Ma ingadozom.:oops:
    Még ha a mai napon tartom is magam, akkor sem leszek biztonságban, mert jön a szombat és a vasárnap! Tessék nekem segíteni következetesnek lenni!:oops::oops::oops:

Ema!
    Ez egy "markáns" hidegfront lesz.xD;)xD

Vakond-Gazda, Vadóc, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  19. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A következetességed múltkor a gyereknevelés kapcsán is megbukott... [​IMG] Várható most is a szurkolásunk ellenére... [​IMG]

20. Zsémbes-banya

Akkor most mi lesz velem? Lehet, hogy nagy a baj? Még az is lehet, hogy nem való vagyok csupa-csupa következetes ember közé?
    Juj! Csak ki ne rakjatok!:oops:o_O:eek::)

Vakond-Gazda, Vadóc, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.